Ποιος Καστοριανός ανακατασκεύασε αυτοκίνητο για την συλλογή του Βασίλη Καρρά

Απέραντη θλίψη σκόρπισε στο ελληνικό κοινό η είδηση της απώλειας του μεγάλου λαϊκού ερμηνευτή, Βασίλη Καρρά. Μια από τις αγαπημένες συνήθειές του, εκτός του πενταγράμμου, ήταν τα συλλεκτικά αυτοκίνητα.

Στα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα και μέχρι να αρχίσει να βιοπορίζεται από το τραγούδι, ο Βασίλης Καρράς εργαζόταν και ως μηχανικός αυτοκινήτων. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του συγκεκριμένου επαγγέλματος, μιας και ο γνωστός Καβαλιώτης τραγουδιστής έτρεφε μια ιδιαίτερη αγάπη για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες.

Ένα από τα αυτοκίνητα της συλλογής του, το απέκτησε στην Καστοριά

Πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια, ο Βασίλης Καρράς είχε μια αξέχαστη συνάντηση με έναν συλλέκτη αυτοκινήτων στην Καστοριά. Καθώς ταξίδευε από τα Γιάννενα προς τη Θεσσαλονίκη, πέρασε από το Νεστόριο και έξω από τον Ξενώνα Βάττυνα σταμάτησε εντυπωσιασμένος από την συλλογή στρατιωτικών τζιπ του κ. Παντελή Δημητριάδη.

Ο Βασίλης Καρράς αμέσως έβγαλε το μπλοκ των επιταγών του για να αγοράσει ένα τζιπ Μ151Α2 αλλά ο κ. Δημητριάδης, χωρίς να γνωρίζει ακόμη ότι είχε μπροστά του τον Βασίλη Καρρά, αρνήθηκε ευγενικά…

Διαβάστε την συνέχεια όπως την περιγράφει ο κ. Παντελής Δημητριάδης σε σχόλιο του στα social media:

“Ήταν ένα απόγευμα πριν από δεκαπέντε χρόνια περίπου και ερχόμενος από τα Γιάννενα προς Θεσσαλονίκη (δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα η Εγνατία οδός) πέρασε από το Νεστόριο. Στο δρόμο για Καστοριά πέρασε έξω από τον Ξενώνα Βάττυνα και του έκανε εντύπωση η συλλογή από στρατιωτικά τζιπάκια που διαθέτω.

Κατέβηκε από ένα τζιπ μάρκας BMW και αφού με βρήκε ζήτησε να δει από κοντά την συλλογή μου. Του άρεσε πολύ ένα Μ151Α2 και έβγαλε αμέσως ένα μπλοκ επιταγών και μου λέει πες μου πόσα να γράψω και το παίρνω τώρα με αυτό θα φύγω. Ωπα ρε μεγάλε του λέω μη βιάζεσαι τόσο όλα τα πράγματα δεν αγοράζονται με χρήμα, αυτά όλα τα έχω φτιάξει με τα χέρια μου επειδή τα γουστάρω και όχι από εμπορικό σκοπό, χωρίς μέχρι τότε να έχω καταλάβει ότι είναι ο Βασίλης Καρράς!!!

Αμέσως ζητώντας μου συγνώμη μου είπε με ευγένεια πως δεν ήθελε να με προσβάλει και πως τώρα ασχολείται με το τραγούδι αλλά στα νιάτα του δούλευε και αυτός σαν φαναρτζής στην Θεσσαλονίκη και πως τώρα το χόμπι του είναι ή συλλογή παλιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και πώς σκέπτεται να κάνει μία έκθεση κάπου εκεί στο χωριό της Ειρήνης.

Αφού έσπασε ό πάγος μεταξύ μας του υπέδειξα από που μπορεί να βρει ένα παλιό στρατιωτικό τζιπ να μου το στείλει και εγώ θα το έφτιαχνα. Πραγματικά την επόμενη κιόλας μέρα μου τηλεφώνησε και μου είπε πώς μέχρι το βράδυ θα είναι το παλιό τζιπ στον χώρο μου.

Πραγματικά από την επόμενη μέρα άρχισα τίς εργασίας και είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία συνεχώς, κάποια στιγμή που είπε πως θέλει να το κάνω όσο γίνεται πιο όμορφο με τίς καλύτερες ζάντες αλουμινίου? Εκεί τον μάλωσα και του είπα πως ένα τέτοιο ιστορικό κομμάτι πρέπει να γίνει όσο πιο αυθεντικό γίνεται και τόν έπεισα τελικά!

Στην συνέχεια με πίεζε να το τελειώσω μέχρι μία συγκεκριμένη ημερομηνία γιατί είχε πρεμιέρα με την Βανδή σέ ένα κέντρο εκεί στην περιοχή του Αεροδρομίου και ήθελε να κάνει εμφάνιση με το τζιπ. Πραγματικά έβαλα τα δυνατά μου και τελείωσα την αναπαλαίωση στον χρόνο που έπρεπε.Το παρέλαβε οκτώ ή ώρα τό βράδυ την ημέρα της πρεμιέρας, με πήρε τηλέφωνο και αφού μου είπε χίλια ευχαριστώ μου λέει: Παντελο ξεκίνα σού έχω μπουκάλι πρώτο τραπέζι πίστα!

Αυτός ήταν ο Μπίλαρος τεράστιος με καρδιά μικρού παιδιού!!!!!!!!”



Δείτε στο παρακάτω video τη συλλογή  με τα μοναδικά αυτά οχήματα του Βασίλη Καρρά: