Η απάτη με POS που σκαρφίστηκαν επιτήδειοι για να μην πληρώνουν σε βενζινάδικα

Νέα απάτη σκαρφίστηκαν επιτήδειοι με σύμμαχο τις πληρωμές με κάρτα μέσω POS, αποφεύγοντας να πληρώνουν σε βενζινάδικα.

Ιδιαίτερα εφευρετικοί και άκρως δεξιοτέχνες στις πατέντες αναδεικνύονται οι επιτ΄ήδειοι που με πρόσχημα τις ηλεκτρονικές πληρωμές με POS έχουν στήσει ένα κόλπο για να ξεγελάνε τα βενζινάδικα. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των επιτ΄ήδειων βρίσκονται τα βενζινάδικα σε ώρα αιχμής.

Το κόλπο είναι ιδιαιτέρως απλό στην οργάνωσή του αλλά και αποδοτικό. Τα πάντα βασίζονται στο να βρεθεί το κατάλληλο βενζινάδικο που σε ώρα αιχμής καλείται να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα πολλούς πελάτες. Οι επιτήδειοι έχοντας σιγουρευτεί για το ποιο βενζινάδικο και πότε θα επισκεφθούν θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους. Αφού φουλάρουν με κα΄υσιμα, όταν έρθει η ώρα της πληρωμής λένε ότι θα πληρώσουν με κάρτα.

Η ευρηματικότητα δεν περιγράφεται

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από όσους την πάτησαν από τέτοιες πρακτικές, οι εν λόγω επιτήδειοι έχoυν προηχογραφήσει στο smartphone τους τον χαρακτηριστικό ήχο “μπιπ” που κάνει η συσκευή POS όταν γίνεται αποδεκτή η συναλλαγή. Και τον ενεργοποιούν στο κινητό την ώρα της συναλλαγής χωρίς φυσικά να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η μεταφορά χρημάτων. Σε ώρα αιχμής στα βενζινάδικα οι υπάλληλοι τρέχουν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα πολλούς πελάτες οπότε δεν κάθονται να ελέγξουν αν όντως ολοκληρώθηκε η συναλλαγή και ακούνται στην ηχητική επιβεβαίωση ότι ακούστηκε το “μπιπ”. Και φυσικά επειδή οι επιτήδειοι τα έχουν σκεφτεί όλα φροντίζουν πάντα το ποσό να είναι μικρότερο από 50 ευρώ ώστε να μην χρειαστεί να βάλουν PIN στο POS και οδηγηθεί σε φιάσκο η όλη τους προσπάθεια.