11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» (1960) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Στέλιος Κοντογιώργης, ράφτης στην Αθήνα, δέχεται την επίσκεψη ενός θείου του, που τον πληροφορεί ότι δύο νέα θύματα αναζωπύρωσαν την παλιά βεντέτα μεταξύ της οικογένειάς τους και εκείνης των Μακρυκοσταίων και του ζητάει να πάρει εκδίκηση σκοτώνοντας τον Θωμά Μακρυκώστα.

Ο Θωμάς, που φτάνει την ίδια μέρα στην Αθήνα για δική του δουλειά, μαθαίνει τα καθέκαστα από έναν συγχωριανό τους, που του συνιστά να φυλάγεται από τον δήθεν αδίστακτο εχθρό του. Οι δύο φιλήσυχοι άνδρες, που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν ο ένας από τον άλλον, συναντιούνται τυχαία σε ένα ξενοδοχείο, πιάνουν το ίδιο δωμάτιο και προσπαθούν να αλληλοβοηθηθούν.

Ο πυροβολισμός ενός παιδικού όπλου τους πανικοβάλλει και χάνονται μέσα στη νύχτα για να συναντηθούν την επομένη σε ένα καφενείο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό,  όπου μαθαίνουν ποιος είναι ποιος και δίνουν φιλικά τα χέρια.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Χατζηχρήστος, Παντελής Ζερβός, Λαυρέντης Διανέλλος, Τζόλυ Γαρμπή, Αλέκα Στρατηγού, Μπέμπη Κούλα.

*Ant1, Πέμπτη 11/01, στις 21:00

«Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο» (2011) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Δράσης Περιπέτεια – Μετά την επιτυχημένη ληστεία τους στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, και επιδιώκοντας να ξεφύγουν από την επιρροή του Ρέγιες και να εξασφαλίσουν την ελευθερία τους, ο Ντομ, ο Μπράιαν και η ομάδα τους, καταστρώνουν ένα τολμηρό σχέδιο.

Θα συγκεντρώσουν μια ομάδα εξειδικευμένων ατόμων και θα οργανώσουν μια τελευταία δουλειά που θα τους αφήσει αρκετά χρήματα για να εξαφανιστούν οριστικά.

Το σχέδιό τους περιλαμβάνει την κλοπή 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Ρέγιες, ο οποίος έχει κρύψει τα χρήματα σε ένα οχυρωμένο θησαυροφυλάκιο της αστυνομίας. Για να το πετύχουν αυτό, πρέπει να οδηγήσουν στους δρόμους του Ρίο, να ξεγελάσουν τις τοπικές αρχές και να αντιμετωπίσουν τους αδίστακτους μπράβους του Ρέγιες.

Για να γίνουν τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα, η ομάδα τραβάει την προσοχή του Λιουκ Χομπς, τον υποδύεται ο Ντουέιν Βράχος Τζόνσον, ενός αδυσώπητου και ασταμάτητου ομοσπονδιακού πράκτορα, που έχει αναλάβει να τους φέρει ενώπιον του νόμου.

Ο Χομπς, μαζί με την ομάδα του, αποτελεί ένα τρομερό εμπόδιο για τον Ντομ και την ομάδα του, καθώς κάνουν αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσουν τη ληστεία και να το σκάσουν από την πόλη.

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Τζορντάνα Μπρούστερ, Τάιρες Γκίμπσον, Γκαλ Γκαντότ, Έλσα Πατακάι, Χοακίμ ντε Αλμέιντα

*Star, Πέμπτη 11/01, στις 22:15

«Εισβολή» (2007) σκηνοθεσία Όλιβερ Χιρσμπίγκελ, Τζέιμς Μακτίγκ

Μυστηρίου – Μετά την ανατίναξη ενός διαστημικού λεωφορείου πάνω από την Αμερική, αρκετοί πολίτες της χώρας αρχίζουν να έχουν παράξενη συμπεριφορά και σιγά σιγά μεταμορφώνονται σε άβουλα όντα, σαν να έχουν προσβληθεί από κάποιον ιό.

Η ψυχολόγος, Κάρολ Μπένελ (Νικόλ Κίντμαν) και ο συνάδελφός της Δρ. Μπεν Ντρίσκολ (Ντάνιελ Κρεγκ) είναι οι μόνοι δύο άνθρωποι στη Γη που γνωρίζουν ότι ο ιός έχει μετατραπεί σε πανδημία και προσβάλλει τα θύματά του στον ύπνο τους.

Η Κάρολ αντιλαμβάνεται ότι ο πρώην σύζυγός της είναι θύμα της πανδημίας και ότι ο γιος της, ο οποίος είναι μαζί του, είναι ο μόνος που κρατά το κλειδί για να σταματήσει η εξάπλωση της πανώλης.

Αποφασισμένη να σώσει το παιδί της και να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το καταφέρει..

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Ντάνιελ Κρέγκ, Τζέρεμι Νόρθαμ, Τζέφρι Ράιτ, Σίλια Γουέστον, Βερόνικα Κατράιτ, Τζόζεφ Σόμερ, Σηλια Γουέστον.

*Open, Πέμπτη 11/01, στις 22:30

«Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς» (2017) σκηνοθεσία Σον Άντερς

Κωμωδία  – Ο Μπραντ και ο Ντάστι είναι πλέον δύο πατεράδες που έχουν βρει τις ισορροπίες τους και μοιράζουν τους ρόλους τους ώστε οι δύο οικογένειες να συνυπάρχουν αρμονικά. Αυτά τα Χριστούγεννα, όμως, τα πράγματα θα πάρουν μια απροσδόκητη τροπή, αφού  καταφθάνουν για τις διακοπές οι παππούδες.

Από τη μια ο τσαμπουκάς παππούς, που έχει πολλά άλυτα θέματα με το γιο του Ντάστι και από την άλλη ο αφελής παππούς που προσπαθεί να βρίσκει λύσεις σε όλα τα προβλήματα των άλλων, ξεχνώντας τα δικά του. Τα δύο ζευγάρια πατεράδων θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να συνυπάρχουν για χάρη των παιδιών τους. Θα μπορέσουν άραγε να συνεργαστούν για να σώσουν τα Χριστούγεννα;

Παίζουν: Γουίλ Φέρελ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Λίντα Καρντελίνι, Τόμας Χέιντεν Κερτς, Σκάρλετ Εστέβεζ.

*Alpha, Πέμπτη 11/01, στις 22:40

«Daylight» (1996) σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Περιπέτεια – Ενώ προσπαθούν να διαφύγουν από τον κλοιό της αστυνομίας, μια συμμορία ληστών μπαίνει στο τούνελ, που συνδέει το Μανχάταν με το Νιου Τζέρσεϊ. Όμως κατά τη διάρκεια της καταδίωξης το αυτοκίνητό τους συγκρούεται μ? ένα φορτηγό μεταφοράς εκρηκτικών. Το αποτέλεσμα από την έκρηξη είναι να φράξουν και οι δύο έξοδοι του τούνελ και όσοι βρίσκονταν μέσα να εγκλωβιστούν.

Ο Κιτ Λατούρα, πρώην διοικητής της υπηρεσίας επειγόντων ιατρικών περιστατικών, καλείται να αναλάβει δράση… Θεαματική περιπέτεια καταστροφής, σκηνοθετημένη από τον Ρομπ Κοέν, καθηλωτικό σασπένς, κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, εντυπωσιακές σκηνές δράσης γυρισμένες από επιδέξιους κασκαντέρ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Έιμι Μπρένεμαν, Νταν Χεντάγια, Βίγκο Μόρτενσε.

*Skai, Πέμπτη 11/01, στις 23:30

«The Amazing Spider-Man 2» (2014) σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Spider-Man συνεχίζει την καριέρα του ως υπερήρωας της Νέας Υόρκης. Ταυτόχρονα προσπαθεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του ως Πίτερ Πάρκερ. Όμως τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο όταν θα εμφανιστεί ένας νέος εχθρός, ο Electro.

Στην πορεία ένας παλιός του φίλος, ο Χάρι Όσμπορν θα εμφανιστεί ο οποίος θέλει το αίμα του Spider-Man. Κάποια στιγμή ο Electro και ο Χάρι Όσμπορν θα συνεργαστούν. Και εξαρτάται από τον Spider-Man να τους σταματήσει πριν καταστρέψει την πόλη που αγαπά τόσο πολύ.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμμα Στόουν, Τζέιμι Φοξ, Ντέιν ΝτιΧάαν, Σταν Λη, Φελίσιτι Τζόουνς, Σάλι Φιλντ, Πολ Τζιαμάτι.

*Mega, Πέμπτη 11/01, στις 00:10

«Σέρλοκ Χολμς» (2009) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Περιπέτεια – Ο θρυλικός και δαιμόνιος Σέρλοκ Χολμς, έχει μόλις καταφέρει να κατατροπώσει τον σκοτεινό «μάγο» και κατά συρροή δολοφόνο Λόρδο Μπλάκγουντ και να τον στείλει εκεί από όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Δε θα προλάβει όμως να απολαύσει τη νίκη του αλλά ούτε και… τον φόβο που εμπνέει πια σε κάθε επίδοξο εγκληματία, αφού  ο Λόρδος Μπλάκγουντ επιστρέφει μυστηριωδώς στη ζωή και οργανώνει άμεσα τη σπείρα του.

Ο Σέρλοκ Χολμς αναγκάζεται να ανασκουμπωθεί και να ριχτεί στη μάχη για άλλη μια φορά. Στο πλευρό του πάντα ο πιστός του φίλος και βοηθός, Dr. Watson, που έχει κάθε λόγο να δει τον Λόρδο Μπλάκγουντ να καταστρέφεται. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει, όμως, είναι ο μυστηριώδης ρόλος της απόλυτα σαγηνευτικής, αλλά και απρόβλεπτης Ιρίν Άντλερ

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαρκ Στρονγκ.

*Open, Πέμπτη 11/01, στις 00:30

«Απόλλων 13» (1995) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Περιπέτεια – Ο Τζιμ Λόβελ, ο Φρεντ Χέιζ και ο Τζακ Σουίγκερτ αποτελούν το πλήρωμα του διαστημόπλοιου «Απόλλων 13». Προορισμός: η Σελήνη. Το ταξίδι τους θα πάρει δραματική τροπή όταν, λόγω μηχανικής βλάβης, το διαστημόπλοιο θα κινδυνέψει να χαθεί στο Διάστημα. Το προσωπικό του Κέντρου Ελέγχου θα ξεκινήσει μια αγωνιώδη προσπάθεια για τη διάσωση των τριών αστροναυτών και την επιστροφή του «Απόλλων 13» στη Γη…

H δραματική πτήση του διαστημοπλοίου «Απόλλων 13», η αγωνία των μελών του πληρώματος και οι απεγνωσμένες προσπάθειες του προσωπικού του Κέντρου Ελέγχου, για την επιστροφή τους στη Γη.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Κέβιν Μπέικον, Μπιλ Πάξτον, Εντ Χάρις, Γκάρι Σίνιζ.

*Alpha, Πέμπτη 11/01, στις 00:45

«Σχέδιο Απόδρασης 2: Άδης» (2018) σκηνοθεσία Στίβεν Γ. Μίλλερ

 Δράσης -Ο Ρέι Μπρέσλιν είναι αρχηγός μίας επίλεκτης ομάδας ειδικών ασφαλείας που εκπαιδεύεται στην τέχνη της δραπέτευσης από τις πιο αδιαπέραστες φυλακές του κόσμου.

Ο πιο αξιόπιστος πράκτορας του, ο Σου, αναλαμβάνει εκτός γραφείου να προστατεύσει έναν γνωστό του όμως τους απαγάγουν και καταλήγουν στη μυθική φυλακή «Άδης» μια μυστική φυλακή που κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται και μόνο φήμες κυκλοφορούν ότι υπήρχε, ενώ το όνομα της το πήρε γιατί όλοι ξέρουν πως όποιος μπει εκεί είναι σαν να πεθαίνει, γιατί δεν πρόκειται να ξαναβγεί από εκεί μέσα ζωντανός.

Η φυλακή έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε απόπειρα για απόδραση να είναι καταδικασμένη να αποτύχει, ενώ η μη κρατική διοίκηση της, παίζει παιχνίδια μυαλού στους κρατουμένους και διοργανώνει τακτικά βίαιους αγώνες πάλης, εξαναγκάζοντας τους να παλέψουν σαν μονομάχοι, συχνά μέχρι θανάτου. Ο Σου θα προσπαθήσει να θυμηθεί όσα τον έχει διδάξει ο Ρέι για δραπετεύσει, ενώ παράλληλα ο δάσκαλος του, θα προσπαθήσει να εισχωρήσει στη φυλακή για να τον σώσει και να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη διοίκησή της.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντέιβ Μπαουτίστα, Σιαομίνγκ Χουάνγκ, Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον, Τζέιμι Κινγκ, Τζέσε Μέτκαλφ, Γουές Τσάταμ, Λύντια Χουλλ.

*Star, Πέμπτη 11/01, στις 01:00

«Κορίτσια Κάποιας Ηλικίας » (2019) σκηνοθεσία Ζάρα Χέις

Κωμωδία – Η ταινία ακολουθεί τη Μάρθα (Νταϊάν Κίτον), μια πρόσφατη συνταξιούχο που μετακομίζει σε μια κοινότητα συνταξιούχων στη Τζόρτζια. Βρίσκει το περιβάλλον αρκετά βαρετό και αποφασίζει να σχηματίσει μια ομάδα μαζορετών με τις άλλες γυναίκες της κοινότητας.

Παρά την αρχική αντίδραση και άρνηση των άλλων γυναικών, η Μάρθα καταφέρνει να τις πείσει να την ακολουθήσουν. Η ομάδα αποτελείται από τη Σέριλ, πρώην χορεύτρια, την Άλις, πρώην καθηγήτρια μαθηματικών, και την Έλεν, πρώην βιβλιοθηκάριο.

Οι αρχικές προσπάθειες της ομάδας στις μαζορέτες είναι αρκετά κωμικές και τους παίρνει λίγο χρόνο για να αποκτήσουν το κολάι. Ωστόσο, με επιμονή και αποφασιστικότητα, η ομάδα καταφέρνει τελικά να τελειοποιήσει τις ρουτίνες της.

Καθώς η αυτοπεποίθησή τους μεγαλώνει, οι μαζορέτες μιας κάποιας ηλικίας, προκαλούν τον εαυτό τους σε πιο σύνθετες και δύσκολες φιγούρες και χορούς

Παίζουν: Νταϊάν Κίτον, Τζάκι Γουίβερ, Παμ Γκρίερ, Ρέα Πέρλμαν

*Skai, Πέμπτη 11/01, στις 02:00

«Zombieland: Διπλή Βολή» (2019) σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ

Κωμωδία Περιπέτεια – Μέσα από έκρυθμες κωμικές καταστάσεις που εκτυλίσσονται από τον Λευκό Οίκο μέχρι την ενδοχώρα, η ομάδα των τεσσάρων ηρώων πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά νέα είδη ζόμπι, που έχουν εξελιχθεί από την πρώτη ταινία, αλλά και νέους επιζώντες.

Η μεγαλύτερη πρόκληση όλων όμως, αποδεικνύεται οτι είναι οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη αυτής της σαρκαστικής, αυτοσχέδιας οικογένειας

Παίζουν: Έμα Στόουν, Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν, Ζόι Ντόιτς, Γούντι Χάρελσον, Ροζάριο Ντόσον, Μπιλ Μάρεϊ, Τζέσε Άιζενμπεργκ, Έιβαν Τζόγια, Λιουκ Γουίλσον

*Mega, Πέμπτη 11/01, στις 02:30