8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Χριστούγεννα στην Πρίζα» (2006) σκηνοθεσία Τζον Γουάιτσελ

Κωμωδία – Στην πόλη Κλοβερντέιλ της Μασαχουσέτης, ο Στιβ Φιντς (Μάθοου Μπρόντερικ), ένας φιλήσυχος καθωσπρέπει οδοντίατρος μένει με την οικογένειά του και οργανώνουν πως θα περάσουν παραδοσιακά τα Χριστούγεννα με το μεγάλο δέντρο, Χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες και όλα όσα επιτάσσει η παράδοση.

Στις αρχές του Δεκέμβρη ωστόσο, στο διπλανό σπίτι μετακομίζει ο Μπάντι Χολ (Ντάνι ντε Βίτο) με την οικογένειά του, ένας πωλητής αυτοκινήτων, ο οποίος έχει πάψει να βρίσκει ενδιαφέρον το επάγγελμά του, αφού όπως λέει και στη γυναίκα του, μπορεί να πουλήσει τα πάντα σε οποιονδήποτε.
Το μόνο που του κέντρισε για φέτος το ενδιαφέρον είναι η εφαρμογή MyEarth (Παρωδία του Google Earth) από το οποίο θέλει να δει το σπίτι του από το διάστημα και για να το καταφέρει αυτό θα το στολίσει με χιλιάδες Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια…

Ο γείτονάς του όμως, ο Στιβ δεν συμφωνεί με αυτή την απόφαση και θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να οδηγήσει την μεγαλεπίβολη φιλοδοξία του Μπάντι στην αποτυχία.

Παίζουν: Ντάνι ντε Βίτο, Μάθιου Μπροντερικ, Κρίστιν Τσενογουίθ, Κρίστιν Ντέιβις.

*Open, Πέμπτη 21/12, στις 21:00

«Η Επιστροφή» (2015) σκηνοθεσία Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου

Δράσης Περιπέτεια – Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του. Μόνος και βαρύτατα τραυματισμένος, ο Γκλας αρνείται να υποκύψει. Με οδηγό την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την ιθαγενή γυναίκα του και τον γιο τους, ξεκινά μια Οδύσσεια μέσα από την τεράστια άγρια Δύση σε αναζήτηση του άνδρα που τον πρόδωσε: του Τζον Φιτζέραλντ. Αυτό που ξεκινά ως μια ανελέητη αποστολή για εκδίκηση εξελίσσεται σε ένα ηρωικό ταξίδι προς τη λύτρωση.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τομ Χάρντι, Ντόμναλ Γκλίσον, Ουίλ Πούλτερ, Λούκας Χάας.

*Skai, Πέμπτη 21/12, στις 22:20

«Έντμοντ: Ένας Απρόβλεπτος Συγγραφέας» (2018) σκηνοθεσία Αλεξίς Μισαλίκ

Κωμωδία – Δεκέμβριος 1897, Παρίσι. Ο Έντμοντ Ροστάν δεν έχει κλείσει ακόμα τα τριάντα, έχει όμως ήδη δύο παιδιά και πολλά άγχη. Δεν έχει γράψει τίποτα εδώ και δύο χρόνια.

Καθώς βρίσκεται σε απελπισία, προσφέρει στον μεγάλο ηθοποιό του θέατρου Κονστάντ Κοκλέν ένα νέο έργο και συγκεκριμένα μια ηρωική κωμωδία.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: το έργο αυτό δεν έχει γραφτεί ακόμα.

Παραβλέποντας τις ιδιοτροπίες των ηθοποιών, τις απαιτήσεις των παραγωγών, τη ζήλια της συζύγου του, τις πικάντικες ιστορίες του καλύτερού του φίλου και την έλλειψη ενθουσιασμού όλων των γύρω του, ο Έντμοντ αρχίζει να γράφει το έργο που κανείς δεν πιστεύει.

Προς το παρόν, έχει μόνο τον τίτλο: Σιρανό ντε Μπερζεράκ.

Παίζουν: Τομάς Σολιβερές, Τομ Λεμπ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Ματίλντ Σενιέ, Ντομινίκ Πινόν

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 21/12, στις 23:00

«Μια Φορά τον Χρόνο» (2015) σκηνοθεσία Τζέσι Νέλσον

Κομεντί Ρομαντική – Τα Χριστούγεννα έρχονται μια φορά το χρόνο – κι αυτό είναι υπερ-αρκετό για τους Κούπερ.

Καθώς οι τέσσερις γενιές της οικογένειας ετοιμάζονται για ακόμη ένα εορταστικό δείπνο, κάνουν τα πάντα για να κρύψουν τις λιγότερο τέλειες πλευρές της ζωής τους. Η μάζωξη επιφυλάσσει συγκρούσεις, προσβολές, αποκαλύψεις και αναπάντεχους επισκέπτες, μέχρι που ένα έκτακτο περιστατικό ανατρέπει τα πάντα και αναγκάζει αδέρφια, γονείς και παιδιά να επανασυνδεθούν για να θυμηθούν το πραγματικό πνεύμα των γιορτών.

Παίζουν: Ολίβια Γουάιλντ, Νταϊάν Κίτον, Αλαν Άρκιν, Αμάντα Σέιφριντ Τζον Γκούντμαν, Μαρίσα Τομεϊ, Εντ Χελμς, Τζουν Σκουίμπ, Τζέικ Λέισι, Αντονι Μακί

*Open, Πέμπτη 21/12, στις 23:00

«Η Ζωή σε Δύο Πράξεις» (1998) σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους

Δραματική, Κομεντί – Η Τζάκι (Σούζαν Σάραντον) είναι μια δυναμική μητέρα δύο μικρών παιδιών, χωρισμένη από τον άντρα της, Λουκ (Εντ Χάρις). Η Ίζαμπελ (Τζούλια Ρόμπετς) είναι η φιλενάδα του Λουκ, μια νεαρή και φιλόδοξη φωτογράφος αφοσιωμένη στη δουλειά της, που αναγκάζεται συχνά να παίζει τον ρόλο της “ανεπιθύμητης” μητριάς.

Όταν η Τζάκι ανακαλύπτει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια, δεν έχει άλλη λύση από το να εμπιστευτεί τα παιδιά της στην Ίζαμπελ. Οι δύο γυναίκες θα αναγκαστούν να ξεπεράσουν τις διαφορές του χαρακτήρα τους και να συμφιλιωθούν για το καλό των παιδιών, πριν να είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Τζέσι Νέλσον Τζίτζι Λεβάνγκι Στίβεν Ρότζερς Κάρεν Λι Χόπκινς Ρόναλντ Μπας.

*Mega, Πέμπτη 21/12, στις 00:20

«Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά» (2014) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Κωμωδία – Εκτοπισμένη από την πατρίδα της, την Ινδία, η οικογένεια Καντάμ, εγκαθίσταται σε ένα πανέμορφο χωριό του Γαλλικού επαρχιακού Νότου, στο Σεντ Αντονέν Νομπλ-Βαλ. Εκεί, στο γοητευτικό και γραφικό αυτό χωριουδάκι, αποφασίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να μαγειρεύουν υπέροχο ινδικό φαγητό.

Ανοίγουν ένα Ινδικό εστιατόριο με αγάπη και πάθος για τη μαγειρική. Όμως δεν έχουν υπολογίσει μια σημαντική λεπτομέρεια, τον ανταγωνισμό!

Ακριβώς απέναντί τους, υπάρχει για χρόνια ένα επιτυχημένο, ακριβό εστιατόριο, που διευθύνει η ψυχρή και αυστηρή Μαντάμ Μαλορί, βραβευμένο μάλιστα με αστέρι Μισελέν. Η Μαλορί δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, όσον αφορά την τελειότητα των πιάτων που προσφέρει.

Οι εκτεταμένες, ψυχρές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες ενάντια στο Ινδικό εστιατόριο, που τόλμησε να εγκατασταθεί μόλις 30,5 μέτρα μακριά από το δικό της, εξελίσσονται σε θερμό επεισόδιο και μια γενικευμένη αναστάτωση θα επικρατήσει στους παραδοσιακά ήσυχους δρόμους του Σεν Αντονέν.

Αναπόφευκτα μεταξύ των δυο “ανταγωνιστών”, θα ακολουθήσει μια επική, γαστρονομική μάχη, η οποία δοκιμάζει τη δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της πίστης στο πλαίσιο της οικογένειας.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Ομ Πουρί, Μανίς Νταγιάλ, Σαρλότ Λε Μπον.

*Open, Πέμπτη 21/12, στις 01:15

«Dalida» (2016) σκηνοθεσία Λίζα Αζουέλος

Βιογραφική Δραματική – Από την γέννησή της στο Κάιρο το 1933, μέχρι την πρώτη της συναυλία στο Olympia το 1956, από το γάμο της με τον Lucien Morisse, μέχρι τις βραδιές ντίσκο, από τα μυητικά ταξίδια στην Ινδία, μέχρι το παγκόσμιο σουξέ του Gigi l’Amoroso το 1974, το Ciao Amore… Dalida αποτελεί το πορτρέτο του απόλυτου θηλυκού, μιας γυναίκας περίπλοκης και μοντέρνας.

Παίζουν:  Σβέβα Αλβιτί, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Ζαν – Πολ Ρουβέ, Νικολά Ντουβοσέλ

*Skai, Πέμπτη 21/12, στις 01:30

«Ο Επιζών» (2015) σκηνοθεσία Ντίτο Μοντιέλ

Δραματική Πολεμική – Όταν ο Αμερικανός πεζοναύτης Γκάμπριελ Ντράμερ (Σια Λαμπεφ) γυρίσει από το Αφγανιστάν πίσω στην οικογένεια του, θα διαπιστώσει πως το σπίτι του έχει μετατραπεί σε ένα πεδίο μάχης, που δεν του λείπει τίποτε από αυτά που ζούσε στο εξωτερικό. Στην αναζήτηση του παιδιού του και της πρώην γυναίκας του που έχουν χαθεί, ο μόνος άνθρωπος που εμπιστεύεται είναι ο αδελφικός του φίλος και συστρατιώτης.

Εκείνος είναι ένας σκληροτράχηλος πεζοναύτης με το φυσικό ένστικτο, πρώτα να πυροβολεί και μετά να κάνει ερωτήσεις…
Αναζητώντας ο Γκάμπριελ την εν διαστάσει σύζυγό του και τον γιο τους καταλήγει σε ένα ύποπτο που φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πληροφορίες για το που βρίσκονται.

Παίζουν: Κέιτ Μάρα, Σία Λαμπεφ, Τζέι Κόρτνεϊ, Γκάρι Όλντμαν, Κλίφτον Κόλινς Τζούνιορ

*Alpha, Πέμπτη 21/12, στις 01:45