10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το σινεμά έρχεται σπίτι. Αυτές είναι οι δέκα ταινίες που θα βρεις απόψε στην τηλεόραση σου.

«Μαδαγασκάρη 2» (2008) σε σκηνοθεσία Έρικ Νταρνέλ, Τομ Μακγκράθv

Κινούμενα Σχέδια – Ο Άλεξ το λιοντάρι και η υπόλοιπη παρέα που βρίσκονται στην Μαδαγασκάρη αποφασίζουν τώρα να επιστρέψουν στον ζωολογικό τους κήπο στη Νέα Υόρκη.
Έτσι φτιάχνουν ένα αεροπλάνο και ξεκινούν, αλλά το αεροπλάνο τους πέφτει σε έναν εθνικό δρυμό στην Αφρική και γνωρίζουν άλλα μέλη του είδους τους, ενώ ο Άλεξ ανακαλύπτει ότι έχει βασιλική καταγωγή και ότι είναι ο πρίγκηπας μιας αγέλης λιονταριών.

Δυστυχώς όμως το αεροπλάνο πέφτει στην Αφρική. Εκεί ο καθένας από την παρέα θα βρει και κάποιον δικό του.

Στο μεταξύ ο Άλεξ προσπαθεί να αποδείξει πως είναι ο καινούριος βασιλιάς της ζούγκλας και περιπέτειες δεν έχουν τελειωμό.

Με τις φωνές των: Σπύρος Ζουπάνος, Γεράσιμος Γεννατάς, Κατερίνα Γκίργκις, Διαμαντής Καραναστάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γρηγόρης Γαλάτης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Λεωνίδας Κακούρης, Θάνος Καλλίρης, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Νίκος Νίκας.

*Alpha, Παρασκευή 15/12, στις 21:00

«Happy Feet 2» (2011) σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ

Κινούμενα Σχέδια – Ο μετρημένος και λογικός Μαμπλ προσπαθεί όχι μόνο να προστατεύσει, αλλά και να κερδίσει την αγάπη του γιου του, του μικρούτσικου Ερικ που δεν μπορεί να χορέψει και που μαγεύεται από άλλους πιγκουίνους, πιο θεαματικούς και διασκεδαστικούς από τον μπαμπά του.
Μη θέλοντας να χορέψει, ο Ερικ το βάζει στα πόδια για να συναντήσει τον Πανίσχυρο Σβεν – έναν πιγκουίνο που μπορεί να πετάξει!

Ο Μάμπλ ξέρει ότι δεν μπορεί με τίποτα να ανταγωνιστεί αυτό το μοναδικό χάρισμα. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα όταν η γαλήνη του κόσμου τους θα διαταραχθεί για ακόμη μια φορά από πανίσχυρες δυνάμεις.

Ο Έρικ βλέπει ότι ο πατέρας του έχει τσαγανό όταν ο Μάμπλ θα ενώσει για ακόμη μια φορά όλες τις φυλές των πιγκουίνων με άλλα υπέροχα πλάσματα – από μικροσκοπικά κριλ μέχρι γιγάντιους θαλάσσιους ελέφαντες – για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Στην πρωτότυπη εκδοχή με τις φωνές των: Ελάιτζα Γουντ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Χανκ Αζάρια, Αλίσια Μουρ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Σοφία Βεργκάρα, Κόμον, Χιούγκο Γουίβινγ, Μάγκντα Σουμπάνσκι, Άντονι ΛαΠάλια, Ρίτσαρντ Κάρτερ

Με τις φωνές των: Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, Γιάννη Στεφόπουλου, Τηλέμαχο Κρεβαικά, Ντίνο Σούτη, Νέστορα Κοψιδά, Ηλία Ζερβού, Πέτρου Σπυρόπουλου, Κώστα Τσάκωνα, Όθωνα Μεταξά

*Open, Παρασκευή 15/12, στις 21:00

«Βρέχει Κεφτέδες» (2009) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Μίλερ, Φιλ Λορντ

Κινούμενα Σχέδια – Σε νεότερη ηλικία, ο Φλιντ Λόκγουντ ήθελε πάντα να εφευρέσει κάτι ενδιαφέρον.

Ωστόσο οι εφευρέσεις του δυσλειτούργησαν όπως το Τηλεκοντρόλ, Σπρέι Κατά της Καράφλας, Ιπτάμενο Αυτοκίνητο, Ποντικοπούλια, και Ψεκαζόμενα Παπούτσια που παγίδευσαν τα πόδια του μόνιμα σε ένα στερεό σφραγιστικό.

Μεγάλωσε παρανοημένος από τον πατέρα του Τιμ (Τζέιμς Κάαν).

Η μητέρα του, Φραν (Λόρεν Γκράχαμ), πάντα πίστευε πως θα τα καταφέρει, ωστόσο πέθανε 10 χρόνια πριν την ιστορία, αφήνοντας τον Φλιντ με τον πατέρα του.

Ο Φλιντ ζει στο Swallow Falls, μια πόλη τοποθετημένη κάτω από το Α του Ατλαντικού.

Από τότε που το κονσερβοποιείο Baby Brent Sardine έκλεισε, η οικονομία έπεσε αφήνοντας το Swallow Falls με τις σαρδέλες ως τη μόνη πηγή τροφής.

*Mega, Παρασκευή 15/12, στις 21:30

«Το Πάρκο των Θαυμάτων» (2019) σκηνοθεσία Ντίλαν Μπράουν

Κινούμενα Σχέδια – Μια μαγική μέρα, κάπου στην δεκαετία του 1990,  η μικρή Τζουν τρέχει στο δάσος για να βρει τον δρόμο για το σπίτι της, όταν ανακαλύπτει ένα παλιό αυτοκινητάκι από λούνα παρκ και μπαίνει μέσα. Ξαφνικά, θα βρεθεί στο Πάρκο των Θαυμάτων, ένα λούνα παρκ που είχε φανταστεί, αλλά πια είχε ξεχάσει.

Όλα όσα είχε επινοήσει είναι εκεί, αλλά έχουν ξεπέσει δίχως αυτήν. Τώρα, με τη βοήθεια των πλέον αγαπημένων της χαρακτήρων του πάρκου, η Τζουν πρέπει να ξαναφέρει το θαύμα στο Πάρκο των Θαυμάτων, πριν αυτό χαθεί για πάντα.

*Alpha, Παρασκευή 15/12, στις 22:45

«Το Βιβλιοπωλείο της Κυρίας Γκριν» (2017) σκηνοθεσία Ιζαμπέλ Κοϊξέ

Δραματική – Αγγλία 1959. Μια νεαρή γυναίκα αποφασίζει, παρά την αντίθεση των κατοίκων, να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο σε μια μικρή επαρχιακή πόλη.

Μια απόφασή που θα εξελιχθεί σε πολιτικό ναρκοπέδιο, με τους περισσότερους να βλέπουν στο πρόσωπό της έναν ανεπιθύμητο εχθρό.

Εκθέτοντας τους κατοίκους σε ριζοσπαστικά αριστουργήματα της εποχής, όπως η «Λολίτα» του Ναμπόκοφ και το «Φαρενάιτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι, προετοιμάζει το έδαφος της αφύπνισης για τη συντηρητική αυτή πόλη. Βασισμένο στο best-seller της Πενέλοπε Φιτζέραλντ.

Παίζουν: Εμιλι Μόρτιμερ, Μπιλ Νάι, Πατρίσια Κλάρκσον, Ονορ Νίφσι, Τζέιμς Λάνς

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 15/12, στις 23:00

«Έχετε Κάνει Κράτηση;» (2007) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς 

Ρομαντική κομεντί – Η Κέιτ είναι μια επιτυχημένη σεφ σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Μανχάταν. Για να φτάσει όμως σε αυτό το επίπεδο, η Κέιτ είχε να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις που διαμόρφωσαν τον αυστηρό χαρακτήρα της, αλλά και τη σχολαστική συμπεριφορά της μέσα στη κουζίνα.

Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν, όταν αναγκαστεί να φροντίσει τη νεαρή ανιψιά της, που έμεινε ορφανή. Οι αλλαγές όμως δε σταματούν εδώ. Σύντομα, ένας νέος μάγειρας, ο γοητευτικός αλλά και κάπως εκκεντρικός Νικ, έρχεται να δουλέψει στο εστιατόριό της, αλλά η χημεία μεταξύ τους δεν είναι η ιδανική.

Πόσες ανατροπές μπορεί να αντέξει μια γυναίκα που έχει μάθει να ακολουθεί στη ζωή αυστηρούς κανόνες, όπως και στις συνταγές της; Πολύ σύντομα όμως θα αναγκαστεί να ανακαλύψει ότι κάποια πράγματα μπορεί να είναι νόστιμα επειδή ακριβώς προκύπτουν από τα πιο αναπάντεχα υλικά…

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Άαρον Έκχαρτ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Πατρίσια Κλάρκσον.

*Open, Παρασκευή 15/12, στις 00:15

«Επίθεση στο Σταθμό 13» (2005) σκηνοθεσία Τζον Κάρπεντερ

Αστυνομική Δράσης – Ο Σταθμός 13, ένας από τους παλαιότερους αστυνομικούς σταθμούς στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης, πρόκειται σύντομα να κλείσει.

Επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού του τμήματος είναι ο αρχιφύλακας Τζέικ Ρένικ, ένας αστυνομικός που απέχει οικειοθελώς από την ενεργό δράση εδώ και οκτώ μήνες καθώς τον κυνηγούν «φαντάσματα» από το παρελθόν: ο ίδιος αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο δύο συναδέλφων του.

Λόγω κακοκαιρίας θα αναγκαστούν να “φιλοξενήσουν” στα κελιά τους τον διαβόητο γκάγκστερ και δολοφόνο αστυνομικών, Μάριον Μπίσοπ, ο οποίος μεταφέρεται στη φυλακή.

Και ενώ όσοι έχουν μείνει στον σταθμό που υπολειτουργεί, περιμένουν να υποδεχτούν το νέο έτος, άντρες μασκοφόροι εισβάλλουν αλλάζοντας τα δεδομένα.

Υπάλληλοι, Φυλακισμένοι και οι ελάχιστοι αστυνομικοί αναμειγνύονται σε μια βίαιη σύγκρουση, όπου εκτός από σφαίρες ανταλλάσσουν και ρόλους.

Παίζουν: Ήθαν Χωκ, Λόρενς Φισμπουρν, Γκάμπρειλ Μπαιρν, Μαρία Μπέλο, Ντρέα ντε Ματέο, Τζον Λεγκουιζάμο, Τζα Ρουλ

*Skai, Παρασκευή 15/12, στις 00:45

«Οι Αντικαταστάτες» (2000) σκηνοθεσία Χάουαρντ Ντόιτς

Κωμωδία – Όταν οι παίκτες της ομάδας φούτμπολ «Οι Φρουροί» κατεβαίνουν σε απεργία για οικονομικούς λόγους, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Έντουαρντ Ο’ Νιλ προσλαμβάνει εκτάκτως τον πρώην προπονητή Τζίμι Μαγκίντι, αναθέτοντάς του να συγκροτήσει μια ομάδα αναπληρωτών.

Σκοπός του Ο’ Νιλ είναι η ομάδα του να συμμετάσχει στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της σεζόν και να κερδίσει το κύπελλο!

Ο Μαγκίντι προσεγγίζει τον πρώην παίκτη Σέιν Φάλκο και μαζί συγκροτούν μια ομάδα από ετερόκλητους χαρακτήρες μεταξύ των οποίων είναι ο νυχτοφύλακας Κλίφορντ Φράνκλιν, οι αδελφοί και ράπερς Αντρέ και Τζαμάλ Τζάκσον, ο Φουμίκο, πρώην παλαιστής του σούμο, ένας κουφός, ένας αγχωτικός αστυνομικός και ένας κατάδικος, που συμμετέχει σε πρόγραμμα επανένταξης.

Άραγε θα κατορθώσει ο Μαγκίντι να μετατρέψει όλον αυτόν τον «όχλο» σε αληθινούς επαγγελματίες παίκτες του φούτμπολ και να κερδίσει το κύπελλο;

Παίζουν: Τζιν Χάκμαν, Κιάνου Ριβς, Ορλάντο Τζόουνς, Τζον Φάβρο, Μπρουκ Λάνγκτον, Τζακ Γουόρντεν

*Star, Παρασκευή 15/12, στις 01:30

«Killers Anonymous» (2019) σκηνοθεσία Μαρτίν Όουεν 

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου – Η ταινία αφορά μια ομάδα υποστήριξης δολοφόνων, η οποία πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις, με τους δολοφόνους να παίρνουν έναν ασφαλή χώρο για να μοιραστούν την εμπιστοσύνη τους και τους λογαριασμούς των παραβάσεών τους.

Όταν ένας εξ αυτών αποτυγχάνει να δολοφονήσει ένα γερουσιαστή έρχονται αντιμέτωποι με την προδοσία.
Το ερώτημα πλέον είναι ποιος μπορεί να εμπιστευτεί ποιον και ποιος τους έχει προδώσει.

Παίζουν: Γκάρυ Όλντμαν, Τζέσικα Άλμπα, Ελίζαμπεθ Μόρις, Ράιαν Νικόλ Μπράουν, Κιθ Μέισον, Τόμι Φλάναγκαν.

*Alpha, Παρασκευή 15/12, στις 02:00

«Η Χρηματαποστολή» (1995) σκηνοθεσία Τζόζεφ Ρούμπεν

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Δυο θετά αδέλφια, που εργάζονται ως μυστικοί αστυνομικοί στο μετρό της Νέας Υόρκης, ονειρεύονται τη χρηματαποστολή του τρένου που μεταφέρει μεγάλα ποσά καθημερινά. Η αρπαγή όμως της χρηματαποστολής είναι αδύνατη λόγω της παρουσίας του αφεντικού τους, ο οποίος έως τώρα δεν έχει επιτρέψει κανέναν να ληστέψει τα τρένα του.

Όταν μια νέα και γοητευτική συνάδελφος έρχεται στο προσκήνιο, ο ένας αδερφός την ερωτεύεται και στην προσπάθειά του να την εντυπωσιάσει θα επιχειρήσει να ληστέψει τη χρηματαποστολή.

Παίζουν: Γουέσλι Σνάιπς, Γούντι Χάρελσον, Τζένιφερ Λόπεζ, Κρις Κούπερ

*Mega, Παρασκευή 15/12, στις 02:20