Καστοριά – H ελευθερία του τύπου συναντά τον “φόβο” του Δημάρχου

Σήμερα, ο δήμαρχος Καστοριάς επανήλθε με μια συνέντευξη τύπου, ωστόσο η εκδήλωση αυτή παρουσίασε μια θλιβερή πραγματικότητα για τον ανοιχτό διάλογο και τη δημοκρατία στην πόλη μας.

Η «ενημέρωση» (όπως βάφτισε την συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος), έρχεται μετά από μια σειρά από αμφισβητούμενες επιλογές και ενέργειες, που καταδεικνύουν έναν αποσπασμένο από την πραγματικότητα δήμαρχο. Όμως, αυτό που καθιστά τη συνέντευξη πραγματικά “οικογενειακή”, είναι η επιλεκτική πρόσκληση μόνο μέσων ενημέρωσης που φανερά κρατούν ευνοϊκή στάση υπέρ του δημάρχου, αποκλείοντας ιστοσελίδες όπως το mpetskas.com, oladeka.com, kastoriafm.gr, ditikostipos.gr.

Αυτή η πρακτική είναι απαράδεκτη και προδίδει τον φόβο του δημάρχου απέναντι σε ερωτήσεις που ενδεχομένως πρόκειται να τεθούν. Είναι επομένως λυπηρό το γεγονός ότι ακυρώθηκε η δυνατότητα διαφορετικών απόψεων και κριτικής στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής κοινωνίας.  Αυτή η πρακτική δείχνει μια ανησυχητική προσπάθεια επιβολής της γνώμης του δημάρχου και την αποφυγή της δημόσιας κριτικής.

Η πόλη μας αξίζει έναν ηγέτη που να είναι έτοιμος να ακούσει, να συζητήσει και να δεχτεί την κριτική με ανοικτό μυαλό. Το μέλλον της Καστοριάς δεν μπορεί να καθοριστεί από έναν δήμαρχο που φοβάται τις διαφωνίες και προτιμά να ζει σε ένα φανταστικό κόσμο όπου η κριτική είναι απαγορευμένη.

Είναι καιρός να απαιτήσουμε από τους αιρετούς μας, να υπηρετούν το κοινό συμφέρον και να δείχνουν σεβασμό στις βασικές αρχές της δημοκρατίας.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για ένα δυναμικό και ανθηρό μέλλον για την αγαπημένη μας πόλη.