7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά» (2014) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Κωμωδία – Εκτοπισμένη από την πατρίδα της, την Ινδία, η οικογένεια Καντάμ, εγκαθίσταται σε ένα πανέμορφο χωριό του Γαλλικού επαρχιακού Νότου, στο Σεντ Αντονέν Νομπλ-Βαλ. Εκεί, στο γοητευτικό και γραφικό αυτό χωριουδάκι, αποφασίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να μαγειρεύουν υπέροχο ινδικό φαγητό.

Ανοίγουν ένα Ινδικό εστιατόριο με αγάπη και πάθος για τη μαγειρική. Όμως δεν έχουν υπολογίσει μια σημαντική λεπτομέρεια, τον ανταγωνισμό!

Ακριβώς απέναντί τους, υπάρχει για χρόνια ένα επιτυχημένο, ακριβό εστιατόριο, που διευθύνει η ψυχρή και αυστηρή Μαντάμ Μαλορί, βραβευμένο μάλιστα με αστέρι Μισελέν. Η Μαλορί δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, όσον αφορά την τελειότητα των πιάτων που προσφέρει.

Οι εκτεταμένες, ψυχρές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες ενάντια στο Ινδικό εστιατόριο, που τόλμησε να εγκατασταθεί μόλις 30,5 μέτρα μακριά από το δικό της, εξελίσσονται σε θερμό επεισόδιο και μια γενικευμένη αναστάτωση θα επικρατήσει στους παραδοσιακά ήσυχους δρόμους του Σεν Αντονέν.

Αναπόφευκτα μεταξύ των δυο “ανταγωνιστών”, θα ακολουθήσει μια επική, γαστρονομική μάχη, η οποία δοκιμάζει τη δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της πίστης στο πλαίσιο της οικογένειας.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Ομ Πουρί, Μανίς Νταγιάλ, Σαρλότ Λε Μπον, Αμιτ Σαχ, Κλεμέ Σιμπονί, Βίνσεντ Ελμπαζ, Ζουχι Τσαουα

*Open, Τρίτη 19/12 στις 21:00

«Blackhat» (2015) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Δράσης– Ένας από τους καλύτερους χάκερ του κόσμου, ο Νίκολας Χάθαγουεϊ, ο οποίος εκτίει ποινή 15 ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, δέχεται μια πρόταση, να απελευθερωθεί προσωρινά υπό τον όρο να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση και να εξαρθρώσει ένα δίκτυο ηλεκτρονικού εγκλήματος, που απειλεί με όλεθρο Αμερικανούς, Κινέζους και κατ’ επέκταση τον κόσμο ολόκληρο. Ο Χάθαγουεϊ συμφωνεί να βοηθήσει με αντάλλαγμα να μειωθεί η ποινή του και σύντομα ανακαλύπτει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι αρχικά νόμιζε.

Παίζουν: Κρις Χεμσγουόρθ, Βαϊόλα Ντέιβις, Γουάνγκ Λίχομ, Τανγκ Γουέι, Χολτ Μακκάλανι.

*Skai, Τρίτη 19/12 στις 22:20

«Μουλέν Ρουζ» (1952) σκηνοθεσία Τζον Χιούστον

Βιογραφική Δραματική – Το 1900 ένας Άγγλος ποιητής έρχεται στη Μονμάρτη για να γνωρίσει την μποέμικη ζωή, συνεργάζεται με τον Τουλούζ Λοτρέκ στο ανέβασμα ενός φαντασμαγορικού σόου στο Μουλέν Ρουζ και ερωτεύεται την πρωταγωνίστρια του, την πιο ακριβοπληρωμένη πόρνη του Παρισιού, η οποία ‘’ανήκει’’ στον Δούκα του Γουόρτσεστερ, χρηματοδότη της παράστασης.

Παίζουν: Χοσέ Φερέρ, Ζα Ζα Γκαμπόρ, Σουζάν Φλον, Κάθριν Καθ, Γουόλτερ Κρίσαμ, Κολέτ Μαρσάν.

*ΕΡΤ3, Τρίτη 19/12 στις 23:00

«Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση» (2018) σκηνοθεσία Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

Δράσης – Ακόμη και τα πράγματα που κάνεις με τις καλύτερες προθέσεις είναι ικανά να γυρίσουν πίσω και να σε στοιχειώσουν. Όταν μια αποστολή της υπηρεσίας IMF τελειώνει άσχημα, ο κόσμος θα έρθει αντιμέτωπος με ζοφερές συνέπειες.

Καθώς ο Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την αρχική του αποστολή πάση θυσία, η CIA αρχίζει να αμφισβητεί την πίστη και τα κίνητρά του. Ο Χαντ βρίσκει τον εαυτό του να αγωνίζεται εναντίον επικίνδυνων εκτελεστών αλλά και πρώην συμμάχων, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα καθώς προσπαθεί να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Μισέλ Μόναγκαν, Χένρι Κάβιλ, Βινγκ Ρέιμς, Σάιμον Πεγκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Άλεκ Μπάλντουιν.

*Alpha, Τρίτη 19/12 στις 00:15

«Ο Καλύτερος Φίλος μου» (2017) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Κομεντί Περιπέτεια – Ένας σκύλος αναζητά το νόημα της ύπαρξής του μέσα από πολλές (μετεμψυχωμένες) ζωές και διάφορους ιδιοκτήτες.

Ποιο το νόημα της ζωής ενός σκύλου; Μα, φυσικά, να υπηρετεί τους ανθρώπους, όπως διατείνεται ο ηθοποιός-συγγραφέας Μπρους Κάμερον, του οποίου το μυθιστόρημα «A dog’s purpose» έμεινε για έναν ολόκληρο χρόνο στη λίστα των μπεστ σέλερ των «New York Times». Αφού όλοι πρέπει να σκέφτονται όπως εμείς, ένας σκύλος που μιλάει (στον εαυτό του) και μετεμψυχώνεται μέχρι να ξαναβρεί το πρώτο αφεντικό του είναι μια καλή αρχή για ένα –υποτίθεται– διασκεδαστικό, συγκινητικό και διδακτικό­, μα στην πραγματικότητα αφόρητα απλοϊκό σε ιδέες ταξίδι τόσο στην (ειδυλλιακή) Αμερική του δευτέρου­ μισού του προηγούμενου αιώνα.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζος Γκαντ, Μπριτ Ρόμπερτσον, Πέγκι Λίπτον, Κ. Τ Άπα, Τζον Όρτιζ

*Open, Τρίτη 19/12 στις 00:45

«Το Τελικό Χτύπημα» (2012) σκηνοθεσία Μπαλτάσαρ Κορμακούρ

Δραματική Δράσης – Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ πρωταγωνιστεί στο remake του ισλανδικού αστυνομικού θρίλερ “Ρέικιαβικ – Ρότερνταμ” και υποδύεται έναν πρώην διαβόητο λαθρέμπορο που προσπαθεί να μπει στον ίσιο δρόμο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει εργαζόμενος σε εταιρεία security.

Οι πειρασμοί όμως είναι πολλοί, ακόμα και από το οικογενειακό περιβάλλον και το παρελθόν του δείχνει να μην το ξεχνά ποτέ.
Ένα σκοτεινό χρέος από το παρελθόν του έχει λήξει και αυτοί που τον κυνηγούν βάζουν στο στόχαστρο την οικογένειά του.

Θα πετύχει άραγε το σχέδιό του ή θα τον επιστρέψει για πάντα στη σκοτεινή πλευρά του εαυτού του;

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Μπεν Φόστερ, Λουκας Χαας, Τζ.Κ. Σίμπσονς, Ντιέγκο Λούνα.

*Skai, Τρίτη 19/12 στις 01:00

«Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του» (2019) σκηνοθεσία Τζο Βατς

Δράσης, φαντασίας – Ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με το επόμενο κεφάλαιο της σειράς Spiderman: επιστροφή στον τόπο του. Ο φιλικός γείτονας και παιδί της διπλανής πόρτας με τις σούπερ δυνάμεις αποφασίζει να ταξιδέψει με τους καλύτερους του φίλους, Νεντ και Μ Τζέι στην Ευρώπη για διακοπές, τις οποίες μάλιστα θέλει να συνδυάσει και με την ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο μια συμμαθήτριά του την MU, που υποδύεται η Ζεντάγια.

Ωστόσο, η επιθυμία του να περάσει λίγες χαλαρές μέρες και να αφήσει πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις γρήγορα θα ανατραπεί, όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Παίζουν: Τομ Χόλαντ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ζεντάγια, Κόμπι Σμάλντερς, Τζον Φαβρό, Μαρίσα Τομέι.

*Mega, Τρίτη 19/12 στις 01:20