8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Gran Torino» (2008) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δραματική – Ο συνταξιούχος πια εργάτης σε αυτοκινητοβιομηχανία Γουόλτ Κοβάλσκι (Κλιντ ‘Ιστγουντ) περνάει τις μέρες του επισκευάζοντας το σπίτι του, πίνοντας μπύρα και πηγαίνοντας μια φορά τον μήνα στο κουρείο. Κι ενώ η τελευταία επιθυμία της εκλιπούσης συζύγου του ήταν να τον δει να πηγαίνει για εξομολόγηση, ο Γουόλτ – ένας πικραμένος βετεράνος που κρατάει το M-1 του πάντα καθαρό και έτοιμο – νιώθει ότι δεν βαραίνει τίποτα την ψυχή του.

Και η μόνη ψυχή που μπορεί να εμπιστευτεί αρκετά για να εξομολογηθεί όσα τον βασανίζουν, είναι ο σκύλος του, η Νταίζη.
Το Gran Torino είναι ένας τύπος Ford αυτοκινήτου που πρωτοβγήκε στην αγορά το 1972.

Ο Γουόλτ Κοβάλσκι δούλευε στη φάμπρικα που το παρασκεύασε και το έχει στην κατοχή του από τότε, φρέσκο κι ατσαλάκωτο, καμάρι της ακμής του, παντιέρα της βιομηχανικής κυριαρχίας του παραγωγικού, βιομηχανικού Ντιτρόιτ.

Το άψυχο σύμβολο μένει αχρησιμοποίητο, αγέρωχο και ατσαλάκωτο στο γκαράζ του, ώσπου μπαίνει στη δοκιμασία να το κλέψει ένας έφηβος Ασιάτης γείτονάς του, για να κατορθώσει να ενηλικιωθεί στα μάτια της συμμορίας που τον εξαναγκάζει να γίνει μέλος της για να ανήκει στην τοπική λέσχη βίας και εκφοβισμού.

Ο Κοβάλσκι απεχθάνεται τους Χμονγκ που κάποτε πολέμησε, υπερασπιζόμενος την πατρίδα του. Αυτό το τυπικό δείγμα λευκού ρατσιστή περασμένων μεγαλείων γίνεται σταδιακά φίλος της σπιρτόζας αδελφής του δράστη και υποχρεώνεται από την ντροπιασμένη οικογένεια του νέου να δεχθεί τη συγγνώμη του βάζοντάς τον, απρόθυμα στην αρχή, να του κάνει δουλειές.

Ο Κοβάλσκι καταλαβαίνει πως το μίσος του είναι άστοχο, βλέποντας τις προσπάθειες ενός φιλότιμου αλλά άγουρου ανθρώπου να γίνει χρήσιμος σε ένα περιβάλλον που απορρίπτει τη συστολή και το βουβό ήθος του. Αποφασίζει να δράσει, γνωρίζοντας τη στρατηγική της επίθεσης.

Παίζουν: Κλιντ ‘Ιστγουντ, Μπι Βανγκ, Άνεϊ Χερ, Κρίστοφερ Κάρλεϊ, Μπράιαν Χάλεϊ, Τζεραρντιν Χιουτζες, Τζον Κάρολ Λιντς, Γουίλιαμ Χιλ, Μπρουκ Τσια Ταό, Σκοτ Ήστγουντ

*Open, Δευτέρα 15/01, στις 22:30

«Σκοτεινές Δυνάμεις» (2018) σκηνοθεσία Τζένιφερ Γιου Νέλσον

Φαντασίας – Όταν κάποιοι έφηβοι αναπτύσσουν μυστηριωδώς ιδιαίτερα ισχυρές υπερδυνάμεις, θεωρούνται απειλή από την κυβέρνηση και τότε η κυβέρνηση αναγκάζεται να τους περιορίσει σε ειδικά στρατόπεδα.

Η 16χρονη Ρούμπι, ένα κορίτσι με τις πιο ισχυρές δυνάμεις, δραπετεύει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης και γίνεται μέλος μιας ομάδας νεαρών δραπετών που ψάχνουν για ασφαλές καταφύγιο.

Σύντομα, τα μέλη της νέας αυτής «οικογένειας» αντιλαμβάνονται ότι σε έναν κόσμο όπου οι ενήλικες που έχουν την εξουσία τους έχουν προδώσει, η φυγή δεν είναι αρκετή και θα πρέπει να αντισταθούν, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους συλλογικά ώστε να πάρουν πίσω τον έλεγχο του μέλλοντός τους.

Παίζουν: Μάντι Μουρ, Γκουέντολιν Κρίστι, Αμάντλα Στένμπεργκ, Χάρις Ντίκινσον, Σκάιλαν Μπρουκς

*Alpha, Δευτέρα 15/01, στις 22:40

«The Informer» (2019) σκηνοθεσία Αντρέα ντι Στέφανο

Δράσης – Ο Pete, πρώην παρασημοφορημένος πεζοναύτης των Ειδικών Δυνάμεων βλέπει τον κόσμο του να ανατρέπεται όταν φυλακίζεται ύστερα από ένα καβγά προκειμένου να προστατέψει την γυναίκα του.

Του δίνεται η ευκαιρία να αποφυλακιστεί άμεσα αν εκτελέσει χρέη πληροφοριοδότη για το FBI και χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του για να αποκαλύψει τον πιο ισχυρό εγκληματία της Νέας Υόρκης.

Αλλά όταν η επιχείρηση του FBI καταλήγει με ένα νεκρό μυστικό αστυνομικό, ο Pete αντί να αποφυλακιστεί, βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στα πυρά του FBI και της μαφίας.

Παίζουν: Τζόελ Κίναμαν, Ρόζαμουντ Πάικ, Κλάιβ Όουεν, Άνα ντε Άρμας, Κόμον.

*Star, Δευτέρα 15/01, στις 00:00

«Παιχνίδια δολοφόνων» (2011) σκηνοθεσία Ερνι Μπάρμπαρας

Δράσης – Ο Μραζίλ και ο Ρόλαντ Φλιντ είναι οι δύο καλύτεροι δολοφόνοι στον κόσμο, αλλά άγνωστοι μεταξύ τους. Ενώ ο Φλιν είναι εξαίρετος σκοπευτής, ο Μπραζίλ είναι εξειδικευμένος στο μαχαίρι. Αυτοί οι δύο δολοφόνοι, θα έχουν μια δύσκολη συνεργασία και θα γίνουν ο εφιάλτης του καρτέλ ναρκωτικών που υποστηρίζεται από την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Σκοτ Αντκινς, Ιβάν Κέιν.

*Mega, Δευτέρα 15/01, στις 00:10

«Στα Ίχνη του Ανέμου» (2017) σκηνοθεσία Τέιλορ Σέρινταν

Δράμα – Ένα φρικιαστικό έγκλημα, με θύμα ένα νεαρό κορίτσι, συνταράσει έναν παγωμένο καταυλισμό ιθαγενών Αμερικανών στην πολιτεία της Γιούτα. Ο δασοφύλακας Κόρι Λάμπερτ μαζί με τη νέα πράκτορα του FBI, Τζέιν Μπάνερ, θα συνεργαστούν, για την εξιχνίαση της υπόθεσης, με τον αρχηγό αστυνομίας της φυλής, τον Μπεν Σόγιο, ώστε να ενωθούν τα κομμάτια και να βρεθεί η άκρη του νήματος. Όσο όμως πιο βαθιά σκάβουν αυτοί οι τρεις, τόσο οι ζωές τους μπαίνουν σε μεγάλο κίνδυνο.

Παίζουν: Κέλσι Άσμπιλ, Τζέρεμι Ρένερ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Γκράχαμ Γκριν.

*Alpha, Δευτέρα 15/01, στις 01:00

«Εισβολή» (2007) σκηνοθεσία Όλιβερ Χιρσμπίγκελ, Τζέιμς Μακτίγκ

Μυστηρίου – Μετά την ανατίναξη ενός διαστημικού λεωφορείου πάνω από την Αμερική, αρκετοί πολίτες της χώρας αρχίζουν να έχουν παράξενη συμπεριφορά και σιγά σιγά μεταμορφώνονται σε άβουλα όντα, σαν να έχουν προσβληθεί από κάποιον ιό.

Η ψυχολόγος, Κάρολ Μπένελ (Νικόλ Κίντμαν) και ο συνάδελφός της Δρ. Μπεν Ντρίσκολ (Ντάνιελ Κρεγκ) είναι οι μόνοι δύο άνθρωποι στη Γη που γνωρίζουν ότι ο ιός έχει μετατραπεί σε πανδημία και προσβάλλει τα θύματά του στον ύπνο τους.

Η Κάρολ αντιλαμβάνεται ότι ο πρώην σύζυγός της είναι θύμα της πανδημίας και ότι ο γιος της, ο οποίος είναι μαζί του, είναι ο μόνος που κρατά το κλειδί για να σταματήσει η εξάπλωση της πανώλης.

Αποφασισμένη να σώσει το παιδί της και να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το καταφέρει..

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Ντάνιελ Κρέγκ, Τζέρεμι Νόρθαμ, Τζέφρι Ράιτ, Σίλια Γουέστον, Βερόνικα Κατράιτ, Τζόζεφ Σόμερ, Σηλια Γουέστον.

*Open, Δευτέρα 15/01, στις 01:00

«Κρύψου» (2015) σκηνοθεσία Ματ και Ρος Ντάφερ

Θρίλερ – Ο Ρέι, η Κλερ και η 7χρονη κόρη τους, Ζόι, αποτελούν μια μέση οικογένεια στο Κίνγκσβιλ της Βόρειας Καρολίνας, με τη μόνη διαφορά πως ζουν μέσα σε καταφύγιο, από την ημέρα που μια ανείπωτη καταστροφή άλλαξε τα πάντα.

Επί 301 ημέρες, έχουν μετατρέψει την τσιμεντένια αυτή φυλακή σε σπίτι, διατηρώντας τις μνήμες του παρελθόντος, κι ελπίζοντας για ένα φυσιολογικό μέλλον.

Χωρίς να έχουν άμεση γνώση του τι συμβαίνει από πάνω τους, ακούνε ανάσες και βήματα, που απειλούν την ύπαρξη τους.
Όλο αυτό τον καιρό, παραμένουν κρυμμένοι.

Αλλά το κρησφύγετο τους, πλέον, δεν είναι τόσο ασφαλές…

Παίζουν: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Άντρια Ράιζμπορο,Έμιλι Άλιν Λιντ, Χέδερ Ντόρκσεν

*Star, Δευτέρα 15/01, στις 02:15

«Χάπια, Σφαίρες & 2.000.000 Λίρες» (2004) σκηνοθεσία Μάθιου Βόιν

Αστυνομική Δράσης – Η πλοκή της ταινίας περιστρέφεται γύρω από έναν ανώνυμο διακινητή ναρκωτικών τον οποίο υποδύεται ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος επιθυμεί να εγκαταλείψει την επιχείρηση ναρκωτικών. Ο χαρακτήρας του Κρεγκ δεν έχει όνομα στην ταινία και αναφέρεται στους τίτλους ως “XXXX”.

Πριν προλάβει να κόψει τους δεσμούς του με το έγκλημα, ο πρώην εργοδότης του τον εμπλέκει σε μια τελευταία αποστολή που περιλαμβάνει:
α) να εντοπίσει που βρίσκεται μετά την απαγωγή της, η έφηβη κόρη ενός αντίπαλου γκάγκστερ και
β) τη διακίνηση ενός φορτίου Έκσταση, το οποίο ανήκει σε έναν έμπορο γνωστό ως “ο Δούκας” που ορκίζεται ότι θα του κόψει το κεφάλι αν τολμήσει να τα πουλήσει.

Διπλές προδοσίες, απάτες, δολοπλοκίες και ο κύριος ΧΧΧ βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα…

Παίζουν: Ντάνιελ Γκεργκ, Σιένα Μίλερ, Τομ Χάρντι, Κολμ Μίνι, Κένεθ Κράνχαμ, Τζορτζ Χάρις, Μάικλ Γκάμπον, Μπερν Γκορμαν, Σάλι Χοκινς

*Mega, Δευτέρα 15/01, στις 02:20