10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις δέκα ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία» (2014) σκηνοθεσία Μάθιου Βον

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Όταν ο πατέρας του 5χρονου Έγκσι, θυσιάζει τη ζωή του, εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια μιας απόρρητης στρατιωτικής άσκησης, η οικογένειά του θα λάβει ένα ασυνήθιστο μετάλλιο. Το μετάλλιο αυτό συνοδεύεται από έναν τηλεφωνικό αριθμό, τον οποίον ο Έγκσι και η οικογένειά του θα πρέπει να καλέσουν μόνο όταν χρειαστούν κάποια πολύ σημαντική χάρη.

17 χρόνια αργότερα, ο νεαρός, που παράτησε πλέον το σχολείο, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, για επικίνδυνη οδήγηση με κλεμμένο αυτοκίνητο, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το μετάλλιό του προκειμένου να καταφέρει να βγει από τη φυλακή. Έτσι θα συναντήσει για πρώτη φορά στη ζωή του τον Χάρι Χάρτ, έναν γλυκύτατο τζέντλεμαν και απόλυτα κομψό κατάσκοπο, που σπεύδει να τον απελευθερώσει επειδή τυγχάνει να χρωστάει, ο ίδιος, τη ζωή του στον σπουδαίο πατέρα του.

Βαθύτατα απογοητευμένος από την πορεία της ζωής του Έγκσι, αλλά και εντυπωσιασμένος παράλληλα από τη βαθιά ποιότητα του χαρακτήρα του, ο Χάρι προσφέρει στον νεαρό μια ευκαιρία να αλλάξει μια για πάντα τη μοίρα του.

Του προτείνει λοιπόν πρόσβαση σε μια άκρως απόρρητη μυστική υπηρεσία, για την οποία δουλεύει και ο ίδιος. Το όνομα αυτής: Kingsman.

Για να καταφέρει ο ατίθασος νεαρός να εξασφαλίσει μια θέση μυστικού πράκτορα, οφείλει να παλέψει σκληρά και να ξεπεράσει μια άκρως ανταγωνιστική και συχνά επικίνδυνη σειρά δοκιμασιών, στην οποία υποβάλλονται όλοι οι υποψήφιοι πράκτορες. Μόνο που για τον Έγκσι υπάρχει και μία πρόσθετη μικρή δυσκολία, καθώς θα πρέπει παράλληλα με τα τεστ του Kingsman να ξεπεράσει και το γεγονός πως ο ίδιος αποτελεί ένα «κοινωνικό απόβλητο», σε ένα περιβάλλον μορφωμένων, άρτια εκπαιδευμένων συνυποψήφιων, με υψηλές κοινωνικές συναναστροφές.

Παράλληλα, ο Χάρι προσπαθεί να εξιχνιάσει τις υποθέσεις της μυστηριώδους εξαφάνισης κάποιων διακεκριμένων ακαδημαϊκών, επιστημόνων και ψυχαγωγών, κυνηγώντας τον άνθρωπο που θεωρεί υπεύθυνο, τον Ρίτσμοντ Βαλεντάιν (Σάμιουελ Τζάκσον), έναν δισεκατομμυριούχο, φρικιό της τεχνολογίας και απογοητευμένο οίκο-ακτιβιστή, του οποίου η επιθυμία να σώσει τον πλανήτη με κάθε κόστος, τον οδήγησε στην ανάπτυξη ενός συστήματος με καταστροφικές συνέπειες.

Ο Έγκσι, με τη βοήθεια του Χάρι, πετυχαίνει τελικά να γίνει τόσο ένας ολοκληρωμένος τζέντλεμαν, όσο και ένας άψογος κατάσκοπος, αλλά θα καταφέρει ποτέ να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές του κατακτώντας την πολυπόθητη θέση στη μυστική υπηρεσία Kingsman;

Και θα μπορέσουν άραγε ποτέ να αποκαλύψουν όλη την αλήθεια πίσω από τα σατανικά σχέδια του Βαλεντάιν, προκειμένου να ξεσκεπάσουν τη δράση του και να τον σταματήσουν;

Παίζουν: Κόλιν Φερθ, Τάρον Έγκερτον, Σάμιουελ Τζάκσον, Μαρκ Στρονγκ, Τζακ Ντάβενπορτ, Μάικλ Κέιν.

*Star, Παρασκευή 26/01, στις 21:00

«Η καφετζού» (1956) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική ταινία Κωμωδία – Η κυρά-Καλλιόπη πλύστρα της γειτονιάς, μετατρέπεται σε καφετζού, μετά από προτροπή του Σπύρου Τσαρδή, τελειόφοιτου της οδοντιατρικής, που για οικονομικούς λόγους διατηρεί το καφενείο του πατέρα του και είναι ερωτευμένος με την Καίτη, αλλά δεν μπορεί να την ζητήσει από τους εύπορους γονείς της, λόγω του επαγγέλματος που ασκεί.

Η δουλειά έχει στηθεί έξυπνα: ο Σπύρος μαθαίνει τα οικογενειακά των πελατισσών του, τα ξεφουρνίζει στην κυρά – Καλλιόπη, που στη συνέχεια τα διαβάζει στο φλυτζάνι. Και το παραδάκι μαζεύεται μέχρι τη στιγμή που έρχεται η μητέρα της Καίτης και ζητάει από την καφετζού να της πει τι έγινε ένα πανάκριβο δακτυλίδι της, που ο σύζυγός της δώρισε στην ερωμένη του.

Μόνο που ο τελευταίος είναι ο πρώτος άνδρας της κυρά – Καλλιόπης και η τελευταία τον βάζει στη θέση του, αναγκάζοντάς τον όχι μόνο να αποδεχτεί τον Σπύρο, αλλά και να του ανοίξει οδοντιατρείο μετά τον γάμο του με την Καίτη…

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Μίμης Φωτόπουλος, Σμαρούλα Γιούλη, Ελένη Ζαφειρίου,Περικλής Χριστοφορίδης, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Νίκος Φέρμας

*Alpha, Παρασκευή 26/01, στις 21:00

«Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» (2016) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Περιπέτεια Φαντασίας – Μέσα στη νύχτα, όταν όλα τα παιδιά και οι μεγάλοι κοιμούνται πολύ βαθιά, όλα τα σκοτεινά πλάσματα βγαίνουν από τις κρυψώνες τους και έχουν τον κόσμο για τον εαυτό τους. Αυτό πιστεύει και σκέφτεται η 10χρονη Σόφη, όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί και στριφογυρίζει στο κρεβάτι της σε ένα ορφανοτροφείο του Λονδίνου.

Ένα βράδυ, η Σόφη παραβαίνει τους κανόνες και βγαίνει από το κρεβάτι της, βάζει τα γυαλιά της και σκύβει έξω από το παράθυρο για να δει πώς είναι ο κόσμος στο φως του φεγγαριού. Ξάφνου, η Σόφη βλέπει κάτι να έρχεται προς το μέρος της – κάτι πολύ ψηλό και μαύρο και λεπτό. Αυτό το κάτι είναι ένας Γίγαντας που κλέβει την Σόφη και την φέρνει στην πατρίδα του, την Γιγαντοχώρα.

Ευτυχώς, αυτός ο …χορτοφάγος Γίγαντας έχει μια καρδιά από χρυσάφι και δεν μοιάζει καθόλου με τους συμπατριώτες του. Η Σόφη θα τον γνωρίσει καλά και θα του δώσει το όνομα Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας, ενώ θα μάθει τα πάντα για τους Γίγαντες και την συνήθειά τους να τρώνε ανθρώπους.

Οι δύο φίλοι, μόνοι τους στον κόσμο μέχρι να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, θα καταστρώσουν ένα φιλόδοξο σχέδιο και θα αναχωρήσουν για το Λονδίνο για να σταματήσουν για τα καλά τους ανθρωποφάγους Γίγαντες.

Παίζουν: Μαρκ Ράιλανς, Ρούμπι Μπάρνχιλ, Ρεμπέκα Χολ, Πενέλοπε Ουίλτον, Τζεμέιν Κλεμέντ, Ρειφ Σπολ

*Open, Παρασκευή 26/01, στις 21:30

«Οι Ταξιδιώτες» (2021) σκηνοθεσία Νιλ Μπέργκερ

Μυστηρίου Περιπέτεια – 30 νεαροί άντρες και γυναίκες στέλνονται βαθιά στο διάστημα σε αναζήτηση μιας νέας πατρίδας. Η αποστολή θα εξελιχθεί σε εφιάλτη όταν πλέον δεν θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τι είναι χειρότερο, αυτό που έχουν να αντιμετωπίσουν έξω από το διαστημόπλοιο ή αυτό που συμβαίνει μέσα σε αυτό;

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Λίλι Ρόουζ Ντεπ, Άρτσι Ρενό, Άρτσι Μαντέκουε, Κουιντέσα Σουίντελ, Άιζακ Χέμπστεντ-Ράιτ, Μάντισον Χου, Τάι Σέρινταν, Σαντέ Ανταμς

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 26/01, στις 23:00

«Ο Πεταλούδας» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Νόερ

Δραματική περιπέτεια – Η επική ιστορία ενός διαρρήκτη θησαυροφυλακίων από τον υπόκοσμο του Παρισιού, ο οποίος παγιδεύεται και κατηγορείται άδικα για έναν φόνο, που δεν διέπραξε. Καταδικάζεται σε ισόβια για να εκτίσει την ποινή του σε ένα διαβόητο, απάνθρωπο σωφρονιστικό ίδρυμα στο «Νησί του Διαβόλου». Αποφασισμένος να ξανακερδίσει την ελευθερία του, με όποιο τίμημα, δημιουργεί μια απρόσμενη συμμαχία με έναν συγκρατούμενό του παραχαράκτη, προκειμένου να σχεδιάσουν την απόδρασή τους.

Παίζουν: Τσάρλι Χάναμ, Ράμι Μάλεκ, Κρίστοφερ Φεαρμπανκ, Ντάμιαν Οκλοπτζικ, Τόμι Φλάναγκαν, Ιβ Χιούσον.

*Star, Παρασκευή 26/01, στις 23:40

«Η συμμορία των έντεκα» (2001) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Κωμωδία Περιπέτεια – Για τον γοητευτικό και ταλαντούχο απατεώνα Ντάνι Όσιαν η καλύτερη ληστεία είναι πάντα η… επόμενη ληστεία. Αν και δεν έχει περάσει μια ολόκληρη μέρα από την αποφυλάκισή του από τις φυλακές του Νιου Τζέρσεϊ, έχει ήδη βάλει στο τραπέζι τα πλάνα της επόμενης κομπίνας του.

Σύντομα θα έρθει σε επαφή με τους ικανότερους απατεώνες της πιάτσας – ανάμεσά τους ένας επιτήδειος χαρτοπαίκτης, ένας ελαφροχέρης πορτοφολάς, ένας σπεσιαλίστας στις ανατινάξεις. Στόχος τους είναι να «χτυπήσουν» ταυτόχρονα τρία από τα μεγαλύτερα καζίνο του Λας Βέγκας, τα οποία ανήκουν στον αδίστακτο μεγιστάνα Τέρι Μπένεντικτ, ελαφρύνοντας τα χρηματοκιβώτιά του κατά 150 εκατομμύρια. Ο ίδιος έχει επίσης δεσμό με την Τες, τη πρώην σύζυγο του Όσιαν, και αυτό ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο για το παράτολμο σχέδιο που εξυφαίνει η συμμορία.

Παίζουν: Τζόρτζ Κλούνεϊ, Μπράντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Τζούλια Ρόμπερτς, Άντι Γκαρσία, Μπέρνι Μακ, Μαρκ Γκαντ, Έλιοτ Γκουλντ, Τιμ Πέρεζ, Φρανκ Πάτον, Σκοτ Κάαν, Έντι Τζέμισον, Τσεισι Άφλεκ, Κάρολ Φλόρενς

*Open, Παρασκευή 26/01, στις 00:00

«Απόδραση στον Αέρα» (1997) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Περιπέτεια – Μετά την οκτάχρονη φυλάκισή του, ο Κάμερον Πο, αξιωματικός του Αμερικανικού στρατού, ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί. Τόσα χρόνια μετά, δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στο γιο του και τη γυναίκα του. Αυτήν, άλλωστε, ήθελε τότε να προστατέψει, όταν σκότωσε τον μεθυσμένο άγνωστο, που της επιτέθηκε.

Αυτήν τώρα ανυπομονεί να ξαναδεί, μαζί με τον γιο του, που γεννήθηκε, όσο αυτός εξέτιε την ποινή του. Όμως, στο αεροπλάνο που επιβιβάζεται, βρίσκονται κάποιοι επικίνδυνοι κατάδικοι, που προορίζονται για μεταφορά σε φυλακή υψίστης ασφάλειας. Όταν κάποια στιγμή, παίρνουν τον έλεγχο του αεροπλάνου με αρχηγό τους τον Σάιρους The Virus, προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό, ο Κάμερον δεν έχει σκοπό να μείνει απαθής.

Για άλλη μια φορά, θα ξαναπάρει το νόμο στα χέρια του για να τους εμποδίσει. Είναι όμως έτοιμος να υποστεί για άλλη μια φορά τις συνέπειες;

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζον Κιούζακ, Τζον Μάλκοβιτς, Ντάνι Τρέγιο, Βιν Ρέιμς, Τρίσια Πόε, Μόνικα Πότερ.

*Alpha, Παρασκευή 26/01, στις 00:40

«Death Proof» (2007) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Θρίλερ Δράσης – Μετά τη δύση του ηλίου, η πιο καυτή DJ του Τέξας, η Τζούλια, συναντά τις δύο κολλητές της για ξέφρενη διασκέδαση. Οι τρεις φίλες γυρίζουν από μπαρ σε μπαρ και τραβάνε τα βλέμματα όλων. Αυτό όμως που δε γνωρίζουν είναι πως έχουν τραβήξει και την προσοχή ενός επικίνδυνου δολοφόνου, ο οποίος σκοτώνει όμορφες γυναίκες με το αυτοκίνητό του. Καθώς η νύχτα πέφτει για τα καλά και οι τρεις κολλητές συνεχίζουν τις εξορμήσεις τους, ο δολοφόνος πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Παίζουν: Κερτ Ράσελ, Ροζάριο Ντόσον, Βανέσα Φερλίτο, Ρόουζ ΜακΓκόουαν, Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ

*Skai, Παρασκευή 26/01, στις 01:30

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» (1979) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μπέντον

Δραματική – Ο Τεντ Κράμερ (Ντάστιν Χόφμαν) είναι ένας εργασιομανής διαφημιστής, ο οποίος αδιαφορεί για τη γυναίκα του Τζοάνα (Μέριλ Στριπ) και τον γιο τους Μπίλι (Τζάστιν Χενρι).

Όταν η Τζοάνα φτάνει στα όριά της και τον εγκαταλείπει, αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνος του τον γιο του, με τον οποίο είναι δύσκολο να έρθει κοντά αφού δεν του δίνει την προσοχή που του έδινε η μητέρα του τόσο καιρό.

Μετά από 1,5 χρόνο η Τζοάνα αφού βρήκε δουλειά, επιστρέφει αποφασισμένη να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού της. Η δικαστική διαμάχη που ακολουθεί θα καταστρέψει τους χαρακτήρες και των δύο και το αντίκτυπο θα επηρεάσει και τον μικρό τους γιο.

Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Τζάστιν Χένρι, Μέριλ Στριπ, Τζέιν Αλεξάντερ, Χάουαρντ Νταφ

*Mega, Παρασκευή 26/01, στις 02:20

«The Courier» (2019) σκηνοθεσία Ζάκαρι Άντλερ

Περιπέτεια – Ένας αδίστακτος εγκληματίας δίνει εντολή να βγει από τη μέση ο μοναδικός μάρτυρας, που θα καταθέσει σε μια σημαντική δίκη εναντίον του.

Μια μυστηριώδης γυναίκα-κούριερ μεταφέρει, χωρίς να το γνωρίζει, ένα πακέτο που περιέχει μια βόμβα αερίου, με αποδέκτη τον μάρτυρα. Όταν η γυναίκα τον σώζει από βέβαιο θάνατο, οι δυο τους θα βρεθούν κυνηγημένοι από μια στρατιά δολοφόνων…

Παίζουν:Γκάρι Όλντμαν, Όλγα Κιριλένκο, Κάλι Τέιλορ, Αλίσια Αγκνεσον, Αμίτ Σαχ, Γκρεγκ Όρβις, Ντέρμοντ Μάλρονεϊ, Λη Τσαρλς, Γουίλιαμ Μόσλεϊ, Γκόρντον Αλεξάντερ

*Star, Παρασκευή 26/01, στις 02:30