Χιόνια και στην Καστοριά βλέπουν οι μετεωρολόγοι – Οι 13 περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά

Γιώργος Τσατραφύλλιας και Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσιάζουν τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του καιρού

Νεώτερες πληροφορίες για την πορεία του καιρού και τις χιονοπτώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο καταγράφοντας τις 13 περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά έδωσε το πρωί της Παρασκευής ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του συνολικά θα είναι 13 οι περιοχές στις οποίες θα χιονίσει από αργά το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι 13 περιοχές που θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο

Καστοριά,
Κοζάνη,
Φλώρινα,
Έδεσσα,
Θεσσαλονίκη,
Καβάλα,
Ξάνθη,
Αλεξανδρούπολη,
Λήμνος,
Σαμοθράκη,
Καρπενήσι,
Καλάβρυτα,
Τρίκαλα Κορινθίας.

Χιόνια δίπλα στο κύμα βλέπει ο Μαρουσάκης

Για αλλαγή του σκηνικού του καιρού με βαρυχειμωνιά που έρχεται από αύριο Σάββατο κάνει λόγο σε ανάρτησή του το πρωί της Παρασκευής ο μετεωρόλογος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σύμφωνα με τον οποίο θα υπάρξουν περιοχές της επικράτειας στις οποίες «θα χιονίσει δίπλα στο κύμα».

Ειδικά για την Αττική η πρόβλεψή του κ. Μαρουσάκη είναι ότι θα χιονίσει την Κυριακή στα βόρεια ορεινά ημιορεινά ενώ για τη Θεσσαλονίκη το χιόνι θα πέφτει πυκνό και θα το στρώσει.

Τα περισσότερα χιόνια σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ θα δουν «τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας και γενικά από Λαμία και βορειότερα ο χιονιάς κατεβαίνει πολύ χαμηλά και το ίδιο ισχύει για την ορεινή ημιορεινή Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη».

Για την Δευτέρα η πρόβλεψη για τον καιρό είναι ότι «καθαρίζει» στις περισσότερες περιοχές και «βαρύς» θα παραμείνει στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο αλλά οι θερμοκρασίες θα μείνουν εξαιρετικά χαμηλές το πρωινό της Δευτέρας με ολικό παγετό στα βόρεια (θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο).