9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Κυριακή ήρθε! Βάλτε μια καλή ταινία παραγγείλτε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Κυριακή στο απόλυτο movie night.

«Τέντυ Μπόι… Αγάπη μου» (1965) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική – Κωμωδία – Ο Ασημάκης, χήρος και πατέρας δύο παιδιών, είναι ιδιοκτήτης ενός χρωματοπωλείου και μιας περιουσίας την οποία έφτιαξε με πολύ ιδρώτα. Τα παιδιά του, Άρης και Λένα, θέλουν να ξοδεύουν τα λεφτά του πατέρα τους προς όφελός τους. Η Ζωίτσα πείθει τον Ασημάκη να επιπλώσει ένα διαμέρισμα – φωλιά για εκείνον και την αγαπημένη του. Η οικογένειά του αντιδρά σ αυτό το σχέδιο, μέχρις ότου ο Άρης και η Ζωίτσα ερωτεύονται, οπότε το διαμέρισμα θα επιπλωθεί τελικά για το νεαρό ζευγάρι.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Νίτσα Μαρούδα, Νικήτας Πλατής, Νανά Σκιαδά, Αθηνόδωρος Προύσαλης.

*Ant1, Κυριακή 10/12, στις 21:00

«Η Παριζιάνα» (1969) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Πελαγία, μοδίστρα στα προάστια, ύστερα από την προτροπή της αδελφής της, μιας μοντέρνας κοπέλας, αποφασίζει να ανοίξει οίκο μόδας στο Κολωνάκι και παρέα με δυο τρελάρες φίλους τους φτάνουν στη Μύκονο για μια φωτογράφηση μόδας. Εκεί όμως η Πελαγία γνωρίζει έναν πάμπλουτο Ελληνοαμερικανό, ο οποίος γοητεύεται από αυτή. Παντρεύονται, αλλά στο ταξίδι του μέλιτος αυτός σκοτώνεται. Θλιμμένη χήρα, επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα της κολεξιόν. Τότε είναι που εμφανίζεται ζωντανός ο….μακαρίτης.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Έρρικα Μπρόγιερ, Κώστας Καρράς, Δημήτρης Καλλιβωκάς.

*Skai, Κυριακή 10/12, στις 21:00

«Ημέρα Εκπαίδευσης» (2001) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δραματική – Ο Αλόνζο Χάρις, ένας σκληροτράχηλος, βετεράνος ντετέκτιβ της Δίωξης Ναρκωτικών του Λος Άντζελες, αναλαμβάνει την εκπαίδευση του νεαρού ιδεαλιστή αστυνομικού, Τζέικ Χοτ, για ένα ολόκληρο 24ωρο. Μόνο που ο Αλόνζο είναι της άποψης ότι “χρειάζεται να γίνεις λύκος για να πιάσεις έναν λύκο”, κάτι που δε βρίσκει διόλου σύμφωνο τον Τζέικ.

Με τον χρόνο να τρέχει εις βάρος του, ο Αλόνζο πρέπει μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό που χρωστά στη Ρωσική Μαφία. Για να πετύχει τη βρώμικη δουλειά προσπαθεί εκβιαστικά να κάνει τον Τζέικ συνένοχό του. Ένα συναρπαστικό δράμα, που εξελίσσεται στις κακόφημες γειτονιές του Λος Άντζελες, όπου οι βίαιες συγκρούσεις και τα ναρκωτικά αποτελούν… καθημερινότητα για όσους προσπαθούν να εφαρμόσουν τον Νόμο!

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ίθαν Χοκ, Σκοτ Γκλεν.

*Open, Κυριακή 10/12, στις 22:00

«Top Gun» (1986) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ο Πητ “Μάβερικ” Μίτσελ (Τομ Κρουζ) είναι ένας ατρόμητος, παράτολμος πιλότος που χρησιμοποιεί το ένστικτό του και είναι πάντα πρόθυμος να παραβεί όλους τους κανόνες.

Όταν του δίνεται η ευκαιρία να φοιτήσει μαζί με τον αξιωματικό αναχαίτισης ραντάρ Νικ “Γκους” Μπράντσο (Άντονι Έντουαρντς), στη σχολή επίλεκτων πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, ο Μάβερικ πηγαίνει αποφασισμένος να κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου απόφοιτου στην τάξη του.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κέλι Μακ Γκίλις, Βαλ Κίλμερ, Τιμ Ρόμπινς, Άντονι Έντουαρντς, Τομ Σέριτ,Μεγκ Ράιαν, Μάικλ Αιρονσάιντ.

*Alpha, Κυριακή 10/12, στις 22:40

«American Gangster» (2007) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Φρανκ Λούκας, εμπόρου ναρκωτικών που υποδύεται ο Ντένζελ Ουάσιγκτον, ο οποίος ξεκίνησε ως φτωχός Αφροαμερικανός στη Νότια Καρολίνα του ΄30, για να κυριαρχήσει στο εμπόριο ναρκωτικών στην Αμερική. Μεσουράνησε την περίοδο που μαινόταν ο πόλεμος στο Βιετνάμ, μεταφέροντας με τα αεροπλάνα του στρατού τα ναρκωτικά από την Ασία κατευθείαν στην Αμερική, παρακάμπτοντας την Ιταλική μαφία και στη συνέχεια τα διοχέτευε σε ολόκληρη τη χώρα.

Σταδιακά, προμηθεύοντας τους δρόμους με ανόθευτα ναρκωτικά σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, αποκτά τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών, κατατροπώνει τα υπόλοιπα συνδικάτα του εγκλήματος και εξελίσσεται σε εξέχοντα κοινωνικό παράγοντα. Έβγαζε καθημερινά εκατομμύρια δολάρια, όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος και στην επιχείρηση ανήκαν μόνο μέλη της οικογένειάς του, γνωστοί ως country boys.

Με τα χρήματα πλήρωνε αδρά τις υπηρεσίες των στρατιωτών που μετέφεραν τα ναρκωτικά αλλά και πολλούς αστυνομικούς για να μην τον εμποδίζουν στις δουλειές τους. Ο Ρίτσι Ρόμπερτς (Ράσελ Κρόου) ήταν ο έντιμος αστυνομικός που θα τον έβγαζε εκτός παιχνιδιού, αφού μετά από πολύμηνη έρευνα συνέλαβε τον Λούκας και τα υπόλοιπα μέλη της επιχείρησης. Με πολύ κόπο βρήκε τις δραστηριότητες του Λούκας, τον εντόπισε και τον παγίδευσε, τη στιγμή που απολάμβανε τη μεγάλη ζωή και κανείς δεν τον υποψιαζόταν.

Ωστόσο ο Λούκας συνεργάστηκε με την αστυνομία, έδωσε ονόματα και πληροφορίες αλλά και πλήθος διεφθαρμένων αστυνομικών, τους οποίους χρημάτιζε και ο ίδιος. Τελικά εξέτισε ποινή μόλις 5 χρόνων.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ράσελ Κρόου, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Τζος Μπρόλιν, Ϊντρις Έλμπα, Λιμάρι Ναδάλ, Κάρλα Γκουτζινο, Κούμπα Γκούντιγκ Τζιούνορ, Τεντ.

*Skai, Κυριακή 10/12, στις 23:00

«Αιγαίο SOS» (2018) σκηνοθεσία Πιέρρος Ανδρακάκος

Κωμωδία – Καλοκαίρι 2018. Οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ένας μεγάλος σεισμός φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Ελληνες ΟΥΚΑΔΕΣ και Τούρκοι ορμούν στο νησί και το διεκδικούν αλλά ένα ρήγμα στο έδαφος χωρίζει το νησί δημιουργώντας ένα φυσικό σύνορο και ο καθένας βάζει σε μια πλευρά τη σημαία της χώρας του.

Όλοι αναμένουν εντολές για τα επόμενα βήματα, αλλά εν μέσω τουριστικής περιόδου οι πολιτικές ηγεσίες διστάζουν και καθυστερούν. Σιγά-σιγά δημιουργείται στο νησί μια κοινότητα από ετερόκλητους ανθρώπους, που εκπροσωπούν διαφορετικά πρότυπα της ελληνικής πραγματικότητας, που καλούνται να επιβιώσουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Μέσα από τη συνεχή απειλή πολέμου, την αφόρητη ζέστη και την αναμονή, αλλά και τις συγκρούσεις αυτής της αναγκαστικής συγκατοίκησης, δημιουργούνται διάφορα αστεία αλλά και σοβαρά περιστατικά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.

Με αφορμή τον έρωτα ενός Έλληνα και μιας Τουρκάλας γεωλόγου, είναι έτοιμες οι δυο πλευρές να τραβήξουν τη σκανδάλη και να αιματοκυλιστεί το νησί, αλλά “ο από μηχανής εγκέλαδος” με ένα μεγάλο σεισμό βουλιάζει το νησί και βρίσκονται όλοι στη θάλασσα σαν ναυαγοί, να επιπλέουν στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο… Μια σουρεαλιστική αριστοφανική στρατιωτική κωμωδία με φόντο τις περιπέτειες Ελλήνων και Τούρκων σε μια βραχονησίδα του Αιγαίου.

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Κωνσταντίνος Μπίμπης, Nina Senicar, Νίκος Μίχας, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Σοφία Παυλίδου, Jerome Kaluta, Δήμητρα Κολλά, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Γιάννης Ζωγράφος, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος.

*Star, Κυριακή 10/12, στις 23:00

«Απόδειξη Ζωής» (2000) σκηνοθεσία Τέιλορ Χάκφορντ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ο μηχανικός Πίτερ Μπάουμαν (Ντέιβιντ Μορς) παίρνει μετάθεση από την εταιρεία του στην Kολομβία, όπου κι εγκαθίστανται με τη σύζυγό του, Άλις (Μεγκ Ράιαν). Στη διάρκεια μιας τρομοκρατικής επίθεσης από ομάδα ανταρτών, συλλαμβάνουν τον ανυποψίαστο άντρα ως όμηρο και οδηγείται μετά από πολλές κακουχίες στο καταφύγιό τους, σε απάτητα βουνά της τροπικής ζούγκλας.

Η Άλις προσλαμβάνει έναν διαπραγματευτή ομήρων, τον Τέρι Θορν (Ράσελ Κρόου), για να αναλάβει το δύσκολο μέρος των διαπραγματεύσεων για την πληρωμή των λύτρων.

Όσο συνεργάζεται με τη νεαρή γυναίκα για τη διάσωση του άνδρα της, τόσο την ερωτεύεται. Tο αίσθημα είναι αμοιβαίο αλλά τι μπορούν να κάνουν γι’ αυτό, μέσα σ’ έναν κόσμο βυθισμένο στη βία και τον παραλογισμό;

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Μεγκ Ράιαν, Ντέιβιντ Καρούζο, Ντέιβιντ Μορς, Πάμελα Ριντ, Μάργκο Μαρτινέϊλ.

*Star, Κυριακή 10/12, στις 01:15

«Speed 2: Κρουαζιέρα με τον Κίνδυνο» (1997) σκηνοθεσία Γιαν Ντε Μποντ

Περιπέτεια – Η Άνι Πόρτερ, η γυναίκα, που ήταν όμηρος ενός βομβιστή στο λεωφορείο, που έπρεπε να τρέχει με συγκεκριμένη ταχύτητα για να μην ανατιναχθεί, βρίσκεται με τον αγαπημένο της Άλεξ σε μια υπέροχη κρουαζιέρα.

Ο Άλεξ είναι αστυνομικός και δεν μπορεί να αγνοήσει την παράξενη συμπεριφορά ενός ταξιδιώτη, του Γκέιγκερ.Οι υποψίες του αποδεικνύονται σωστές καθώς ο Γκέιγκερ είναι αυτός που δημιούργησε το σύστημα πληροφορικής του πλοίου αλλά στη συνέχεια απολύθηκε.

Για να πάρει εκδίκηση, «σπάει» τους κωδικούς στο σύστημα πληροφορικής και καθορίζει μια υπερβολική ταχύτητα σε μια πορεία σύγκρουσης με ένα γιγαντιαίο πετρελαιοφόρο. Ο Άλεξ και η Άνι προσπαθούν να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Τζέισον Πάτρικ, Γουίλεμ Νταφόε, Κρίστιν Φίρκινς, Αλεξάντερ ντι Μποντ, Τεμουέρα Μόρισον, Άλεξ Μοντεσίνο, Τζοι Φόστερ

*Alpha, Κυριακή 10/12, στις 02:30

«After Earth» (2013) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Περιπέτεια – Μετά τη συντριβή του διαστημόπλοιού τους, ο Σάιφερ και ο έφηβος γιος του Κίταϊ βρίσκονται παγιδευμένοι στον πλανήτη Γη, τον οποίο η ανθρωπότητα έχει εγκαταλείψει εδώ και 1000 έτη εξαιτίας κατακλυσμών.

Ο Σάιφερ έχει τραυματιστεί σοβαρά και ο γιος του πρέπει να εξερευνήσει τον αφιλόξενο πλανήτη Γη προς αναζήτηση βοήθειας.

Αχαρτογράφητες περιοχές, εξελιγμένα άγνωστα είδη που κυριαρχούν στον πλανήτη και ένα ανεξέλεγκτο εξωγήινο πλάσμα είναι μερικά από τα εμπόδια που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ο Κίταϊ. Παράλληλα, πατέρας και γιος πρέπει να βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν και να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο για να καταφέρουν να επιστρέψουν ασφαλείς.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζέιντεν Σμιθ, Ιζαμπέλ Φερμαν, Ζόι Κράβιτζ.

*Mega, Κυριακή 10/12, στις 02:30