10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα στο τηλεοπτικό σινεμά της Κυριακής!

«Επικίνδυνη Αποστολή» (1996) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Δράσης – Ο Ίθαν Χαντ είναι ένας ικανότατος κατάσκοπος που κατηγορείται άδικα για το θάνατο των µελών της οµάδας του στην προηγούμενη αποστολή τους. Ο µόνος τρόπος για να αποδείξει την αθωότητά του, αλλά και να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά, είναι να δράσει µόνος. Ο Ίθαν θα χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του και όλα τα μέσα που διαθέτει και θα βρεθεί μπροστά σε µία σοκαριστική αλήθεια!

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Γιον Βόιτ, Εμανουέλ Μπεάρ, Ζαν Ρενό, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Alpha, Κυριακή 07/01, στις 21:00

«Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών» (2011) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης – Η δεύτερη περιπέτεια του εκκεντρικού και ελαφρώς παρανοϊκού ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) και του συνεργάτη του Δρ. Γουάτσον (Τζουντ Λοου) ξεκινά το 1891, όταν ένα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, φέρνει την Γαλλία και τη Γερμανία στα πρόθυρα πολέμου.

Όταν ο πρίγκιπας της Αυστρίας θα βρεθεί νεκρός, ο επιθεωρητής Λέστραντ (Έντι Μάρσαν) συμπεραίνει πως πρόκειται για αυτοκτονία. Αντίθετα ο Χολμς συμπεραίνει πως πρόκειται για φόνο, ένα φόνο που είναι απλώς ένα μικρό κομμάτι ενός μεγαλύτερου και ιδιαίτερα δυσοίωνου παζλ.

Ο Σέρλοκ Χολμς, ψυχανεμίζεται ότι αυτή η τεχνητή ένταση είναι δουλειά του περίφημου Καθηγητή Μοριάρτι (Τζάρεντ Χάρις), ο οποίος εκτός από επιφανής επιστήμονας, είναι και η νέμεση του Χολμς, ο μόνος άνθρωπος ικανός να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην οξυδέρκειά του.

Ο ήρωας μας, ανέκαθεν ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στον χώρο… μέχρι τώρα.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Τζάρεντ Χάρις, Νούμι Ραπάς, Τόμπι Τζόουνς, Στίβεν Φράι, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς.

*Open, Κυριακή 07/01, στις 22:00

«Υπάρχει και Φιλότιμο» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος  είναι υπουργός, αρμόδιος επί των δημοσίων έργων. Με αφορμή την πρόσφατη ανέγερση του νέου μαιευτηρίου στην εκλογική του περιφέρεια, έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι ως εκεί για τα εγκαίνια.

Ένα μικρό ατύχημα με το αυτοκίνητο σε ένα ξεχασμένο και αποκομμένο χωριουδάκι της περιφερείας του, θα γίνει η αιτία ο υπουργός  να ανακαλύψει τις ρεμούλες και τις απάτες του ιδιαιτέρου του Γιώργου αλλά και του κομματάρχη της περιοχής, Γκρούεζα.

Παριστάνοντας τον απλό πολίτη, θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας της κομματικής εκμετάλλευσης και της κοροϊδίας, που υφίστανται όσοι κάτοικοι του χωριού δεν είναι με τους “ημετέρους”. Μετά από όλα αυτά, το φιλότιμο αναλαμβάνει δράση.

Ο υπουργός αποφασίζει να παραιτηθεί από τη θέση του, να  αποκαλύψει την αλήθεια, να τιμωρήσει τους συνεργάτες του και να επαναφέρει στην τάξη την κακομαθημένη κόρη του και την αδιάφορη γυναίκα του…

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκη Λινάρδου, Ανδρέας Ντούζος, Νικήτας Πλατής, Μέλπω Ζαρόκωστα, Χρήστος Δοξαράς, Γιώτα Σοϊμίρη.

*Star, Κυριακή 07/01, στις 22:15

«Η Πολιορκία» (1998) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Δράσης – Όταν ένα λεωφορείο εκρήγνυται στο Μπρούκλιν επιβεβαιώνοντας τις τρομοκρατικές απειλές που προηγήθηκαν εναντίον της Νέας Υόρκης, ο Άντονι Χάμπαρντ, ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η Ελίζ Κραφτ, μια μυστική πράκτορας της CIA και ο Στρατηγός Γουίλιαμ Ντεβερό, καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσουν τους ανθρώπους, την πόλη και εν τέλει τη χώρα ολόκληρη από την καταστροφή.

Ένας από αυτούς όμως, ίσως δεν σταθεί ικανός να τιμήσει τον όρκο του απέναντι στο σύνταγμα της χώρας.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ανέτ Μπένινγκ, Μπρους Γουίλις, Τόνυ Σαλούμπ.

*Alpha, Κυριακή 07/01, στις 23:15

«Αγάπη Είναι…» (2003) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Κέρτις

Κωμωδία – Πώς μπορεί μια γυναίκα να επηρεάσει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών; Ποια υπόσχεση πρέπει να δώσει ένας ξεπεσμένος τραγουδιστής προκειμένου να πετύχει το χριστουγεννιάτικο νούμερο ένα στα charts; Πώς ένα μικρό αγόρι μπορεί να τραβήξει την προσοχή του πιο όμορφου κοριτσιού στο σχολείο; Γιατί κάποιος αποφεύγει τη γυναίκα του καλύτερού του φίλου;

Πόσο μακριά χρειάζεται να ταξιδέψει κανείς προκειμένου να βρει μια, δυο, τρεις, τέσσερις κοπέλες να τον αγαπήσουν; Πώς μπορεί να ευδοκιμήσει μια ερωτική σχέση, όταν το ζευγάρι μιλάει διαφορετικές γλώσσες; Δέκα διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων με θέμα την αγάπη και τον έρωτα συναντιούνται στο Λονδίνο λίγο πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων.

Στο παιχνίδι αυτό της αγάπης συμμετέχουν πρωθυπουργοί, ροκ σταρ, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, συγγραφείς, αλλοδαποί αποδεικνύοντας ότι η αγάπη και ο έρωτας βρίσκονται παντού.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Λίαμ Νίσον, Κόλιν Φερθ, Σιένα Γκίλορι, Έμα Τόμσον, Κίρα Νάιτλι, Άλαν Ρίκμαν, Μπίλι Μπομπ Θόρτον.

*Ant1, Κυριακή 07/01, στις 00:00

«Η Συμμορία του Τυφώνα» (2018) σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Περιπέτεια – 1992, Αλαμπάμα. Ένα σκληρό παιχνίδι της μοίρας παίρνει τη ζωή του αφοσιωμένου πατέρα και επαγγελματία κυνηγού καταιγίδων Μπρους Ράτλετζ, αφήνοντας τους γιους του, Ουίλ και Μπριζ, στο έλεος της Φύσης.

25 χρόνια μετά, ο Ουίλ εργάζεται για την κυβέρνηση ως μετεωρολόγος και παρακολουθεί την γέννηση του πιο δυνατού τυφώνα στην ιστορία των ΗΠΑ. Καθώς οι ντόπιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ενόψει της επέλασης του εφιαλτικού φυσικού φαινομένου, μία σπείρα θα βάλει στόχο να κλέψει 600 εκατομμύρια σε χαρτονομίσματα που αποσύρονται από την κυκλοφορία.

Ο Ουίλ, μαζί με τον αδελφό του και μία κυβερνητική πράκτορα, είναι οι μόνοι που μπορούν να τους αποτρέψουν – αν δεν παρασυρθούν από τον τυφώνα φυσικά.

Παίζουν: Τόμπι Κέμπελ, Μάγκι Γκρέις, Ράιαν Κβάντεν, Ραλφ Ίνεσον, Μπεν Κρος.

*Star, Κυριακή 07/01, στις 00:30

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» (2013) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δράμα – Ο συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ αφηγείται μέσα από το ίδρυμα στο οποίο βρίσκεται, την ιστορία του και τη γνωριμία του με τον μυστήριο Γκάτσμπυ στη Νέα Υόρκη του 1922, μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ποτοαπαγόρευση, από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και της ακμής του χρηματιστηρίου.

Περιγράφοντας το δικό του «αμερικανικό όνειρο» ο Νικ σκιαγραφεί έναν έναν τους χαρακτήρες που θα καθορίσουν την μοίρα του, καθώς σιγά σιγά παρασύρεται σε έναν κόσμο γεμάτο ψευδαισθήσεις, έρωτα και απάτη.

Μια εναλλακτική εκδοχή του κλασικού αριστουργήματος του Σκοτ Φιτζέραλντ, γεμάτο μοντέρνα μουσική, εξαιρετική σκηνογραφία που αντικατοπτρίζεται σε σκηνές γεμάτες λαμπερά πάρτυ και φαντασμαγορικές εικόνες γεμάτες εφέ. Η ταινία του Μπαζ Λούρμαν ξεφεύγει από την πεπατημένη, χαρίζοντας όχι απλά μια ταινία εποχής, αλλά ένα ολόκληρο σόου πλαισιωμένο από το πιο λαμπρό και ταλαντούχο καστ.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έντγκερτον.

*Open, Κυριακή 07/01, στις 00:45

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (1996) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δραματική Ρομαντική – Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, οι δύο ερωτευμένοι εραστές του παρελθόντος, τώρα συναντιούνται στο φουτουριστικό, αστικό, σκηνικό της παραλίας Βερόνα, στο Παλμ Μπιτς στην Αμερική.

Οι δύο αντίπαλες οικογένειές τους, οι Μοντέκοι και οι Καπουλέτοι, είναι πλέον συμμορίες και κάθε άλλη πτυχή της ζωής γύρω από την τραγική, ερωτική σχέση, του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας έχει “μετακινηθεί” από τις μεσαιωνικές καταβολές της σε μια αποφασιστικά σύγχρονη, εξαιρετικά στυλιζαρισμένη πραγματικότητα.

Παίζουν: Γκρεγκ Πιρς, Μπαζ Λούρμαν, βασισμένο στην ιστορία του Γουίλιαμ Σέξπηρ

*Alpha, Κυριακή 07/01, στις 01:30

«Angry Birds: H Tαινία 2» (2019) σκηνοθεσία Θάροπ Βαν Όρμαν

Κινούμενα Σχέδια – Επιστροφή στο νησί των πουλιών, σε αυτή την ειδυλλιακή χαρούμενη κοινότητα, που έχει αναρρώσει από τον πόλεμο με τα γουρούνια, όπου οι νησιώτες συνεχίζουν να τιμούν τους ήρωες τους –τον Ρεντ, τον Μπομπ και τον Τσακ-, που έσωσαν όλα τα αυγά από τα κακόβουλα γουρούνια.

Κι ενώ η τεχνολογία των γουρουνιών αρχίζει να αξιοποιείται και από τα πουλιά, ο πόλεμος μεταξύ τους δεν έχει τελειώσει.
Έχει απλώς εξελιχθεί σε πιο εξελιγμένες φάρσες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όταν, όμως, μια καινούρια εχθρός, ένας αετός που ακούει στο όνομα Ζέτα, απειλεί να καταστρέψει τα δύο νησιά, τα πουλιά και τα γουρούνια καταλαβαίνουν ότι πρέπει να ενωθούν, αν θέλουν να επιβιώσουν.

Ο εκρηκτικός Ρεντ, ο γρήγορος Τσακ και ο ευέξαπτος Μπομπ πρέπει να συνεργαστούν με τα γουρούνια, σε μία ξεκαρδιστική περιπέτεια με στόχο να αφοπλίσουν κάθε φονικό όπλο, πριν καταστραφούν. Γρήγορα θα καταλάβουν ότι ο εχθρός του εχθρού σου μπορεί να πρέπει να γίνει φίλος σου

Φωνές: Τζέισον Σουντέκις, Πίτερ Ντινκλέιτζ, Μπιλ Χάντερ, Τζος Γκαντ

*Mega, Κυριακή 07/01, στις 02:30

« Το Πεπρωμένο της Τζούπιτερ» (2015) σκηνοθεσία Λάνα Γουατσόφσκι, Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης Περιπέτεια – Την ημέρα που γεννήθηκε η Τζούπιτερ, τα αστέρια έδειχναν ότι προορίζεται για μεγάλα πράγματα. Ενήλικη πλέον, η Τζούπιτερ ονειρεύεται ακόμα τον ουρανό με τα αστέρια, προσγειώνεται όμως στην πεζή πραγματικότητα της δουλειάς της ως καθαρίστριας σπιτιών και πρωταγωνίστρια μιας σειράς άτυχων περιστατικών.

Μόνο όταν ο Κέιν, ένας γενετικά τροποποιημένος πρώην στρατιωτικός κυνηγός, φτάνει στη Γη για να την εντοπίσει, αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι της επιφυλάσσει η μοίρα. Η γενετική της υπογραφή την έχει χαρακτηρίσει ως την κληρονόμο μιας σπουδαίας κληρονομιάς, που μπορεί να αλλάξει την ισορροπία στο σύμπαν

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Τσάνιγκ Τέιτουμ, Έντρι Ρέϊντμεν, Ντάγκλας Μπουθ, Σον Μπιν, Τάπενς Μιντλτον, Μπε Ντούνα, Νίκολας Νιούμαν, Μαρία Ντόιλ Κένεντι

*Star, Κυριακή 07/01, στις 02:30