7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Εισβολή» (2007) σκηνοθεσία Όλιβερ Χιρσμπίγκελ, Τζέιμς Μακτίγκ

Μυστηρίου – Μετά την ανατίναξη ενός διαστημικού λεωφορείου πάνω από την Αμερική, αρκετοί πολίτες της χώρας αρχίζουν να έχουν παράξενη συμπεριφορά και σιγά σιγά μεταμορφώνονται σε άβουλα όντα, σαν να έχουν προσβληθεί από κάποιον ιό.

Η ψυχολόγος, Κάρολ Μπένελ (Νικόλ Κίντμαν) και ο συνάδελφός της Δρ. Μπεν Ντρίσκολ (Ντάνιελ Κρεγκ) είναι οι μόνοι δύο άνθρωποι στη Γη που γνωρίζουν ότι ο ιός έχει μετατραπεί σε πανδημία και προσβάλλει τα θύματά του στον ύπνο τους.

Η Κάρολ αντιλαμβάνεται ότι ο πρώην σύζυγός της είναι θύμα της πανδημίας και ότι ο γιος της, ο οποίος είναι μαζί του, είναι ο μόνος που κρατά το κλειδί για να σταματήσει η εξάπλωση της πανώλης.

Αποφασισμένη να σώσει το παιδί της και να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το καταφέρει..

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Ντάνιελ Κρέγκ, Τζέρεμι Νόρθαμ, Τζέφρι Ράιτ, Σίλια Γουέστον, Βερόνικα Κατράιτ, Τζόζεφ Σόμερ, Σηλια Γουέστον.

*Open, Τρίτη 28/11στις 21:00

«Τζάνγκο, ο βασιλιάς του Σουίνγκ» (2017) σκηνοθεσία Ετιέν Κομάρ

Βιογραφική – Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στη μουσική του Τζάνγκο Ράινχαρντ, ενός από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών.

Παρίσι, 1943. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, ο τσιγγάνος Τζάνγκο Ράινχαρτ, μια μοναδική προσωπικότητα της εποχής και βιρτουόζος της κιθάρας, βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του.

Κάθε βράδυ το Παρίσι χορεύει με τη σουίνγκ μουσική του, ενώ την ίδια στιγμή οι τσιγγάνοι της Ευρώπης καταδιώκονται από τους Ναζί.

Όταν η Γερμανική προπαγάνδα του ζητάει να πάει στο Βερολίνο για συναυλίες, συναισθάνεται τον κίνδυνο και αποφασίζει να διαφύγει στην Ελβετία μαζί με τη σύζυγο και τη μητέρα του, με τη βοήθεια της Γαλλίδας φίλης του, Λουίζ ντε Κλερκ. Αλλά η απόδρασή τους είναι πιο πολύπλοκη απ’ ότι περίμενε.

Παίζουν: Ρεντά Κατέμπ, Σεσίλ ντε Φρανς, Μπεά Παλιά, Γκαμπριέλ Μιρέτε, Τζόνυ Μοντρέιλ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 28/11στις 22:00

«Cinderella Man» (2005) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Κοινωνική – Ο Ράσελ Κρόου υποδύεται τον θρυλικό πυγμάχο Τζιμ Μπράντοκ, που έγινε σύμβολο μίας ολόκληρης γενιάς στην Αμερική την περίοδο του Μεγάλου Κραχ.
Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του, η ταινία ακολουθεί βήμα προς βήμα το ταξίδι του από την απόγνωση στην παραμυθένια δόξα!
Όταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα έσπασε το χέρι του, αυτό σήμαινε και το τέλος της πυγμαχίας για τον Μπράντοκ.
Αποφασισμένος όμως να μην το βάλει κάτω και να συνεχίσει να προσφέρει στη γυναίκα (Ρενέ Ζιλβέγκερ) και τα παιδιά του ότι χρειάζεται για να ζήσουν, εργάζεται σε οποιαδήποτε δουλειά από αχθοφόρος, οικοδόμος, χαμάλης στις αποβάθρες.

Σύντομα όμως η μεγάλη κρίση του ΄29 άλλαξε για πάντα την Αμερικάνικη κοινωνία και η οικογένειά του ζει πλέον σε συνθήκες εξαθλίωσης.
Μη έχοντας άλλη επιλογή επιστρέφει στην πυγμαχία με τη βοήθεια του παλιού του μάνατζερ (Πωλ Τζιαμάτι). Αρκετά μεγαλύτερος σε ηλικία, χωρίς προπόνηση εδώ και χρόνια και με ρίσκο το τραυματισμένο χέρι του να επιδεινωθεί ανά πάσα στιγμή.

Έτσι με μοναδικό σύμμαχό…τις μηδενικές πιθανότητες και τη δύναμη της ψυχής του μπαίνει ξανά στο ρινγκ.

Και κατορθώνει να κερδίσει σε 15 γύρους έναν κορυφαίο πρωταθλητή, που έχει σκοτώσει δύο άντρες με τη δύναμη της γροθιάς του!

Ο κόσμος τον αποθεώνει σαν ήρωα και του δίνει το παρατσούκλι “Cinderella Man”…

Παίζουν:  Ράσελ Κρόου, Ρενέ Ζελβέγκερ, Πολ Τζιαμάτι, Κρέιγκ Μπίρκο

*Skai, Τρίτη 28/11στις 22:20

«Φαντασία» (2019) σκηνοθεσία Αλέξης Καρδαράς

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Μια ταινία για την ανεμελιά, την αφθονία και τους έρωτες της δεκαετίας του ’90 και στο επίκεντρο της πλοκής ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο.

Η Φωτεινή (Ρένα Μόρφη) είναι η όμορφη νέα κοπέλα με την ωραία φωνή που έρχεται από την επαρχία στην Αθήνα και την παίρνει υπό την προστασία του, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο Χρηστάκης, παλιός φίλος και συνεργάτης της μητέρας της (Βίκυ Παπαδοπούλου), η οποία χάθηκε πρόωρα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ένα συμβάν που η μικρή Φωτεινή, συνοδηγός τη μοιραία στιγμή, δεν ξεπέρασε ποτέ ουσιαστικά. Και ο Κόκκινος (Γιάννης Στάνκογλου) είναι ο νόστιμος μάγκας, παντρεμένος και φτασμένος, που ποθεί τη Φωτεινή από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζει, και την κατακτά, με απρόβλεπτες, αρχαιοελληνικές συνέπειες.

Παίζουν: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Καλλιρόη Μυριαγκού, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Νταλιάνης, Άννα Καλαϊτζίδου, Ανδρέας Νάτσιος.

*Alpha, Τρίτη 28/11στις 00:15

«Η συμμορία των έντεκα» (2001) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Περιπέτεια – Για τον γοητευτικό και ταλαντούχο απατεώνα Ντάνι Όσιαν η καλύτερη ληστεία είναι πάντα η… επόμενη ληστεία. Αν και δεν έχει περάσει μια ολόκληρη μέρα από την αποφυλάκισή του από τις φυλακές του Νιου Τζέρσεϊ, έχει ήδη βάλει στο τραπέζι τα πλάνα της επόμενης κομπίνας του.

Σύντομα θα έρθει σε επαφή με τους ικανότερους απατεώνες της πιάτσας – ανάμεσά τους ένας επιτήδειος χαρτοπαίκτης, ένας ελαφροχέρης πορτοφολάς, ένας σπεσιαλίστας στις ανατινάξεις. Στόχος τους είναι να «χτυπήσουν» ταυτόχρονα τρία από τα μεγαλύτερα καζίνο του Λας Βέγκας, τα οποία ανήκουν στον αδίστακτο μεγιστάνα Τέρι Μπένεντικτ, ελαφρύνοντας τα χρηματοκιβώτιά του κατά 150 εκατομμύρια. Ο ίδιος έχει επίσης δεσμό με την Τες, τη πρώην σύζυγο του Όσιαν, και αυτό ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο για το παράτολμο σχέδιο που εξυφαίνει η συμμορία.

Παίζουν: Τζόρτζ Κλούνεϊ, Μπράντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Τζούλια Ρόμπερτς, Άντι Γκαρσία.

*Open, Τρίτη 28/11στις 00:30

«Μητέρα!» (2017) σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι

Μυστηρίου Τρόμου – Ένα ζευγάρι, η Μητέρα (Τζένιφερ Λόρενς) κι Εκείνος (Χαβιέ Μπαρδέμ) ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του.

Εκείνη χτίζει με τα ίδια της τα χέρια το καμένο σπίτι του συγγραφέα συζύγου της και αισθάνεται ασφυκτικά, ενώ εκείνος έχει χάσει την έμπνευσή του.
Περνούν ήσυχα τις μέρες και τις νύχτες τους, με μια υποψία ανομολόγητου να δημιουργεί ρωγμή στην οικειότητά τους.

Μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας (Εντ Χάρις) και μια γυναίκα (Μισέλ Φάιφερ) κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ζητούν φιλοξενία. Εκείνος θα δεχτεί με χαρά παρά τις αντιρρήσεις της γυναίκας του.

Όταν εμφανίζονται και οι δύο ενήλικοι γιοι, το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, ενώ μία τραγωδία και οι συνέπειές της φέρνουν το ζευγάρι στο χείλος της καταστροφής.

Γιατί η Μητέρα αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πιστεύει για την αγάπη, την αφοσίωση και τη θυσία… και το τέλος πλησιάζει.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μισέλ Φάιφερ, Εντ Χάρις, Μπράιαν Γκλίσον, Αμάντα Τσίου, Πατρίσια Σομερσετ.

*Skai, Τρίτη 28/11στις 01:15

«Ξανθιές Γκόμενοι» (2005) σκηνοθεσία Κίνεν ‘Αιβορι Γουέιανς 

Κωμωδία – Ο Μάρκους και ο Κέβιν Κόπλαντ είναι μαύροι πράκτορες του FBI. Για τις ανάγκες της υπόθεσης ενός κλεμμένου δαχτυλιδιού, μεταμφιέζονται σε δυο προκλητικές λευκές “γκόμενες” και εισβάλουν στα άδυτα της υψηλής κοινωνίας! Αλλά ο δρόμος τους προς το λαμπρότερο κοινωνικό γεγονός της χρονιάς, είναι κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα!

Παίζουν: Μάρλον Γουέιανς, Σον Γουέιανς, Τζέιμι Κινγκ.

*Mega, Τρίτη 28/11στις 01:30