11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ και διάλεξε την αγαπημένη σου!

«Γύρισε ο Μπαμπάς» (2015) σκηνοθεσία Σον Άντερς

Κωμωδία  – Ο Μπραντ κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να τον αγαπήσουν τα δυο παιδιά της γυναίκας του από τον προηγούμενό της γάμο και να τον αντιμετωπίζουν σαν μπαμπά. Όλα πάνε καλά μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστεί ο «κουλ» βιολογικός πατέρας τους, Ντάστι. Τα θετά του παιδιά αρχίζουν να τον βάζουν δεύτερο και τον πατέρα τους πρώτο, ενώ ο Ντάστι θα πρέπει να μάθει ότι το να είσαι καλός μπαμπάς απαιτεί έναν συνεχόμενο αγώνα

Παίζουν:Γουίλ Φέρελ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Λίντα Καρντελίνι, Τόμας Χέιντεν Κερτς, Σκάρλετ Εστέβεζ

*Alpha, Σάββατο 30/12, στις 21:00

«Έλλιοτ: Ο Πιο Μικρός Τάρανδος» (2018) σε σκηνοθεσία Τζένιφερ Γουέστκοτ

Κινούμενα Σχέδια – Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο Βόρειος Πόλος όταν ένας από τους τάρανδους του Άι Βασίλη ανακοινώνει ξαφνικά ότι αποσύρεται! Οι γιορτές πλησιάζουν και πρέπει άμεσα να βρεθεί αντικαταστάτης!

Χωρίς κανείς να το περιμένει, ο Έλλιοτ και ο καλύτερος του φίλος αποδεικνύονται ότι είναι ιδανικοί για τη δουλειά. Καθώς οι δύο φίλοι εκπαιδεύονται στον Βόρειο Πόλο, θα μάθουν ότι τα Χριστούγεννα – όπως τα ξέρουμε – οδεύουν προς την καταστροφή. Ταυτόχρονα, πίσω στη φάρμα που ζούσαν, μια σατανική κυρία απειλεί τη ζωή των φίλων τους.

Ο Έλλιοτ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής τους: να σώσει τους φίλους του ή να ακολουθήσει το όνειρό του και να σώσει τα Χριστούγεννα. Ετοιμαστείτε να αγαπήσετε τον Έλλιοτ, τον πιο μικρό τάρανδο με την πιο μεγάλη καρδιά που θα σας φέρει τη μαγεία των Χριστουγέννων!

Με τις φωνές των: Γιώργος Σκουφης, Τάνια Παλαιολόγου, Βασίλης Παπαστάθης, Μελίνα Κατσακούλη, Νίκος Παπαδόπουλος, Ιφιγένεια Στάικου.

*Star, Σάββατο 30/12, στις 21:00

«Γοργόνες και Μάγκες» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Σε ένα μικρό νησί καταφθάνουν Αθηναίοι για να αγοράσουν κτήματα, έχοντας πληροφορηθεί πως μια μεγάλη εταιρεία έχει αποφασίσει να το αξιοποιήσει τουριστικά. Αλλά οι νησιώτες με επικεφαλής την αρχόντισσα του νησιού και τον εγγονό της αποφασίζουν να τους εμποδίσουν. Στο μεταξύ, διάφορα ερωτικά μπερδέματα διαταράσσουν την ησυχία του όμορφου νησιού.

Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Βαγγέλης Σειληνός, Νόρα Βαλσάμη, Λάκης Κομνηνός, Χρήστος Δοξαράς, Μαρία Φωκά, Χρόνης Εξαρχάκος,  Γιάννης Βογιατζής.

*Skai, Σάββατο 30/12, στις 21:00

«Η Σωφερίνα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Μαίρη ζει ευτυχισμένη με τον άνδρα της Νίκο, ως την ημέρα που μια στενή της φίλη, η Λιλή, της ζητάει να της δανείσει το νέο της αυτοκίνητο, για να πάει να δει δήθεν την άρρωστη γιαγιά της. Στην πραγματικότητα, η Λιλή, που είναι παντρεμένη με τον ζηλιάρη Μιχαλάκη, θέλει να συναντήσει το καινούριο της φλερτ, τον Πάκη. Η Λιλή, όμως, τρακάρει με δύο άλλα αυτοκίνητα και επιστρέφει το αυτοκίνητο στη φίλη της σε κακά χάλια. Η Μαίρη, για να περιφρουρήσει την υπόληψη της φίλης της, λέει διάφορα ψέματα στον Νίκο. Το ένα ψέμα, όμως, φέρνει το άλλο και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μάρω Κοντού, Γιώργος Πάντζας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Βασίλης Αυλωνίτης, Καίτη Λαμπροπούλου, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Άλκης Γιαννακάς, Κώστας Χατζηχρήστος, Τζόλυ Γαρμπή, Τάσος Γιαννόπουλος, Κλεό Σκουλούδη, Θόδωρος Κατσαδράμης.

*Mega, Σάββατο 30/12, στις 21:00

«Ματζουράνα» (2013) σκηνοθεσία Όλγα Μαλέα 

Δραματική Ελληνική Ταινία – «Μπορείς και καλύτερα» λέει συνέχεια η Μαίρη στην κόρη της, την Άννα, με σκοπό να τη βοηθήσει να αξιοποιήσει τα ταλέντα της και να αποκτήσει εφόδια. Η 11χρονη Άννα, ένα πραγματικά χαρισματικό παιδί, καταφέρνει να είναι πρώτη σε όλα. Φέτος το καλοκαίρι, η Άννα συμμετέχει και σε μια εκπομπή μαγειρικής όπου έχει ήδη φτάσει στον ημιτελικό κι όλοι περιμένουν ότι θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο.

Η μαμά της χαίρεται και καμαρώνει γι’ αυτήν. Εντελώς απρόοπτα, όμως, η Άννα αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα και να παθαίνει διάφορα ατυχήματα που οδηγούν στον αποκλεισμό της από την εκπομπή.

Τι συμβαίνει; για ποιο λόγο η Άννα, ξαφνικά, δημιουργεί προβλήματα;

Παίζουν:  Ναταλία Δραγούμη, Γιούλικα Σκαφιδά, Σήφης Πολυζωίδης, Τρύφων Καρατζάς, Τριαντάφυλλη Μπουτεράκου, Χριστίνα Μητροπούλου, η μικρή Μαρία Ρισκάκη, Κόκι (το σκυλάκι).

*ΕΡΤ3, Σάββατο 30/12, στις 22:30

«Ironmask: Ταξίδι στην Κίνα» (2019) σκηνοθεσία Όλγα Στρεπτσένκο

Δράσης Περιπέτεια – 18ος αιώνας. Ο εγγλέζος ταξιδευτής Τζόναθαν Γκριν λαμβάνει από τον Μεγάλο Πέτρο μια διαταγή για να χαρτογραφήσει την άπω ανατολική περιφέρεια της Ρωσίας. Έτσι, ξεκινάει ακόμα ένα μακρύ του ταξίδι γεμάτο απίστευτες περιπέτειες, που θα τον οδηγήσουν στην Κίνα. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με απίθανες ανακαλύψεις, θα συναντήσει αλλόκοτα πλάσματα, θα γνωρίσει κινέζες πριγκίπισσες και θα έρθει αντιμέτωπος με τις φοβερές πολεμικές τέχνες και τον ίδιο τον βασιλιά των δράκων.

Παίζουν: Τζέισον Φλέμινγκ, Τσάκι Τσαν, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Ρούτγκερ Χάουερ.

*Star, Σάββατο 30/12, στις 22:50

«Η Κυρά μας η Μαμή» (1959) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Λυκούργος, γιατρός του ΙΚΑ, βγαίνει στη σύνταξη και  πηγαίνει, μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του, να εγκατασταθεί στη Λεστινίτσα, το χωριό της γυναίκας του, όπου  σκοπεύει να ανοίξει ιατρείο. Στο χωριό, όμως, φοβερός αντίπαλος του γιατρού είναι η μαμή, που ασκεί και την ιατρική επιστήμη,  ανάγοντας όλα τα περιστατικά σε μάτιασμα!

Έχει πείσει τους πάντες πως ό,τι και να έχει κανείς δεν είναι παρά μάτιασμα, που η  ίδια πρέπει να ξεματιάσει με τις γνώσεις της – επί πληρωμή, φυσικά. Η μαμή έχει κι ένα γιο, που σπουδάζει στην Αθήνα ιατρική. Το ειδύλλιο μεταξύ της κόρης του Λυκούργου και του γιου της μαμής πλέκεται, αλλά το πρόβλημα είναι πως θα συμπεθεριάσουν αυτοί οι δύο άσπονδοι εχθροί…

Παίζουν: Ορέστης Μακρής, Γεωργία Βασιλειάδου, Ελένη Ζαφειρίου, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Ξένια Καλογεροπούλου.

*Skai, Σάββατο 30/12, στις 23:00

«2012» (2012) σκηνοθεσία Ρόλαντ ‘Εμεριχ

Περιπέτεια φαντασίας – Το 2012 είναι μια  περιπέτεια για έναν παγκόσμιο κατακλυσμό που φέρνει το τέλος του κόσμου και αφηγείται την ηρωική μάχη για επιβίωση. Το 2009 μια ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων επιβεβαιώνει στους ηγέτες της γης ότι σύντομα θα έρθει το τέλος του κόσμου που ξέραμε…

Μέχρι το 2012, οι ηγέτες παγκοσμίως θέτουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο διάσωσης για όσον το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, δυστυχώς όμως είναι αδύνατον να σωθούν όλοι. ”Οταν ο Τζάκσον Κέρτις πηγαίνει με τα δυο του παιδιά εκδρομή στο Γέλοουστόουν, ανακαλύπτει τυχαία τις τεράστιες εγκαταστάσεις στο κέντρο μιας αποξηραμένης λίμνης και αποκαλύπτει το μυστικό της επικείμενης καταστροφής που η κυβέρνηση κρύβει από τους πολίτες.

Ο Τζάκσον πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του σε μια αντίστροφη μέτρηση με τον χρόνο. Προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του και τον εαυτό του, έρχεται αντιμέτωπος με σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων, τσουνάμι και κάθε είδους φυσικές καταστροφές που η γη επιφυλάσσει για την ανθρωπότητα.

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Αμάντα Πιτ, ‘Ολιβερ Πλατ, Γούντι Χάρελσον, Ντάνι Γκλόβερ, Θάντι Νιούτον.

*Mega, Σάββατο 30/12, στις 23:20

«The Impossible» (2012) σκηνοθεσία Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Δράμα – Η Μαρία, ο Χένρι και τα τρία τους ανήλικα παιδιά, φτάνουν στην Ταϊλάνδη για να απολαύσουν τις χειμερινές τους διακοπές, αναζητώντας λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς και ηρεμίας στον τροπικό παράδεισο με τις εξωτικές παραλίες. Την ημέρα της 26ης Δεκεμβρίου και ενώ η οικογένεια απολαμβάνει ένα ηλιόλουστο πρωινό ακριβώς δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου τους, ένας τρομακτικός θόρυβος αναδύεται από τα έγκατα της γης και διαταράσσει την ηρεμία τους.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ένας γιγαντιαίος υδάτινος τοίχος θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του, θα χωρίσει τα μέλη της οικογένειας δημιουργώντας έναν Γολγοθά για χιλιάδες ανυποψίαστων ανθρώπων!

Παίζουν: Ναόμι Γουάτς, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τομ Χόλαντ, Τζέραλντιν Τσάπλιν.

*Skai, Σάββατο 30/12, στις 00:45

«Office Christmas Party» (2016) σε σκηνοθεσία Τζος Γκόρντον, Ουίλ Σπεκ

Κωμωδία – Όταν η επικεφαλής μιας εταιρείας αποφασίζει να κλείσει το τμήμα του αδελφού της, εκείνος πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με τους συναδέλφους του για να εντυπωσιάσουν έναν υποψήφιο πελάτη και να κλείσουν μια μεγάλη συμφωνία, που μπορεί να σώσει τις δουλειές τους.

Τι αποφασίζουν να κάνουν για να τον εντυπωσιάσουν; Να διοργανώσουν ένα επικό πάρτι για τα Χριστούγεννα! Φυσικά, το πάρτι γρήγορα ξεφεύγει κάθε ελέγχου και οι παριστάμενοι γίνονται μάρτυρες μιας ξεκαρδιστικής καταστροφής

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Τζένιφερ Άνιστον, Ολίβια Μαν, Κέιτ ΜακΚίνον, Τ.Τζ. Μίλερ, Κόρτνεϊ Βανς, Γκίλιαν Μπελ, Βανέσα Μπέιερ

*Ant1, Σάββατο 30/12, στις 01:00

«Πάρτι Γυναικών» (2017) σκηνοθεσία Λουσία Ανιέλο

Κωμωδία – Στο Πάρτι Γυναικών η εκθαμβωτική Τζες, Σκάρλετ Τζοχάνσον εντυπωσιάζει στον πιο ξεκαρδιστικό ρόλο της καριέρας της.

Πέντε κολλητές φίλες που στο κολέγιο δεν άφηναν πάρτι για πάρτι και έπαιρναν μέρος στους πιο περίεργους και τρελούς διαγωνισμούς, αποφασίζουν δέκα χρόνια μετά να βρεθούν ένα Σαββατοκύριακο στο Μαϊάμι για το bachelorette πάρτι της Τζες.

Τα πράγματα παίρνουν ξαφνικά μια απροσδόκητα σκοτεινή αλλά και αστεία τροπή, όταν κατά λάθος σκοτώνουν έναν στρίπερ.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι ο stripper που έχει κληθεί βρίσκει τραγικό θάνατο όταν η ευτραφής της παρέας πηδάει απρόσμενα πάνω του και τον ρίχνει, κατά λάθος, σε μια κοφτερή γωνία, αλλά ότι η Τζες πάει για γερουσιαστής και φρικάρει για το μέλλον της, όπως και οι υπόλοιπες – για πιο ανώδυνους λόγους.

Στο μεταξύ, ο αρραβωνιαστικός ανησυχεί, την ώρα που μαζί με τους φίλους του δοκιμάζουν κρασιά και μιλάνε περί ανέμων και υδάτων.

Μάλιστα, ένας από αυτούς ρίχνει λάδι στη φωτιά του ανήσυχου μελλόνυμφου, τονίζοντάς του πως ενώ η Τζες είναι 20άρι, εκείνος βαθμολογείται επιεικώς με 6!

Παίζουν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Κέιτ Μακίνον, Τζίλιαν Μπελ, Ιλάνα Γκλέιζερ, Ζόι Κράβιτς, Τάι Μπαρέλ

*Mega, Σάββατο 30/12, στις 02:30