8 ταινίες για να δεις απόψε παραμονή Πρωτοχρονιάς στην τηλεόραση

Άλλες ξεκινάνε πιο αργά, άλλες νωρίς. Όπως και να έχει, αν θες να κάνεις ποδαρικό με ταινία στην TV, ιδού οι επιλογές σου:

«Η χορωδία του Χαρίτωνα» (2005) σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη

Ελληνική ταινία Κωμωδία – Ο Χαρίτων Ουλιάνοφ λατρεύει τη ζωή και ευχαριστιέται με όλες τις απολαύσεις που του προσφέρει.

Του αρέσουν οι γυναίκες, το καλό κρασί, η καλή παρέα και έχε πάντα καλή διάθεση.

Ως διευθυντής γυμνασίου σε μια μικρή επαρχιακή πόλη στο νησί της Κέρκυρας του δίνει την ευκαιρία να διαδώσει τη δική του φιλοσοφία για τη ζωή, ειδικά στους μαθητές που συμμετέχουν στο μεγαλύτερο πάθος του: τη χορωδία.

Όλοι οι μαθητές του επηρεάζονται και ακολουθούν το παράδειγμά του μέσα και έξω από την τάξη.
Στη χορωδία το αστέρι του σχολείου είναι ο Γρηγόρης Υψηλάντης, ένα παιδί που κληρονόμησε το ταλέντο του από τον παππού του Γρηγόρη Υψηλάντη τον πρεσβύτερο, τον Παππού, ο οποίος είναι ο μυστικός μέντορας και ο πιο πιστός υποστηρικτής της σχολικής χορωδίας στην προσπάθειά της για τη νίκη, στην 50ή ετήσια Ολυμπιάδα Χορωδιών.

Ο διαγωνισμός αυτός γίνεται ο λόγος ύπαρξης για τους κατοίκους της περιοχής, ώστε να ξεφύγουν από τους περιορισμούς της Χούντας και να κοροιδέψουν ο ένας τον άλλον σε έναν καλοπροαίρετο ανταγωνισμό.

Η Ελένη Βαλαβάνη, η μαθηματικός του σχολείου, είναι πανέμορφη σαν την Ελένη της Τροίας αλλά αυστηρή και απρόσιτη.
Αν και νιώθει να έλκεται από τον Χαρίτωνα, η φιλοσοφία του να αγαπά όλες τις γυναίκες, δεν την βρίσκει σύμφωνη…

Όταν έρθει στην περιοχή ο νέος ταγματάρχης, που κουβαλά τα δικά του συμπλέγματα, μπαίνει σε έναν αέναο ανταγωνισμό με τον Χαρίτωνα.
Από την μία θέλει να τον συναγωνιστεί ως bon viveur αλλά και θέλει και να διαπρέψει ως όργανο της Χούντας…

Όλα αυτά θα πυροδοτήσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις με δραματικές αλλά και κωμικές συγκρούσεις.
Ποιος θα επικρατήσει τελικά;

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Μαρία Ναυπλιώτου, Χρίστος Στέργιογλου, Ακύλας Καραζήσης, Στέφανος Καραντινάκης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ηλέκκτρα Νικολούζου, Βασίλης Κολοβός, Υβόννη Μαλτέζου, , Δημήτρης Πιατάς, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Αργύρης Αγγέλου, Μπάμπης Γιωτόπουλος

*ΕΡΤ1, Κυριακή 31/12, στις 20:50

«Μόνος στο Σπίτι 3» (1997) σε σκηνοθεσία Ράτζα Γκόσνελ

Κωμωδία – Τέσσερις βιομηχανικοί κατάσκοποι αναζητούν ένα ανεκτίμητης αξίας μικροτσίπ, που περιέχει απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες. Εξαιτίας ενός μπερδέματος στο αεροδρόμιο του Σικάγο, η τσάντα με το μικροτσίπ, το οποίο είναι επιμελώς κρυμμένο μέσα σ ένα τηλεκατευθυνόμενο παιδικό αυτοκινητάκι, καταλήγει στο σπίτι της κυρίας Χθες.

Καθώς οι αδίστακτοι απατεώνες ψάχνουν εξονυχιστικά την περιοχή, γίνονται αντιληπτοί από ένα γειτονόπουλο της κυρίας Χες, τον πανέξυπνο 8χρονο, Άλεξ Προύιτ. Ο Άλεξ σπεύδει να ενημερώσει τα αδέλφια και τους γονείς του πως κάτι δεν πάει καλά στην γειτονιά, κανείς όμως δεν τον πιστεύει.

Στο μεταξύ, οι επικίνδυνοι κατάσκοποι διαπιστώνουν ότι το πολυπόθητο μικροτσίπ βρίσκεται πια στο σπίτι των Προύιτ αφού η κα Χες χαρίζει το παιδικό αυτοκινητάκι στον Άλεξ. Οι κατάσκοποι θέλουν οπωσδήποτε να πάρουν το μικροτσίπ προτού οι πελάτες τους αντιληφθούν τι έχει συμβεί και αποφασίζουν να εισβάλλουν σε όλα τα σπίτια της γειτονιάς. Ο Άλεξ όμως είναι απόλυτα προετοιμασμένος για αυτή την επίσκεψη.

Παίζουν: Άλεξ Ντι Λινζ, Όλεκ Κρούπα, Λένι Βον Ντόνελ, Ντέιβιντ Θόρτον, Σκάρλετ Γιόχανσον.

*Star, Κυριακή 31/12, στις 21:00

«New Year’s Eve» (2011) σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ

Κωμωδία Ρομαντική – Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά όλοι ετοιμάζονται να την υποδεχτούν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Οι παράλληλες ιστορίες που παρακολουθούμε σε αυτό το υπέροχο εορταστικό γαϊτανάκι με φόντο τη Νέα Υόρκη, μιλούν για τον έρωτα, την ελπίδα, τη συγχώρεση, τις δεύτερες ευκαιρίες και τα νέα ξεκινήματα.

Η Κλερ (Χίλαρι Σουάνκ) αγχώνεται ως επικεφαλής της επικείμενης φιέστας στην Τάιμς Σκουέαρ. Η Ίγκριντ (Μισέλ Φάιφερ) αποφασίζει να αφεθεί σε μία ασυνήθιστη γνωριμία με τον νεαρό Πωλ (Ζακ Έφρον). Ο Ράντι (Άστον Κούτσερ) και η Ελίς (Λέα Μισέλ) είναι δύο γείτονες που γνωρίζονται όταν εγκλωβιστούν για ώρες στο ασανσέρ.

Η Κιμ (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) βρίσκεται σε κόντρα με την έφηβη κόρη της(Αμπιγκέιλ Μπεσλιν). Η νοσοκόμα Έιμι (Χάλι Μπέρι) στέκεται στο πλευρό του ετοιμοθάνατου Σταν (Ρόμπερτ ντε Νίρο).

Δύο ζευγάρια κοντράρονται στο μαιευτήριο για το ποιο θα γεννήσει πρώτο, διεκδικώντας έτσι το σχετικό χρηματικό έπαθλο. Τέλος, ένας νεαρός άνδρας (Τζος Ντουχαμελ) κάνει τα πάντα για να φτάσει στο πρωτοχρονιάτικο ραντεβού με κάποια που γνώρισε ακριβώς πριν ένα χρόνο.

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Έκτορ Ελιζόντο, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Μισέλ Φάιφερ, Ζακ Έφρον, Τζέσικα Μπίελ, Αλίσα Μιλάνο, Τζον Μπον Τζόβι, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Τζος Ντούχαμελ, Κάθριν Χέιγκλ, Άστον Κούτσερ, Σεθ Μάιερς, Χίλαρι Σουάνκ, Σοφία Βεργκάρα

*Star, Κυριακή 31/12, στις 23:15

«Last Holiday» (2006) σκηνοθεσία Γουέιν Γιαγκ

Κωμωδία – Η Τζόρτζια, μια ντροπαλή υπάλληλος σε πολυκατάστημα ειδών μαγειρικής στη Νέα Ορλεάνη, ανακαλύπτει μετά από μια εξέταση ότι της απομένουν μόνο τρεις εβδομάδες ζωής. Έτσι, αποφασίζει να ξοδέψει ό,τι οικονομίες είχε συγκεντρώσει μια ζωή για να κάνει ένα ταξίδι στην Τσεχία και να ζήσει τις τελευταίες της ημέρες όπως πάντα ονειρευόταν. Μένει στην προεδρική σουίτα υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, τρώει τα πιο εκλεκτά φαγητά, κάνει σπορ που ποτέ της δεν πίστευε. Θα είναι όμως αυτό το τέλος για την Τζόρτζια;

Παίζουν: Κουίν Λατίφα, Τίμοθι Χάτον, Τζιανκάρλο Εσποζίτο, Αλίσια Γουίτ, Ζεράρ Ντεπαρτιέ

*Alpha, Κυριακή 31/12, στις 01:00

«Χριστούγεννα Ξανά Μαζί» (2021) σκηνοθεσία Κέβιν Φέαρ

Ρομαντική Κομεντί – Όταν ο χήρος Φρανκ βρίσκει μια φωτογραφία της πρώτης του αγάπης, της Κλερ, η νεαρή φίλη του Μέγκαν, ιδιοκτήτρια του καφέ που συχνάζει, τον πείθει να ξεκινήσει ένα ταξίδι για να την βρει. Αν και διστακτικός, ο Φρανκ συμφωνεί στο ταξίδι όταν βλέπει ότι μπορεί να βοηθήσει τη Μέγκαν να συνέλθει από τον πρόσφατα διαλυμένο αρραβώνα της. Οι δυο τους ξεκινούν την περιπέτειά τους και καταλήγουν να μοιράζονται πολλά. Στην πορεία, η Μέγκαν έχει μια αμήχανη συνάντηση με έναν άντρα και τον σκύλο του, την οποία δεν μπορεί να ξεχάσει με τίποτα.

Σύντομα φτάνουν στο σπίτι της Κλερ, αλλά το βρίσκουν άδειο. Χωρίς αυτό να τους αποθαρρύνει, μένουν σε ένα κοντινό κατάλυμα, όπου ένα κρυφό στοιχείο οδηγεί τελικά το ζευγάρι στα ίχνη της Κλερ. Ωστόσο, όταν δεν έχουν την υποδοχή που περίμεναν, αποκαλύπτεται σιγά σιγά η ιστορία του πώς τελείωσε ο πρώτος έρωτας του Φρανκ. Εν τω μεταξύ, η Μέγκαν μαθαίνει ότι ο άντρας που είχε γνωρίσει νωρίτερα, ο Στιβ, είναι ο ιδιοκτήτης του καταλύματος.

Τον βοηθάει με κάποιες υποχρεώσεις του και σύντομα έρχονται κοντά. Διαπιστώνουν ότι ο καθένας τους παλεύει με τις ελπίδες του για το μέλλον. Καθώς η Μέγκαν βοηθά τον Φρανκ να επιδιώξει μια δεύτερη ευκαιρία στην αγάπη, εκείνος της υπενθυμίζει να μην εγκαταλείψει τα όνειρά της, ανακαλύπτοντας ότι μερικές φορές η πιο κοντινή οικογένεια είναι αυτή που φτιάχνουμε εμείς.

Παίζουν: Λόρα Βάντερβουρτ, Χάρι Λένιξ, Νίαλ Μάτερ, Λίζα Χιούτ, Αντίλ Ζαϊντι, Μισέλ Σκαραμπέλι, Ντέμπορα Φίνκελ

*ΕΡΤ1, Κυριακή 31/12, στις 01:35

«Ο Μάγος Αϊζενχάιμ» (2006) σκηνοθεσία Νηλ Μπέργκερ

Δραματική Μυστηρίου Φαντασίας – Αρχές του 20ου αιώνα.
Ο μάγος Άϊζενχάιμ (Έντουαρντ Νόρτον) φτάνει στη Βιέννη του 1900 έτοιμος να καταπλήξει τα πλήθη με την τέχνη του. Οι παραστάσεις που δίνει κερδίζουν το θαυμασμό του κοινού, μέσα στο οποίο βρίσκεται και ο αρχηγός της αστυνομίας (Πωλ Τζιαμάτι). Η φήμη του μάγου γρήγορα φτάνει στον πρίγκιπα Λεοπόλδο (Ρούφους Σιουελ), διάδοχο του αυτοκρατορικού θρόνου.

Όταν ένα από τα κόλπα του Άϊζενχαϊμ φέρνει την πριγκίπισσα Σοφία (Τζέσικα Μπίελ) στη σκηνή, τα μάτια τους αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του άλλου μία παιδική συντροφιά σχεδόν ξεχασμένη και τον έρωτα τους που βίαια διακόπηκε από τη διαφορά της κοινωνικής τους τάξης.
Όμως, τα πράγματα για τον ίδιο δυσκολεύουν όταν η νεαρή πριγκίπισσα ανακοινώνει πως αποφάσισε να παντρευτεί το διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Λεοπόλδο.

Η καρδιά του νεαρού μάγου ραγίζει.
Ο μοναδικός τρόπος να κερδίσει την αγαπημένη του, είναι να χρησιμοποιήσει τις μαγικές δυνάμεις του! Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βιέννης αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο έργο.
Να συλλάβει τον Άϊζενχαϊμ κατασκευάζοντας ψεύτικες κατηγορίες. Ο μάγος όμως έχει αντίθετη γνώμη και ετοιμάζεται για ένα τελευταίο κόλπο που θα κόψει την ανάσα.

Παίζουν: Έντουαρντ Νόρτον, Πολ Τζιαμάτι, Ρούφους Σιούελ, Τζέσικα Μπίελ.

*Skai, Κυριακή 31/12, στις 01:45

«Ένα Σκληρό Φιλί Για Καληνύχτα» (1996) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Αστυνομική Δραματική Δράσης  – Η Τζίνα Ντέιβις είναι η Σαμάνθα Κέιν, μια δασκάλα που υποφέρει από αμνησία.

Όταν κάποια στιγμή μυστηριώδεις άνθρωποι και καταστάσεις από το παρελθόν της αρχίζουν να στοιχειώνουν την ειδυλλιακή ζωή της, η νεαρή γυναίκα ξεκινά απεγνωσμένα να μάθει ποιά είναι η πραγματική της ταυτότητα.

Με τη βοήθεια ενός ιδιωτικού αστυνομικού, ανακαλύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία που την εμπλέκουν σε μία συνομωσία.
Παράλληλα ανακαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα είναι μια μυστική πράκτορας, η Τσάρλι Μπάλτιμορ.

Τα υψηλά κλιμάκια της αμερικανικής κυβέρνησης και ένας διαβόητος έμπορος όπλων είναι ο επόμενος στόχος της. Τώρα πια βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ έναν εκδικητικό εχθρό του παρελθόντος, που απήγαγε την 8χρονη κόρη της.

Ψάχνοντας να βρει το παιδί της ομως, τα μητρικά ένστικτα της Τσάρλι θα έρθουν σε σύγκρουση με τον ψυχρό εκτελεστή, που κρύβεται μέσα της

Παίζουν: Τζίνα Ντέιβις, Σάμιουελ Τζάκσον, Ντέιβιντ Μορς, Μπράιαν Κοξ, Τζόζεφ Μακ Κένα, Μελίνα Κανακαρίδις, Ρεξ Λιν, Τζένιφερ Πισάνα, Άλαν Νορθ

*Star, Κυριακή 31/12, στις 01:45

«Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα εκτός Ελέγχου» (2017) σκηνοθεσία Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ

Κωμωδία – Tρεις γνωστές μας, παραγνωρισμένες και υπερφορτωμένες γυναίκες, να επαναστατούν ενάντια στις προκλήσεις και τις προσδοκίες του αντίστοιχου Τσάμπιονς Λιγκ των μαμάδων: των Χριστουγέννων. Κι αν η δημιουργία των τέλειων γιορτών για τις οικογένειές τους δεν ήταν αρκετά δύσκολη δουλειά, τώρα θα πρέπει να κάνουν όλα αυτά ενόσω φιλοξενούν τις δικές τους μαμάδες.

Ως το τέλος της διαδρομής, οι ηρωίδες μας θα επαναπροσδιορίσουν τη σημασία των «τέλειων Χριστουγέννων» και θα ανακαλύψουν μία ιδιαίτερη σχέση με τις μαμάδες τους.

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Κάθριν Χαν, Κρίστεν Μπελ, Σούζαν Σάραντον, Κριστίν Μπαράνσκι, Τζέι Ερνάντες, Σέριλ Χάινς.

*Ant1, Κυριακή 31/12, στις 02:30