10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε απόψε στην τηλεόραση μας.

«Μαχητές των Δρόμων 9» (2020) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Δράσης Περιπέτεια – Όσο γρήγορος και αν είσαι, δεν μπορείς να ξεφύγεις από το παρελθόν σου.

Ο Ντομ Τορέτο, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με τη Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Αυτή τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός, που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ: ένας άντρας που τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Τζον Σένα, Σαρλίζ Θερόν, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ελεν Μίρεν, Ταϊρέζ Γκίμπσον, Κρις “Λούντακρις” Μπρίτζες

*Star, Παρασκευή 19/01, στις 21:00

«Ο Κατεργάρης» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Μετά από πολλές προσπάθειες, η Εύα πείθει τον Χρόνη, τον μεγαλύτερο αδελφό της, να της επιτρέψει να οργανώσει ένα πάρτι σπίτι τους και καλεί σε αυτό τον Αιμίλιο, τον ερωτευμένο μαζί της γιο του συντηρητικού προέδρου της εταιρίας, όπου εργάζεται ο Χρόνης. Αλλά και ο Πλούταρχος, ο στενόμυαλος θείος του Χρόνη και καθηγητής της θεολογίας, πείθεται να επιτρέψει στην κόρη του να δώσει κι αυτή ένα πάρτι σπίτι τους.

Την επομένη, η συμπεριφορά του πατέρα του Αιμίλιου δίνει στον Χρόνη την εντύπωση ότι επίκειται η απόλυσή του, αλλά εκείνος θέλει να του ανακοινώσει ότι τον κάνει διευθυντή της εταιρίας και ότι επιτρέπει στον Αιμίλιο να παντρευτεί την Εύα. Από τη νέα του θέση, ο μυαλωμένος Χρόνης αυξάνει τα κέρδη της εταιρίας, εδραιώνει τη θέση του πεθερού του σ αυτήν και πείθει τον θείο του, που δεν θέλει να επιτρέψει στην κόρη του να παντρευτεί τον δικηγόρο που αγαπά, να δώσει τη συγκατάθεσή του για τον γάμο…

Παίζουν: Χρόνης Εξαρχάκος, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Σπύρος Καλογήρου, Κατερίνα Γιουλάκη, Καίτη Ιμπροχώρη

*Alpha, Παρασκευή 19/01, στις 21:00

«Πάντινγκτον 2» (2017) σκηνοθεσία Πολ Κινγκ

Κομεντί Οικογενειακή Περιπέτεια – Ο πιο διάσημος αρκούδος του κόσμου επιστρέφει, με νέες περιπέτειες, σε μία μαγική ταινία για όλη την οικογένεια! Η πολυαναμενόμενη συνέχεια βρίσκει τον Πάντινγκτον ευτυχισμένο στο σπίτι της οικογένειας Μπράουν στο Λονδίνο. Ο Πάντινγκτον ψάχνει το τέλειο δώρο για τα 100ά γενέθλια της πολυαγαπημένης θείας του, Λούσι και εντοπίζει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο στο μαγαζί με αντίκες του κ. Γκρούμπερ. Έτσι αναλαμβάνει μία σειρά από μικροδουλειές ώστε να μπορέσει το αγοράσει. Όταν όμως το βιβλίο κλαπεί, μόνο ο Πάντινγκτον και οι Μπράουν μπορούν να ανακαλύψουν τον κλέφτη, ο οποίος φαίνεται να είναι άσος στις μεταμφιέσεις..

Παίζουν: Μαντλίν Χάρις, Σάμιουελ Τζόσλιν, Σάλι Χόκινς, Χιού Γκραντ, Χιού Μπόνεβιλ, Μπεν Γουίσοου.

*Open, Παρασκευή 19/01, στις 22:30

«Ουδέτερη Ζώνη» (2010) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δράσης Περιπέτεια – Ενώ ξεκινά η κατοχή της Βαγδάτης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ το 2003, ο αρχικελευστής Ρόι Μίλερ(Ματ Ντειμον) και η ομάδα του στέλνονται για να βρουν τα αποθέματα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ, που πιστεύεται ότι έχουν αποθηκευτεί στην ιρακινή έρημο.

Πηγαίνοντας από τη μια παγιδευμένη τοποθεσία στην άλλη, πολύ σύντομα διαπιστώνουν ότι τους έχουν δώσει εσφαλμένες πληροφορίες και ότι η αποστολή είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Ο Μίλερ, που καθοδηγείται από πράκτορες με αλληλοδιασταυρούμενα σχέδια, πρέπει να κυνηγήσει κρυμμένες και λανθασμένες πληροφορίες για να βρει απαντήσεις που είτε θα ξεκαθαρίσουν ένα καθεστώς απατεώνων είτε θα κλιμακώσουν έναν πόλεμο σε μια ασταθή περιοχή, μέσα στην Πράσινη Ζώνη, όπου η ομάδα του έρχονται αντιμέτωποι με αντάρτες, διεφθαρμένο στρατιωτικό προσωπικό και πολιτικούς με κρυφές ατζέντες.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Γκρεγκ Κινίαρ, Μπρένταν Κλίσον, Τζέισον Άιζακς, Έιμι Ράιαν

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 19/01, στις 23:00

«Ομάδα Αυτοκτονίας» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Αγιερ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Βρισκόμαστε σε ένα ασαφές χρονικά και δυστοπικό μέλλον όπου η κοινωνία δέχεται επίθεση από μία μυστηριώδη οντότητα, με δυνάμεις που θα φέρουν την Αποκάλυψη.

Η κυβερνητική πράκτορας Δρ. Αμάντα Γουόλερ (Βαϊόλα Ντέιβις) πρέπει να συγκεντρώσει μία ομάδα που δεν θα διστάσει να αναλάβει τις πιο ριψοκίνδυνες αποστολές, για να ριχτούν στη μάχη χωρίς να έχουν τίποτε να χάσουν.

Συγκεντρώνει έτσι από τις φυλακές, την πιο επικίνδυνη ομάδα κακοποιών, οι οποίοι σε περίπτωση που προσπαθήσουν να το σκάσουν σκοτώνονται επί τόπου, αλλά αν λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως όπλα της Αμερικάνικης Κυβέρνησης για την καταπολέμηση του κακού, για αντάλλαγμα θα μειωθούν οι ποινές τους.

Αυτή η ομάδα ελεεινών και ανόμοιων ατόμων είναι η ομάδα Αυτοκτονίας και αυτό που μένει να δούμε είναι, αν θα τηρήσουν τη συμφωνία να “πέσουν ηρωικά ” προκειμένου να πέτυχουν ή θα πορευτεί ο καθένας για τον εαυτό του, σαν γνήσιοι αντι-ήρωες;

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάργκοτ Ρόμπι, Τζάρεντ Λέτο, Τζάι Κόρτνεϊ, Κάρα Ντελεβίν, Τζόελ Κίναμαν.

*Star, Παρασκευή 19/01, στις 00:00

«Αρμαγεδδών» (1998) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης Περιπέτεια – Μία ομάδα ειδικών στις γεωτρήσεις εκπαιδεύεται, σε ελάχιστο χρόνο, από τη NASA. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν έναν αστεροειδή που απειλεί να καταστρέψει τη Γη και να τοποθετήσουν σε αυτόν μια πυρηνική βόμβα! Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα.

Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή.

Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπεν Άφλεκ, Λιβ Τάιλερ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Στιβ Μπουσέμι, Όουεν Γουίλσον.

*Alpha, Παρασκευή 19/01, στις 00:15

«Planet Terror» (2007) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Δράσης  Τρόμου – Σε μια μικρή πόλη του Τέξας, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα σε μια βροχή από σφαίρες, έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα ενός τοξικού αερίου που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Οι εφημερεύοντες ιατροί βλέπουν να καταφτάνει ένας ολόκληρος στρατός από ζωντανούς νεκρούς, οι οποίοι από ασθενείς γρήγορα θα μετατραπούν σε θηρευτές. Η πιο εφιαλτική νύχτα έχει μόλις αρχίσει…

Παίζουν: Ρόουζ ΜακΓκόουαν, Φρέντι Ροντρίγκεζ, Τζος Μπρόλιν, Μάρλεϊ Σέλτον, Τζεφ Φέιχι, Μάικλ Μπιν, Ρέμπελ Ροντρίγκεζ, Μπρους Γουίλις

*Skai, Παρασκευή 19/01, στις 00:45

«Sex and the City 2» (2010) σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Αισθηματική κομεντί – Δύο χρόνια μετά το πρώτο SEX AND THE CITY, οι τέσσερις φίλες εξακολουθούν να δοκιμάζουν τα όρια τους, ενώ η διάθεση για περιπέτεια «χτυπάει κόκκινο». Η Κάρι καλείται για άλλη μια φορά να πάρει αποφάσεις σχετικά με τον «Mr. Big», που έχει «πιάσει» τον καναπέ και τις ασπρόμαυρες κλασικές ταινίες στην τηλεόραση, χωρίς τίποτα να μπορεί να τον αποσπάσει από τη νιρβάνα του.

Αυτό φυσικά ισοδυναμεί με αιτία πολέμου για την Κάρι, που καταφεύγει στις φίλες της για να πάρει συμβουλές και δυνάμεις. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι και οι ίδιες δε βρίσκονται στη καλύτερη φάση τους. Η Σάρλοτ έχει παγιδευτεί για τα καλά στα της οικογένειας, η Μιράντα προσπαθεί να βγάλει άκρη με το νέο αφεντικό της, που φαίνεται να έχει αλλεργία στις δυναμικές γυναίκες, ενώ η Σαμάνθα δουλεύει… πυρετωδώς πάνω στις δημόσιες σχέσεις μια εταιρείας.

Ωστόσο, αυτό ακριβώς το τελευταίο πρότζεκτ είναι που θα δώσει την ευκαιρία στις τέσσερις φιλενάδες να ξεκολλήσουν από το τέλμα τους, αφού για επαγγελματικούς λόγους θα βρεθούν στο κοσμοπολίτικο Άμπου Ντάμπι, με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Δε θα αργήσουν όμως να διαπιστώσουν ότι οι προκλήσεις που τις περιμένουν εκεί, θα είναι λίγο πιο… εξωτικές από όσο μπορούν να αντέξουν τα πανάκριβα γοβάκια τους. 

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Κριστίν Ντέιβις, Σίνθια Νίξον, Πενέλοπε Κρουζ, Τζον Κορμπέτ, Λάιζα Μινέλι, Μάιλι Σάιρους.

*Open, Παρασκευή 19/01, στις 00:45

«Ο Τρομοκράτης» (1997) σκηνοθεσία Άλαν Τζ. Πάκουλα

Δράσης Περιπέτεια – Ο Φράνκι Μακ Γκουάιρ, ένας νεαρός Ιρλανδός, είναι στρατολογημένος στον αγώνα ενάντια των Άγγλων. Και όχι τυχαία, αφού σε ηλικία 8 χρόνων ήταν μάρτυρας του θανάτου του πατέρα του, μέλους του IRA, στη διάρκεια των δραματικών γεγονότων στο Μπέλφαστ το 1972. Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από τότε και ο Φράνκι, ως μέλος του IRA, ξεκινά για τη Νέα Υόρκη, για να αγοράσει πυραύλους. Εκεί, φιλοξενείται στο σπίτι του Τομ, ενός αστυνομικού Ιρλανδικής καταγωγής, πατέρα τριών κοριτσιών. Όταν αυτός ανακαλύπτει την πραγματική ταυτότητα και την αποστολή του φιλοξενουμένου του, διχάζεται ανάμεσα στο καθήκον και τη φιλία, μια και στο πρόσωπό του είχε δει το γιο που ποτέ του δεν είχε αποκτήσει…

Ο Μπραντ Πιτ και ο Χάρισον Φορντ πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την καταπληκτική περιπέτεια θρίλερ, που πραγματεύεται το θέμα της τρομοκρατίας και συνδιαπλέκεται με τη σχέση πατέρα-γιου, πάντα με φόντο το ιρλανδικό πρόβλημα και τα όσα γίνονται στη Βόρεια Ιρλανδία. Βέβαια, για όσους ξέρουν τον σκηνοθέτη ‘Αλαν Τζ. Πάκουλα, θα τη δουν ως ένα πολιτικό θρίλερ για την τρομοκρατία. Ανεξάρτητα ωστόσο από την οπτική γωνία που θα την δει ο καθένας, αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι η συναρπαστική ερμηνεία των δυο μεγάλων πρωταγωνιστών της, η άψογη παραγωγή της και το άψογο τελικό αποτέλεσμα.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Μπραντ Πιτ, Νατάσα μακ Ελόουν, Μάργκαρετ Κόλιν, Τριτ Γουίλιαμς, Ρούμπεν Μπλέιντς, Τζούλια Στάιλς, Σάιμον Τζόουνς

*Mega, Παρασκευή 19/01, στις 02:20

«Νίντζα II: Η Εκδίκηση του Πολεμιστή» (2013) σκηνοθεσία Άιζακ Φλόρεντιν

Δράσης Τρόμου – Πολέμα τους πάντες και μην εμπιστεύεσαι κανέναν: αυτός είναι ο κώδικας επιβίωσης του άσου των πολεμικών τεχνών, Κέισι Μπόουμαν, από τότε, που η ευτυχισμένη οικογενειακή του ζωή, διαλύθηκε βιαίως.

Έχοντας ορκιστεί να πάρει εκδίκηση, ο ατρόμητος Αμερικανός αναζητεί ασταμάτητα τον δολοφόνο της γυναίκας του από την Οσάκα ως την Μπανγκόκ. Για να επιβιώσει πρέπει να τελειοποιήσει τα αντανακλαστικά του και να βελτιώσει την τεχνική του, έτσι ώστε να γίνει ένας αόρατος πολεμιστής, άξιος του τίτλου του νίντζα. Αλλά τη μεγάλη στιγμή, που έχει στριμώξει το θήραμά του, μια αναπάντεχη τροπή δείχνει στον Κέισι ότι ο αγώνας του έχει μόλις αρχίσει και δεν μπορεί πια να εμπιστευτεί κανέναν.

Παίζουν: Σκοτ Άντκινς, Κέιν Κοσούγκι, Μίκα Χίτζι, Τιμ Μαν

*Star, Παρασκευή 19/01, στις 02:30