10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα στο τηλεοπτικό σινεμά της Κυριακής!

«Ο Τζαναμπέτης» (1969) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Νεόφυτος (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ο Σάββας (Δημήτρης Νικολαΐδης) και ο Λάμπης (Ορφέας Ζάχος) είναι τρεις μεσόκοποι εργένηδες που απαγορεύουν στον ανιψιό τους Ντίνο (Παύλο Λιάρο) να παντρευτεί την αγαπημένη του Καίτη (Καίτη Τριανταφύλλου).
Η θεία της Καίτης, Βέρα, που μόλις γύρισε από την Ιταλία, αναλαμβάνει να μεταπείσει τα γεροντοπαλίκαρα.
Και οι τρεις θείοι θα πιαστούν στα δίχτυα της γοητευτικής θείας της Καίτης, της Βέρας (Μάρω Κοντού), και τελικά θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους για το γάμο.

Ο δε Νεόφυτος θα κάνει ένα βήμα παραπάνω και θα παντρευτεί τη Βέρα.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας,Μάρω Κοντού,Δέσποινα Στυλιανοπούλου,Νίκος Ρίζος,Δημήτρης Νικολαϊδης,Μαρίκα Νέζερ.

*Ant1, Κυριακή 14/01, στις 21:00

«Free Guy» (2021) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Ένας ταμίας τράπεζας που ανακαλύπτει πως στην πραγματικότητα είναι ένας εφεδρικός παίκτης ενός open-world video game, αποφασίζει να γίνει ο ήρωας της δικής του ιστορίας, μιας ιστορίας που θα ξαναγράψει ο ίδιος.

Σε έναν κόσμο δίχως όρια και περιορισμούς, είναι αποφασισμένος να γίνει ο τύπος που θα σώσει τον κόσμο του, προτού είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Τζόντι Κόμερ, Τάικα Γουαϊτίτι, Ράιαν Ρέινολντς, Τζόι Κίρυ

*Alpha, Κυριακή 14/01, στις 21:00

«Το Κορίτσι του Τρένου» (2016) σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Ψυχολογικό θρίλερ – Κάθε μέρα, στο τρένο καθοδόν για τη δουλειά της, η Ρέιτσελ περνά δίπλα από το παλιό της σπίτι, στο οποίο τώρα ζει ο πρώην άντρας της με τη νέα του σύζυγο. Βλέπει επίσης το σπίτι ενός άλλου παντρεμένου ζευγαριού, λίγα τετράγωνα παρακάτω, και αρχίζει να φαντάζεται την ιδανική, ευτυχισμένη τους ζωή. Μια μέρα, περνώντας με το τρένο μπροστά από το σπίτι τους, η Ρέιτσελ θα δει κάτι που αλλάζει όλα όσα πίστευε για το άγνωστο αυτό ζευγάρι. Όταν η γυναίκα εξαφανιστεί, η Ρέιτσελ θα αρχίσει να πιστεύει ότι ίσως σχετίζεται με την εξαφάνισή της με κάποιο τρόπο… 

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Χέιλι Μπένετ, Τζάστιν Θέροου, Λουκ Έβανς, Λίζα Κούντρο.

*Open, Κυριακή 14/01, στις 22:00

«Ο Κυριάρχος του Παιχνιδιού 4» (2016) σκηνοθεσία Τόντορ Τσαπκάνωφ

Δραματική  Δράσης – Ο Γιούρι Μπόικα στοχεύει στα μεγάλα πρωταθλήματα μποξ μέχρι που ένα τραγικό συμβάν στη διάρκεια ενός αγώνα, θα τον κάνει να αμφισβητήσει όσα πίστευε μέχρι σήμερα. Ο Γιούρι θα σκοτώσει κατά λάθος τον αντίπαλό του και προκειμένου να σώσει τη χήρα του από έναν αδίστακτο μαφιόζο, θα αναγκαστεί να δώσει μια σειρά από σκληρές, αιματηρές και επικίνδυνες μάχες. Ρισκάροντας την ελευθερία του, ο Γιούρι θα προσπαθήσει να λυτρωθεί και να βρει την σωτηρία της ψυχής του…

Παίζουν: Σκοτ Άντκινς, Τεοντόρα Ντουχοβνίκοβα, Αλόν Αμπουτμπούλ, Μάρτιν Φορντ.

*Star, Κυριακή 14/01, στις 23:30

«Στη Σκιά των Κατασκόπων» (2004) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Περιπέτεια –  Ο Τζέισον Μπορν, ο κατάσκοπος χωρίς μνήμη του “Χωρίς ταυτότητα”, βρίσκεται ινκόγκνιτο στην Ινδία, όπου κάποιοι αποπειρώνται να τον σκοτώσουν και να του φορτώσουν ένα φόνο. Έρχεται στην Ευρώπη, κι ενώ τον καταζητούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, προσπαθεί να βρει ποιος τον παγίδεψε και γιατί. Καταιγισμός δράσης, με μια εντυπωσιακή σκηνή καταδίωξης στη Μόσχα.

Παίζουν:  Ματ Ντέιμον, Φράνκα Ποτέντε, Μπράιαν Κοξ, Τζούλια Στάιλς, Τζόαν Άλεν.

*Alpha, Κυριακή 14/01, στις 23:30

«Δύο Εβδομάδες Προθεσμία» (2002) σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Κομεντί Ρομαντική – Η Λούσι Κέλσον είναι δικηγόρος στην επιχείρηση πώλησης ακινήτων του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Γουέιντ.

Η νεαρή κοπέλα έχει έλκος και αρκετό άγχος.

Όμως δεν είναι η δουλειά που της δίνει στα νεύρα αλλά το αφεντικό της, Ο Γουέιντ είναι γοητευτικός, αλλά αλαζόνας και εκνευριστικά εγωκεντρικός.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις αν δεν συμβουλευτεί πρώτα την Λούσι.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Σάντρα Μπούλοκ, Αλίσια Γουίτ, Ντάνα Αιβι, Χέδερ Μπερνς, Ντέιβιντ Χειγκ, Βην Κοξ, Ντόριαν Μισικ

*Open, Κυριακή 14/01, στις 00:30

«Τα Δύο Πρόσωπα του Γενάρη» (2014) σκηνοθεσία Χοσεϊν Αμινί

Ρομαντική Τρόμου – Αρχές δεκαετίας του ’60 και ο χαρισματικός μικροαπατεώνας Τσέστερ (Βίγκο Μόρτενσεν) μαζί με τη σύζυγό του, Κολέτ (Κρίστεν Νταστ), φτάνουν στην Αθήνα για σύντομες διακοπές.

Κατά την επίσκεψη τους στην Ακρόπολη, γνωρίζουν τον Ράινταλ (Όσκαρ Άιζακ), έναν νεαρό Αμερικάνο που εργάζεται εκεί ως ξεναγός, ενώ παράλληλα απολαμβάνει να εξαπατά τουρίστες, όποτε του δίνεται η ευκαιρία.

Γοητευμένος από την ομορφιά της Κολέτ και τη φινέτσα του Τσέστερ, δέχεται την πρόσκληση τους για δείπνο.

Όταν όμως ο Τσέστερ του ζητά να τον βοηθήσει σε μια προσωπική του υπόθεση, ο Ράινταλ διαπιστώνει ότι έχει μπει σε μία παγίδα, από την οποία ο μόνος τρόπος να αποδράσει είναι να ρίξει μέσα της, αυτόν που τον παγίδευσε…

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Κίρστεν Ντανστ, Όσκαρ Άιζακ, Μπάμπης Χατζηδάκης, Ντέιζι Ρέβαν, Πατ Χίλαρντ, Όμηρος Πουλάκης

*Ant1, Κυριακή 14/01, στις 00:45

«Η Αρπαγή 2» (2012) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Δράσης Περιπέτεια – Όταν ο πρώην πράκτορας της CIA, Μπράιαν Μιλς ανακαλύπτει πως η πρώην σύζυγός του, Λενόρ, ετοιμάζεται να ζητήσει διαζύγιο από τον δεύτερο σύζυγό της, αποφασίζει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και την καλεί μαζί με την κόρη τους, Κιμ, σε ένα ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μπράιαν ελπίζει πως θα καταφέρει να κερδίσει ξανά την αγάπη της Λενόρ και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για αυτό. Στο παρελθόν όμως, ο Μπράιαν είχε αναγκαστεί να σκοτώσει για να σώσει την αγαπημένη του κόρη.

Τώρα, αυτός αλλά και η οικογένειά του, θα έρθουν αντιμέτωποι  με τον τρομαχτικό εφιάλτη και θα πρέπει να πληρώσουν. Ο Μπράιαν και η Λενόρ απάγονται αλλά η Κιμ καταφέρνει να αποδράσει….

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Φάμκε Γιάνσεν, Λίλαντ Ορσέ, Λουκ Γκράιμς.

*Star, Κυριακή 14/01, στις 01:30

«Logan Lucky» (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράσης Κωμωδία – Οι Λόγκανς ανήκουν στην εργατική τάξη και ζουν στην δυτική Virginia. H οικογένεια τους είναι διάσημη εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια για την κακοτυχία της, όταν ο Τζίμι Λόγκαν (Channing Tatum) αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα η τύχη της να αλλάξει.

Ο Τζίμι Λόγκαν (Τσάνινγκ Τέιτουμ), είναι χειριστής βαρέων μηχανημάτων σε εργοτάξια, αλλά βρίσκεται άνεργος χάρη στο κουτσό του πόδι: είναι χωρισμένος κι έχει μια μικρή κόρη, που ετοιμάζεται για τα τοπικά καλλιστεία, αλλά έχει χάσει την επιμέλειά της στο διαζύγιο. Ο αδελφός του είναι ο Κλάιντ (Ανταμ Ντράιβερ), μονόχειρας μπάρμαν που έχει χάσει το χέρι του σε μια από τις δυο αποστολές του στο Ιράκ.

Τα δύο αδέρφια έχουν την ιδέα να κλέψουν την μπάζα της Nascar από τους αγώνες ταχύτητας Coca-Cola 600 στη διπλανή πολιτεία, στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, όπου τα χρήματα που συγκεντρώνονται μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου σωληνώσεων, στα έγκατα της γης κάτω από το στάδιο.

Για να τα καταφέρουν, θα ζητήσουν τη βοήθεια ενός φυλακισμένου ειδήμονα στις ανατινάξεις χρηματοκιβωτίων, με το ταιριαστό όνομα Τζο Μπανγκ (ο Ντάνιελ Κρεγκ), αλλά και της αδελφής των Λόγκαν, των δυο αδελφών του Τζο, της ευρύτερης οικογένειας μιας μικρής κοινότητας losers που ζει, πίσω από πραγματικά ή νοητά κάγκελα, στα σύνορα του γοητευτικού Νότου και της μεσοδυτικής Βιρτζίνια της παρακμής και της αποτυχίας.

Παίζουν: Ανταμ Ντράιβερ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ντάνιελ Κρεγκ, Ράιλι Κίου, Σεθ ΜακΦάρλεϊν, Τζακ Κουέιντ, Μπράιαν Γκλίσον, Χίλαρι Σουάνκ, Φάρα Μακένζι, Κέιτι Χολμς, Ντέιβιντ Ντένμαν, Ντουάιτ Γιόκαμ, Σεμπάστιαν Σταν.

*Alpha, Κυριακή 14/01, στις 01:45

«Superbad» (2007) σε σκηνοθεσία Γκρεγκ Μοτόλα

Κωμωδία – Το σχολείο τελειώνει και σύντομα θα αρχίσουν οι τελευταίες διακοπές πριν το κολέγιο. Ο Σεθ και Έβαν είναι δύο κολλητοί φίλοι που μάλλον θα τους έλεγες “χαμένους” αφού δεν έχουν την παραμικρή επιτυχία στο αντίθετο φίλο, δεν έχουν παραστεί σε κανένα πάρτι και περνούν την ώρα τους, μαζί τον τρίτο της παρέας Φόγκελ, μην κάνοντας στην ουσία τίποτα δημιουργικό.

Όμως από το πουθενά θα προσκληθούν σε πάρτι και μάλιστα από δύο όμορφες συμμαθήτριες τους, με την υποχρέωση να βρουν ποτά, κάτι δύσκολο, αφού είναι πολύ κάτω από 21 και δεν τους το επιτρέπει ο νόμος. Όμως, το όνειρο της πρώτης τους σεξουαλικής επαφής είναι αρκετό για να δοκιμάσουν τα πάντα, ώστε να βρουν τις απαραίτητες “προμήθειες”.

Παίζουν: Τζόνα Χιλ, Μάικλ Σέρα, Μπιλ Χέιντερ, Σεθ Ρόγκεν, Μάρθα Μακλσακ, Αβίβα Μπαόυμαν, Έμμα Στόουν, Κέβιν Κόριγκαν, Κλέμεντ Μπλέικ

*Mega, Κυριακή 14/01, στις 02:00