10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο Φαφλατάς» (1971) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Ρομαντική – Ο Δημοσθένης Λαμπρούκος (Λάμπρος Κωνσταντάρας), είναι δικηγόρος που ειδικεύτεται στις κληρονομιές και γόνος παλιάς αριστοκρατικής οικογένειας. Όταν αρνείται να αναλάβει μια υπόθεση κληρονομίας του επίσης αριστοκράτη Κόντε Διονύσιου Ρόζα (Γιάννης Φύριος), φεύγει για διακοπές στην Ύδρα.

Όμως χωρίς να το γνωρίζει, στο ξενοδοχείο όπου πρόκειται να περάσει τις διακοπές του εργάζεται η κόρη του Κόντε Ρόζα, Τζίνα (Μάρω Κοντού). Εκεί την ερωτεύεται και ακολουθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις, μέχρι το γάμο των δύο πρωταγωνιστών.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας,Μάρω Κοντού,Καίτη Πάνου,Ρίκα Διαλυνά,Γιώργος Παπαζήσης,Δήμητρα Νομικού.

*Ant1, Τρίτη 09/01 στις 21:00

«Killer Elite» (2011) σκηνοθεσία Γκάρι Μακ Κέντρι

Δράσης – Ο Ντάνι, ένας από τους πιο ικανούς ειδικούς πράκτορες στον κόσμο, αποφασίζει να εγκαταλείψει την παλιά του ζωή και συνήθειες και να κάνει μια νέα αρχή στην Αυστραλία, κοντά στην αγαπημένη του, Αν.

Τα σχέδιά του, όμως, ανατρέπονται όταν ο πρώην μέντορας και συνεργάτης του, Χάντερ, πέφτει θύμα απαγωγής. Ο Ντάνι και η ομάδα του θα πρέπει να διεισδύσουν στην πιο σκληροτράχηλη βρετανική στρατιωτική μονάδα και να αντιμετωπίσουν μια ομάδα πρώην στρατιωτών και νυν εκτελεστών, που ακούει στο όνομα «Feather Men», με αρχηγό τον Σπάικ.

Το ανθρωποκυνηγητό, η αγωνία και η καταιγιστική δράση θα ταξιδέψουν από το Μεξικό μέχρι το Παρίσι, από την Αυστραλία μέχρι το Λονδίνο και από το Ομάν μέχρι την Ουαλία ως την τελική κατά μέτωπο αναμέτρηση…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Κλάιβ Όουεν, Ιβόν Σταχόβσκι

*Star, Τρίτη 09/01 στις 22:15

«Μετά το Γάμο» (2019) σκηνοθεσία Μπαρτ Φρέντλιχ

Δραματική – Στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί.

Όντας σε απελπιστική οικονομική ανάγκη για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία, έχει φαινομενικά βρει τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να συναντήσει την γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει.

Παίζουν:  Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Oυίλιαμς, Μπίλι Κράνταπ, Έιμπι Κουίν, Γουίλ Τσέις

*Open, Τρίτη 09/01 στις 22:30

«Επικίνδυνη Αποστολή» (1996) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Δράσης – Ο Ίθαν Χαντ είναι ένας ικανότατος κατάσκοπος που κατηγορείται άδικα για το θάνατο των µελών της οµάδας του στην προηγούμενη αποστολή τους. Ο µόνος τρόπος για να αποδείξει την αθωότητά του, αλλά και να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά, είναι να δράσει µόνος. Ο Ίθαν θα χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του και όλα τα μέσα που διαθέτει και θα βρεθεί μπροστά σε µία σοκαριστική αλήθεια!

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Γιον Βόιτ, Εμανουέλ Μπεάρ, Ζαν Ρενό, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Alpha, Τρίτη 09/01 στις 22:40

«Περιφρόνηση» (1963) σκηνοθεσία Ζαν-Λυκ Γκοντάρ

Δραματική – Ο Αμερικανός παραγωγός Τζέρεμι Πρόκος (Τζακ Πάλανς) προσλαμβάνει τον γνωστό Αυστριακό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ (υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία) προκειμένου να μεταφέρει στον κινηματογράφο την Οδύσσεια του Ομήρου.

Δυσαρεστημένος με την «καλλιτεχνική» προσέγγιση που ακολουθεί ο σκηνοθέτης, προσλαμβάνει τον Πωλ Ζαβάλ (Μισέλ Πικολί), συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών και θεατρικών έργων, για να επεξεργαστεί το σενάριο.

Η σύγκρουση μεταξύ καλλιτεχνικής έκφρασης και εμπορικής απήχησης ακολουθεί μια παράλληλη πορεία με την προοδευτική αποξένωση του Πωλ από τη σύζυγο του Καμίλ (Μπριζίτ Μπαρντό) η οποία φαίνεται να ξεκινά από τη στιγμή που ο Πωλ αφήνει την Καμίλ μόνη με τον εκατομμυριούχο παραγωγό.

Παίζουν: Μπριζίτ Μπαρντό, Μισέλ Πικολί, Τζακ Πάλανς, Φριτς Λανγκ

*ΕΡΤ3, Τρίτη 09/01 στις 23:00

«Τα Κακά Παιδιά 2» (2003) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέϊ

Δράσης Κωμωδία – O Mάικ Λόουρι (Γουίλ Σμιθ) και ο Μάρκους Μπένετ (Μάρτιν Λώρενς) επιστρέφουν 8 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, ως επικεφαλείς στην ομάδα δίωξης ναρκωτικών του αστυνομικού τμήματος του Μαϊάμι, για να εξιχνιάσουν μία υπόθεση διακίνησης χαπιών “έκσταση”.

Η έρευνα τούς οδηγεί σε έναν άπληστο νονό, που επιδιώκοντας την αποκλειστικότητα του εμπορίου ναρκωτικών σε όλη την πόλη, έχει προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο στον υπόκοσμο. Ταυτόχρονα, μια δυνατή ερωτική έλξη αναπτύσσεται ανάμεσα στον Μάικ και τη Σιντ (Γκαμπρειλ Γιούνιον), την αδελφή του Μάρκους..

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Γκάμπρειλ Γιούνιον, Μάικλ Μπέι

*Mega, Τρίτη 09/01 στις 00:10

«Transporter 2» (2005) σκηνοθεσία Λουίς Λετεριέ

Περιπέτεια Δράσης  – O Φρανκ Μάρτιν, πρώην κομάντο, έχει πλέον εξειδικευτεί στην διακίνηση ειδικών εμπορευμάτων με το πανάκριβο αυτοκίνητό του. Η τελευταία αποστολή, που έχει αναλάβει, είναι ως οδηγός της πλούσιας αλλά και συνάμα μυστηριώδους οικογένειας Μπίλινγκς, να μεταφέρει τον μικρό τους γιο, τον Τζακ, στο σχολείο. Μια συμμορία παρανόμων, που έχει στήσει ένα παρανοϊκό σχέδιο, θα προσπαθήσει να απαγάγει τον Τζακ, με συνέπεια ο Φρανκ να πρέπει να βάλει σε εφαρμογή όλα όσα έχει μάθει στις Ειδικές Δυνάμεις του Βρετανικού Στρατού…

Παίζουν: Μάθιου Μοντίν, Τζέισον Στέιθαμ, Αλεσάντρο Γκάσμαν, Άμπερ Βαλέτα.

*Star, Τρίτη 09/01 στις 00:45

«Η Συμμορία των Δώδεκα» (2004) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράσης Κωμωδία – Τρία χρόνια μετά τη «Συμμορία των Έντεκα», ο Ντάνι Όσιαν, η συμμορία του και η πανέξυπνη Τες, επανέρχονται στο προσκήνιο δριμύτεροι.

Ο διψασμένος για εκδίκηση Τέρι Μπένεντικτ θα ανακαλύψει τα ίχνη τους και θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά από «βρόμικες δουλειές» που ξεκινούν από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Άμστερνταμ έως το Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες.

Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουν και να του παραδώσουν το διπλάσιο ποσό από αυτό που του είχαν κλέψει.

Παράλληλα, όμως, μία πράκτορας της «Europol» (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς) και ένας μυστηριώδης και εκκεντρικός Γάλλος διαρρήκτης (Βενσάν Κασέλ) θα κάνουν το παν για να σπάσουν τη συνοχή της συμμορίας και να ματαιώσουν τα σχέδιά τους…

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Άντι Γκαρσία, Μπέρνι Μακ, Ντον Τσιντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Βενσάν Κασέλ και Άλμπερτ Φίνεϊ.

*Open, Τρίτη 09/01 στις 00:45

«Η γοργόνα» (1984) σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Κομεντί Ρομαντική – Όταν ήταν παιδί, ο Άλαν θυμάται να τον σώζει από βέβαιο πνιγμό μια νεαρή γοργόνα μέσα στη θάλασσα. Χρόνια μετά, απογοητευμένος από την τελευταία του σχέση, ο Άλαν θα ξανασυναντηθεί μαζί της μέσα από περίπλοκες συμπτώσεις.

Στην πραγματικότητα όμως, η γοργόνα είναι αυτή που αποφάσισε να τον ψάξει στην Νέα Υόρκη, αφού όταν η ουρά της στεγνώνει, τότε μπορεί να αναπτύσσει πόδια. Σύντομα, όμως θα πρέπει να αποφασίσει αν ο έρωτας της για τον Άλαν είναι τέτοιος που θα μπορούσε να μείνει μαζί του στην πόλη για πάντα ή να επιστρέψει στη θάλασσα…

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ντάριλ Χάνα, Τζον Κάντι, Γιουτζίν Λέβι

*Alpha, Τρίτη 09/01 στις 01:10

«Ντέιβ, Πρόεδρος για μια Μέρα» (1993) σκηνοθεσία Άιβαν Ράιτμαν

Κωμωδία – Ο Ντέιβ Κόνινγκ, ένας καθημερινός άνθρωπος, διευθύνει ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας. Πρόκειται για έναν συνηθισμένο τύπο εκτός από μία μικρή λεπτομέρεια: μοιάζει απόλυτα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Έτσι, όταν ο τελευταίος αποφασίζει να «δραπετεύσει» για δύο μέρες από τις υποχρεώσεις του με την ερωμένη του, ο Ντέιβ στρατολογείται από τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, προκειμένου να τον αντικαταστήσει.

Η κατάσταση περιπλέκεται όταν ξαφνικά ο πρόεδρος παθαίνει εγκεφαλικό.

Ο Ντέιβ αναγκάζεται να τον αντικαταστήσει και προς μεγάλη έκπληξη όλων, τα καταφέρνει καλύτερα και από τον αυθεντικό πρόεδρο.

Παίζουν: Κέβιν Κλάιν, Σιγκούρνι Γουίβερ, Φρανκ Λανγκέλα, Μπεν Κίνγσλεϊ, Τσαρλς Γκρόντιν

*Star, Τρίτη 09/01 στις 02:30