7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Gran Torino» (2008) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δραματική – Ο συνταξιούχος πια εργάτης σε αυτοκινητοβιομηχανία Γουόλτ Κοβάλσκι (Κλιντ ‘Ιστγουντ) περνάει τις μέρες του επισκευάζοντας το σπίτι του, πίνοντας μπύρα και πηγαίνοντας μια φορά τον μήνα στο κουρείο. Κι ενώ η τελευταία επιθυμία της εκλιπούσης συζύγου του ήταν να τον δει να πηγαίνει για εξομολόγηση, ο Γουόλτ – ένας πικραμένος βετεράνος που κρατάει το M-1 του πάντα καθαρό και έτοιμο – νιώθει ότι δεν βαραίνει τίποτα την ψυχή του.

Και η μόνη ψυχή που μπορεί να εμπιστευτεί αρκετά για να εξομολογηθεί όσα τον βασανίζουν, είναι ο σκύλος του, η Νταίζη.
Το Gran Torino είναι ένας τύπος Ford αυτοκινήτου που πρωτοβγήκε στην αγορά το 1972.

Ο Γουόλτ Κοβάλσκι δούλευε στη φάμπρικα που το παρασκεύασε και το έχει στην κατοχή του από τότε, φρέσκο κι ατσαλάκωτο, καμάρι της ακμής του, παντιέρα της βιομηχανικής κυριαρχίας του παραγωγικού, βιομηχανικού Ντιτρόιτ.

Το άψυχο σύμβολο μένει αχρησιμοποίητο, αγέρωχο και ατσαλάκωτο στο γκαράζ του, ώσπου μπαίνει στη δοκιμασία να το κλέψει ένας έφηβος Ασιάτης γείτονάς του, για να κατορθώσει να ενηλικιωθεί στα μάτια της συμμορίας που τον εξαναγκάζει να γίνει μέλος της για να ανήκει στην τοπική λέσχη βίας και εκφοβισμού.

Ο Κοβάλσκι απεχθάνεται τους Χμονγκ που κάποτε πολέμησε, υπερασπιζόμενος την πατρίδα του. Αυτό το τυπικό δείγμα λευκού ρατσιστή περασμένων μεγαλείων γίνεται σταδιακά φίλος της σπιρτόζας αδελφής του δράστη και υποχρεώνεται από την ντροπιασμένη οικογένεια του νέου να δεχθεί τη συγγνώμη του βάζοντάς τον, απρόθυμα στην αρχή, να του κάνει δουλειές.

Ο Κοβάλσκι καταλαβαίνει πως το μίσος του είναι άστοχο, βλέποντας τις προσπάθειες ενός φιλότιμου αλλά άγουρου ανθρώπου να γίνει χρήσιμος σε ένα περιβάλλον που απορρίπτει τη συστολή και το βουβό ήθος του. Αποφασίζει να δράσει, γνωρίζοντας τη στρατηγική της επίθεσης.

Παίζουν: Κλιντ ‘Ιστγουντ, Μπι Βανγκ, Άνεϊ Χερ, Κρίστοφερ Κάρλεϊ, Μπράιαν Χάλεϊ, Τζεραρντιν Χιουτζες, Τζον Κάρολ Λιντς, Γουίλιαμ Χιλ, Μπρουκ Τσια Ταό, Σκοτ Ήστγουντ

*Open, Δευτέρα 11/12, στις 21:00

«Επίθεση στο Σταθμό 13» (2005) σκηνοθεσία Τζον Κάρπεντερ

Αστυνομική Δράσης – Ο Σταθμός 13, ένας από τους παλαιότερους αστυνομικούς σταθμούς στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης, πρόκειται σύντομα να κλείσει.

Επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού του τμήματος είναι ο αρχιφύλακας Τζέικ Ρένικ, ένας αστυνομικός που απέχει οικειοθελώς από την ενεργό δράση εδώ και οκτώ μήνες καθώς τον κυνηγούν «φαντάσματα» από το παρελθόν: ο ίδιος αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο δύο συναδέλφων του.

Λόγω κακοκαιρίας θα αναγκαστούν να “φιλοξενήσουν” στα κελιά τους τον διαβόητο γκάγκστερ και δολοφόνο αστυνομικών, Μάριον Μπίσοπ, ο οποίος μεταφέρεται στη φυλακή.

Και ενώ όσοι έχουν μείνει στον σταθμό που υπολειτουργεί, περιμένουν να υποδεχτούν το νέο έτος, άντρες μασκοφόροι εισβάλλουν αλλάζοντας τα δεδομένα.

Υπάλληλοι, Φυλακισμένοι και οι ελάχιστοι αστυνομικοί αναμειγνύονται σε μια βίαιη σύγκρουση, όπου εκτός από σφαίρες ανταλλάσσουν και ρόλους.

Παίζουν: Ήθαν Χωκ, Λόρενς Φισμπουρν, Γκάμπρειλ Μπαιρν, Μαρία Μπέλο, Ντρέα ντε Ματέο, Τζον Λεγκουιζάμο, Τζα Ρουλ

*Skai, Δευτέρα 11/12, στις 22:20

«Salt» (2010) σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

Δράσης, θρίλερ – Η πράκτορας της CIA ‘Εβελιν Σολτ θα βρεθεί από την μια στιγμή στην άλλη καταζητούμενη και φυγάς στην ίδια της την χώρα, μετά από την κατηγορία που θα ασκήσει εναντίον της ένας Ρώσος που έχει αυτομολήσει στις ΗΠΑ, ότι η ίδια είναι Ρωσίδα κατάσκοπος με στόχο την δολοφονία του Αμερικανού προέδρου.

Με όπλα τις ικανότητες και την πείρα που έχει αποκτήσει ως πράκτορας, θα ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για την απόδειξη της αθωότητάς της, θα προσπαθήσει να προστατεύσει το σύζυγό της και παράλληλα να αποφύγει την σύλληψη από τις μυστικές υπηρεσίες της πατρίδας της.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Λιβ Σράιμπερ, Ντάνιελ Ολμπρίτσκι.

*Mega, Δευτέρα 11/12, στις 00:10

«Σαμποτάζ» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άγιερ

Δραματική Δράσης Τρόμου – Μια επίλεκτη ομάδα της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών με αρχηγό τον Τζον Μπρίσερ, κάνει έφοδο σε ένα κρησφύγετο ενός πανίσχυρου μεξικανικού καρτέλ και καταφέρνει να κατασχέσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και χρημάτων, από τα οποία ιδιοποιούνται δέκα εκατομμύρια, κρύβοντάς τα σε έναν σωλήνα. Όταν όμως επιστρέφουν να τα πάρουν ανακαλύπτουν ότι τα χρήματα έχουν εξαφανιστεί.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Ολίβια Γουίλιαμς, Τέρενς Χάουαρντ.

*Alpha, Δευτέρα 11/12, στις 00:15

«Ημέρα Eκπαίδευσης» (2001) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Αστυνομική Δραματική Δράσης Τρόμου – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον είναι ο Αλόνζο Χάρις ένας σκληροτράχηλος, βετεράνος ντετέκτιβ της δίωξης ναρκωτικών του Λος Άντζελες, που αναλαμβάνει την εκπαίδευση του νεαρού ιδεαλιστή αστυνομικού Τζέικ Χοτ (Ήθαν Χωκ) και την αξιολόγησή του, για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Ο Αλόνζο είναι της άποψης ότι «χρειάζεται να γίνεις λύκος για να πιάσεις έναν λύκο», κάτι που δεν βρίσκει διόλου σύμφωνο τον Τζέικ.

Ο Αλόνζο παράλληλα, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό που χρωστά στη ρωσική μαφία. Για να πετύχει τη βρώμικη δουλειά, προσπαθεί εκβιαστικά να κάνει τον Τζέικ συνένοχό του.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ίθαν Χοκ, Σκοτ Γκλεν, Σαρλότ Αγιάνα, Σνουπ Ντογκ.

*Open, Δευτέρα 11/12, στις 00:30

«Άλιενς, η Επιστροφή» (1986) σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Δράσης Περιπέτεια – Η μοναδική επιζούσα από το πλήρωμα του Νοστρόμο, Έλεν Ρίπλεϊ (Σιγκουρνεϊ Γουίβερ), 57 χρόνια μετά ξυπνά από έναν κρυογενετικό ύπνο χάρη σε μια ομάδα διάσωσης. Μετά την επιστροφή της πίσω στην γη, ανακαλύπτει ότι ο πλανήτης στον οποίο αντιμετώπισε τα εξωγήινα πλάσματα στο παρελθόν τώρα έχει μετατραπεί σε αποικία.

Όταν, ξαφνικά, η επικοινωνία με την αποικία θα χαθεί η Έλεν καλείται να επιστρέψει στον πλανήτη με μια ομάδα επίλεκτων πεζοναυτών και να δώσει μια τελική μάχη με τα εξωγήινα τέρατα.

Παίζουν: Σιγκούρνεϊ Γουΐβερ, Κάρι Χεν, Μάικλ Μπιν, Πολ Ράισερ, Λανς Χένριξεν, Μπιλ Πάξτον.

*Skai, Δευτέρα 11/12, στις 01:00

«Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Δράση πέρα από τα όρια» (2003) σε σκηνοθεσία ΜακΤζι

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια  – Οι Άγγελοι του Τσάρλι επιστρέφουν για άλλη μια αγωνιώδη περιπέτεια. Αυτή τη φορά πρέπει να ερευνήσουν την κλοπή μιας λίστας που περιλαμβάνει μάρτυρες προστασίας, αφού πέντε άτομα από τη λίστα έχουν ήδη δολοφονηθεί. Έχουν τη βοήθεια ενός νέου Μπόζλι, σε μια περιπέτεια στην οποία θα αντιμετωπίσουν έναν «έκπτωτο άγγελο», τον παλιό τους εχθρό, και άλλες απειλές.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Ντρου Μπάριμορ, Λούσι Λιου, Κρίσπιν Γκλόβερ, Τζάστιν Θερού, Ντέμι Μουρ

*Mega, Δευτέρα 11/12, στις 02:10