8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Ναι σε Όλα» (2008) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Καρλ Άλεν είναι ένας άντρας που βλέπει τη ζωή του να μένει στάσιμη και να μην οδηγείται πουθενά, και συνειδητοποιεί ότι γι’ αυτό φταίει ο ίδιος και κυρίως η άρνησή του σε κάθε πρόταση, καθώς έχει την κακή συνήθεια να λέει στα πάντα όχι.

Μέχρι που παίρνει την απόφαση να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας που βασίζεται σε μια απλή αρχή: να λες “Ναι Σε Όλα”.

Η δύναμη του “ΝΑΙ” αρχίζει να μεταμορφώνει τη ζωή του Καρλ με εντυπωσιακό και απρόσμενο τρόπο: όχι μόνο παίρνει προαγωγή, αλλά δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για ένα νέο μεγάλο έρωτα. Η προθυμία του όμως, να αντιμετωπίζει θετικά κάθε δεδομένη ευκαιρία, ίσως να μην αποβεί και τόσο θετική γι αυτόν.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Ζί Ντεσανέλ, Ρις Ντάρμπι, Τέρενς Σταρμπ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Σάσα Αλεξάντερ

*Open, Δευτέρα 27/11, στις 21:00

«Colette» (2018) σκηνοθεσία Γουός Γουέστμορλαντ

Βιογραφική Δραματική -Η Κίρα Νάιτλι ενσαρκώνει την εμβληματική Γαλλίδα συγγραφέα της αβάν γκαρντ Κολέτ που, μέσα από το έργο της, έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης κατά τον 20ο αιώνα.

Ο γάμος της με τον συγγραφέα Ανρί Γκοτιέ Βιλάρ (Ντόμινικ Γουέστ) την απομάκρυνε από την απλοϊκή ζωή της επαρχίας και την εισήγαγε στη θορυβώδη ζωή του Παρισιού, όπου και ανέπτυξε το συγγραφικό της ταλέντο μεταξύ άλλων. Τα πρώτα της βιβλία εκδόθηκαν με το ψευδώνυμο του άντρα της «Βίλλυ» και έγιναν ανάρπαστα.

Εύστροφη, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Κολέτ δεν ήταν μόνο μια χαρισματική συγγραφέας, ηθοποιός και δημοσιογράφος, αλλά και μια πρωτεργάτρια του φεμινιστικού κινήματος που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Ελεανορ Τόμλινσον, Φιόνα Σο, Ντόμινικ Γουέστ

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 27/11, στις 22:00

«Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή » (2014) σκηνοθεσία Ματ Ριβς

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Ο πληθυσμός των γενετικά εξελιγμένων πιθήκων, με επικεφαλής τον περιβόητο Σίζαρ, έχουν επικρατήσει έναντι των ανθρώπων και έχει περάσει μία δεκαετία από τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας.
Ο Σίζαρ με την εξελιγμένη ταυτότητα -αποτέλεσμα των γενετικών πειραμάτων- είναι ο ηγέτης των πιθήκων και ζει σε μια κοινότητα με ξεκάθαρη κοινωνική διαστρωμάτωση, μέσα σ’ ένα δάσος κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.
Διοικεί την αγέλη του αυστηρά και δίκαια, προστατεύοντάς την απ’ οποιαδήποτε σχέση με το ανθρώπινο είδος. Όταν, όμως, μια ομάδα ανθρώπων θα θελήσει να εισχωρήσει στο δάσος για να εκμεταλλευτεί ένα παλιό εργοστάσιο ενέργειας που βρίσκεται εκεί, ο πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και πιθήκων θα ξεσπάσει ξανά, με καταστροφικά αποτελέσματα και για τα δυο στρατόπεδα.

Παίζουν: Κέρι Ράσελ, Άντι Σέρκις, Γκάρι Όλντμαν, Τόμπι Κέμπελ, Τζέισον Κλαρκ, Ενρίκε Μουρτσιάνο.

*Skai, Δευτέρα 27/11, στις 22:20

«Sniper: Το Τέλος του Εκτελεστή» (2020) σκηνοθεσία Κάαρ Άντριους

Περιπέτεια Τρόμου – Ο Μπράντον Μπέκετ, ελεύθερος σκοπευτής στο στρατό, θεωρείται πρωταρχικός ύποπτος για τη δολοφονία ενός ξένου αξιωματούχου, παραμονή της υπογραφής μιας υψηλής σημασίας εμπορικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατηγορούμενος για ένα φόνο που δεν έκανε, ο Μπέκετ αντιλαμβάνεται ότι πιθανόν υπάρχει ένας σκοτεινός πράκτορας εντός της κυβέρνησης.

Έτσι, συνειδητοποιεί ότι το μοναδικό πρόσωπό που μπορεί να εμπιστευτεί και να συνεργαστεί είναι ο πατέρας του , ο θρυλικός ελεύθερος σκοπευτής Τόμας Μπέκετ. Πατέρας και γιός καταδιώκονται από τη CIA ,τους Ρώσους μισθοφόρους αλλά και μία εκπαιδευμένη δολοφόνο της Γιακούζα, με ικανότητες σκοπευτή ισάξιες των 2 θρύλων.

Παίζουν: Τσαντ Μάικλ Κόλινς, Τομ Μπέρεντζερ, Σαγιάκα Ακιμότο, Αλίσα Μπάρμπαρα, Ράιαν Ρόμπινς, Λόχλιν Μονρό, Έμιλυ Τέναντ, Βίνσεντ Γκέιλ, Μίχαελ Γιόνσον

*Mega, Δευτέρα 27/11, στις 00:10

«Ο Άνθρωπος του Νοέμβρη» (2014) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Αστυνομική – Ο Πίτερ Ντέβερο, πρώην πράκτορας της CIA, καλείται να μπει ξανά στο παιχνίδι της διεθνούς κατασκοπίας, όταν μια προσωπική ιστορία από το παρελθόν αρχίζει τώρα να σκαρφαλώνει στην επικαιρότητα.

Με το κωδικό όνομα «The November Man», η αποστολή του είναι να προστατεύσει την πολύτιμη μάρτυρα Άλις Φουρνιέ, η οποία αποτελεί πρόσωπο-κλειδί πίσω από μια συνωμοσία που τα πλοκάμια της φτάνουν πολλά χρόνια πίσω. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι αυτή η αποστολή είναι στο στόχαστρο ενός άλλου συναδέλφου της CIA.

Οι υποψίες για την ύπαρξη «διπλού πράκτορα» μέσα στην υπηρεσία, τώρα αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά, την ίδια στιγμή που το άγριο κυνήγι γάτας και ποντικού κορυφώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια πολιτική ισορροπία.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λιουκ Μπρέισι, Olga Kurylenko, Ελίζα Τέιλορ, Γουίλ Πάτον.

*Alpha, Δευτέρα 27/11, στις 00:15

«Η Επέλαση των Βίκινγκς» (2014) σκηνοθεσία Κλόντιο Φεχ 

Δράσης Περιπέτεια – Μια ομάδα επιδρομέων, πολεμιστών Βίκινγκ με επικεφαλή τον νεαρό Άσμπιορν, κατευθύνονται προς τα παράλια της Βρετανίας με σκοπό να λεηλατήσουν τα αποθέματα χρυσού του Λίντισφαρν.

Λίγα μίλια έξω από τη Σκωτία, όμως, εγκλωβίζονται σε μια απειλητική καταιγίδα, με αποτέλεσμα το πλοίο τους να συντριβεί πάνω σε φονικά βράχια στις ακτές της Άλμπα.
Η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση είναι να βρουν το μονοπάτι για τον καταυλισμό Ντάνελαγκ, περνώντας από ένα άγνωστο κι εχθρικό για αυτούς μέρος.

Με τον αινιγματικό Κονάλ στο πλάι τους, έναν μυστηριώδη μοναχό να τους δείχνει τον δρόμο με το σπαθί του, οι Northmen διασχίζουν θριαμβευτικά το εχθρικό έδαφος αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και θύματα.

Όταν όμως ο Βασιλιάς της Σκωτίας στέλνει εναντίον τους μία άγρια ομάδα μισθοφόρων του, τότε το ταξίδι τους θα μετατραπεί σε αγώνα για τη ζωή τους.

Απρόσκλητοι και ξένοι σε μια αφιλόξενη γη, οι Βίκινγκς διώκονται αδυσώπητα. Ωστόσο, σύντομα οι κυνηγοί θα μετατραπούν σε θηράματα όταν οι Βίκινγκς, πάντα έτοιμοι για μάχη, στήσουν θανάσιμες παγίδες και αρχίσουν να αποδεκατίζουν αλύπητα τους διώκτες τους, έναν προς έναν.

Παίζουν: Τομ Χόπερ, Τσαρλι Μέρφι, Γιόχαν Χεγκ, Εντ Σκράιαν, Μαρκ Στρεπαν, Ράιαν Κουάντεν.

*Open, Δευτέρα 27/11, στις 00:30

Εκδίκηση» (2015) σκηνοθεσία Τζεν Σόσκα και Σίλβια Σόσκα

Περιπέτεια – Ο Μέισον είναι ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα όταν αποφασίσει πως πρέπει να κάνει το σωστό. Όταν ένας εγκληματίας που έστειλε στη φυλακή σκοτώνει τη γυναίκα του Μέισον, εκείνος καταστρώνει ένα σχέδιο εκδίκησης. Συλλαμβάνεται επίτηδες, για να μπει στη φυλακή και να τιμωρήσει με τον δικό του τρόπο τον δολοφόνο της γυναίκας του.

Παίζουν: Ντιν Κέιν, Πολ Γουάιτ, Μάικλ Έκλουντ, Άντριαν Χολμς, Κίρα Ζαγκόρσκι κ.ά.

*Skai, Δευτέρα 27/11, στις 01:00

«Η 6η Μέρα» (2000) σκηνοθεσία Ρότζερ Σπότισγουντ

Περιπέτεια – Στο όχι μακρινό μέλλον ο Άνταμ Γκίμπσον (Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ), ένας οικογενειάρχης και χειριστής ελικοπτέρου, επιστρέφοντας σπίτι του για να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης του, ανακαλύπτει ότι η ζωή του έχει κλαπεί από έναν κλώνο του και η ύπαρξη του έχει διαγραφεί. Ο Άνταμ εξαναγκάζεται να παλέψει για την ίδια του τη ζωή αντιμετωπίζοντας αμείλικτους δολοφόνους στην προσπάθειά του να αποκαλύψει ποιος και τι κρύβεται πίσω από αυτή την πλεκτάνη και ταυτόχρονα να ξεσκεπάσει μια παγκόσμια συνωμοσία.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Μάικλ Ράπαπορτ, Τόνι Γκόλντουιν, Ρόμπερτ Ντιβάλ, , Γουέντι Κριούσον,, Μάικλ Ρούκερ, Σάρα Γουίντερ

*Mega, Δευτέρα 27/11, στις 02:10