13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι επιλογές σου για την κινηματογραφική σου Τετάρτη!

«Ο Δασκαλάκος Ήταν Λεβεντιά» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος είναι ο Μπάμπης Χάνος, πλούσιος επιχειρηματίας που είχε υποσχεθεί πριν χρόνια στους κατοίκους ενός απομακρυσμένου χωριού της Πελοποννήσου ότι θα τους φτιάξει καινούργιο σχολείο. Η υπόσχεση δόθηκε γιατί τον βοήθησαν μετά από ένα ατύχημα που είχε και του έσωσαν τη ζωή.
Τα χρόνια περνούν, ο εφοπλιστής ξεχνά την υπόσχεση και ο δάσκαλος του χωριού Ευλάμπιος Μαντέκας (Κώστας Βουτσάς) κάνει μάθημα στα παιδιά σε ένα σχολείο που είναι έτοιμο να καταρρεύσει.
Αποφασίζει να κάνει το ταξίδι στην Αθήνα για να βρει τον εφοπλιστή Χάνο και να του ζητήσει να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

Στην Αθήνα, ο Χάνος δεν έχει καμία διάθεση να τον συναντήσει αλλά τον κρατά για να παραστεί σε ένα γεύμα που δίνει ώστε να μην είναι ο αριθμός των καλεσμένων δεκατρείς.
Ο δασκαλάκος θα εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του, τον πλούσιο Ελληνο-Αμερικάνο Τζακ (Ανδρέα Φιλιππίδη) που είναι ο τιμώμενος καλεσμένος αλλά οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στην επιφάνεια θα ταράξουν για πάντα την ζωή του Ευλάμπιου.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ελένη Ερήμου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Κάκια Παναγιώτου, Γιώργος Μοσχίδης.

*Ant1, Τετάρτη 03/01 στις 21:00

«Ηλέκτρα» (2005) σκηνοθεσία Ρομπ Μπόουμαν

Περιπέτεια – Η Ηλέκτρα επιβιώνει από μια επιθανάτια εμπειρία χάρις στον τυφλό δάσκαλο Stick (Terence Stamp). Κοντά σε αυτόν θα μάθει μια τυφλή πολεμική τέχνη (Kimagure), μια αρχαία μέθοδο πειθαρχίας, καθώς και την ικανότητα να ανασταίνει τους νεκρούς.

Η Ηλέκτρα αποβάλλεται σύντομα από την ομάδα του, λόγω της αδυναμίας της να ελέγξει την οργή της. Φεύγει και χρησιμοποιεί την εκπαίδευσή της για να γίνει ένας επαγγελματίας δολοφόνος επί πληρωμή.

Στην τελευταία αποστολή που θα αναλάβει να εκτελέσει, έρχεται σε σύγκρουση με τα συναισθήματά της και αρνείται να σκοτώσει τους στόχους της (έναν πατέρα και την κόρη του). Αντίθετα, θα προσπαθήσει να τους προστατεύσει, όταν ο πρώην εντολοδόχος της θα στείλει μια άλλη ομάδα δολοφόνων για να πετύχει τον σκοπό του.

Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Γκόραν Βίζνιτς, Τέρενς Σταμπ.

*Skai, Τετάρτη 03/01 στις 21:00

«Ένας Χρόνος στη Νέα Υόρκη» (2020) σκηνοθεσία Φιλίπ Φαλαρντό

Δραματική – Η Μάργκαρετ Κουόλεϊ είναι η νεαρή Τζοάνα, που μόλις αποφοίτησε και ονειρεύεται να γίνει διάσημη συγγραφέας. Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ξεκινάει το ταξίδι της για τη Νέα Υόρκη, όπου καταφέρνει να βρει δουλειά σε έναν εκδοτικό οίκο. Η ατζέντης που την προσέλαβε ως βοηθό, η Μάργκαρετ (Σιγκούρνϊ Γουίβερ) αφού της εξηγεί όλα τα κακά της τεχνολογίας και της χρήσης υπολογιστών, της αναθέτει την βασική της εργασία.

Πρέπει να διαχειρίζεται και να απαντά στην αλληλογραφία του διάσημου συγγραφέα Τζ. Ντ. Σάλιντζερ.
Εκείνη όμως όσα περισσότερα γράμματα αναγνωστών διαβάζει, τόσο δυσκολεύεται να απαντά με το τυποποιημένο, απρόσωπο γράμμα που έχει ορίσει ο εκδοτικός οίκος.
Έτσι αρχίζει να απαντά με προσωπικά γράμματα στον καθένα με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μία συγκινητική και κάπως αστεία κατάσταση.

Ενώ καταλαβαίνει και η ίδια πως ενώ χρησιμοποιεί τη “φωνή” του διάσημου συγγραφέα, αρχίζει να αποκτά κι εκείνη τη δική της.

Παίζουν: Μάργκαρετ Κουόλεϊ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Ντάγκλας Μπουθ

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 03/01 στις 21:15

«Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» (1994) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική – Ο Τιμ Ρόμπινς είναι ο Άντι Ντιφρέν, ένας τραπεζίτης ο οποίος βρίσκεται να εκτίει ποινή δύο φορές ισόβια, όταν αδυνατεί να αποδείξει ότι δεν σκότωσε αυτός την γυναίκα του και τον εραστή της.
Σύντομα μεταφέρεται στις φυλακές Σόσανκ, όπου πρέπει να βρει τρόπο να επιβιώσει μεταξύ κρατουμένων που τον αντιπαθούν λόγω των εκλεπτυσμένων τρόπων του. Συχνά δέχεται επιθέσεις αν και καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλις Μπόιντ “Ρεντ” Ρέντινγκ.

Ο Ρεντ, είναι ο κρατούμενος που ελέγχει τα πάντα στη φυλακή. Μετά πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των δεσμοφυλάκων.
Όμως, τον Άντι δεν τον ενδιαφέρει μόνο η επιβίωση, απώτερος στόχος του είναι και παραμένει η απόδραση.

Παίζουν: Τιμ Ρόμπινς, Μόργκαν Φρίμαν, Τζέιμς Γουΐτμορ, Μπιλ Σάντλερ.

*Star, Τετάρτη 03/01 στις 22:15

«Η Συμμορία των Δώδεκα» (2004) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράσης Κωμωδία – Τρία χρόνια μετά τη «Συμμορία των Έντεκα», ο Ντάνι Όσιαν, η συμμορία του και η πανέξυπνη Τες, επανέρχονται στο προσκήνιο δριμύτεροι.

Ο διψασμένος για εκδίκηση Τέρι Μπένεντικτ θα ανακαλύψει τα ίχνη τους και θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά από «βρόμικες δουλειές» που ξεκινούν από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Άμστερνταμ έως το Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες.

Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουν και να του παραδώσουν το διπλάσιο ποσό από αυτό που του είχαν κλέψει.

Παράλληλα, όμως, μία πράκτορας της «Europol» (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς) και ένας μυστηριώδης και εκκεντρικός Γάλλος διαρρήκτης (Βενσάν Κασέλ) θα κάνουν το παν για να σπάσουν τη συνοχή της συμμορίας και να ματαιώσουν τα σχέδιά τους…

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Άντι Γκαρσία, Μπέρνι Μακ, Ντον Τσιντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Βενσάν Κασέλ και Άλμπερτ Φίνεϊ.

*Open, Τετάρτη 03/01 στις 22:30

«Ζητείται Ψεύτης» (2010) σκηνοθεσία Ιεροκλή Μιχαηλίδη

Ελληνική Κωμωδία – Όταν ο Θεόφιλος Φερέκης αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις “χάρες”, που είχε τάξει προεκλογικά στους ψηφοφόρους του.

Όταν καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να τα βγάλει εύκολα πέρα, συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται επειγόντως να προσλάβει έναν… επαγγελματία ψεύτη! Την κατάσταση αναλαμβάνει να σώσει ο Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος, που με τις ψεύτικες υποσχέσεις του, ξεκινάει μια λαμπρή καριέρα, ως το δεξί χέρι του Φερέκη.

Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και σίγουρα χρειάζονται πολλά περισσότερα ψέματα για να ξεμπλέξουν από τις ξεκαρδιστικές καταστάσεις, που αποδεικνύουν ότι το έργο του Δημήτρη Ψαθά παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό, 50 χρόνια μετά!

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 03/01 στις 22:50

«Οι Στάχτες Μιας Αγάπης» (2018) σκηνοθεσία Ζία Ζάνγκε

Δραματική – Ο Μπιν, o μικρομαφιόζος μιας παρηκμασμένης επαρχιακής πόλης στην Κίνα, πέφτει θύμα μιας απόπειρας δολοφονίας, ενορχηστρωμένης από μια συμμορία λούμπεν νεαρών που θέλουν να αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία του.

Η εσωστρεφής σύντροφος του Μπιν, η Κιάο, αποτρέπει την επικείμενη τραγωδία αλλά ένα παράνομο όπλο που βρίσκεται στην κατοχή της, την οδηγεί στην φυλακή για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Παίζουν: Ζάο Τάο, Λιάο Φαν, Ξου Ζενγκ

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 03/01 στις 23:00

«Moulin Rouge» (2001) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δραματική Ρομαντική – Παρίσι 1899.

Ο Κριστιάν (Γιουαν Μακ Γκρέγκορ) είναι ένας φτωχός ποιητής που μιλά για αξίες όπως η ελευθερία, η αλήθεια, η ομορφιά και ο έρωτας.

Ωστόσο δεν έχει ερωτευτεί ποτέ μέχρι τώρα.
Μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει για πρώτη φορά τη Σατίν (Νικόλ Κίντμαν).

Το Moulin Rouge είναι το διάσημο καμπαρέ και η Σατίν μια πανέμορφη πρωταγωνίστρια η οποία έχει σαγηνέψει και τον δούκα της Γαλλίας (Ρίτσαρντ Ροξμπουργκ).

Ο δούκας δεν διστάζει να χρηματοδοτήσει το όνειρο της Σατίν να γίνει ηθοποιός και αναθέτει στον Κριστιάν να γράψει το έργο.

Ο δούκας όμως που αντιλαμβάνεται τον έρωτα που γεννήθηκε ανάμεσά τους, θέτει έναν απαράβατο όρο: Η Σατίν θα είναι μόνο δικιά του και ο Κριστιάν θα βρεθεί νεκρός αν τολμήσει να την πλησιάσει!

Η Σατίν καταλαβαίνει ότι είναι βαριά άρρωστη και για να προστατέψει τον αγαπημένο της, τον διώχνει μακριά της…

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Γιουαν Μακ Γκρεγκορ, Ναταλί Μεντόζα, Ρίτσαρντ Ροξμπουργκ, Τζον Λεγκισάμο, Τζιμ Μπροντμπερντ, Τζόναθαν Χάρντι

*Ant1, Τετάρτη 03/01 στις 23:00

«Παράτολμος» (2003) σε σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

Δράσης – O Ματ Μέρντοκ, τυφλός δικηγόρος την ημέρα, φορά την κόκκινη στολή τού εκδικητή τη νύχτα και κινούμενος με άνεση χάρης στις υπεραναπτυγμένες αισθήσεις του, απονέμει δικαιοσύνη ως Ντεϊρντέβιλ.

Στο δρόμο του στέκονται αντίπαλοι ο βασιλιάς του υπόκοσμου Κινγκπίν, ο ψυχοπαθής δολοφόνος Διάνας και η μοιραία Ηλέκτρα.

Παίζουν:Μπεν Άφλεκ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Κόλιν Φάρελ, Τζον Φαβρό

*Skai, Τετάρτη 03/01 στις 23:00

«Μπίλι Έλιοτ, Γεννημένος Χορευτής» (2000) σκηνοθεσία Στήβεν Ντάλμπρυ

Δραματική Κομεντί – Η ταινία διαδραματίζεται στην κομητεία Ντάραμ της Αγγλίας στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και πρωταγωνιστεί ένα 11χρονο αγόρι, ο Μπίλι Έλιοτ, ο οποίος ανακαλύπτει το πάθος του για το μπαλέτο.

Στους δρόμους της περιοχή μαίνεται καθημερινά, η απεργία των ανθρακωρύχων.

Ο Μπίλι ζει με τον χήρο πατέρα του, Τζάκι, και τον μεγαλύτερο αδελφό του, Τόνι, σε μια εργατική κοινότητα ορυχείων.

Τόσο ο πατέρας του όσο και ο αδελφός του συμμετέχουν ενεργά στην απεργία των ανθρακωρύχων, αγωνιζόμενοι για καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθούς.

Ωστόσο, τα ενδιαφέροντα του Μπίλι βρίσκονται μακριά από τις απεργιακές γραμμές και το ρινγκ της πυγμαχίας, στο οποίο πηγαίνει απρόθυμα μετά από επιμονή του πατέρα του.

Μια μέρα, ενώ περιμένει για το μάθημα πυγμαχίας, ο Μπίλι πέφτει πάνω σε ένα μάθημα μπαλέτου στο ίδιο κοινοτικό κέντρο.

Αν και στην αρχή μπαίνει διστακτικά στην τάξη, ανακαλύπτει το φυσικό του ταλέντο στο χορό υπό την καθοδήγηση της  δασκάλας μπαλέτου, της κυρίας Γουίλκινσον.

Η κυρία Γουίλκινσον αναγνωρίζει τις δυνατότητες του Μπίλι και τον ενθαρρύνει να ασχοληθεί με το χορό.

Το ταλέντο του Μπίλι αρχίζει να φαίνεται, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με την κοινωνική προκατάληψη, τα στερεότυπα του φύλου και η αποδοκιμασία του πατέρα του.

Ο Μπίλι παραμένει προσηλωμένος και αποφασίζει να περάσει από οντισιόν για τη διάσημη Βασιλική Σχολή Μπαλέτου του Λονδίνου.

Η ταινία Γεννημένος Χορευτής, απεικονίζει  τον αγώνα του Μπίλι να ισορροπήσει την κλίση και τις φιλοδοξίες του, με την αφοσίωσή του στην οικογένεια και την κοινωνική πραγματικότητα, στην οποία ζει..

Παίζουν: Τζέιμι Μπελ, Τζούλι Γουόλτερς, Γκάρι Λιούις, Τζέιμι Ντρέιβεν, Άνταμ Κούπερ, Στιούαρτ Γουέλς

*Ant1, Τετάρτη 03/01 στις 01:15

«Μις με το Ζόρι» (2000) σε σκηνοθεσία Ντόναλντ Πέτρι

Δράσης Κωμωδία – Η Γκρέισι Χαρτ (Σάντρα Μπούλοκ) και ο Έρικ Μάθιους(Μπέντζαμιν Μπρατ) είναι Πράκτορες του FBI.

Η υπηρεσία λαμβάνει ένα απειλητικό μήνυμα εναντίον του 75ου Διαγωνισμού Ομορφιάς Miss Ηνωμένες Πολιτείες στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, από έναν διαβόητο τρομοκράτη με το όνομα “Πολίτης”.

Μια έρευνα στον υπολογιστή διαλέγει τη Χαρτ, ως τη γυναίκα πράκτορα του FBI κατάλληλη να παριστάνει τη μυστική πράκτορα ως διαγωνιζόμενη, αν και στην πραγματικότητα η Χαρτ και η θηλυκότητα απέχουν …μακράν.

Εκπροσωπώντας το Νιου Τζέρσεϊ σαν “Γκρέισι Λου Φρίμπους”, η Χαρτ εντυπωσιάζει το κοινό παίζοντας μουσική με ποτήρια και επιδεικνύοντας τεχνικές άμυνας σαν τα ταλέντα της.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Κέιν, Μπέντζαμιν Μπρατ, Κάντις Μπέργκεν, Γουίλιαμ Σάτνερ, Χήδερ Μπερνς, Ένρι Χαντσον

*Open, Τετάρτη 03/01 στις 01:15

«Μπάτσος Διαμάντι» (1999) σκηνοθεσία Λες Μέιφιλντ

Κωμωδία – Πριν από δύο χρόνια ο ταλαντούχος διαρρήκτης κοσμημάτων Μάιλς Λόγκαν είχε σχεδιάσει τη ληστεία της ζωής του, με λάφυρο ένα διαμάντι αξίας 20 εκατομυρίων δολαρίων. Δυστυχώς για εκείνον, ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας συγκαταλεγόταν και ένας προδότης, ο άπληστος Ντίκον, ο οποίος δεν ήταν διαθετημένος να μοιραστεί το διαμάντι με κανέναν.

Η εμφάνιση της αστυνομίας ανατρέπει τα σχέδια όλων και ο Μάιλς μόλις που κατορθώνει να το σκάσει προς μία κοντινή οικοδομή, όπου και κρύβει το διαμάντι σ’ έναν αεραγωγό. Τελικά, δεν διαφεύγει της σύλληψης και μέχρι τη στιγμή της αποφυλάκισης, στο μυαλό του βρίσκεται μονάχα εκείνη η ώρα που θα πιάσει ξανά στο χέρι του τον ανεκτίμητης αξίας πολύτιμο λίθο! Δύο χρόνια μετά, ο ελεύθερος πιά Μάιλς παγώνει στη θέα του κτηρίου που είχε αφήσει τότε πίσω του ως οικοδομή. Πρόκειται για το 37ο Αστυνομικό Τμήμα του Λος ‘Αντζελες! Ειρωνία, κακοτυχία, γκαντεμιά και όλα τα στραβά του κόσμου!

Ο Μάιλς επιχειρεί τώρα με διάφορα κόλπα να μπει στο Τμήμα και να βρει το διαμάντι. Για να επιτύχει βέβαια τον σκοπό του, υπάρχουν μονάχα δύο τρόποι: να εισαχθεί ως κρατούμενος ή να εμφανιστεί ως ντετέκτιβ!

Παίζουν: Μάρτιν Λόρενς, Λουκ Γουίλσον, Πίτερ Γκριν

*Mega, Τετάρτη 03/01 στις 01:30

«Πρόσκληση σε Γάμο» (2018) σε σκηνοθεσία Βίκτορ Λέβιν

Κομεντί Ρομαντική – Ο Φρανκ (Κυάνου Ριβς) και η Λίντσεϊ (Γουινόνα Ράιντερ) γνωρίζονται καθοδόν για έναν γάμο στην εξοχή και μοιράζονται την αμοιβαία τους αντιπάθεια. Έχουν όμως μερικά κοινά: είναι κυνικοί, μισούν και οι δύο τον γάμο και, κυρίως, τον γαμπρό που εκτός από απεχθής ετεροθαλής αδερφός του Φρανκ, είναι και πρώην αρραβωνιαστικός της Λίντσεϊ.

Τα πράγματα γι’ αυτούς θα χειροτερέψουν όταν συνειδητοποιήσουν πως ο γαμπρός και η νύφη τούς έχουν «ζευγαρώσει» για το ρομαντικό Σαββατοκύριακο, βάζοντάς τους μαζί σε κάθε πιθανή δραστηριότητα που προορίζεται για δύο!

Αναγκασμένοι να ανεχτούν ο ένας τον άλλον για 72 ώρες, ο Φρανκ και η Λίντσεϊ θα έρθουν κοντά, σε μια αναπάντεχη «συμμαχία» κατά του έρωτα, και σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν τον δρόμο της λογικής ή της καρδιάς.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Γουινόνα Ράιντερ, Ντ. Τζ. Νταλενμπαχ, Τεντ Νταμποστ, Γκρεγκ Λουσεϊ, Σκοτ Άντριους, Σον Σάλιβαν

*Star, Τετάρτη 03/01 στις 01:30