11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Πράκτορες 355» (2022) σκηνοθεσία Σάιμον Κίνγκμπεργκ

Δραματική Δράσης – Ένα μυστικό όπλο υψίστης ασφαλείας πέφτει σε λάθος χέρια. Η πράκτορας της CIA Mason “Mace” Brown πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με την σκληροτράχηλη Γερμανίδα Marie πρώην πράκτορα της MI6, την ειδική στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές Khadijah , και την επιδέξια κολομβιανή ψυχολόγο Graciela σε μια παράτολμη και θανατηφόρα αποστολή ενώ ταυτόχρονα πρέπει να βρίσκονται και ένα βήμα μπροστά από την μυστηριώδη, Lin Mi Sheng, που προλαβαίνει πάντα να ανατρέπει τα πλάνα τους.

Η δράση εκτοξεύεται από το Παρίσι στο Μαρόκο και έπειτα στην Σαγκάη όπου η ομάδα πρέπει είτε να καταφέρει να συνεργαστεί και να σώσει τον κόσμο , είτε να πεθάνει.

Παίζουν:  Τζέσικα Τσαστέιν, Πενέλοπε Κρουζ, Φαν Μπινγκμπινγκ, Ντάιαν Κρούγκερ, Λουπίτα Νιόγκ’ο, Εντγκαρ Ραμίρεζ, Σεμπάστιαν Σταν

*Star, Πέμπτη 25/01, στις 21:00

«Όλα Θα Πάνε Καλά» (2009) σε σκηνοθεσία Γιάννης Ξανθόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Ορφέας Αυγουστίδης είναι ο Φάνης, ο παράνομος εραστής της Τζίνας (Φαίη Ξυλά), η οποία είναι επισήμως αρραβωνιασμένη με τον Μιλτιάδη (Άκης Σακελλαρίου). Οι τρεις του μπλέκονται σε μία αλλόκοτη απαγωγή.

Ο Μιλτιάδης επιμένει στο σχέδιό του να απαγάγουν ένα διεφθαρμένο δικηγόρο τον Γιώτη Μαθιόπουλο (Δημήτρης Πιατάς) και η ανάγκη για τα λεφτά οδηγεί τους εραστές να συμφωνήσουν, αλλά και να οδηγηθούν σε τραγικά οργανωτικά λάθη αφού τελικά βρίσκονται με όμηρο την ανεπιθύμητη θεία του δικηγόρου, την Ελενίτα (Έφη Παπαθεοδώρου).

Η απροσδόκητη εξέλιξη θα τους οδηγήσει στις πιο κωµικοτραγικές καταστάσεις, αφού η θεία που έχουν στα χέρια τους, δεν είναι ένα απλό θύµα…

Γκάφες, καυγάδες, κυνηγητά αλλά και τα … ιδιαίτερα χαρίσµατα της θείας Ελενίτσας θα κάνουν τους ήρωες της ταινίας να δουν τη ζωή µε διαφορετική µατιά.

Παίζουν: Ακης Σακελλαρίου, Φαίη Ξυλά, Ορφέας Αυγουστίδης, ‘Εφη Παπαθεοδώρου, Δημήτρης Πιατάς, Τάκης Χρυσικάκος, Αντώνης Λουδάρος.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 25/01, στις 21:00

«Ναι σε Όλα» (2008) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Καρλ Άλεν είναι ένας άντρας που βλέπει τη ζωή του να μένει στάσιμη και να μην οδηγείται πουθενά, και συνειδητοποιεί ότι γι’ αυτό φταίει ο ίδιος και κυρίως η άρνησή του σε κάθε πρόταση, καθώς έχει την κακή συνήθεια να λέει στα πάντα όχι.

Μέχρι που παίρνει την απόφαση να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας που βασίζεται σε μια απλή αρχή: να λες “Ναι Σε Όλα”.

Η δύναμη του “ΝΑΙ” αρχίζει να μεταμορφώνει τη ζωή του Καρλ με εντυπωσιακό και απρόσμενο τρόπο: όχι μόνο παίρνει προαγωγή, αλλά δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για ένα νέο μεγάλο έρωτα. Η προθυμία του όμως, να αντιμετωπίζει θετικά κάθε δεδομένη ευκαιρία, ίσως να μην αποβεί και τόσο θετική γι αυτόν.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Ζί Ντεσανέλ, Ρις Ντάρμπι, Τέρενς Σταρμπ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Σάσα Αλεξάντερ

*Open, Πέμπτη 25/01, στις 21:15

«Καλπάζοντας με το Όνειρο» (2017) σκηνοθεσία Κλόι Ζάο

Δραματική – Άλλοτε ανερχόμενο αστέρι στις αρένες του ροντέο, ο νεαρός καβαλάρης Μπράντι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ματαίωση όταν ένας σοβαρότατος τραυματισμός τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά. Ελλείψει εναλλακτικών ή επιθυμίας να ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι από αυτό του καουμπόι, ο Μπράντι καλείται να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του.

Παίζουν: Μπράντι Ζαντρό Τιμ Ζαρντό Λίλι Ζαρντό

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 25/01, στις 23:00

«Ο Κόκκινος Δράκος» (2002) σκηνοθεσία Μπρετ Ράτνερ

Δραματική Μυστηρίου Τρόμου – Η σύλληψη του διαβόητου Χάνιμπαλ Λέκτερ παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή του. Έτσι, αμέσως μετά, ο Γουίλ Γκράχαμ, ειδικός ερευνητής του FBI βγαίνει σε πρόωρη σύνταξη. Τρία χρόνια αργότερα, ο Τζακ Κρόφορντ, πρώην συνάδελφος του Γουίλ, τον επαναφέρει στην ενεργό δράση για την επίλυση μιας ακόμη μακάβριας υπόθεσης. Αυτή τη φορά, τα μέλη δύο οικογενειών βρέθηκαν διαμελισμένα και υπαίτιος είναι ένας serial killer με το παρατσούκλι «Νεράιδα των δοντιών». Ο Γουίλ ξεκινά τις έρευνες όμως σύντομα συνειδητοποιεί πως, για να συλλάβει τελικά τον δολοφόνο, χρειάζεται τη βοήθεια του Χάνιμπαλ.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Έντουαρντ Νόρτον, Ραλφ Φάινς, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Έμιλι Γουάτσον, Μέρι Λουΐζ Πάρκερ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

*Skai, Πέμπτη 25/01, στις 23:15

«Η Επέλαση των Βίκινγκς» (2014) σκηνοθεσία Κλόντιο Φεχ 

Δράσης Περιπέτεια – Μια ομάδα επιδρομέων, πολεμιστών Βίκινγκ με επικεφαλή τον νεαρό Άσμπιορν, κατευθύνονται προς τα παράλια της Βρετανίας με σκοπό να λεηλατήσουν τα αποθέματα χρυσού του Λίντισφαρν.

Λίγα μίλια έξω από τη Σκωτία, όμως, εγκλωβίζονται σε μια απειλητική καταιγίδα, με αποτέλεσμα το πλοίο τους να συντριβεί πάνω σε φονικά βράχια στις ακτές της Άλμπα.
Η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση είναι να βρουν το μονοπάτι για τον καταυλισμό Ντάνελαγκ, περνώντας από ένα άγνωστο κι εχθρικό για αυτούς μέρος.

Με τον αινιγματικό Κονάλ στο πλάι τους, έναν μυστηριώδη μοναχό να τους δείχνει τον δρόμο με το σπαθί του, οι Northmen διασχίζουν θριαμβευτικά το εχθρικό έδαφος αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και θύματα.

Όταν όμως ο Βασιλιάς της Σκωτίας στέλνει εναντίον τους μία άγρια ομάδα μισθοφόρων του, τότε το ταξίδι τους θα μετατραπεί σε αγώνα για τη ζωή τους.

Απρόσκλητοι και ξένοι σε μια αφιλόξενη γη, οι Βίκινγκς διώκονται αδυσώπητα. Ωστόσο, σύντομα οι κυνηγοί θα μετατραπούν σε θηράματα όταν οι Βίκινγκς, πάντα έτοιμοι για μάχη, στήσουν θανάσιμες παγίδες και αρχίσουν να αποδεκατίζουν αλύπητα τους διώκτες τους, έναν προς έναν.

Παίζουν: Τομ Χόπερ, Τσαρλι Μέρφι, Γιόχαν Χεγκ, Εντ Σκράιαν, Μαρκ Στρεπαν, Ράιαν Κουάντεν.

*Open, Πέμπτη 25/01, στις 23:30

«Τυφλό Χτύπημα» (2011) σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Κάουφμαν

Δράσης Μυστηρίου – Μία νύχτα ένας άτυχος businessman ονόματι ‘Αλαν Κάμπελ, συναντά τον Τζόνας ‘Αρμπορ, έναν μυστηριώδη άγνωστο που ισχυρίζεται ότι είναι επαγγελματίας εκτελεστής και προσφέρεται να “καθαρίσει” γι αυτόν 5 στόχους δωρεάν. Νομίζοντας ότι είναι φάρσα, ο ‘Αλαν δίνει μια λίστα με ονόματα.

Την επόμενη μέρα οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην λίστα αρχίζουν να πέφτουν νεκροί ένας-ένας και όλα τα στοιχεία δείχνουν τον ‘Αλαν. Καταδιωγμένος από την αστυνομία αλλά και από ενοχές, ο ‘Αλαν ξεκινά μια μάχη με τον χρόνο για να σταματήσει τις δολοφονίες.

Παίζουν: Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Κόουλ Χάουζερ, Τζόναθαν Λα Πάλια, Τζίνι Γουέρικ, Μάικλ Παπατζον, Ντέιβιντ Αντριόλε, Μπράντον ο Νηλ, Καταρίνα Βολένζιο

*Mega, Πέμπτη 25/01, στις 01:20

«Gangland» (2017) σκηνοθεσία Γκρεγκ Χολ 

Αστυνομική, δράσης – Μέσα σε λίγα χρόνια, τρεις γκάνγκστερ μονοπωλούν την αγορά ναρκωτικών του Έσεξ, επιβάλλοντας την κυριαρχία τους με βία και τρομοκρατία, χωρίς να λυπούνται ή να σκέφτονται τις ανθρώπινες ζωές που καταστρέφουν. Μέχρι που συναντούν το βίαιο τέλος που επεφύλασσαν για τους άλλους.

Μετά την εν ψυχρώ εκτέλεσή τους, ο θρόνος στην κορυφή μένει κενός. Μία ανερχόμενη, νέα γενιά εγκληματιών τον διεκδικεί, αφήνοντας στο διάβα της πτώματα. Η αστυνομία παραμένει αδιάφορη, μιας και κανείς δεν λέει τι συμβαίνει εντός των συμμοριών, μέχρι που ένα επιφανές μέλος μιας από αυτές προσφέρεται να γίνει μάρτυρας κατηγορίας, σοκάροντας τους πάντες με τις αποκαλύψεις του.

Παίζουν: Σαμ Στράικ, Τέρι Στόουν, Κρίστοφερ Έλισον, Μάρτιν Ντιλάνεϊ, Ναόμι Ουίλοου

*Open, Πέμπτη 25/01, στις 01:30

«Επίλεκτος πράκτορας Stratton» (2017) σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Στράτον, βρετανός μυστικός πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάρτι, κατασκοπεύουν ένα σύμπλεγμα εργαστηρίων στο Ιράν ώστε να αναχαιτίσουν θανατηφόρα βιοχημικά όπλα.

Όταν η αποστολή τους αποτυγχάνει, ο Στράτον καλείται από την αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας MI6 και πληροφορείται πως ο Μπαρόφσκι, ένας Ρώσος πρώην κατάσκοπος, έχει αυτομολήσει. Θεωρούμενος ως νεκρός τα τελευταία 20 χρόνια, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Μπαρόφσκι σχεδιάζει να εκδικηθεί τους πρώην εργοδότες του, χρησιμοποιώντας κλεμμένα χημικά όπλα.

Πλέον, ο Στράτον και η ομάδα του πρέπει να αξιοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν, την εκπαίδευση αλλά και την εμπειρία τους, σε μια μάχη με το χρόνο, ώστε να αποτρέψουν μια ολοκληρωτική καταστροφή…

Παίζουν: Ντομινίκ Κούπερ, Τάιλερ Χόετσλιν, Κόνι Νίλσεν, Τόμας Κρέτσμαν, Ντέρεκ Τζακόμπι, Τζέμα Τσαν.

*Alpha, Πέμπτη 25/01, στις 01:45

«Όλα για τη Δόξα» (2017) σκηνοθεσία Γιάνους Μετζ

Βιογραφική – Καλοκαίρι 1980. Το πιο βροχερό καλοκαίρι εδώ και δεκαετίες, δεν αποτρέπει δεκάδες χιλιάδες θεατές, από το να φτάσουν στο κεντρικό γήπεδο του Γουίμπλεντον, για να δουν τον νούμερο ένα παίκτη τένις παγκοσμίως, τον Σουηδό Μπγιορν Μποργκ, να κατακτά τον πέμπτο του τίτλο. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από τους προβολείς: μόλις 24 χρονών, ο Μποργκ έχει φτάσει στα όριά του.

Είναι εξαντλημένος σωματικά, εξουθενωμένος ψυχολογικά και υποφέρει από φοβερό στρες, λόγω της πίεσης που υφίσταται ως ο πρωταθλητής, που πρέπει διαρκώς να αποδεικνύει γιατί θεωρείται ο κορυφαίος του κόσμου.

Απέναντί του στέκεται ο 20χρονος Τζον ΜακΕνρό που θα προσπαθήσει να τον αντικαταστήσει στο θρόνο του Γουίμπλεντον. Ο ΜακΕνρό φαίνεται να είναι ό,τι δεν είναι ο, διάσημος για την ψυχραιμία και αυτοκυριαρχία του, Μπιορκ: οξύθυμος, φωνακλάς και αναιδής προς διαιτητές, δημοσιογράφους και κάθε είδους θεσμό.
Όμως, δεν είναι όλα όπως φαίνονται και οι δύο αντίπαλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι, ο μόνος άνθρωπος ικανός να καταλάβει τι περνούν εκείνη την στιγμή, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους: ο άνθρωπος που αντικρίζουν στην άλλη πλευρά του γηπέδου.

Παίζουν: Σβέριρ Γκούντνασον, Σάια ΛαΜπεφ, Στέλαν Σκάαρσγκαρντ, Λίο Μπόργκ, Τούβα Νοβοτνι, Τζάκσον Γκαν, Ρόνι Σάνταλ, Ρόμπερτ Εμς

*Skai, Πέμπτη 25/01, στις 02:10

«Πολύ σκληρός για να πεθάνει σήμερα» (2013) σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Δράσης – Ο Τζακ, ο αποξενωμένος γιος του Τζον Μακ Κλέιν βρίσκεται σε μπελάδες με την αστυνομία στη Ρωσία και ο ΜακΛέιν ταξιδεύει ως τη Μόσχα για να τον βοηθήσει.

Εκεί ανακαλύπτει πως ο Τζακ στην πραγματικότητα δουλεύει ως μυστικός πράκτορας της CIA και συγκεκριμένα στην προσωπική ασφάλεια ενός σημαντικού πληροφοριοδότη για την αμερικανική κυβέρνηση, του Κομάροφ, προσπαθώντας να αποτρέψει μια καταστροφική συνωμοσία, που θα μπορούσε να προκαλέσει τον μεγαλύτερο πυρηνικό εφιάλτη της ανθρωπότητας.

Θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους, πατέρας και γιος έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή Ρώσικη μαφία και προσπαθούν να ξεπεράσουν απροσδόκητα εμπόδια, προκειμένου να καταφέρουν να προστατέψουν τον Κομάροφ και να αποτρέψουν ένα καταστροφικό έγκλημα..

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Σεμπάστιαν Κοχ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Τζάι Κόρτνεϊ, Γιούλια Σνιγκίρ

*Star, Πέμπτη 25/01, στις 02:30