12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Παρασκευής ξεκινάει!

«Ξενοδοχείο για Τέρατα» (2012) σκηνοθεσία Τζέντι Ταρτακόφσκι 

Κινούμενα Σχέδια – Το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Δράκουλα τον οδήγησε στην δημιουργία ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, όπου- επιτέλους- όλα τα ταλαιπωρημένα τέρατα μπορούν να περάσουν ξεκούραστες και ξέγνοιαστες στιγμές, μακριά από τους σιχαμένους ανθρώπους. Οι κρατήσεις για ένα συγκεκριμένο σαββατοκύριακο είναι ιδιαίτερες και γεμάτες από ξεχωριστούς καλεσμένους, καθώς η κορούλα του κλείνει τα 118 χρόνια της.

Ο Αόρατος ‘Ανθρωπος, η Μούμια, ο Φρανκεστάιν καταφθάνουν και είναι έτοιμοι για ξέφρενο πάρτι. Ο Τζόναθαν, όμως, έναν περιπλανώμενος ταξιδιώτης βρίσκεται τυχαία στο ξενοδοχείο και είναι σαν την μύγα μες το γάλα… Πως θα καταλήξει άραγε αυτό το σαββατοκύριακο;

Με τις φωνές των: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Στεφανία Φιλιάδη, ‘Αγγελος Λιάγκος, Ηλίας Ζερβός, Γιώργος Πετρόχειλος, Φωτεινή Ντεμίρη, Ντορίνα Θεοχαρίδου

*Mega, Παρασκευή 22/12, στις 21:00

«Η Κλεμμένη Πριγκίπισσα» (2018) σκηνοθεσία Ολε Μαλαμούτζ

Κινούμενα Σχέδια – Αυτή η εκπληκτική ιστορία συνέβη την εποχή των γενναίων ιπποτών, των πανέμορφων πριγκιπισσών και των πολεμιστών μάγων.

Ο Ρούσλαν, ένας περιπλανώμενος καλλιτέχνης που ονειρεύεται να γίνει κάποτε ιππότης, συναντά την όμορφη Μίλα και την ερωτεύεται… πριν συνειδητοποιήσει ότι είναι η κόρη του Βασιλιά!

Ωστόσο, η αγάπη τους δεν θα προλάβει να ανθίσει καθώς ο Τσόρνομορ, ο κακός μάγος, κλέβει τη Μίλα μπροστά από τα έκπληκτα μάτια του Ρούσλαν και προσπαθεί να απομυζήσει την αγάπη της για να τροφοδοτήσει τη μαγεία του.

Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Ρούσλαν ξεκινάει μια επική περιπέτεια ώστε να σώσει την κλεμμένη πριγκίπισσα και να αποδείξει ότι η αγάπη είναι πιο δυνατή από τη μαγεία!

Φωνές: Παύλου Πιέρρου, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Γιώργου Σκουφή, Νίκου Παπαδόπουλου, Δημήτρη Μάριζα, Θανάση Κουρλαμπά, Αρης Γεροντάκη, Βασίλη Μήλιου, Αλκη Ζερβού, Παναγιώτη Τσακαλάκου, Μαρία Ζερβού

*Open, Παρασκευή 22/12, στις 21:00

«The Holiday» (2006) σκηνοθεσία Νάνσι Μέγιερς

Κομεντί Ρομαντική – Δύο γυναίκες, η μία στην Αγγλία (Κέιτ Μπλάνσετ) και η άλλη στην Αμερική (Κάμερον Ντιαζ) βιώνουν το ίδιο πρόβλημα: τα αισθηματικά τους βαλτώνουν και θα είναι μόνες τα Χριστούγεννα.
Αποφασίζουν να ανταλλάξουν σπίτια για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μέσω του διαδικτύου και τελικά θα αλλάξει όλη η ζωή τους.

Η ρομαντική Ίρις (Κέιτ Γουινσλετ) θα γνωρίσει έναν μουσικό που εργάζεται στο Χόλιγουντ ενώ η νευρωτική Αμάντα (Κάμερον Ντιάζ) θα ερωτευτεί τον γοητευτικό αδερφό (Τζουντ Λο) της Ίριδας.

Παίζουν: Τζουντ Λο, Κάμερον Ντίαζ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζακ Μπλακ, Ίλαϊ Γουάλας, Έντουαρτ Μπερνς, Ρούφους Σιούελ.

*Ant1, Παρασκευή 22/12, στις 21:00

«Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού» (2018) σκηνοθεσία Αλεξάντρ Αστιέ, Λουίς Κλισί

Κινούμενα Σχέδια – Έπειτα από μια πτώση κατά τη συγκομιδή του γκι, ο δρυΐδης Πανοραμίξ αποφασίζει πως είναι καιρός να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ξεκινά ένα ταξίδι στον γαλατικό κόσμο, αναζητώντας έναν νεαρό, ταλαντούχο δρυΐδη, για να του μεταδώσει το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού.

*Alpha, Παρασκευή 22/12, στις 22:30

«Το Τανγκό των Χριστουγέννων» (2011) σκηνοθεσία Νίκος Κουτελιδάκης

Δραματική Ελληνική Ταινία – Σε ένα στρατόπεδο στον Έβρο, τα χρόνια της δικτατορίας παρακολουθούμε μία δραματική ιστορία αγάπης ενώ ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Στο στρατόπεδο Βάτη στον Έβρο όλοι ασχολούνται με την αναμενόμενη γιορτή εκτός από τον υπολοχαγό. Η σκέψη του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, αγρίμι χωρίς χαμόγελο, με μια μόνο επιθυμία.

Ο Στέφανος Καραμανίδης (Γιάννης Στανκογλου) είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Ζωή (Βίκυ Παπαδοπούλου), τη γυναίκα του αντισυνταγματάρχη, Μανώλη Λόγγου (Γιάννης Μπέζος).

Θέλει να της ζητήσει να χορέψουν τανγκό στη γιορτή των Χριστουγέννων, όμως δεν ξέρει να χορεύει. Για να μπορέσει να μάθει να χορεύει τανγκό και να είναι έτοιμος μέχρι τη γιορτή, ζητά τη βοήθεια του φαντάρου του, Λάζαρου Λαζάρου (Αντίνοος Αλμπάνης),ενός συνεσταλμένου νεαρού φαντάρου, που ξεχωρίζει για τη μόρφωση και την καλλιέργειά του.

Ο Λαζάρου είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί του και μια σειρά γεγονότων ξετυλίγονται για να καταλήξουν σ ένα τανγκό, που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή και των τριών ηρώων.

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Γιάννης Στάνκογλου, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ελένη Κοκκίδου, Βασίλης Ρίσβας, Περικλής Αλιώπης, Μαρίνα Αλούπη, Δημήτρης Αντωνίου, Αλέξης Αραπατσάκος, Ιμάμ Μπαϊλντί, Θάνος Χρόνης, Γιάννης Δίσκος, Λύσανδρος Φαληρέας, Ορέστης Φαληρέας, Φοίβος Κοντογιάννης.

*Mega, Παρασκευή 22/12, στις 23:00

«Χόκινγκ» (2004) σκηνοθεσία Πήτερ Μόφατ

Βιογραφική Δραματική – Ο Στήβεν Χόκινγκ παρά το γεγονός ότι διαγνώστηκε με μία ανίατη ασθένεια -Νόσο Κινητικού Νευρώνα- όταν ήταν μόλις 21 ετών, κατάφερε να κινητοποιήσει τον επιστημονικό κόσμο με το πρωτοποριακό έργο του για τη φύση του σύμπαντος.

Η διάγνωση ρίχνει τον Στίβεν στην κατάθλιψη, αλλά η ζωή του αλλάζει ριζικά όταν γνωρίζει την 20 ετών φοιτήτρια Τζέιν Γουάιλντ, την οποία μόλις 18 μήνες μετά παντρεύεται.

Ενάντια στα προγνωστικά και με τη στήριξη της Τζέιν, ο Στίβεν ζει με την αρρώστιά του.

Η καινοτόμα ανακάλυψή του συμβάλλει στο Βραβείο Νόμπελ του 1978 και αναγνωρίζεται μέχρι σήμερα

Παίζουν: Μπενεντικτ Κάμπερμπατς, Τομ Χότζκινς, Μάικλ Μπράντον, Λίζα Ντίλον, Κρίστιαν Ρούμπεκ, Φοίβη Νίκολς

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 22/12, στις 23:00

«Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό» (1997) σκηνοθεσία Κέρτις Χάνσον

Αστυνομική Μυστηρίου – Η ιστορία διαδραματίζεται την δεκαετία του ΄50 στο Λος Άντζελες, όπου η αστυνομία και η βιομηχανία του θεάματος εμπλέκονται σε διεφθαρμένα παιχνίδια με τη μαφία της πόλης.

Η μάχη για την αρχηγία του οργανωμένου εγκλήματος στο Λος Άντζελες θα φέρει κοντά τρεις αστυνομικούς που θέλουν να εξιχνιάσουν την κατάσταση.
Ο κάθε ένας ακολουθεί διαφορετική τακτική και μέθοδο για να “απονείμουν” δικαιοσύνη με αποτέλεσμα αρχικά να συγκρουστούν μεταξύ τους.

Ο αστυνομικός Εντ Έξλεϊ (Γκάι Πιρς) είναι γιος ενός ερευνητή της αστυνομίας που θέλει να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα του και ακολουθεί το νόμο κατά γράμμα.

Ο αστυνομικός Τζακ Βινσένς (Κέβιν Σπέισι) είναι θαμώνας των νάιτ κλαμπ του Λος Άντζελες και χρησιμοποιεί τις διασυνδέσεις του για να δίνει πληροφορίες στο Σιντ Χάντζενς (Ντάνι Ντε Βίτο), συντάκτη του σκανδαλοθηρικού περιοδικού Hush Hush.

Και ο Μπαντ Γουάιτ (Ράσελ Κρόου), ένας οξύθυμος και βίαιος αστυνομικός που ερωτεύεται την Λιν Μπρέικεν (Κιμ Μπέισινγκερ), μια πόρνη που μοιάζει με την ηθοποιό Βερόνικα Λέικ και φαίνεται να είναι μπλεγμένη με το κύκλωμα των εγκληματιών της πόλης.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Γκάι Πιρς, Κέβιν Σπέισι, Κιμ Μπέισινγκερ, Ντάνι Ντε Βίτο, Τζέιμς Κρόμγουελ

*Open, Παρασκευή 22/12, στις 23:15

«Last Holiday» (2006) σκηνοθεσία Γουέιν Γιαγκ

Κωμωδία – Η Τζόρτζια, μια ντροπαλή υπάλληλος σε πολυκατάστημα ειδών μαγειρικής στη Νέα Ορλεάνη, ανακαλύπτει μετά από μια εξέταση ότι της απομένουν μόνο τρεις εβδομάδες ζωής. Έτσι, αποφασίζει να ξοδέψει ό,τι οικονομίες είχε συγκεντρώσει μια ζωή για να κάνει ένα ταξίδι στην Τσεχία και να ζήσει τις τελευταίες της ημέρες όπως πάντα ονειρευόταν. Μένει στην προεδρική σουίτα υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, τρώει τα πιο εκλεκτά φαγητά, κάνει σπορ που ποτέ της δεν πίστευε. Θα είναι όμως αυτό το τέλος για την Τζόρτζια;

Παίζουν: Κουίν Λατίφα, Τίμοθι Χάτον, Τζιανκάρλο Εσποζίτο, Αλίσια Γουίτ, Ζεράρ Ντεπαρτιέ

*Alpha, Παρασκευή 22/12, στις 00:15

«Πεθαίνω στα γέλια» (2009) σκηνοθεσία Τζαντ Άπαταου

Δραματική Κωμωδία – Ο Τζώρτζ είναι ένας πολύ επιτυχημένος stand-up κωμικός πλην όμως εγωίσταρος, που μαθαίνει ότι πάσχει από μία ανίατη σοβαρή ασθένεια και του μένει λιγότερο από ένας χρόνος ζωής. Μια μέρα, θα γνωρίσει έναν ανερχόμενο κωμικό (Σεθ Ρόγκεν) και θα τον προσλάβει για βοηθό του, ενώ σύντομα μια δυνατή φιλία θα αναπτυχθεί μεταξύ τους.

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Λέσλι Μαν, Σεθ Ρόγκεν, Τζόνα Χιλ.

*Skai, Παρασκευή 22/12, στις 00:45

«Άγρυπνος στο Σιάτλ» (1993) σκηνοθεσία Νόρα Έφρον

Ρομαντική Κωμωδία –Ο Σαμ Μπάλντουιν, ένας αρχιτέκτονας από το Σικάγο, χάνει τη σύζυγό του, Μάγκι, από καρκίνο. Αυτός και ο μικρός του γιος Τζόνα, αρχίζουν μια νέα ζωή στο Σιάτλ, αλλά ο Σαμ ακόμα πενθεί. Δεκαοχτώ μήνες μετά, την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1992, ο Τζόνα, ο οποίος θέλει ο πατέρας του να βρει μια καινούρια σύζυγο, τηλεφωνεί σε μια ραδιοφωνική εκμπομπή.

Ο Τζόνα πείθει τον Σαμ να βγει στον αέρα να μιλήσει για το πόσο του λείπει η Μάγκι. Εκατοντάδες γυναίκες από όλη τη χώρα που ακούνε την εκπομπή και συγκινούνται από την ιστορία του, του στέλνουν γράμματα. Μία από τις ακροάτριες είναι η Άνι Ριντ, ρεπόρτερ της εφημερίδας Baltimore Sun. Είναι αρραβωνιασμένη με τον Γουόλτερ αλλά αισθάνεται ότι κάτι λείπει από τη σχέση τους.

Αφού παρακολουθεί την ταινία Μεγάλε μου Έρωτα, η Άνι γράφει ένα γράμμα προτείνοντας στον Σαμ να τη συναντήσει στην κορυφή του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν το στέλνει αλλά η φίλη της και συντάκτρια Μπέκι, το στέλνει γι αυτήν και στέλνει την Άνι στο Σιάτλ με αφορμή να κάνει ένα ρεπορτάζ για τις ραδιοφωνικές εκπομπές

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μεγκ Ράιαν, Μπιλ Πούλμαν, Ρος Μάλινγκερ, Ρόζι Ο’ Ντόνελ.

*Mega, Παρασκευή 22/12, στις 01:10

«Γλυκιά Ήβη» (1992) σκηνοθεσία Κατ Σία

Μυστηρίου Τρόμου – Η Κoύπερ, o Ντάριλ και η Τζόρτζι, είvαι τα τρία μέλη μιας εύπoρης oικoγέvειας πoυ ζoυv μαζί, αλλά απoξεvωμέvα. Όταv η σαγηvευτική Ήβη μπαίvει στη ζωή τoυς, γίvεται φίλη και έμπιστή τoυς, καθώς τoυς πρoσφέρει τη ζεστασιά, πoυ τόσo είχαv αvάγκη.

Σύvτoμα, η Ήβη καταφέρvει vα γoητεύσει τov αρχηγό της oικoγέvειας, o oπoίoς τηv ερωτεύεται παράφoρα, χωρίς vα γvωρίζει ότι πρόκειται στηv πραγματικότητα για μια σαταvική γυvαίκα.

Τo μόvo πoυ έχει στo μυαλό της η Ηβη είvαι τελικά η πρoδoσία, η εκδίκηση και τo έγκλημα

Παίζουν: Ντρoυ Μπάριμoρ, Τoμ Σκέριτ, Σάρα Γκίλμπερτ, Τσέριλ Λαvτ, Λεονάρντο ντι Κάπριο, Τζιν Σάκατα, Τάιμ Γουίντερς, Τόνι Ερβολίνα

*Star, Παρασκευή 22/12, στις 01:30

«Επίθεση στη Γουόλ Στριτ» (2013) σκηνοθεσία Ούβι Μπολ

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζίμ, πρώην στρατιώτης, ζει τώρα στη Νέα Υόρκη ως οδηγός χρηματαποστολών, προσπαθώντας να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Καθώς η σύζυγός του αναρρώνει από μια παραλίγο μοιραία ασθένεια, η ήσυχη ζωή τους ανατρέπεται, όταν η οικονομική κρίση του 2008 αρχίζει να φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων. Όλων, εκτός κάποιων που προσπαθούν να πλουτίσουν τώρα από αυτή, εις βάρος των πιο αδύναμων.

Καθώς ο Τζιμ βλέπει ότι δεν μπορεί να πληρώσει την ιατρική ασφάλεια της γυναίκας του και αρχίζει να χάνει ό,τι με τόσο κόπο έχτισε, όπως πολλοί άλλοι γύρω του, αποφασίζει να δώσει τη δική του απάντηση στην αδικία, με ένα τρόπο που κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να τολμήσει.

Παίζουν: Ντόμινικ Περσέλ, Έριν Κάρπλεκ, Έντουαρντ Φέρλοκ, Κιθ Ντέιβιντ, Μάικλ Παρέ, Τζον Χερντ, Λόχλιν Μονρό, Έρικ Ρόμπερτς.

*Alpha, Παρασκευή 22/12, στις 02:30