13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ και διάλεξε την αγαπημένη σου!

«Πατέρα Κάτσε Φρόνιμα» (1967) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Αντώνης Παπασταφίδας (Λάμπρος Κωνσταντάρας) είναι ένας ευκατάστατος κτηματίας που ζει στην επαρχία. Ο γιος του, Θωμάς (Αλέκος Τζανετάκος), ο οποίος σπουδάζει νομικά στην Αθήνα, διαμένει σε ένα πολυτελές διαμέρισμα με την οικονομική στήριξη του πατέρα του.

Όμως, το τελευταίο διάστημα έχει αμελήσει τις σπουδές του και έχει παρασυρθεί από τη νυχτερινή ζωή. Τα συχνά τηλεγραφήματα που στέλνει στον πατέρα του για να του ζητήσει χρήματα, βάζουν τον τελευταίο σε σκέψεις.

Έτσι, ο Αντώνης αποφασίζει, με την παραίνεση της αδερφής του (Μίτση Κωνσταντάρα), να μεταβεί στην Αθήνα για να δει από κοντά την πρόοδο του γιου του. Όταν πληροφορείται από το Πανεπιστήμιο ότι ο Θωμάς απουσιάζει από τη σχολή για μεγάλο διάστημα, εξοργίζεται και επιλέγει να παραμείνει στην Αθήνα, μέχρις ότου βεβαιωθεί ότι ο γιος του έχει μπει στο σωστό δρόμο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Αλέκος Τζανετάκος, Μίρκα Καλατζοπούλου, Γιώργος Μούτσιος, Σταύρος Ξενίδης.

*Ant1, Παρασκευή 05/01, στις 21:00

«Η Πριγκίπισσα το ‘σκασε» (2015) σκηνοθεσία Τζούλιαν Τζάρολντ

Κομεντί Ρομαντική – Mεγάλη Βρετανία
8 Μαΐου, 1945. Σε ολόκληρο τον κόσμο, όλοι γιορτάζουν ανακουφισμένοι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το Λονδίνο πλημμυρίζει από εορτασμούς και χαρά. Δύο νεαρά κορίτσια παίρνουν για πρώτη φορά την άδεια να βγουν μόνα τους έξω το βράδυ και να γίνουν μέρος του πάρτι, το οποίο υπόσχεται να μείνει θρυλικό. Βιώνουν μια απίστευτη περιπέτεια, σαν ένα ξέφρενο πρώτο ραντεβού, και φυσικά επιστρέφουν σπίτι πολύ αργότερα από τη συμφωνημένη ώρα.

Το σπίτι τους όμως, είναι το παλάτι του Μπάκιγχαμ και τα κορίτσια είναι η πριγκίπισσα Μαργαρίτα και η μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας, η Ελισάβετ Β’ κι αυτή είναι η ιστορία της πιο αναπάντεχης βραδιάς της ζωής τους!

Παίζουν: Σάρα Γκέιντον, Μπελ Πάουλι, Τζακ Ρέινορ, Ρούπερτ Έβερετ, Έμιλι Γουότσον, Μαρκ Χαντφιλντ, Τιμ Πότερ, Ντέμπρα Πένι

*Open, Παρασκευή 05/01, στις 21:15

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» (2013) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δράμα – Ο συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ αφηγείται μέσα από το ίδρυμα στο οποίο βρίσκεται, την ιστορία του και τη γνωριμία του με τον μυστήριο Γκάτσμπυ στη Νέα Υόρκη του 1922, μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ποτοαπαγόρευση, από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και της ακμής του χρηματιστηρίου.

Περιγράφοντας το δικό του «αμερικανικό όνειρο» ο Νικ σκιαγραφεί έναν έναν τους χαρακτήρες που θα καθορίσουν την μοίρα του, καθώς σιγά σιγά παρασύρεται σε έναν κόσμο γεμάτο ψευδαισθήσεις, έρωτα και απάτη.

Μια εναλλακτική εκδοχή του κλασικού αριστουργήματος του Σκοτ Φιτζέραλντ, γεμάτο μοντέρνα μουσική, εξαιρετική σκηνογραφία που αντικατοπτρίζεται σε σκηνές γεμάτες λαμπερά πάρτυ και φαντασμαγορικές εικόνες γεμάτες εφέ. Η ταινία του Μπαζ Λούρμαν ξεφεύγει από την πεπατημένη, χαρίζοντας όχι απλά μια ταινία εποχής, αλλά ένα ολόκληρο σόου πλαισιωμένο από το πιο λαμπρό και ταλαντούχο καστ.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έντγκερτον.

*Open, Παρασκευή 05/01, στις 22:30

«Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» (2005) σκηνοθεσία Νίκος Περράκης 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου 2003, με τον ήλιο να καίει πάνω από το Αιγαίο, μια ομάδα αποτελούμενη από πέντε οπλίτες κάτω από την εποπτεία του Λοχία με το μαχητικό προσωνύμιο Χάμπο, καλείται  να φυλάξει τη βραχονησίδα Πίττα, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα Τουρκικά παράλια.

Ανάμεσα στους φαντάρους που αποσπώνται στο απομακρυσμένο φυλάκιο, βρίσκεται και ο στρατιώτης Αλέξανδρος Τσιμπιτζίδης, θύμα της φάρσας που του έστησαν στον λόχο, ως μέρος εκδίκησης για την προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνει, αναγκάζοντάς τον να αναβάλλει τις ολιγοήμερες διακοπές παρέα με το ταίρι του, που τον επισκέφτηκε στην όμορφη Κω.

Η τεταμένη κατάσταση με τους γείτονες Τούρκους, που πάντοτε οξύνεται σε εορταστικές περιόδους, κρύβει  εκπλήξεις, ευχάριστες και δυσάρεστες, για τους οπλισμένους φύλακες της βραχονησίδας…

Παίζουν: Βίκυ Καγιά, Ορφέας Αυγουστίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Γιώργος Σεϊταρίδης, Ιωάννης Παπαζήσης, Σωκράτης Πατσίκας, Στέλιος Ξανθουδάκης, Tugce Kazaz, Αρζού Γιαναρντάγκ, Yetkin Dikinciler.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 05/01, στις 22:50

«Jason Bourne» (2016) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δράσης Μυστηρίου – Η Νίκι Πάρσονς εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του Τζέισον Μπορν, έχοντας στα χέρια της ένα στικάκι με πληροφορίες σχετικά με σκοτεινές επιχειρήσεις της CIA. Η συνάντησή τους στη φλεγόμενη από κινητοποιήσεις Αθήνα θα πάρει απροσδόκητη τροπή, με τον πρώην πράκτορα να ταξιδεύει σε Βερολίνο, Λονδίνο και, τέλος, στην πατρίδα του για να αναμετρηθεί με το παρελθόν αλλά και να σταματήσει το μυστικό πρόγραμμα της CIA, που θέλει να ελέγξει τον κυβερνοχώρο…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τόμι Λι Τζόουνς, Αλίσια Βικάντερ, Τζούλια Στάιλς

*Ant1, Παρασκευή 05/01, στις 23:00

«The Hunger Games: Φωτιά» (2013) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Η Κάτνις Έβερντιν έχει επιστρέψει σπίτι ασφαλής μετά τη νίκη της στους 74ους Αγώνες Πείνας μαζί με τον συμπαίκτη της Πίτα Μέλαρκ.

Η νίκη τους σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους και να ξεκινήσουν μια “Περιοδεία της Νίκης” σε όλες τις περιφέρειες.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η Κάτνις αισθάνεται ότι η επανάσταση σιγοβράζει αλλά η Κάπιτολ έχει ακόμα τον έλεγχο καθώς ο Πρόεδρος Σνόου προετοιμάζει τους 75ους Αγώνες Πείνας – ένα διαγωνισμό, που μπορεί να αλλάξει την Πάνεμ για πάντα.

Παίζουν: Στάνλεϊ Τούτσι, Τζος Χάτσερσον, Γούντι Χάρελσον, Τζένιφερ Λόρενς, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Λένι Κράβιτς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 05/01, στις 23:00

«Κάποτε στο Χόλιγουντ» (2019) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Δραματική Κωμωδία – Λος Άντζελες 1969. Όλα αλλάζουν, η κοινωνία αλλά και η κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλυγουντ.

Ο διάσημος τηλεοπτικός αστέρας Ρικ Ντάλτον (Leonardo DiCaprio) και ο επί χρόνια κινηματογραφικός του «παρτενέρ», που εκτελεί χρέη κασκαντέρ, Κλιφ Μπουθ (Brad Pitt) προσπαθούν να βρουν θέση στα νέα δεδομένα του κινηματογράφου.

Ο Ρικ ξεκίνησε με μία κινηματογραφική καριέρα, ξέπεσε σε ρόλο πρωταγωνιστή για μία τηλεοπτική σειρά η οποία “κόπηκε” και αναρωτιέται αν πρέπει να δεχθεί να πρωταγωνιστήσει σε Ιταλικά σπαγγέτι γουέστερν, που του προτείνει ο ατζέντης του Μάρβιν Σουαρτζ (Αλ Πατσίνο).

Ο Κλιφ είναι ο μόνιμος κασκαντέρ του όλα αυτά τα χρόνια, έχει γίνει ο κολλητός του, ο σοφέρ, ο μάστορας, ο ψυχολόγος του, πάντα υποστηρικτικός και αποδοτικός, με ένα μάλλον σκοτεινό παρελθόν, τον ενδιαφέρει μόνο η ηρεμία και η ύπαρξή του και, αποτελεί τον πραγματικό ήρωα της ταινίας απέναντι στον ανασφαλή, αλκοολικό αστέρα, τον Ρικ.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντικάπριο, Μπραντ Πιτ, Μάργκο Ρόμπι, Ντακότα Φάνινγκ, Σκουτ Μακνέρι, Αλ Πατσίνο, Τίμοθι Όλιφαντ, Τζέιμς Μάρσντεν, Κερτ Ράσελ, Ντέμιαν Λιούις, Τιμ Ροθ, Εμίλ Χιρς.

*Mega, Παρασκευή 05/01, στις 00:10

«Ο Φάρος της Αγάπης» (2021) σκηνοθεσία Κρίστεν Χάνσεν

Ρομαντική – Η Κριστίνα Αντόνι, μια ενθουσιώδης ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος παιχνιδιών, ζει μια ευτυχισμένη, απλή ζωή στο Ναντάκετ. Αν και το κατάστημα δεν πηγαίνει καλά, η Κριστίνα αρνείται να το εγκαταλείψει αφού το άνοιξε η μακαρίτισσα μητέρα της πριν από πολλά χρόνια.

Όμως οι αλλαγές κατακλύζουν όλη την πόλη με τη μορφή του Νεοϋορκέζου εργολάβου και εργασιομανή Άντι Μπίτλεσμαν και της μικρής του κόρης, Γουίνκ, που επισκέπτονται το Ναντάκετ.

Η Κριστίνα και ο Άντι νιώθουν μια μαγνητική έλξη και αρχίζουν να περνούν χρόνο μαζί στις διάφορες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Ναντάκετ.

Ο ένας βοηθάει τον άλλον να δει τη ζωή από μια νέα οπτική γωνία. Στο τέλος, η Κριστίνα λαμβάνει το σημάδι που χρειάζεται για να αφήσει το παρελθόν και να προχωρήσει, βρίσκοντας ένα νέο μαγαζί για να μετακομίσει, αφού ο Άντι και η Γουίνκ τη βοηθούν να καταλάβει ότι σημασία δεν έχουν τα υλικά αντικείμενα, αλλά οι αναμνήσεις που μοιραζόμαστε με τους άλλους.

Παίζουν: Σάρα Πάουερ, Τρέβορ Ντόνοβαν, Πέιτον Λεπίνσκι, Ντάνιελ Μπέικον, Μπρους Ντόνσον, Φιόνα Φροομ, Σοφία Τζόνσον

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 05/01, στις 00:50

«Η συμμορία των μάγων» (2013) σε σκηνοθεσία Λουί Λετεριέ

Δράσης Μυστηρίου – Oι Ντάνιελ Άτλας, Μέριτ Μακίννει, Χένλι Ρίβς και Τζάκ Γουάιλντερ, είναι οι δεξιοτέχνες «Τέσσερις Καβαλάρηδες», οι οποίοι – ως σύγχρονοι Ρομπέν των Δασών –καταφέρνουν να ληστέψουν τα πιο καλά φυλασσόμενα χρηματοκιβώτια διεθνώς, παίζοντας με τη δύναμη του μυαλού – και τα νεύρα των διωκτικών αρχών!

Η ομάδα των τεσσάρων, μοντέρνων, μάγων συγκλονίζει τη διεθνή κοινή γνώμη, θέλγοντας το κοινό της με μια σειρά από τολμηρές και πρωτότυπες ληστείες, κάνοντας χρήση εντυπωσιακών τεχνολογικών τρικ, τα οποία αφήνουν το κοινό τους πάντα με το στόμα ανοιχτό.

Απέναντί τους, συναντάμε τους Ντίλαν Ρόουντς και Άλμα Ντρέι, δύο ειδικά εκπαιδευμένους πράκτορες του FBI και της Interpol αντίστοιχα.

Λίγο πριν απογοητευθούν πλήρως, από την ανικανότητά τους να εντοπίσουν τις αδυναμίες στη δράση των τεσσάρων μάγων, εμφανίζεται ένας διευθυντής , ο οποίος τους στέλνει – ως από μηχανής θεό – τον ειδικό σε θέματα μαγείας, Τάντιους Μπράντλει.

Όταν ο Τάντιους αποκαλύπτει στις Αρχές πως το κόλπο της τραπεζικής ληστείας ήταν μια καλοσχεδιασμένη οπτική ψευδαίσθηση και πως η μυστηριώδης ομάδα ετοιμάζει ένα ακόμη μεγαλύτερο κόλπο, τότε τα πλάνα καταδίωξης αλλάζουν και το «παιχνίδι της γάτας με τον ποντικό» παίρνει άλλη τροπή.

Παράλληλα, πασχίζουν να προβλέψουν τα επόμενα βήματά των «Καβαλάρηδων» και όσο περισσότερο πλησιάζουν στη βάση της δράσης της ομάδας, τόσο περισσότερο περιπλέκεται και η κατάσταση, μέχρι που, τελικά, κανείς δε θα μπορεί να αποφανθεί με βεβαιότητα τι είναι αλήθεια και τι ψέμα!

Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν, Γούντι Χάρελσον, Ντέιβ Φράνκο, Μαρκ Ράφαλο, Μέλανι Λόρεν, ‘Ισλα Φίσερ, Ηλίας Κοτέας, Τζέσε Άιζενμπεργκ

*Skai, Παρασκευή 05/01, στις 01:00

«Zoolander 2» (2016) σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ

Κωμωδία – Μετά από πολλά χρόνια αποχής, ο Ντέρεκ και ο Χάνσελ ζουν απομονωμένοι, ακόμα κι ο ένας από τον άλλον, μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν καθένας τους λαμβάνει μια ειδική πρόσκληση ώστε να πρωταγωνιστήσουν στο μεγαλύτερο ντεφιλέ μόδας στη Ρώμη, δεν μπορούν να αντισταθούν στην πρόκληση της παλιάς τους λάμψης. Φτάνοντας, ο Ντέρεκ και ο Χάνσελ γνωρίζουν τους παράξενους κι εκκεντρικούς σχεδιαστές της νέας αυτοκρατορίας της μόδας.

Γρήγορα συνειδητοποιούν πως ο κόσμος της μόδας, όπως τον γνώριζαν, δεν υπάρχει πλέον και την ίδια στιγμή βρίσκουν τους εαυτούς τους και πάλι στο επίκεντρο. Ενώ προσπαθούν να μάθουν τον νέο κόσμο του blogging, vlogging και της αντι-μόδας, καλούνται να σταματήσουν μια θανάσιμη πλεκτάνη καταστροφής της όποιας πιθανότητας ο κόσμος της μόδας να αποκτήσει την παλιά του αίγλη.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Όουεν Ουίλσον, Πενέλοπε Κρουζ, Γουίλ Φέρελ, Τζάστιν Μπιμπερ

*Alpha, Παρασκευή 05/01, στις 01:00

«Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δραματική Μυστηρίου – Την πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Ντιούν (Μπεν Άφλεκ), δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του, Έιμι (Ρόζαμουντ Πάικ) έχει εξαφανιστεί.

Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πορτραίτο του Νικ ως ευτυχισμένου άντρα αρχίζει να καταρρέει.

Σύντομα τα ψέματα του, οι απάτες του και η παράξενη συμπεριφορά του, κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται μήπως ο Νικ Ντιούν είναι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του;

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τάιλερ Πέρι, Κιμ Ντίκενς, Λίζα Μπέινς, Έμιλι Ραταγκοφσκι, Κάσι Γουίλσον, Τζέιμι Μακσέιν

*Open, Παρασκευή 05/01, στις 01:15

«Moulin Rouge» (2001) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δραματική Ρομαντική – Παρίσι 1899.

Ο Κριστιάν (Γιουαν Μακ Γκρέγκορ) είναι ένας φτωχός ποιητής που μιλά για αξίες όπως η ελευθερία, η αλήθεια, η ομορφιά και ο έρωτας.

Ωστόσο δεν έχει ερωτευτεί ποτέ μέχρι τώρα.
Μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει για πρώτη φορά τη Σατίν (Νικόλ Κίντμαν).

Το Moulin Rouge είναι το διάσημο καμπαρέ και η Σατίν μια πανέμορφη πρωταγωνίστρια η οποία έχει σαγηνέψει και τον δούκα της Γαλλίας (Ρίτσαρντ Ροξμπουργκ).

Ο δούκας δεν διστάζει να χρηματοδοτήσει το όνειρο της Σατίν να γίνει ηθοποιός και αναθέτει στον Κριστιάν να γράψει το έργο.

Ο δούκας όμως που αντιλαμβάνεται τον έρωτα που γεννήθηκε ανάμεσά τους, θέτει έναν απαράβατο όρο: Η Σατίν θα είναι μόνο δικιά του και ο Κριστιάν θα βρεθεί νεκρός αν τολμήσει να την πλησιάσει!

Η Σατίν καταλαβαίνει ότι είναι βαριά άρρωστη και για να προστατέψει τον αγαπημένο της, τον διώχνει μακριά της…

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Γιουαν Μακ Γκρεγκορ, Ναταλί Μεντόζα, Ρίτσαρντ Ροξμπουργκ, Τζον Λεγκισάμο, Τζιμ Μπροντμπερντ, Τζόναθαν Χάρντι

*Ant1, Παρασκευή 05/01, στις 01:30

«Running with the Devil» (2019) σκηνοθεσία Τζέισον Κάμπελ

Δράσης – Τα φορτία κοκαΐνης που διακινεί ένα ισχυρό καρτέλ ναρκωτικών διακυβεύονται, όταν σε ένα σημείο της αλυσίδας εφοδιασμού γίνεται νοθεία και χάνεται το εμπόρευμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του καρτέλ -Το Αφεντικό- που υποδύεται ο Μπάρι Πέππερ, στέλνει τα δύο έμπιστα πρωτοπαλίκαρά του, τον Μάγειρα που υποδύεται ο Νίκολας Κέιτζ και τον Άνθρωπο, που υποδύεται ο Λώρενς Φίσμπουρν, να ελέγξουν την αλυσίδα εφοδιασμού του εμπορεύματος.

Καθώς τα ναρκωτικά ξεκινούν το επικίνδυνο ταξίδι σε διεθνή σύνορα, περνώντας από κούριερ, διυλιστές και μαφιόζους, ταυτόχρονα παρακολουθούνται από ομοσπονδιακούς πράκτορες.

Όταν ο Μάγειρας και ο Άνθρωπος καταλάβουν σε ποιο σημείο καταρρέει το δίκτυο διανομής, ίσως να είναι πολύ αργά για να γίνουν οι κινήσεις που θα ικανοποιήσουν το καρτέλ.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Λώρενς Φίσμπουρν, Τζέισον Κάμπελ, Μπάρι Πέπερ, Λέσλι Μπιμπ, Άνταμ Γκολντμπεργκ, Λόουλμ Χάουζερ, Κλίφτον Κόλινς

*Star, Παρασκευή 05/01, στις 02:00