16 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το σινεμά έρχεται σπίτι. Αυτές είναι οι 16 ταινίες που θα βρεις απόψε στην τηλεόραση σου.

«Δεσποινίς Διευθυντής» (1964) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Λίλα Βασιλείου, πολιτικός μηχανικός, που μόλις έχει πάρει το δίπλωμά της,  αναλαμβάνει τη διεύθυνση μιας τεχνικής εταιρείας έχοντας διαρκώς στο πλευρό της τον υπερπροστατευτικό πατέρα της. Θέλοντας να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα της ως επιστήμων, παραμελεί τη θηλυκότητα της αποθαρρύνοντας το φλερτ του υφισταμένου της υπομηχανικού και λάτρη του γυναικείου φύλου Αλέκου Σαμιωτάκη. Όταν τον ερωτεύεται, παροτρύνεται από την ξαδέλφη της, Αθηνά, να μεταμορφωθεί σε ναζιάρικο θηλυκό.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Λίλη Παπαγιάννη, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ελένη Ζαφειρίου, Κώστας Καρράς, Νίτσα Μαρούδα, Κατερίνα Γώγου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Ελένη Μαυρομάτη, Περικλής Χριστοφορίδης.

*Ant1, Παρασκευή 29/12, στις 21:00

«Μόνος στο Σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη» (1992) σκηνοθεσία  Κρις Κολόμπους 

Κωμωδία Περιπέτεια – Η οικογένεια ΜακΚάλιστερ θα περάσει τα φετινά Χριστούγεννα στο Μαϊάμι και όλοι οι συγγενείς μαζεύονται στο δικό τους σπίτι γαι να ξεκινήσουν από εκεί.
Ο μικρός Κέβιν δεν είναι ενθουσιασμένος για το ταξίδι αφού η ζέστη της Φλόριντα δεν είναι ότι καλύτερο για Χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Κατά τη διάρκεια της αναχώρησής τους από το αεροδρόμιο ο Κέβιν βρίσκεται σε λάθος διάδρομο και με το πορτοφόλι του πατέρα του στα χέρια του επιβιβάζεται σε πτήση για Νέα Υόρκη.

Ατρόμητος αφού το έχει ξαναπεράσει τριγυρνά στην στολισμένη Νέα Υόρκη, γνωρίζει ένα φιλάνθρωπο με κατάστημα παιχνιδιών, μένει στο ξενοδοχείο Plaza και πληρώνει με την πιστωτική του πατέρα του.

Για κακή του τύχη όμως πέφτει πάνω στους διαρρήκτες που είχαν εισβάλλει πέρυσι στο σπίτι του και τώρα το έχουν σκάσει από τη φυλακή.
Εκείνοι έχουν βάλει στόχαστρο το παιχνιδάδικο του φίλου του, ο Κέβιν όμως είναι αποφασισμένος να τους ανατρέψει τα σχέδια….

Παίζουν: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν, Τζον Χερντ, Τιμ Κάρι, Μπρέντα Φρίκερ, Κάθριν Ο’Χάρα.

*Star, Παρασκευή 29/12, στις 21:00

«Αλαντίν» (2019) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Περιπέτεια – Ο καλόκαρδος κλέφτης Αλαντίν αγωνίζεται για την αγάπη της όμορφης πριγκίπισσας Τζασμίν. Όταν βρίσκει ένα μαγικό λυχνάρι, χρησιμοποιεί τη μαγική δύναμη του τζίνι για να γίνει πρίγκιπας και να την παντρευτεί. Από την άλλη, ο ισχυρός βεζίρης Τζαφάρ σχεδιάζει να κλέψει το λυχνάρι με σκοπό να πραγματοποιήσει τις βαθύτερες σκοτεινές του επιθυμίες.

Παίζουν: Μένα Μασούντ, Ναόμι Σκοτ, Γουίλ Σμιθ, Μπίλι Μάγκνουσεν

*Alpha, Παρασκευή 29/12, στις 21:00

«Έρωτας από Ατύχημα» (2020) σκηνοθεσία Άλαν Χάρμον

Ρομαντική Κομεντί – Για την ανύπαντρη μητέρα, Μάγκι Ο Ντόνελ, τα Χριστούγεννα ήταν πάντα μια οικογενειακή γιορτή, αλλά φέτος, με την κόρη της Έλεν να περνά τις γιορτές με τον πατέρα της, η Μάγκι περνά τα πρώτα Χριστούγεννα μόνη της.

Αυτό συμβαίνει, μέχρι που κυριολεκτικά «συγκρούεται» με τον Λούκας Καβέλι σε ένα παρκινγκ χριστουγεννιάτικων δέντρων. Αφού τον τραυματίζει με το δέντρο της, αναγκάζεται να ακυρώσει το ταξίδι του για σκι στο Άσπεν και να μείνει στην πόλη τα Χριστούγεννα. Θέλοντας να επανορθώσει, η Μάγκι προσφέρει στον Λούκας τον ξενώνα της για να αναρρώσει.

Η Μάγκι έχει περάσει τη ζωή της φροντίζοντας τους άλλους, ενώ ποτέ δεν φρόντισε τις δικές της ανάγκες. Αντίθετα, ο Λούκας είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος αρχιτέκτονας που έχει φτάσει στο απόγειο της καριέρας του – μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσει ότι έχει χάσει το πάθος του για τη δουλειά που κάποτε αγαπούσε.

Μαζί περνούν τα Χριστούγεννα, και κατά τη διάρκεια των γιορτών οι δυο τους βρίσκουν παρηγοριά και θεραπεία στη νέα τους φιλία – μια σύνδεση που σύντομα θα μετατραπεί σε ειδύλλιο. Όμως, η Μάγκι παρερμηνεύει τις προθέσεις του Λούκας και αυτή η παρεξήγηση μπορεί να βάλει τέλος στη σχέση τους προτού καν ξεκινήσει.

Παίζουν: Άσλει Γουίλιαμς, Νίαλ Μάτερ, Κάιντεν Μάγκνουσον, Καλίξ Φρέιζερ, Λίζα ΜακΦάντεν

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 29/12, στις 21:15

«Η Ζουγκλοπαρέα» (2017) σκηνοθεσία Νταβίντ Αλό

Κινούμενα Σχέδια – Ο Μορίς μπορεί να μοιάζει με πιγκουίνο – αλλά βαθιά μέσα του είναι πραγματικός τίγρης! Μαζί με τους φίλους του, τη Ζουγκλοπαρέα, θέλει να διατηρήσει την τάξη και τη δικαιοσύνη στη ζούγκλα, όπως έκανε η μητέρα του πριν από αυτόν.

Αλλά ο Ίγκορ, το πονηρό κοάλα, με τη βοήθεια του στρατού των ανόητων μπαμπουίνων θέλει να καταστρέψει τη ζούγκλα μια για πάντα. Η Ζουγκλοπαρέα – σπεύδει στη διάσωση!

Με τις φωνές των: Παναγιώτη Αποστολόπουλου, Χρήστου Πλαΐνη, Τάκη Σακελλαρίου, Αγγελου Λιάγκου, Δημήτρη Παπαδάτου, Βίνα Παπαδοπούλου.

*Open, Παρασκευή 29/12, στις 22:00

«Λούφα και Παραλλαγή» (1984) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης

Κωμωδία – Ο στρατιώτης Γιάννης Παπαδόπουλος μετατίθεται από τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα στη Διεύθυνση Κινηματογραφίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα.

Σ’ αυτή την προνομιακή θέση, πολύ κοντά στο σπίτι του, τη σύζυγό του και τις δίδυμες κόρες τους, περνά ευχάριστες μέρες, σκαρώνοντας διάφορες φάρσες με τους συναδέλφους του – μια ομάδα στρατιωτών ενταγμένων στην τότε νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων, έναν καινούριο τηλεοπτικό σταθμό, που δημιουργήθηκε για τους πολίτες, αλλά που το προσωπικό του αποτελείτο κυρίως από στρατιώτες, που είχαν προϋπηρεσία στον κινηματογράφο πριν την κατάταξή τους.

Ωστόσο, αυτή η τρελή παρέα των φαντάρων καταφέρνει να βγάζει και χρήματα, γυρίζοντας… σεξοταινίες με υλικό του στρατού, ώσπου το πρωινό της 21ης Απριλίου του 1967, το στρατιωτικό πραξικόπημα ενός άλλου Παπαδόπουλου, μόνιμου συνταγματάρχη, έρχεται να τους κόψει τα φτερά…

Παίζουν: Νίκος Καλογερόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, Τάκης Σπυριδάκης, Σταύρος Ξενίδης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Τάνια Καψάλη, Δημήτρης Πουλικάκος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Παύλος Χαϊκάλης.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 29/12, στις 22:45

«Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα εκτός Ελέγχου» (2017) σκηνοθεσία Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ

Κωμωδία – Tρεις γνωστές μας, παραγνωρισμένες και υπερφορτωμένες γυναίκες, να επαναστατούν ενάντια στις προκλήσεις και τις προσδοκίες του αντίστοιχου Τσάμπιονς Λιγκ των μαμάδων: των Χριστουγέννων. Κι αν η δημιουργία των τέλειων γιορτών για τις οικογένειές τους δεν ήταν αρκετά δύσκολη δουλειά, τώρα θα πρέπει να κάνουν όλα αυτά ενόσω φιλοξενούν τις δικές τους μαμάδες. Ως το τέλος της διαδρομής, οι ηρωίδες μας θα επαναπροσδιορίσουν τη σημασία των «τέλειων Χριστουγέννων» και θα ανακαλύψουν μία ιδιαίτερη σχέση με τις μαμάδες τους.

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Κάθριν Χαν, Κρίστεν Μπελ, Σούζαν Σάραντον, Κριστίν Μπαράνσκι, Τζέι Ερνάντες, Σέριλ Χάινς.

*Ant1, Παρασκευή 29/12, στις 23:00

«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει: Η Εκδίκηση» (1988) σκηνοθεσία Τζον ΜακΤίρναν

Δράσης – Ο Τζον Μακ Κλέιν είναι ένας ιδιόρρυθμος αστυνομικός της Νέας Υόρκης.  Τα Χριστούγεννα θα είναι για αυτόν πολύ μοναχικά καθώς η γυναίκα του και τα δύο του παιδιά βρίσκονται στο Λος Άντζελες.  Αποφασίζει να περάσει μαζί τους τις γιορτές και φορτωμένος δώρα ταξιδεύει στο Λος  Άντζελες, με την ελπίδα πως θα μπορέσει να κάνει μία νέα αρχή με την γυναίκα του.

Τον ίδιο προορισμό έχει και ο τρομοκράτης Χαν Γκρούμπερ, ο οποίος σχεδιάζει να καταλάβει το κτίριο της πολυεθνικής στην οποία δουλεύει η Χόλι, η γυναίκα του Μακ Κλέιν και να αρπάξει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Ο Μακ  Κλέιν φτάνει στα γραφεία της γυναίκας του και χαλαρώνει καθώς και εκεί η ατμόσφαιρα είναι γιορταστική. Την ίδια ώρα ο Γκρούμπερ και οι άνδρες του σιγά – σιγά εισέρχονται στο χώρο του κτιρίου.

Μιας και είναι Παραμονή Χριστουγέννων το κτίριο είναι άδειο και έτσι ο Γκρούμπερ και οι υπόλοιποι τρομοκράτες αποκτούν εύκολα τον έλεγχο του και κρατάνε όμηρους του εργαζόμενους εκεί.

Η παρουσία του Μακ Κλέιν όμως έχει περάσει απαρατήρητη από τους αδίστακτους τρομοκράτες και έτσι ανενόχλητος ετοιμάζεται να τους αντιμετωπίσει και να σώσει τους ομήρους ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η γυναίκα του.

Τώρα ο Μακ Κλέιν είναι η μόνη τους η ελπίδα…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπόνι Μπεντέλια, Ρεγκίνα Βελτζόνσον, Πωλ Γκλίσον, Γουίλιαμ Άθερτον

*Star, Παρασκευή 29/12, στις 23:40

«Η Πρόταση» (2009) σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Αισθηματική κομεντί – Όταν η Μάργκαρετ Τέιτ, ακριβοπληρωμένο στέλεχος σε εκδοτικό οίκο, κινδυνεύει να χάσει την άδεια παραμονής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να “επαναπατριστεί” στον Καναδά, αποφασίζει μέσα στην απόγνωσή της να δηλώσει αρραβωνιασμένη με τον Άντριου, τον ανυποψίαστο βοηθό της, τον οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά για χρόνια.

Ο Άντριου δέχεται να συμμετάσχει στην απάτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα επισκεφθούν το πατρικό του στην Αλάσκα, αφού η Μάργκαρετ θα πρέπει να γνωρίσει τα ιδιότροπα «πεθερικά» της. Σαν να μην της έφταναν λοιπόν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει, τα νέα –ξεκαρδιστικά- εμπόδια που θα προκύψουν, θα βγάλουν τη Μάργκαρετ όχι μόνο έξω από τα νερά της, αλλά και εκτός εαυτού. Όταν πίσω από την αδιαφορία και την περιφρόνηση κρύβεται ο έρωτας, το μόνο που χρειάζεται για να βγει στην επιφάνεια είναι μια μικρή αφορμή.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ράιαν Ρέινολντς, Μαίρη Στίνμπεργκεν, Μπέτι Γουάιτ.

*Alpha, Παρασκευή 29/12, στις 00:00

«Η Μάγισσα» (2005) σε σκηνοθεσία Νόρα Έφρον 

Κομεντί Ρομαντική – Ο εγωπαθής ηθοποιός Τζακ Γουάιατ (Γουίλ Φέρελ) διαλέγει την παντελώς άγνωστη Ίζαμπελ (Νικόλ Κίντμαν) ως συμπρωταγωνίστριά του, στη διασκευή της κλασικής τηλεοπτικής σειράς, “Η Μάγισσα”.

Σκοπός του είναι να μονοπωλήσει αυτός τα φώτα της δημοσιότητας και να αναστήσει την καριέρα του στο Χόλυγουντ, που έχει πάρει… την κατιούσα. Όμως, όταν η Ίζαμπελ, που είναι πραγματικά μάγισσα, ανακαλύπτει το σχέδιο του Τζακ, μηχανεύεται ένα ξεκαρδιστικό μαγικό ξόρκι, που θα του μείνει αξέχαστο!

Παίζουν:Νικόλ Κίντμαν, Γουίλ Φάρελ, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Μάικλ κέιν, Χήδερ Μπερνς

*Mega, Παρασκευή 29/12, στις 00:10

«Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δραματική Μυστηρίου – Την πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Ντιούν (Μπεν Άφλεκ), δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του, Έιμι (Ρόζαμουντ Πάικ) έχει εξαφανιστεί.

Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πορτραίτο του Νικ ως ευτυχισμένου άντρα αρχίζει να καταρρέει.

Σύντομα τα ψέματα του, οι απάτες του και η παράξενη συμπεριφορά του, κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται μήπως ο Νικ Ντιούν είναι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του;

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τάιλερ Πέρι, Κιμ Ντίκενς, Λίζα Μπέινς, Έμιλι Ραταγκοφσκι, Κάσι Γουίλσον, Τζέιμι Μακσέιν

*Open, Παρασκευή 29/12, στις 00:15

«Assassin’s creed» (2016) σκηνοθεσία Τζάστιν Κερζέλ

Δράσης – Ένας καταδικασμένος σε θάνατο γίνεται αντικείμενο ενός παράξενου πειράματος που ξεκλειδώνει τις γενετικές του μνήμες και «βιώνει» τις περιπέτειες του προγόνου του Αγκιλάρ, ενός εκπαιδευμένου δολοφόνου, στην Ισπανία της Ιεράς Εξέτασης.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζέρεμι Άιρονς, Σάρλοτ Ράμπλινγκ

*Skai, Παρασκευή 29/12, στις 00:45

«Η Πέτρα του Σκανδάλου » (2005) σκηνοθεσία Τόμας Μπεζούσα

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Τα φετινά Χριστούγεννα για την οικογένεια Στόουν θα είναι έξω από τα καθιερωμένα τους αφού ο μεγάλος και παραχαϊδεμένος γιος (Λιουκ Γουίλσον) φέρνει μαζί την κοπέλα του (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) για να τη γνωρίσει στους γονείς του (Ντάιαν Κίτον, Γκρεγκ Νέλσον), τους αδελφούς και τις αδελφές του (Κλερ Ντεινς, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Ντερμοντ Μαρλρόνει, Τάιρον Τζιορντανο)

Οι μποέμ και ιδιαίτερα εκλεκτικοί Στόουν καλωσορίζουν την φιλόδοξη νεοϋορκέζα καριερίστα καλεσμένη τους με ένα μείγμα μπερδεμένων, έκπληκτων κι αρνητικών συναισθημάτων και αποφασίζουν να την …ξεφορτωθούν!

Η υποψήφια νύφη όμως, εισπράττοντας το εχθρικό κλίμα, αποφασίζει να προσκαλέσει στην παρέα την αδελφή της για ενισχύσεις.

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Ντάιαν Κίτον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Λουκ Γουίλσον, Κλέρ Ντένις, Γκρέγκ Νέλσον, Ταιρόν τζιορντάνο, Ελίζαμπεθ Ρίζερ.

*Ant1, Παρασκευή 29/12, στις 01:15

«… Για Πάντα» (2020) σκηνοθεσία Γιάννης Παπαδάκος

Δραματική Ελληνική Ταινία – O Πέτρος είναι ένας 35αρης επιτυχημένος σεφ και συλλέκτης βινυλίων που ψάχνει τον εαυτό του σε εφήμερες σχέσεις και νυχτερινές εξορμήσεις.

Η Ζωή είναι μία ρομαντική κοπέλα που σχεδιάζει και ράβει παιδικά κοστούμια και ενδιαφέρεται για μια σταθερή σχέση.

Οι δύο κόσμοι τους θα τεθούν υπό αμφισβήτηση όταν θα συναντηθούν τυχαία σε ένα βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο ένας δυνατός έρωτας θα γεννηθεί και θα επηρεάσει τη ζωή τους. Για πάντα!

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα Γερονικολού, Όλγα Δαμάνη, Ευγενία Σαμαρά, Γιώργος Αρμένης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Υρώ Λούπη, Θανάσης Παπαθανασίου, Βασιλική Ανδρίτσου

*Alpha, Παρασκευή 29/12, στις 02:15

«Οι Άγγελοι του Τσάρλι» (2019) σκηνοθεσία Ελίζαμπεθ Μπάνκς

Δράσης – Οι περίφημοι Άγγελοι του Τσάρλι συνεχίζουν να δουλεύουν για τον μυστηριώδη κύριο Charles Townsend, του οποίου το ιδιωτικό πρακτορείο ερευνών έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως.

Έχοντας συγκεντρώσει τις πιο έξυπνες, πιο γενναίες και εξαιρετικά εκπαιδευμένες γυναίκες ανά τον κόσμο, τώρα υπάρχουν διάφορες ομάδες Αγγέλων καθοδηγούμενες από διαφορετικά αφεντικά στις πιο απαιτητικές αποστολές

Παίζουν: Κρίστεν Στιούαρτ, Ναόμι Σκοτ, Έλλα Μπαλίνσκα, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Ντζιμόν Χουνσού, Νόα Σεντίνεο, Σαμ Κλάφλιν, Πάτρικ Στιούαρτ.

*Mega, Παρασκευή 29/12, στις 02:20

«Mr. Nice Guy» (1997) σκηνοθεσία Χουνγκ Σάμο

Δράσης Κωμωδία – Ο Τζάκι είναι ένας επιτυχημένος σεφ που έχει εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση.

Δεν θ’ αργήσει να έρθει η στιγμή που μια συμμορία εμπόρων ναρκωτικών θα προσπαθήσει να δολοφονήσει τον Τζάκι, όταν θα πέσει στα χέρια του τελευταίου μια βιντεοκασέτα, που μπορεί να οδηγήσει τους κακοποιούς στη φυλακή.

Παράλληλα, ο άμοιρος σεφ θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια ομάδα αδίστακτων μοτοσικλετιστών, που θέλουν να ιδιοποιηθούν την κασέτα προκειμένου να εκβιάσουν τους εμπόρους ναρκωτικών…

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Ρίτσαρντ Νόρτον, Γκάμπριελ Φιτζπάτρικ

*Star, Παρασκευή 29/12, στις 02:30