14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη βράδυ με ταινίες για όλα τα γούστα!

«Μια Τρελλή, Τρελλή Οικογένεια» (1965) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος 

Ελληνική κωμωδία – Ο Ανδρέας επιστρέφει από τη Βενετία παντρεμένος με τη Μίκα και γνωρίζει την οικογένειά της. Η μητέρα της Τζίνα ή αλλιώς  «Πάστα Φλώρα», αφηρημένη, κακομαθημένη και με αρκετή δόση τρέλας, έχει χωρίσει τον άντρα της Στέλιο, επειδή ήταν πολύ καλός και πολύ μαλακός. Η μικρότερη αδελφή της, η Σίσσυ, είναι ένα θεότρελο κοριτσόπουλο, που κουβαλάει στο σπίτι όποιον τεντιμπόι γνωρίζει στα γήπεδα ή τα κλαμπ, που συχνάζει. Μα και η ίδια η Μίκα, που ήταν αρραβωνιασμένη με τον Μίκη, δεν υστερεί σ αυτό. Έτσι ο Ανδρέας αποφασίζει να στρώσει την καινούρια του οικογένεια έχοντας τη βοήθεια του πεθερού του…

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μαίρη Αρώνη, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Λίλυ Παπαγιάννη, Αλέκος Τζανετάκος, Καίτη Γώγου, Νίτσα Μαρούδα.

*Ant1, Τρίτη 26/12 στις 21:00

«Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης» (2020) σκηνοθεσία Κρις Σάντερς

Δράσης – Η ταινία βασίζεται στην ιστορία του Μπακ, ενός σκύλου με μεγάλη καρδιά. Η ευτυχισμένη ζωή του ανατρέπεται όταν ξαφνικά μεταφέρεται από το σπίτι του στην Καλιφόρνια στην εξωτική και άγρια Αλάσκα την περίοδο της μεγάλης εξόρυξης χρυσού το 1890.

Ως το νεότερο μέλος μιας ομάδας σκύλων για αποστολές αλληλογραφίας – αργότερα γίνεται ο αρχηγός τους – ο Μπακ θα βιώσει την εμπειρία της ζωής του, βρίσκοντας στο τέλος την αληθινή του θέση σε αυτό τον κόσμο φροντίζοντας πια ο ίδιος τον εαυτό του.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Νταν Στίβενς, Ομάρ Σι, Κάρεν Γκίλαν, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Κόλιν Γούντελ.

*Skai, Τρίτη 26/12 στις 21:00

«Μόνος στο Σπίτι» (1990) σκηνοθεσία Κρις Κολούμπους

Kωμωδία – Είναι Χριστούγεννα και η πολύτεκνη οικογένεια των Μακάλιστερ φεύγει για διακοπές.

Ξεχνούν όμως πίσω κάτι…. τον 8χρονο γιο τους, Κέβιν!

Ο Κέβιν, μόλις συνειδητοποιεί ότι έχει μείνει μόνος στο σπίτι, αποφασίζει να κάνει ό,τι θέλει για να περάσει καλά. Όμως θα έχει να αντιμετωπίσει δύο διαρρήκτες, που θα αποφασίσουν να εισβάλουν στο σπίτι…

Παίζουν: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν, Κάθριν Ο’Χάρα, Τζον Χερντ

*Star, Τρίτη 26/12 στις 21:00

«Χριστούγεννα στην Πρίζα» (2006) σκηνοθεσία Τζον Γουάιτσελ

Κωμωδία – Στην πόλη Κλοβερντέιλ της Μασαχουσέτης, ο Στιβ Φιντς (Μάθοου Μπρόντερικ), ένας φιλήσυχος καθωσπρέπει οδοντίατρος μένει με την οικογένειά του και οργανώνουν πως θα περάσουν παραδοσιακά τα Χριστούγεννα με το μεγάλο δέντρο, Χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες και όλα όσα επιτάσσει η παράδοση.

Στις αρχές του Δεκέμβρη ωστόσο, στο διπλανό σπίτι μετακομίζει ο Μπάντι Χολ (Ντάνι ντε Βίτο) με την οικογένειά του, ένας πωλητής αυτοκινήτων, ο οποίος έχει πάψει να βρίσκει ενδιαφέρον το επάγγελμά του, αφού όπως λέει και στη γυναίκα του, μπορεί να πουλήσει τα πάντα σε οποιονδήποτε.
Το μόνο που του κέντρισε για φέτος το ενδιαφέρον είναι η εφαρμογή MyEarth (Παρωδία του Google Earth) από το οποίο θέλει να δει το σπίτι του από το διάστημα και για να το καταφέρει αυτό θα το στολίσει με χιλιάδες Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια…

Ο γείτονάς του όμως, ο Στιβ δεν συμφωνεί με αυτή την απόφαση και θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να οδηγήσει την μεγαλεπίβολη φιλοδοξία του Μπάντι στην αποτυχία.

Παίζουν: Ντάνι ντε Βίτο, Μάθιου Μπροντερικ, Κρίστιν Τσενογουίθ, Κρίστιν Ντέιβις.

*Open, Τρίτη 26/12 στις 22:15

«Assassin’s creed» (2016) σκηνοθεσία Τζάστιν Κερζέλ

Δράσης – Ένας καταδικασμένος σε θάνατο γίνεται αντικείμενο ενός παράξενου πειράματος που ξεκλειδώνει τις γενετικές του μνήμες και «βιώνει» τις περιπέτειες του προγόνου του Αγκιλάρ, ενός εκπαιδευμένου δολοφόνου, στην Ισπανία της Ιεράς Εξέτασης.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζέρεμι Άιρονς, Σάρλοτ Ράμπλινγκ

*Skai, Τρίτη 26/12 στις 23:00

«Τσάρλι» (1992) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ατένμπορο

Βιογραφική  Δραματική  Κομεντί – Η ιστορία της ζωής και της καλλιτεχνικής περιπέτειας ενός λαμπρού, αινιγματικού ανθρώπου, μισητού από κάποιους αλλά αγαπητού από τους περισσότερους, του οποίου η ζωή συμπίπτει με την ιστορία του κινηματογράφου και τα μεγάλα γεγονότα του αιώνα μας. Ο Τσάπλιν ξεκίνησε να παίζει στη σκηνή σε ηλικία πέντε ετών αντικαθιστώντας τη μητέρα του που έπαθε ξαφνική κρίση θεατρικού φόβου.

Συνοδευόμενος από τον αδελφό του, επίσης καλλιτέχνη του μιούζικ χολ, έπαιξε στην Αγγλία και την Αμερική μέχρι που ανακάλυψε τον κινηματογράφο το 1914.

Παντρεύτηκε τέσσερις φορές και έγινε πατέρας 11 παιδιών. Ο Τσάπλιν έζησε στην Αμερική για 40 χρόνια μέχρι που εξορίστηκε το 1952.

Είκοσι χρόνια αργότερα επέστρεψε θριαμβευτικά για να λάβει μια από τις πιο περιζήτητες ανταμοιβές στο Χόλυγουντ: ένα ειδικό Όσκαρ για όλη του την καριέρα. Πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι τζ, Τζεραλντίν Τσάπλιν, Άντονι Χόπκινς, Κέβιν Κλάιν, Μίλα Γιογιοβιτς, Μόρια Κέλι, Ντάνα Κρόιν, Μαρίσα Τομέι, Ντάιαν Λέιν, Τζέιμς Γουντ

*ΕΡΤ3, Τρίτη 26/12 στις 23:00

«Αγάπη Είναι…» (2003) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Κέρτις

Κωμωδία – Πώς μπορεί μια γυναίκα να επηρεάσει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών; Ποια υπόσχεση πρέπει να δώσει ένας ξεπεσμένος τραγουδιστής προκειμένου να πετύχει το χριστουγεννιάτικο νούμερο ένα στα charts; Πώς ένα μικρό αγόρι μπορεί να τραβήξει την προσοχή του πιο όμορφου κοριτσιού στο σχολείο; Γιατί κάποιος αποφεύγει τη γυναίκα του καλύτερού του φίλου; Πόσο μακριά χρειάζεται να ταξιδέψει κανείς προκειμένου να βρει μια, δυο, τρεις, τέσσερις κοπέλες να τον αγαπήσουν; Πώς μπορεί να ευδοκιμήσει μια ερωτική σχέση, όταν το ζευγάρι μιλάει διαφορετικές γλώσσες; Δέκα διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων με θέμα την αγάπη και τον έρωτα συναντιούνται στο Λονδίνο λίγο πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων. Στο παιχνίδι αυτό της αγάπης συμμετέχουν πρωθυπουργοί, ροκ σταρ, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, συγγραφείς, αλλοδαποί αποδεικνύοντας ότι η αγάπη και ο έρωτας βρίσκονται παντού.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Λίαμ Νίσον, Κόλιν Φερθ, Σιένα Γκίλορι, Έμα Τόμσον, Κίρα Νάιτλι, Άλαν Ρίκμαν, Μπίλι Μπομπ Θόρτον.

*Ant1, Τρίτη 26/12 στις 23:15

«Οι Θεοί της Αιγύπτου» (2016) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Ο ζηλόφθονος Σετ (Τζέραρντ Μπάτλερ) δολοφονεί τον αδερφό του και βασιλιά Όσιρι κατά τη διάρκεια της ενθρόνισης του γιου του, Όρου (Νικολάι Κόστερ Γουαλντάου).

Τυφλώνει και εξορίζει τον Όρο και, υφαρπάζει το θρόνο της Αιγύπτου αναγκάζοντας τους ανθρώπους να πληρώνουν βαρύτατο φόρο για να περάσουν στην επόμενη ζωή.

Η επιβίωση του ανθρώπινου είδους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που αντιδρούν στην τυραννία του Σετ, ο θνητός ήρωας Μπεκ (Μπρέντον Θουέιτς) ξεκινά ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη.

Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του παντοδύναμου θεού Όρου σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ, τον αμείλικτο θεό του σκότους που έχει βυθίσει την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία της Αιγύπτου στο χάος και τις διαμάχες.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μπρέντον Θουέιτς, Νικολάι Κόστερ Γουαλντάου, Τζέφρι Ρας, Κόρτνεϊ Ίτον.

*Star, Τρίτη 26/12 στις 23:15

«Θα Κλέψω τη Νύφη» (2008) σκηνοθεσία Πολ Ουίϊλαντ

Κομεντί – O Τομ (Πάτρικ Ντέμπσεϊ) έχει την τέλεια ζωή: είναι επιτυχημένος, σέξι και ξέρει ότι πάντα μπορεί να βασίζεται στη Χάνα (Μισέλ Μόναγκαν), την καλύτερή του φίλη που αποτελεί και τη μοναδική σταθερότητα στη ζωή του.

Όλα κυλούν ιδανικά, μέχρι τη στιγμή που η Χάνα φεύγει στη Σκωτία για ένα επαγγελματικό ταξίδι έξι εβδομάδων. Τότε ο Τομ ανακαλύπτει ότι η ζωή του είναι εντελώς κενή χωρίς εκείνη, και αποφασίζει να τη ζητήσει σε γάμο μόλις επιστρέψει.

Οι αποφάσεις της Χάνα όμως τον προλαβαίνουν: ξαφνικά του αποκαλύπτει ότι έχει ήδη αρραβωνιαστεί με έναν πλούσιο Σκοτσέζο, τον Κόλιν (Κέβιν ΜακΚιντ), και ότι σκοπεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στην Αγγλία.

Όταν η Χάνα ζητά από τον Τομ να γίνει ο «κύριος» επί των τιμών της, αυτός αποφασίζει απρόθυμα να αναλάβει το ρόλο, με ένα και μοναδικό στόχο: να αποτρέψει τη Χάνα από αυτό το γάμο, προτού είναι πια αργά. Και τελικά η μέλλουσα νύφη θα κληθεί να αποφασίσει ποιος είναι ο ιδανικός γαμπρός γι’αυτήν.

Παίζουν: Κέβιν Μακίντ, Κρις Μεσίνα, Μισέλ Μόναγκαν, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Σίντνεϊ Πόλακ.

*Mega, Τρίτη 26/12 στις 00:20

«Θαύμα στο Μανχάταν» (1994) σκηνοθεσία Λες Μέιφιλντ

Δραματική – Ένα μικρό κορίτσι ανακαλύπτει ότι τα όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά αν πιστεύεις στ’ αλήθεια. Η εξάχρονη Σούζαν Γουόκερ αμφιβάλει για το αιώνιο παιδικό θαύμα του Άγιου Βασίλη. Απ’ τη μητέρα της έχει μάθει το «μυστικό» για τον Άγιο Βασίλη, πριν πολύ καιρό.

Κι έτσι τώρα δεν περιμένει σημαντικά δώρα στη λίστα που έχει κάνει για τα Χριστούγεννα.

Όταν όμως σ’ ένα πολυκατάστημα συναντήσει έναν Άγιο Βασίλη που έχει πιστέψει και ο ίδιος ότι είναι αληθινός, η Σούζαν θα βρεθεί μπροστά σε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Παίζουν: Μάρα Γουίλσον, Ρίτσαρντ Αντένμπορο, Ελίζαμπεθ Πέρκινς, Ντίλαν Μαρκ Ντερμοντ, Ρζ.Τ. Γουόλς, Τζέιν Λιβς

*Open, Τρίτη 26/12 στις 00:30

«Killers Anonymous» (2019) σκηνοθεσία Μαρτίν Όουεν 

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου – Η ταινία αφορά μια ομάδα υποστήριξης δολοφόνων, η οποία πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις, με τους δολοφόνους να παίρνουν έναν ασφαλή χώρο για να μοιραστούν την εμπιστοσύνη τους και τους λογαριασμούς των παραβάσεών τους.

Όταν ένας εξ αυτών αποτυγχάνει να δολοφονήσει ένα γερουσιαστή έρχονται αντιμέτωποι με την προδοσία.
Το ερώτημα πλέον είναι ποιος μπορεί να εμπιστευτεί ποιον και ποιος τους έχει προδώσει.

Παίζουν: Γκάρυ Όλντμαν, Τζέσικα Άλμπα, Ελίζαμπεθ Μόρις, Ράιαν Νικόλ Μπράουν, Κιθ Μέισον, Τόμι Φλάναγκαν.

*Alpha, Τρίτη 26/12 στις 01:00

«Αόρατος Επισκέπτης» (2016) σκηνοθεσία Οριόλ Πάουλο

Μυστηρίου – Ο Αντριάν Ντόρια, νέος επιχειρηματίας στο αποκορύφωμα της καριέρας του, ξυπνά κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ δίπλα του βρίσκεται το νεκρό σώμα της ερωμένης του, Λάουρα.

Χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το πως βρέθηκε εκεί, αλλά και να βρει άλλοθι για το έγκλημα, ο Ντόρια προσλαμβάνει την Βιρτζίνια Γκότμαν, διακεκριμένη δικηγόρο, για να τον υποστηρίξει.

Μέσα σε μία νύχτα, οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για να ξεκαθαρίσουν τι έχει συμβεί, ξεκινώντας έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, αλλά και σε όλους τους νόμους της λογικής.

Παίζουν: Μάριο Κάσας, Μπάρμπαρα Λένι, Άνα Βάγενερ, Χοσέ Κορονάδο, Φρανθέσκ Ορέγια.

*Skai, Τρίτη 26/12 στις 01:30

«Μάτια ερμητικά κλειστά» (1999) σκηνοθεσία Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Δραματική Μυστηρίου – Ο Γουίλιαμ Χάρφορντ, διακεκριμένος γιατρός, αποφασίζει να συνάψει εξωσυζυγικές σχέσεις όταν μια νύχτα η σύζυγός του, Άλις, του αποκαλύπτει πως είχε σεξουαλικές φαντασιώσεις μ’ έναν άλλον άνδρα. Μέσα στη νύχτα συναντά ένα πλήθος από ετερόκλητους ανθρώπους, ώσπου τελικά ένας γνωστός του, πιανίστας, του εκμυστηρεύεται την ύπαρξη μιας αδελφότητας που επιδίδεται σε σεξουαλικά όργια.

Στις συγκεντρώσεις τους όλοι οι άντρες είναι μεταμφιεσμένοι και φορούν μάσκες ενώ οι γυναίκες είναι νέες και όμορφες.
Ο Γουίλιαμ αποφασίζει να γίνει μέλος της αδελφότητας και αφού βρίσκει το κατάλληλο κοστούμι πηγαίνει στο πάρτι.

Εκεί μία από τις γυναίκες τον αναγνωρίζει παρά την μάσκα του και, τον προειδοποιεί ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Αν και καταφέρνει να απεγκλωβιστεί από τα όργια και την έντονη σεξουαλική δραστηριότητα που παρατηρεί γύρω του, τελικά οι απειλές αποδεικνύονται αληθινές και ιδιαίτερα μοχθηρές, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ίδιο και τη γυναίκα του.

Παίζουν:  Τομ Κρουζ, Νικόλ Κίντμαν, Σίντνεϊ Πόλακ, Μαρί Ρίτσαρντσον, Ράντε Σερμπεντζίγια, Τοντ Φιλντ, Βινέσα Σόου.

*Star, Τρίτη 26/12 στις 02:00

«Οι Μεγάλοι» (2010) σκηνοθεσία Ντένις Ντούγκαν

Ντένις Ντούγκαν – Τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο, πέντε καλοί φίλοι, άλλοι παντρεμένοι πια, μαζί με τις γυναίκες τους και άλλοι ανύπαντροι ξανασυναντιούνται για να περάσουν μαζί το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου και να αποδείξουν ότι παραμένουν για πάντα αμετανόητοι έφηβοι. Η dreamteam της σύγχρονης κωμωδίας του Χόλιγουντ σε μια ταινία που υπόσχεται γέλιο μέχρι δακρύων. 

Παίζουν: Ανταμ Σάντλερ, Σάλμα Χάγιεκ, Κρις Ροκ, Ρομπ Σνάιντερ, Ντέιβιντ Σπέιντ, Κέβιν Τζέιμς.

*Mega, Τρίτη 26/12 στις 02:30