Πως θα σταματήσεις το ροχαλητό – Η άσκηση με τη γλώσσα

Ειδικός ύπνου μοιράζεται μία άσκηση με τη γλώσσα διάρκειας 30 δευτερολέπτων, η οποία μπορεί να βοηθήσει όσους ροχαλίζουν χαρίζοντας έναν ήσυχο ύπνο.

Το ροχαλητό προκαλείται από τη συμπίεση του αέρα μέσω ενός στενού ή παρεμποδισμένου αεραγωγού και μπορεί να είναι σύμπτωμα ενός μεγαλύτερου προβλήματος, όπως η άπνοια ύπνου.

Μια μελέτη, σύμφωνα με το healthstat, που δημοσιεύθηκε πέρυσι διαπίστωσε ότι το ροχαλητό μπορεί να ενταθεί το χειμώνα για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της αυξανόμενης έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα όταν ένα άτομο βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η εποχή των ιογενών λοιμώξεων φτάνει στο αποκορύφωμά της, ενώ παρατηρείται και το φαινόμενο να παίρνουμε βάρος το χειμώνα. «Το ροχαλητό μπορεί να προκληθεί από τη συσσώρευση λίπους στο λαιμό που στενεύει την τραχεία», εξήγησαν οι ερευνητές στα ευρήματά τους.

Ο Martin Seeley, Διευθύνων Σύμβουλος της διαδικτυακής εταιρείας λιανικής πώλησης στρωμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, MattressNextDay, συνιστά σε όσους ροχαλίζουν να προσθέσουν στη βραδυνή τους ρουτίνα μία άσκηση με τη γλώσσα διάρκειας 30 δευτερολέπτων.

Η άσκηση

Κλείστε το στόμα σας και μετακινήστε τη γλώσσα σας προς μια κατεύθυνση 10 φορές. Μετά προς μια άλλη κατεύθυνση 10 φορές και μετά προς μια τρίτη κατεύθυνση για τον τελευταίο γύρο, είπε στη The Mirror αυτή την εβδομάδα. Ισχυρίζεται ότι όσοι ροχαλίζουν θα είναι μάρτυρες θετικών αποτελεσμάτων μετά από μόλις τρεις νύχτες, με μείωση των συμπτωμάτων κατά 59%.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Seeley έδωσε μερικές ακόμη συμβουλές σε όσους ροχαλίζουν στο T3.com. Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε τη μετάβαση σε ένα αντιαλλεργικό μαξιλάρι, την αποφυγή τροφών με γαλακτοκομικά συστατικά, τον ύπνο στο πλάϊ, ένα ζεστό ντους πριν από τον ύπνο και την αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ.

Από την πλευρά του, το Sleep Foundation έχει μοιραστεί αρκετές ασκήσεις για την ενίσχυση της γλώσσας, των μυών του προσώπου και του λαιμού για τη διακοπή του ροχαλητού.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το 45% των ενηλίκων ροχαλίζει περιστασιακά, ενώ για το 25% το ροχαλητό είναι μία συνήθεια. Πιο επιρρεπείς στο ροχαλητό είναι οι υπέρβαροι και οι ηλικιωμένοι. Το ροχαλητό έχει βρεθεί ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη διαβήτη, υπέρτασης και άλλων ασθενειών. Επίσης, είναι ένα βασικό προειδοποιητικό σημάδι για την υπνική άπνοια.