6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μετά το Γάμο» (2019) σκηνοθεσία Μπαρτ Φρέντλιχ

Δραματική – Στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί.

Όντας σε απελπιστική οικονομική ανάγκη για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία, έχει φαινομενικά βρει τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να συναντήσει την γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει.

Παίζουν:  Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Oυίλιαμς, Μπίλι Κράνταπ, Έιμπι Κουίν, Γουίλ Τσέις

*Open, Τετάρτη 13/12 στις 21:00

«Το Τρίτο Έγκλημα» (2017) σκηνοθεσία Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Μυστηρίου – Ο επιτυχημένος δικηγόρος Σιγκεμόρι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Μισούμι, κατηγορούμενου για φόνο και κλοπή, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και για έναν άλλο φόνο πριν 30 χρόνια.

Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Σιγκεμόρι την υπόθεση είναι μικρές αφού ο πελάτης του ομολογεί ελεύθερα την ενοχή του, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή αν καταδικαστεί.

Καθώς διερευνά όλο και πιο βαθιά την υπόθεση, μελετώντας τις καταθέσεις της οικογένειας του θύματος και του ίδιου του Μισούμι, ο συνήθως σίγουρος Σιγκεμόρι αρχίζει να αμφιβάλλει για το αν ο πελάτης του είναι ο πραγματικός δολοφόνος.

Παίζουν: Μασακάρου Φουκουγιάμα, Κότζι Γιακούσο, Σινοσούκε Μιτσουσίμα, Σούζου Χιρόσε, Μικάκο Ισικάουα, Ιζούμι Ματσουόκα

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 13/12 στις 23:00

«Top Gun» (1986) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ο Πητ “Μάβερικ” Μίτσελ (Τομ Κρουζ) είναι ένας ατρόμητος, παράτολμος πιλότος που χρησιμοποιεί το ένστικτό του και είναι πάντα πρόθυμος να παραβεί όλους τους κανόνες.

Όταν του δίνεται η ευκαιρία να φοιτήσει μαζί με τον αξιωματικό αναχαίτισης ραντάρ Νικ “Γκους” Μπράντσο (Άντονι Έντουαρντς), στη σχολή επίλεκτων πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, ο Μάβερικ πηγαίνει αποφασισμένος να κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου απόφοιτου στην τάξη του.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κέλι Μακ Γκίλις, Βαλ Κίλμερ, Τιμ Ρόμπινς, Άντονι Έντουαρντς, Τομ Σέριτ,Μεγκ Ράιαν, Μάικλ Αιρονσάιντ.

*Alpha, Τετάρτη 13/12 στις 00:15

«Gran Torino» (2008) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δραματική – Ο συνταξιούχος πια εργάτης σε αυτοκινητοβιομηχανία Γουόλτ Κοβάλσκι (Κλιντ ‘Ιστγουντ) περνάει τις μέρες του επισκευάζοντας το σπίτι του, πίνοντας μπύρα και πηγαίνοντας μια φορά τον μήνα στο κουρείο. Κι ενώ η τελευταία επιθυμία της εκλιπούσης συζύγου του ήταν να τον δει να πηγαίνει για εξομολόγηση, ο Γουόλτ – ένας πικραμένος βετεράνος που κρατάει το M-1 του πάντα καθαρό και έτοιμο – νιώθει ότι δεν βαραίνει τίποτα την ψυχή του.

Και η μόνη ψυχή που μπορεί να εμπιστευτεί αρκετά για να εξομολογηθεί όσα τον βασανίζουν, είναι ο σκύλος του, η Νταίζη.
Το Gran Torino είναι ένας τύπος Ford αυτοκινήτου που πρωτοβγήκε στην αγορά το 1972.

Ο Γουόλτ Κοβάλσκι δούλευε στη φάμπρικα που το παρασκεύασε και το έχει στην κατοχή του από τότε, φρέσκο κι ατσαλάκωτο, καμάρι της ακμής του, παντιέρα της βιομηχανικής κυριαρχίας του παραγωγικού, βιομηχανικού Ντιτρόιτ.

Το άψυχο σύμβολο μένει αχρησιμοποίητο, αγέρωχο και ατσαλάκωτο στο γκαράζ του, ώσπου μπαίνει στη δοκιμασία να το κλέψει ένας έφηβος Ασιάτης γείτονάς του, για να κατορθώσει να ενηλικιωθεί στα μάτια της συμμορίας που τον εξαναγκάζει να γίνει μέλος της για να ανήκει στην τοπική λέσχη βίας και εκφοβισμού.

Ο Κοβάλσκι απεχθάνεται τους Χμονγκ που κάποτε πολέμησε, υπερασπιζόμενος την πατρίδα του. Αυτό το τυπικό δείγμα λευκού ρατσιστή περασμένων μεγαλείων γίνεται σταδιακά φίλος της σπιρτόζας αδελφής του δράστη και υποχρεώνεται από την ντροπιασμένη οικογένεια του νέου να δεχθεί τη συγγνώμη του βάζοντάς τον, απρόθυμα στην αρχή, να του κάνει δουλειές.

Ο Κοβάλσκι καταλαβαίνει πως το μίσος του είναι άστοχο, βλέποντας τις προσπάθειες ενός φιλότιμου αλλά άγουρου ανθρώπου να γίνει χρήσιμος σε ένα περιβάλλον που απορρίπτει τη συστολή και το βουβό ήθος του. Αποφασίζει να δράσει, γνωρίζοντας τη στρατηγική της επίθεσης.

Παίζουν: Κλιντ ‘Ιστγουντ, Μπι Βανγκ, Άνεϊ Χερ, Κρίστοφερ Κάρλεϊ, Μπράιαν Χάλεϊ, Τζεραρντιν Χιουτζες, Τζον Κάρολ Λιντς, Γουίλιαμ Χιλ, Μπρουκ Τσια Ταό, Σκοτ Ήστγουντ

*Open, Τετάρτη 13/12 στις 00:30

«American Gangster» (2007) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Φρανκ Λούκας, εμπόρου ναρκωτικών που υποδύεται ο Ντένζελ Ουάσιγκτον, ο οποίος ξεκίνησε ως φτωχός Αφροαμερικανός στη Νότια Καρολίνα του ΄30, για να κυριαρχήσει στο εμπόριο ναρκωτικών στην Αμερική. Μεσουράνησε την περίοδο που μαινόταν ο πόλεμος στο Βιετνάμ, μεταφέροντας με τα αεροπλάνα του στρατού τα ναρκωτικά από την Ασία κατευθείαν στην Αμερική, παρακάμπτοντας την Ιταλική μαφία και στη συνέχεια τα διοχέτευε σε ολόκληρη τη χώρα.

Σταδιακά, προμηθεύοντας τους δρόμους με ανόθευτα ναρκωτικά σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, αποκτά τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών, κατατροπώνει τα υπόλοιπα συνδικάτα του εγκλήματος και εξελίσσεται σε εξέχοντα κοινωνικό παράγοντα. Έβγαζε καθημερινά εκατομμύρια δολάρια, όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος και στην επιχείρηση ανήκαν μόνο μέλη της οικογένειάς του, γνωστοί ως country boys.

Με τα χρήματα πλήρωνε αδρά τις υπηρεσίες των στρατιωτών που μετέφεραν τα ναρκωτικά αλλά και πολλούς αστυνομικούς για να μην τον εμποδίζουν στις δουλειές τους. Ο Ρίτσι Ρόμπερτς (Ράσελ Κρόου) ήταν ο έντιμος αστυνομικός που θα τον έβγαζε εκτός παιχνιδιού, αφού μετά από πολύμηνη έρευνα συνέλαβε τον Λούκας και τα υπόλοιπα μέλη της επιχείρησης. Με πολύ κόπο βρήκε τις δραστηριότητες του Λούκας, τον εντόπισε και τον παγίδευσε, τη στιγμή που απολάμβανε τη μεγάλη ζωή και κανείς δεν τον υποψιαζόταν.

Ωστόσο ο Λούκας συνεργάστηκε με την αστυνομία, έδωσε ονόματα και πληροφορίες αλλά και πλήθος διεφθαρμένων αστυνομικών, τους οποίους χρημάτιζε και ο ίδιος. Τελικά εξέτισε ποινή μόλις 5 χρόνων.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ράσελ Κρόου, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Τζος Μπρόλιν, Ϊντρις Έλμπα, Λιμάρι Ναδάλ, Κάρλα Γκουτζινο, Κούμπα Γκούντιγκ Τζιούνορ, Τεντ.

*Skai, Τετάρτη 13/12 στις 00:40

«Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του» (2017) σκηνοθεσία Τζον Γουάτς

Δράσης, φαντασίας – Ενθουσιασμένος μετά την περιπέτειά του με τους Εκδικητές, ο νεαρός Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει σπίτι του όπου ζει μαζί με τη θεία του, Μέι, περιμένοντας από τον μέντορά του Τόνι Σταρκ να του αναθέσει την επόμενη υπερηρωική αποστολή. Ο Πίτερ προσπαθεί να γυρίσει στη ρουτίνα της καθημερινότητάς θέλοντας να αποδείξει στον εαυτό του και στους γύρω του ότι δεν να είναι μόνο ο ο φιλικός ήρωας της γειτονιάς. Έτσι, όταν ανακαλύπτει τα σκοτεινά σχέδια του Βόλτσουρ, αποφασίζει να δράσει μόνος καθώς απειλείται ότι πιο σημαντικό έχει.

Τρίτη εκκίνηση για το δημοφιλή υπερ-ήρωα δημιούργημα του Stan Lee. Αυτή τη φορά ο ανανεωμένος άνθρωπος – αράχνη, ενσαρκώνεται με μεγάλη επιτυχία από τον Τομ Χόλαντ, – ο οποίος πλαισιωμένος από ένα εκλεκτό επιτελείο ηθοποιών – απογειώνει το ρόλο του Spidey σε μια εκρηκτική περιπέτεια που έσπασε τα ταμεία αγγίζοντας τα $ 900 εκ εισπράξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παίζουν: Τομ Χόλαντ, Μάικλ Κίτον, Τζον Φαβρό, Ζεντάγια, Ντόναλντ Γκλόβερ, Μαρίσα Τομέι, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ

*Mega, Τετάρτη 13/12 στις 01:10