14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταξιδέψτε για ένα ακόμα βράδυ στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου και απολαύστε αγαπημένες ταινίες στη μικρή οθόνη!

«Μπαμπούλες Πανεπιστημίου» (2013) σκηνοθεσία Νταν Σκάνλον

Κινούμενα σχέδια – Μια διασκεδαστική ιστορία για το πώς δυο αταίριαστα τέρατα συναντήθηκαν και έγιναν αχώριστοι φίλοι, σε μια ταινία γεμάτη γέλιο και γνήσια συγκίνηση!

Ο Μάικ και ο Σάλιβαν είναι ένα αχώριστο δίδυμο, αλλά αυτό δεν ίσχυε πάντα.

Από τη στιγμή που συναντήθηκαν αυτά τα δύο αταίριαστα τέρατα, δεν άντεχαν το ένα το άλλο! Όμως, πως κατάφεραν, τελικά, ο Μάικ και ο Σάλιβαν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι;

*Star, Σάββατο 23/12, στις 21:00

«Μια Κυρία στα Μπουζούκια» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης 

Ελληνική Ταινία – Η Αννούλα (Ζωή Λάσκαρη) έχει τρία αδέρφια τα οποία την υπερπροστατεύουν, τον Κώστα (Κώστας Βουτσάς), που είναι ποδοσφαιριστής, ενώ παράλληλα δουλεύει στο λιμάνι, τον Θανάση (Γιάννης Βογιατζής) και τον Ηλία (Χρήστος Δοξαράς), που δουλεύουν επίσης στο λιμάνι.

Η Αννούλα είναι ερωτευμένη με τον φίλο των αδερφών της, τον Γιώργο (Φαίδων Γεωργίτσης), εργάτη στο λιμάνι και ποδοσφαιριστής στην ίδια ομάδα με τον Κώστα. Όμως ο Γιώργος ερωτεύεται μια κυρία των βορείων προαστίων, την Έλενα Απέργη (Μαίρη Χρονοπούλου), ενώ ο Κώστας την υπηρέτρια της Απέργη, Μαρία (Μάρθα Καραγιάννη), η οποία του υποδύεται την πλούσια.

Όταν μια μέρα που θα λείπει η Απέργη σε ραντεβού με τον Γιώργο, η Μαρία θα καλέσει τον Κώστα και την Αννούλα κάνοντας την πλούσια κυρία, θα αποκαλυφθεί το ποιόν της Μαρίας και ο Κώστας θα την παρατήσει, ενώ η Αννούλα θα ομολογήσει στον Κώστα πως αγαπάει τον Πέτρο.

Το τέλος θα δωθεί στα Καλλιστεία, όπου συμμετέχει η Αννούλα υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Βανζέλ Παπαδό (Χρόνης Εξαρχάκος). Την τελευταία στιγμή ο Γιώργος θα εγκαταλείψει την Απέργη και θα γυρίσει στην Αννούλα, η οποία παραιτείται και την θέση της παίρνει η Μαρία, που ξανασμίγει με τον Κώστα

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης, Μαίρη Χρονοπούλου, Γιάννης Βογιατζής, Χρόνης Εξαρχάκος.

*Skai, Σάββατο 23/12, στις 21:00

«Ένας Μπαμπάς, μα τι Μπαμπάς!» (1996) σκηνοθεσία Μπρίαν Λέβαντ 

Κωμωδία Περιπέτεια – Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ είναι ο Χάουαρντ Λάνγκστον, ένας έμπορος στρωμάτων που δεν κατάφερε να είναι στην ώρα του στον αγώνα καράτε του γιου του.
Προσπαθώντας να επανορθώσει υπόσχεται στο γιο του να του πάρει για τα Χριστούγεννα την κούκλα του Τουρμπο-μαν, του δημοφιλέστερου σούπερ ήρωα.

Οι υπερβολικές υποχρεώσεις όμως τον κάνουν να το ξεχάσει ακόμη μια φορά. Όταν φτάνει στα καταστήματα, οι κούκλες έχουν εξαντληθεί από τα ράφια και τώρα πρέπει να τον αναζητήσει σε όλη την πόλη.

Αποφασισμένος να εκπληρώσει την επιθυμία του Τζέιμι πάση θυσία, ο Χάουαρντ ξεκινάει μια απίστευτη, γεμάτη απρόοπτα περιπλάνηση προς αναζήτηση του Τούρμπο Μαν.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Τζέικ Λόιντ, Φιλ Χάρτμαν, Ρίτα Γουίλσον, Τζέιμς Μπελούσι.

*Open, Σάββατο 23/12, στις 21:00

«Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό» (2017) σκηνοθεσία Κέλι Άσμπερι

Κινούμενα Σχέδια –  Στο μαγικό κόσμο των μπλε αξιολάτρευτων πλασμάτων, ένα νέο σχέδιο «ταράζει» την καθημερινότητά τους. Η Στρουμφίτα με τους καλύτερούς της φίλους πρωταγωνιστούν σε έναν αγώνα μέσα στο απαγορευμένο δάσος με σκοπό να βρουν ένα μυστηριώδες χαμένο χωριό. Και όλα αυτά χωρίς να τους προλάβει ο μάγος Δρακουμέλ. Θα καταφέρουν να είναι …αθόρυβοι για να μη βρεθούν στα ίδια μονοπάτια με το μοχθηρό μάγο;

Με τις φωνές των: Ντέμι Λοβάτο, Ντάνι Πούντι, Τζο Μανγκανέλιο, Κέλι Άσμπερι, Τζούλια Ρόμπερτς, Άριελ Γουίντερ

*Mega, Σάββατο 23/12, στις 21:50

«Το Τραίνο των Μαχητών» (2016) σκηνοθεσία Ντινγκ Σενγκ 

Δράσης – Στην Κίνα του 1941, όπου η χώρα βρίσκεται υπό ιαπωνική κατοχή, ο Μα Γιουάν αναγκάζεται να δουλεύει σκληρά στην κατασκευή σιδηροδρόμων που μεταφέρουν τον οπλισμό των ιαπώνων στα ενδότερα της χώρας.

Σύντομα, αποφασίζει μαζί με μια ετερόκλητη ομάδα επαναστατών να παγιδεύσουν ένα στρατιωτικό τρένο που μεταφέρει βαρύ οπλισμό. Το περίτεχνο σχέδιο δράσης είναι δουλεμένο με κάθε λεπτομέρεια και η μικρή ομάδα δράσης έτοιμη να αντιμετωπίσει έναν ολόκληρο στρατό.

Όταν όμως διαπιστώνουν τελευταία στιγμή, ότι το τρένο είναι στην πραγματικότητα γεμάτο με προμήθειες τροφίμων που θα μπορούσαν να θρέψουν όλους τους πεινασμένους συμπολίτες τους που λιμοκτονούν, τα πράγματα θα πάρουν μιαν άλλη αναπάντεχη τροπή

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Χουάνγκ Ζι Τάο, Τζέισι Χαν, Γουάνγκ Κάι, Γουάνγκ Τα Λου

*Alpha, Σάββατο 23/12, στις 22:30

«Με Χωρίς Γυναίκες» (2014) σκηνοθεσία Βαγγέλης Σεϊτανίδης

Ελληνική Κωμωδία – Δύο σαραντάρηδες ξεκινούν ένα ταξίδι δρόμου για να αναζητήσουν την «ωραία του σχολείου» τους, που οι φήμες θέλουν να έχει γίνει μοναχή κάπου στην Ηλεία. Στην ουσία, ψάχνουν τον παλιό τους εαυτό, τα χαμένα όνειρα, τη χαμένη χαρά. Είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους.

Ο «Κουστώ» είναι ένας 40άρης που έβαλε λουκέτο στη βιοτεχνία που κληρονόμησε από τον πατέρα του όταν ήταν μικρός, παρατώντας τις δικές του φιλοδοξίες να γίνει ωκεανολόγος. Ο Ρίκος είναι τυπικός νεοέλληνας: οικογενειάρχης, πατέρας αλλά κι αμετανόητος χαβαλές, μπήχτης – λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και οι γκόμενες.

Όμως και καλός φίλος: όταν βλέπει τον κολλητό του να περνάει κρίση μετά τη χρεοκοπία του, εγκαταλείπει τα πάντα για ένα τριήμερο για να φύγουν μαζί αυτό το ταξίδι. Και λένε όσα δεν είχαν πει μια ολόκληρη ζωή.

Όταν καταφέρνουν να συναντήσουν τη Νάντια, την ωραία του σχολείου, οι φήμες ότι έχει γίνει μοναχή διαψεύδονται.
Η παλιά τους συμμαθήτρια είναι πρόσωπο του υποκόσμου και οι δυο φίλοι μπλέκονται εξαιτίας της σε περιπέτειες και κινδύνους.

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Δημήτρης Ημελλος, Σμαράγδα Καρύδη, Σοφία Σεϊρλή, Ντινος Καρύδης ,Στεφανία Καπετανίδη, Νατάσα Μαρματάκη Γιάννης Στάνκογλου, Ιωάννης Παπαζήσης, παίζουν ακόμα: Βαλεντίνα Φυλακτού, Ναταλί Παυλώφ, Ειρήνη Χρηστίδη, Ρίτα Λυτού, Έλενα Μιρτσόφσκ.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 23/12, στις 22:30

«Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων» (2000) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Κωμωδία – Ο Γκριντς είναι μια πράσινη μαλλιαρή ύπαρξη που ζει σε μια χιονισμένη κορυφή διωγμένος από όλους τους αγαπημένους του. Κακός από τη φύση του, κάθε χρόνο χρησιμοποιεί διάφορα κόλπα για να σαμποτάρει την αγαπημένη γιορτή όλων: τα Χριστούγεννα. Αυτή τη χρονιά όμως, αποφάσισε να κάνει την καλύτερη φάρσα της ζωής του. Μεταμφιέζεται σε Άγιο Βασίλη και βάζει σκοπό να μπει από τις καμινάδες και να κλέψει ό,τι βρει μπροστά του.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Τέιλορ Μόμσεν, Κριστίν Μπαράνσκι, Τζέφφρεϊ Τάμπόρ, Τζος Ράιαν Έβανς

*Skai, Σάββατο 23/12, στις 23:00

«Πάντινγκτον» (2014) σκηνοθεσία Πολ Κινγκ

Κομεντί Περιπέτεια – Το διασημότερο αρκουδάκι της Αγγλίας, αν και έχει Περουβιανή καταγωγή θα κλέψει τις καρδιές σας!

Η παιδικότητα του Πάντινγκτον και οι ιδέες που δίνουν αληθινό νόημα στη ζωή μας θυμίζουν όλα αυτά που τείνουμε να ξεχάσουμε μέσα στην καθημερινότητά μας.

Ένας νεαρός Περουβιανός αρκούδος, βασισμένος στον ήρωα που έπλασε ο Μάικλ Μπόιντ, με πάθος για οτιδήποτε Αγγλικό, ταξιδεύει από τις αχανείς ζούγκλες της χώρας του μέχρι το Λονδίνο με σκοπό να βρει ένα φιλόξενο σπίτι.

Αν και αρχικά διαπιστώνει, με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι η ζωή στην πόλη δεν είναι όπως τη φανταζόταν δεν θα αργήσει να πέσει πάνω στην ευγενική οικογένεια των Μπράουν.

Η μητέρα και τα παιδιά της οικογένειας, αφού διαβάσουν την ταμπέλα που έχει κρεμασμένη στο λαιμό του («Παρακαλώ φροντίστε αυτόν τον αρκούδο»), αποφασίζουν να τον πάρουν μαζί τους, προσφέροντάς του μια προσωρινή διαμονή στο ζεστό και φιλόξενο σπίτι τους.

Κι ενώ όλα δείχνουν ήρεμα κι ωραία στη συνύπαρξη του σκανδαλιάρη Πάντινγκτον με τη νέα του οικογένεια, τα πράγματα θα έρθουν άνω κάτω όταν το σπάνιο αρκουδάκι μας θα τραβήξει την προσοχή μιας σατανικής ταριχεύτριας ζώων, την οποία υποδύεται η Νικόλ Κίντμαν.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Χιου Μπονβίλ, Σάλι Χόκινς, Τζιμ Μπρόουντμπεντ

*Ant1, Σάββατο 23/12, στις 23:00

«Ο Άνθρωπος που Εφηύρε τα Χριστούγεννα» (2017) σκηνοθεσία Μπάρατ Ναλλούρι

Δραματική Κομεντί – Βρισκόμαστε στον Οκτώβριο του 1843, και θα παρακολουθήσουμε το χρονικό της δημιουργίας της πιο κλασικής Χριστουγεννιάτικης ιστορίας.

Ο Κάρολος Ντίκενς μετά από τρία αποτυχημένα βιβλία δεν βρίσκει εκδότη που να τον εμπιστεύεται με αποτέλεσμα να δέχεται συνεχείς απορρίψεις.
Δεν το βάζει κάτω όμως και αποφασίζει να γράψει μία ιστορία την οποία θα εκδώσει μόνος του, αλλά πρέπει να προλάβει να είναι όλα έτοιμα πριν τα Χριστούγεννα αφού πρόκειται για μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία…

Το βιβλίο αυτό είναι ίσως η τελευταία του ελπίδα να αναβιώσει την καριέρα του και να διατηρήσει την οικογένεια του αυτοδύναμη.
Οι έξι βδομάδες που έχει στη διάθεσή του είναι τρομακτικές όπως και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο Εμπενέζερ Σκρούτζ.

Παίζουν: Νταν Στίβενς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζόναθαν Πράις, Μόρφιντ Κλαρκ, Σιμόν Κάλλόου.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 23/12, στις 23:00

«Τέλειοι Ξένοι» (2016) σκηνοθεσία Θοδωρής Αθερίδης

Δραματική  Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές: μια δημόσια, μια ιδιωτική και μια μυστική. Κάποτε, οι ζωές μας ήταν ασφαλείς στις αναμνήσεις μας και στα προσωπικά μας αρχεία. Σήμερα είναι κλειδωμένες στις sim των κινητών μας τηλεφώνων. Αν αυτό το μικρό πλαστικό αντικείμενο μπορούσε να μιλήσει, τι στ αλήθεια θα αποκάλυπτε; Το «μαύρο κουτί» της ζωής μας πόσο μας καθορίζει τελικά;

Η ταινία εκτυλίσσεται ένα βράδυ με πανσέληνο, όταν μια παρέα φίλων συγκεντρώνεται για δείπνο. Η ψυχολόγος της παρέας, Μάρθα, προτείνει να παίξουν το εξής παιχνίδι: να αφήσουν τα κινητά τους ανοιχτά επάνω στο τραπέζι και να μοιραστούν με όλους ό,τι φτάνει σ αυτά. Εξάλλου, όπως όλοι ισχυρίζονται, δεν έχουν μυστικά! Είναι όμως έτσι; Και τι θα συμβεί όταν το δείπνο θα έχει τελειώσει;

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Μαρία Ναυπλιώτου, Άλκις Κούρκουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μάκης Παπαδημητρίου.

*Star, Σάββατο 23/12, στις 23:15

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» (2015) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Θεσσαλονίκη 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος (Έλληνας της Πόλης), συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο.

Προκειμένου να συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα τοv γαμπρό του. Έτσι, ενώ  ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για να κάνει μασάζ και θεραπείες στο πονεμένο χέρι του, ο Κλέαρχος συμφωνεί με τη σύζυγό του Μαρίνα, να τον ακολουθήσει  κρυφά μήπως και έχει ερωμένη. Όμως ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει τη Μαρίνα μαζί με την κόρη τους στην Πόλη με …απρόσμενα αποτελέσματα…!

Παίζουν: Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βίκυ Κάβουρα, Πηνελόπη Πλάκα, Σπύρος Πούλης, Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη, Ελευθερία Μπενόβια, Κατερίνα Δημήτρογλου, Ευτυχία Φαναριώτη.

*Mega, Σάββατο 23/12, στις 23:40

«Βάσιμη Αμφιβολία» (2014) σκηνοθεσία Πίτερ Χάουιτ

Δραματική Μυστηρίου – Για τον ανερχόμενο δικηγόρο Μιτς Μπρόκντεν, δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να τον εμποδίσει να διαπρέψει στο πεδίο της Δικαιοσύνης. Όλα όμως αλλάζουν όταν βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα θανατηφόρο ατύχημα και εγκαταλείπει το θύμα του.
Αρχικά, αποφασίζει να μην εμπλακεί ο ίδιος στο γεγονός.

Όμως ένα άλλο άτομο συλλαμβάνεται με το πτώμα και κατηγορείται για φόνο. Ο Μιτς είναι πεπεισμένος πως ο κατηγορούμενος είναι αθώος, και έτσι – υπακούοντας στη συνείδησή του – προσπαθεί να λάβει μέρος ο ίδιος στη δίκη ως κατήγορος, προκειμένου να τον αθωώσει. Σύντομα, η τέλεια ζωή του Μιτς θα συντριβεί, καθώς θα συνειδητοποιήσει ότι ο άντρας τον οποίο αθώωσε και άφησε ελεύθερο, κρύβει ένα μυστικό ικανό να τον καταστρέψει

Παίζουν: Ντομινίκ Κούπερ, Σάμιουελ Τζάκσον, Γκλόρια Ρόμπεν, Ράιαν Ρόμπινς.

*Alpha, Σάββατο 23/12, στις 01:15

«Άλιεν³: Η Τελική Αναμέτρηση» (1992) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δράσης Τρόμου – Το διαστημόπλοιο των αποικιακών πεζοναυτών Σουλάκο πιάνει φωτιά καθώς ταξιδεύει στο διάστημα.Οι τέσσερις επιβαίνοντες, Έλεν Ρίπλεϊ, ο πεζοναύτης Χικς, η ανήλικη Νιούτ και το ανδροειδές με το όνομα Μπίσοπ, εκτοξεύονται στο διάστημα με αυτόματη διαδικασία μέσα σε θαλαμίσκο απόδρασης, ενώ βρίσκονται σε κατάσταση υπερύπνωσης. Μερικά δευτερόλεπτα πριν την εκτόξευση του θαλαμίσκου, το Σουλάκο διενεργεί σάρωση στα σώματα των επιβαινόντων για ιατρικούς λόγους.

Στην οθόνη σάρωσης εμφανίζεται πως κάποιος από τους επιβαίνοντες κυοφορεί ένα Άλιεν.

Στον πλανήτη-φυλακή Φιορίνα 161 όταν προσγειώνεται ο θαλαμίσκος, η μόνη που επέζησε είναι η Έλεν Ρίπλεϊ, την οποία περισυνέλεξαν κάποιοι από τους κρατούμενους της φυλακής. Την ίδια στιγμή, το Alien έχει καταφέρει να αναπτυχθεί σε μια νέα φονική μορφή και ενώ επιτίθεται στους κρατούμενους η Έλεν είναι με το μέρος τους και είναι έτοιμη να το εξαφανίσει με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος, καθώς ανακαλύπτει ότι το πραγματικό μέγεθος του κινδύνου είναι πολύ μεγαλύτερο.

Παίζουν: Σιγκούρνεϊ Γουΐβερ, Τσαρλς Ντάτον, Τσαρλς Ντανς, Πολ ΜακΓκάν, Μπράιαν Γκλόβερ, Ραλφ Μπράουν, Ντάνι Γουέμπ.

*Skai, Σάββατο 23/12, στις 01:15

«Click:Η Ζωή σε Fast Forward» (2006) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Κομεντί Φαντασίας – Ο πολυάσχολος Μάικλ Νιούμαν,(Άνταμ Σάντλερ) δυστυχώς, δεν βρίσκει καθόλου χρόνο για την οικογένεια και τη γυναίκα του, αφού έβαλε στόχο να εντυπωσιάσει το αχάριστο αφεντικό του και να κερδίσει την προαγωγή που του αξίζει.

Όταν λοιπόν, γνωρίζει τον αλλόκοτο πωλητή Μόρτι (Κρίστοφερ Γουόκεν), αυτός του δίνει τη λύση που ονειρευόταν: ένα μαγικό τηλεκοντρόλ, που επιτρέπει στον Μάικλ να προσπερνά όσα τον αποσπούν καθημερινά, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα! Αλλά καθώς ο Μάικλ το χρησιμοποιεί, το τηλεκοντρόλ σταδιακά παίρνει από μόνο του τον έλεγχο και αρχίζει να τον προγραμματίζει όπως αυτό νομίζει..

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Ντέιβιντ Χάσελχοφ, Τζόνα Χιλ, Φρανκ Κοράτσι, Κάμερον Μόναγκαν, Κέιτ Κάσιντι, Χένρι Γουινκλερ

*Mega, Σάββατο 23/12, στις 02:10