8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις οκτώ ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Happy Feet» (2006) σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ, Γουόρεν Κόουλμαν, Τζούντι Μόρις

Κινούμενα Σχέδια – Στην καλλιτεχνική κοινωνία των βασιλικών πιγκουίνων, όπου το μεγαλύτερο προσόν είναι η καλή φωνή, ο νεογέννητος Μαμπλ (Ελάιζα Γουντ) είναι διαφορετικός. Είναι φάλτσος και δεν μπορεί να τραγουδήσει όπως οι άλλοι πιγκουίνοι, αλλά μπορεί να χορέψει.

Όσο επαναστατικό κι αν φαίνεται αυτό στους γηραιότερους πιγκουίνους, η μητέρα του (Νικόλ Κίντμαν) δέχεται την εκκεντρικότητά του. Ο πατέρας του (Χιου Τζακμαν) έχει διαφορετική άποψη, αλλά πιστεύει πως η κατάσταση θα καλυτερέψει. Άλλωστε το είδος αυτό των αριστοκρατικών πιγκουίνων φημίζεται για τις ωραίες φωνές και όχι για τις χορευτικές ικανότητες.

Και αργότερα οι χαριτωμένοι αρσενικοί πιγκουίνοι ελκύουν το ταίρι τους με το τραγούδι τους. Στην πραγματικότητα, αν ο Μαμπλ δεν έχει το δικό του «τραγούδι της καρδιάς του», δε θα καταφέρει ποτέ να ζευγαρώσει…

Ο Μαμπλ προσπαθεί να ενταχθεί κοινωνικά για να αρέσει στην καλλίφωνη Γκλόρια (Μπρίτανι Μέρφι), όμως η διαφορετικότητά του αναγκάζει τον αρχιερέα (Χιουγκο Γουειβιγκ) να τον διώξει. Περιπλανώμενος βρίσκει στη χώρα της Αδελίας μια φυλή πιγκουίνων, οι οποίοι εντυπωσιάζονται από τις χορευτικές του φιγούρες και τον θαυμάζουν για τις ικανότητές του.

Οι μικροσκοπικοί πιγκουίνοι ‘κατευθύνονται’ από τον μάγο Ραμόν (Ρόμπιν Γουίλιαμς), ένα τρελαμένο ροκ γκουρού, τον μόνο πιγκουίνο που ισχυρίζεται ότι έχει δει τους εξωγήινους.

Τα ξένα αυτά όντα δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους που καταστρέφουν το οικοσύστημα και ‘παίρνουν’ τα ψάρια από τους πιγκουίνους. Ο Μαμπλ, μαζί με τους καινούριους του φίλους, ξεκινά ένα ταξίδι για να παρακαλέσει τους ‘εξωγήινους’ να σταματήσουν να τους στερούν την τροφή.

*Open, Παρασκευή 08/12, στις 21:00

«Μαλλιά Κουβάρια» (2010) σκηνοθεσία Νέιθαν Γκρίνο, Μπάιρον Χάουαρντ

Κινούμενα Σχέδια – Ο Φλιν Ράιντερ, ο πιο ατίθασος αλλά και ο πιο γοητευτικός καταζητούμενος της χώρας, βρίσκει καταφύγιο σε έναν απομονωμένο πύργο μέσα στο δάσος. Ποτέ, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να του περάσει απ το μυαλό, ότι μέσα εκεί μπορεί να βρίσκεται μια… «φυλακισμένη» πριγκίπισσα.

Η Ραπουνζέλ, όμως δεν είναι μια πριγκίπισσα, όπως οι άλλες. Τα χρυσόξανθα μαλλιά της, που διαθέτουν μαγικές ιδιότητες, έχουν μήκος 21 μέτρα! Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα, μπροστά στην ασυγκράτητη λαχτάρα της για περιπέτεια και για την ανακάλυψη του κόσμου που απλώνεται έξω από τον πύργο, μέσα στον οποίο την έκλεισε η πανούργα μητέρα Γκόθελ, αφότου την έκλεψε μωρό ακόμα από τους βασιλείς γονείς της.

Ο Φλιν δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Η Ραπουνζέλ δεν έχει υπομονή να παραμένει φυλακισμένη. Σύντομα, το απίθανο δίδυμο αποφασίζει να σπάσει τους φραγμούς και τα εμπόδια. Το ταξίδι προς το άγνωστο αρχίζει. Ο δρόμος για την ελευθερία όμως, επιφυλάσσει εκπλήξεις, απρόοπτα, ατυχίες.

Φωνές μεταγλώττισης: Ιωάννα Παππά, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μανώλης Γιούργος, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Νίκος Ιωαννίδης, Ντίνος Σούτης, Βσίλης Αξιώτης, Κώστας Σεραφειμίδης, Νάσια Αχλαδιώτη, κ.α. (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Μάντυ Μουρ, Ζάκαρι Λέβι, Ντόνα Μέρφυ, Ρον Πέρλμαν).

*Alpha, Παρασκευή 08/12, στις 21:15

«Ραντεβού στο Belle Époque» (2019) σκηνοθεσία Νικολά Μπεντός

Κομεντί  Ρομαντική – Βέβαιος ότι τα καλύτερα έχουν πια περάσει ανεπιστρεπτί, ο Βικτόρ, ένας εξηντάχρονος γελοιογράφος, βυθίζεται στη μελαγχολία.

Αποκαμωμένος και εξορισμένος από τη συζυγική εστία, ο Βικτόρ απευθύνεται σε έναν θίασο που αναπλάθει με αδιανόητη πειστικότητα ενσταντανέ από περασμένες εποχές, επιθυμώντας να ξαναζήσει την πιο σημαντική στιγμή της ζωής του: τη μέρα που γνώρισε τη γυναίκα του σε ένα καφέ της Λιόν.

Ένας ευφάνταστος φόρος τιμής στη λυτρωτική μαγεία του σινεμά, ο οποίος φωτίζει τις μεγαλύτερες αλήθειες: Πως τα ψεγάδια χαρίζουν στη ζωή την ομορφιά της· πως η αγάπη είναι ένα άλμα πίστης· πως ο χρόνος γλιστρά σαν άμμος μέσα από τα χέρια

Παίζουν: Ντανιέλ Οτέιγ, Γκιγιόμ Κανέ, Ντοριά Τιλιέ, Φανί Αρντάν

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 08/12, στις 23:00

«Miss με το Ζόρι 2: Κυκλοφορεί και Οπλοφορεί» (2005) σε σκηνοθεσία Τζον Πάσκουιν 

Δράσης Κομεντί – Μις με το ζόρι θα αναγκαστεί να γίνει για άλλη μία φορά η πράκτορας του FBI Γκρέισι Χαρτ. Με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω της, η Γκρέισι κινδυνεύει να αφιερώσει περισσότερο καιρό στα ινστιτούτα ομορφιάς και στην προώθηση του νέου της βιβλίου, παρά στο επαγγελματικό της καθήκον. Όμως, η απαγωγή της νικήτριας και του παρουσιαστή των προηγούμενων καλλιστείων θα την επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα. Θα έρθει όμως σε σύγκρουση με τους προϊσταμένους της στο FBI, οι οποίοι δε δείχνουν πλέον εμπιστοσύνη στις ικανότητές της…

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ρεγγίνα Κινγκ, Γουίλιαμ Σάτνερ, Ενρίκε Μαρτσιάνο.

*Open, Παρασκευή 08/12, στις 00:15

«Ο Ζακ και η Μίρι Γυρίζουν Πορνό» (2008) σκηνοθεσία Κέβιν Σμιθ

Κωμωδία – Ο Ζακ και η Μίρι είναι κολλητοί φίλοι από το σχολείο. Είναι συγκάτοικοι εδώ και χρόνια, αλλά τα χρήματά τους δε φτάνουν ούτε για τους λογαριασμούς. Όταν κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα και φτάνει στην πόρτα τους ειδοποίηση για έξωση, ο Ζακ και η Μίρι καταφεύγουν σε δραστικά μέτρα. Ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια ομάδα εξωφρενικών χαρακτήρων, με σκοπό να βγάλουν λεφτά με τον μόνο τρόπο που μπορούν… γυρίζοντας μια ταινία πορνό. Ενώ όμως η κάμερα γυρίζει, η σχέση του Ζακ με την Μίρι ίσως εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο.

Παίζουν: Σεθ Ρόγκεν, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Κρεγκ Ρόμπινσον, Τζέρι Μπέντνομπ

*Skai, Παρασκευή 08/12, στις 01:00

«Επιχείρηση: Argo» (2012) σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ

Βιογραφική Περιπέτεια – Στις 4 Νοεμβρίου του 1979, καθώς η επανάσταση στο Ιράν φτάνει στην κορύφωσή της, μια ομάδα Ιρανών στρατιωτών εισβάλει στην Αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και κρατά όμηρους 52 Αμερικανούς. Μέσα στον πανικό, έξι Αμερικανοί καταφέρνουν να διαφύγουν και να βρουν καταφύγιο στην κατοικία του Καναδού πρέσβη.

Γνωρίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν και να θανατωθούν, ο ειδικός «απομακρύνσεων» της CIA Τόνι Μέντεζ (Μπεν Άφλεκ) καταστρώνει ένα επικίνδυνο σχέδιο προκειμένου να τους φυγαδεύσει με ασφάλεια από την χώρα. Το σχέδιο είναι τόσο παράτολμο που μόνο σαν σενάριο ταινίας μπορεί να μοιάζει…

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Μπράιαν Κράνστον, Άλαν Άρκιν, Τζον Γκούντμαν, Κέρι Μπισέ, Κάιλ Τσάντλερ, Ρόρι Κόκρεϊν, Κρίστοφερ Ντέναμ, Τέιτ Ντόνοβαν, Κλέα Ντιβάλ.

*Star, Παρασκευή 08/12, στις 01:30

«Τέλος Χρόνου» (2019) σκηνοθεσία Στίβεν Μίλλερ

Αστυνομική Δράσης – Ένας αποτυχημένος αστυνομικός, ο Φρανκ, θα βρεθεί να αγωνίζεται κόντρα στον χρόνο προκειμένου να βρει στοιχεία ώστε να ανακαλύψει πού βρίσκεται το ανήλικο θύμα μιας απαγωγής, αμέσως μετά που ο ίδιος σκοτώνει σε μια τυχαία εμπλοκή τον απαγωγέα.

Το ρολόι χτυπάει και ο κόσμος παρακολουθεί, ενώ ο Φρανκ, έχοντας στο πλευρό του μια νεαρή δημοσιογράφο που αναμεταδίδει ζωντανά την κάθε τους κίνηση, θα πρέπει όχι μόνο να αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο, αλλά και τον εξοργισμένο αδερφό του νεκρού απαγωγέα ο οποίος ζητάει εκδίκηση.

Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Κόρτνεϊ Ίτον, Μπεν ΜακΚένζι, Τζιανκάρλο Εσποζίτο, Τζέσικα Λου, Ντίνα Μέιερ.

*Alpha, Παρασκευή 08/12, στις 01:30

«Το Σημάδι του Δολοφόνου» (2002) σκηνοθεσία Μάικλ Κέιτον Τζόουνς

Αστυνομική Μυστηρίου – Ένας αστυνομικός της Νέας Υόρκης έρχεται αντιμέτωπος με το τραυματικό παρελθόν του, όταν αναλαμβάνει να διαλευκάνει το φόνο ενός εμπόρου ναρκωτικών και ανακαλύπτει ότι δράστης είναι ο ίδιος του ο γιος, τον οποίο είχε εγκαταλείψει σε ηλικία οκτώ χρονών.

Με αφορμή μια αστυνομική ίντριγκα, ο Μάικλ Κέιτον Τζόουνς ξεδιπλώνει την τραγική ιστορία μιας προβληματικής οικογένειας και πυροδοτεί μια δραματική καταδίωξη, που δεν θα μπορούσε παρά να οδηγήσει σ’ ένα συγκλονιστικό φινάλε. Εξαιρετικός στον κεντρικό ρόλο, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, σηκώνει εξ’ ολοκλήρου το συναισθηματικό φορτίο της ταινίας, αν και η αληθινή έκπληξη της ταινίας, είναι ο νεαρός ταλαντούχος Τζέιμς Φράνκο, στο ρόλο του ναρκομανούς γιου, ο οποίος ήδη βλέπει την καριέρα του στο Χόλιγουντ να απογειώνεται.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Τζέιμς Φράνκο, Ντρίνα ντε Νίρο, Ελίζα Ντούσκου, Γουίλιαμ Φορσάιθ

*Mega, Παρασκευή 08/12, στις 02:20