6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα συντροφεύσουν το βράδυ της Πέμπτης!

«Έχετε Κάνει Κράτηση;» (2007) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς 

Ρομαντική κομεντί – Η Κέιτ είναι μια επιτυχημένη σεφ σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Μανχάταν. Για να φτάσει όμως σε αυτό το επίπεδο, η Κέιτ είχε να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις που διαμόρφωσαν τον αυστηρό χαρακτήρα της, αλλά και τη σχολαστική συμπεριφορά της μέσα στη κουζίνα.

Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν, όταν αναγκαστεί να φροντίσει τη νεαρή ανιψιά της, που έμεινε ορφανή. Οι αλλαγές όμως δε σταματούν εδώ. Σύντομα, ένας νέος μάγειρας, ο γοητευτικός αλλά και κάπως εκκεντρικός Νικ, έρχεται να δουλέψει στο εστιατόριό της, αλλά η χημεία μεταξύ τους δεν είναι η ιδανική.

Πόσες ανατροπές μπορεί να αντέξει μια γυναίκα που έχει μάθει να ακολουθεί στη ζωή αυστηρούς κανόνες, όπως και στις συνταγές της; Πολύ σύντομα όμως θα αναγκαστεί να ανακαλύψει ότι κάποια πράγματα μπορεί να είναι νόστιμα επειδή ακριβώς προκύπτουν από τα πιο αναπάντεχα υλικά…

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Άαρον Έκχαρτ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Πατρίσια Κλάρκσον.

*Open, Πέμπτη 14/12, στις 21:00

«The Hunger Games» (2012) σκηνοθεσία Γκάρι Ρος

Δράσης Περιπέτεια – Από τα ερείπια μιας μεγάλης γεωγραφικής περιοχής, που κάποτε ήταν γνωστή ως Βόρεια Αμερική, έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ. Η κυβέρνηση της Πάνεμ διεξάγει εδώ και δεκαετίες τους ετήσιους Αγώνες Πείνας, κατά τους οποίους επιλέγει τυχαία ένα αγόρι κι ένα κορίτσι μεταξύ 12 και 18 ετών από κάθε μία από τις δώδεκα φτωχές και αποκλεισμένες μεταξύ τους επαρχίες που ελέγχει η ηγεμονεύουσα επαρχία Κάπιτολ. Τα 24 παιδιά καλούνται να δώσουν μεταξύ τους μία μάχη στο δάσος, από το οποίο μόνο ένα μπορεί να βγει ζωντανό.

Ο θεσμός μεταδίδεται πανεθνικά και ζωντανά από την τηλεόραση, ως μέσο επίδειξης δύναμης και τιμωρίας των υπηκόων για μία αποτυχημένη εξέγερση που κάποτε επιχείρησαν. Όταν η κλήρωση φέρνει την αδελφή της ως υποψήφια για τους φετινούς αγώνες, η θαρραλέα δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που η επιβίωση είναι η δεύτερη φύση της, θα αναλάβει εθελοντικά να πάει στη θέση της η ίδια.

Αν και δεν επιδιώκει τη νίκη, θα αναγκαστεί να τη διεκδικήσει για να επιβιώσει. Η πραγματική μάχη όμως θα δοθεί ανάμεσα στα τρομερά διλήμματα που θα προκύψουν: επιβίωση ή ανθρωπιά, αγάπη ή έρωτας;

Παίζουν: Στάνλεϊ Τούτσι, Τζος Χάτσερσον, Γούντι Χάρελσον, Τζένιφερ Λόρενς, Λίαμ Χέμσγουορθ, Ελίζαμπεθ Μπανκς.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 14/12, στις 23:00

«Μετά το Γάμο» (2019) σκηνοθεσία Μπαρτ Φρέντλιχ

Δραματική – Στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί.

Όντας σε απελπιστική οικονομική ανάγκη για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία, έχει φαινομενικά βρει τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να συναντήσει την γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει.

Παίζουν:  Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Oυίλιαμς, Μπίλι Κράνταπ, Έιμπι Κουίν, Γουίλ Τσέις

*Open, Πέμπτη 14/12, στις 00:30

«Αγριότητα» (2012) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Δραματική Περιπέτεια – Ο Μπεν και ο Τσον, είναι επιστήθιοι φίλοι, ασχολούνται με την καλλιέργεια μαριχουάνας στη Νότια Καλιφόρνια και μοιράζονται την ίδια γυναίκα, την Οφήλια. Η ζωή τους μοιάζει ειδυλλιακή μέχρι τη στιγμή, που ένα μεξικάνικο ισχυρό καρτέλ ναρκωτικών θέλει να συνεργαστεί μαζί τους. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα είχαν υπολογίσει καθώς οι τρεις φίλοι αρνούνται να υποκύψουν στις απαιτήσεις τους. Για να εκβιάσουν τον Μπεν και τον Τσον, τα μέλη του καρτέλ απαγάγουν την Οφηλία. Οι δύο φίλοι και συνεργάτες στο έγκλημα και τον έρωτα, οργανώνουν ένα σχέδιο για να τη σώσουν και να εκδικηθούν…

Παίζουν: Τέιλορ Κιτς, Μπλέικ Λάιβλι, Τζον Τραβόλτα, Εμίλ Χιρς.

*Skai, Πέμπτη 14/12, στις 00:40

«Καράτε Κιντ 3» (1989) σε σκηνοθεσία Τζον Γκίλμπερτ Άβιλντσεν

Δραματική, Δράσης –  Ο Τζων Κριζ δεν μπορεί να ξεπεράσει τη νίκη του Ντάνιελ και επιστρέφει αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση.
Οι βρώμικες μέθοδοι που χρησιμοποιούσε στη σχολή του, ακόμη του καταστρέφουν τη φήμη παρά το γεγονός ότι η σχολή έχει κλείσει.

Ο Ντάνιελ και ο δάσκαλός του Μιγιάγκι είναι ο στόχος του, ενώ σε αυτή την προσπάθεια θα έχει για σύντροφό του έναν συμπολεμιστή του από το Βιετνάμ και τωρινό ιδιοκτήτη εταιρείας τοξικών αποβλήτων.

Το κυριότερο μέρος του σχεδίου θέλει τον ικανότερο και πιο βρώμικο μαθητή, τον Μάικ, να μονομαχήσει σε τουρνουά με τον Ντάνιελ. Θα διεκδικήσει εκ νέου ο Ντάνιελ τον τίτλο του πρωταθλητή ή θα αντιληφθεί το σχέδιο που ο Μιγιάκι έχει ήδη καταλάβει;

Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Μάρτιν Κόουβ, Τόμας Ίαν Γκρίφιθ, Σον Κέιναν.

*Mega, Πέμπτη 14/12, στις 01:20

«Ερωτευμένος Σαίξπηρ» (1998) σκηνοθεσία Τζον Μέιντεν

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ο Σαίξπηρ βρίσκει τη μούσα του, που θα τον εμπνεύσει να γράψει το “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”, στο πρόσωπο μιας αριστοκράτισσας, αγνοώντας ότι συμμετέχει στο θίασό του μεταμφιεσμένη σε άνδρα.

Παίζουν: Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζόζεφ Φάινς, Τζέφρι Ρας, Τζούντι Ντεντς, Μπεν Άφλεκ, Τομ Γουίλκισον, Σαιμον Κάλοου, Κόλιν Φερθ, Ιμέλντα Στάτον.

*Alpha, Πέμπτη 14/12, στις 01:45