9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Infinite» (2021) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράσης – Ένας άνδρας ανακαλύπτει ξαφνικά ότι είναι αθάνατος αφού αναγεννιέται συνεχώς και έχει ζήσει δεκάδες άλλες ζωές πριν από αυτή. Αρχικά νομίζει ότι αυτό είναι ψευδαισθήσεις, αλλά στην πραγματικότητα είναι αναμνήσεις μιας προηγούμενης ζωής. Για έναν απροσδιόριστο λόγο ένας άλλος άντρας τον κυνηγά, γιατί αποτελεί μέρος μιας μυστικής ομάδας που αποκαλούνται «Infinites», και οι οποίοι έχουν σκοπό τη σωτηρία του κόσμου.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τσούετελ Ετζιοφόρ, Σόφι Κούκσον, Τζέισον Ματζούκας, Ρούπερτ Φρεντ

*Alpha, Κυριακή 28/01, στις 21:00

«Ο Πυρετός της Τουλίπας» (2017) σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουικ

Δραματική Ρομαντική – 17ος αιώνας, Ολλανδία.

Ακολουθεί την ιστορία ενός Ολλανδού ζωγράφου, του Γιαν Βαν Λους, στον οποίο ανατίθεται να ζωγραφίσει το πορτρέτο της συζύγου ενός πλούσιου εμπόρου (Κρίστοφερ Γουόλς) , της Σοφία Σαντβουρτ (Αλίσια Βικάντερ). Ο Γιαν ερωτεύεται γρήγορα τη Σοφία και ξεκινούν μια ερωτική σχέση.

Το σκηνικό της ιστορίας είναι το αποκορύφωμα της μανίας της τουλίπας, μιας οικονομικής φούσκας που δημιουργήθηκε από την κερδοσκοπία στην ολλανδική αγορά τουλίπας στις αρχές της δεκαετίας του 1600.

Αυτό παρέχει το σκηνικό για ένα παθιασμένο ειδύλλιο μεταξύ του Γιαν και της Σοφίας, αλλά χρησιμεύει και ως αλληγορία για τη σχέση τους. Καθώς η αγορά τουλίπας καταρρέει, η σχέση και το κοινό μέλλον τους στην Αμερική απειλείται από τις οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις της εποχής τους.

Η ταινία Πυρετός της Τουλίπας εξετάζει τους κινδύνους της απαγορευμένης αγάπης και τις συνέπειες της παραβίασης των κανόνων της κοινωνίας. Ο Γιαν και η Σοφία διακινδυνεύουν τη φήμη τους, τα προς το ζην και την ασφάλεια των οικογενειών τους προκειμένου να είναι μαζί. Στο τέλος, πρέπει να κάνουν μια δύσκολη επιλογή ανάμεσα στην αγάπη τους και την κοινωνική τους θέση.

Η ταινία Tulip Fever παρακολουθεί επίσης την ιστορία της Μαρίας, ενός φτωχού ορφανού κοριτσιού που προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια στο σπίτι της Σοφίας. Η Μαρία γίνεται γρήγορα φίλη με τον Τζαν και τη Σοφία και τους βοηθά να κρατήσουν μυστική τη σχέση τους.

Παίζουν: Ντέιν Ντε Χάαν, Αλίσια Βικάντερ, Κριστόφ Βαλτς, Τζούντι Ντεντς, Τζακ Ο’Κόνελ, Κάρα Ντελεβίν, Τομ Χόλαντερ, Μάθιου Μόρισον, Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ

*Open, Κυριακή 28/01, στις 22:00

«Ζητείται επειγόντως γαμπρός» (1971) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Ρένα Βλαχοπούλου είναι μια ώριμη χήρα και επιτυχημένη επιχειρηματίας που αποφασίζει να ξαναφτιάξει τη ζωή της.
Δυστυχώς στην προσπάθεια αυτή ερωτεύεται άντρες νεότερους όπως ο Ντίμης (Παύλος Λιάρος) ή τον γοητευτικό πλέι-μπόι Άγγελο (Ανδρέας Μπάρκουλης), οι οποίοι ενώ αρχικά δείχνουν να την προσεγγίζουν από ενδιαφέρον για αυτή, σύντομα στρέφουν την προσοχή τους στην νεαρή κόρη της Πίτσα (Μπέτυ Λιβανού), η οποία είναι σε ηλικία γάμου.

Και ενώ συνέρχεται από την απογοήτευση διαπιστώνει ότι και ένας υπάλληλός της προσπαθεί να την ξεμοναχιάσει και ενώ αρχικά αφήνεται να παρασυρθεί, σύντομα διαπιστώνει ότι θέλει να της ζητήσει δανεικά τα οποία χρειάζεται.

Λυπημένη και εντελώς μόνη δείχνει να έχει χάσει τη θέληση και κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή…

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Μπέτυ Λιβανού, Ανδρέας Μπάρκουλης, Άννα Κυριακού, Παύλος Λιάρος, Βασίλης Ανδρονίδης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Μαίρη Σπάθη, Βάσω Βενιέρη.

*Ant1, Κυριακή 28/01, στις 22:00

«Deja Vu: 4 ημέρες, 6 ώρες πίσω» (2006) σκηνοθεσία Τόνυ Σκοτ

Δράσης – Η έρευνα για την εξιχνίαση μιας δολοφονίας οδηγεί τον αξιωματικό του FBI Νταγκ Κάρλιν στην απόρρητη κυβερνητική συσκευή «Παράθυρο του Χρόνου», που του δίνει τη δυνατότητα να δει τα γεγονότα που συνέβησαν 4 ημέρες και 6 ώρες στο παρελθόν.

Αυτή φαίνεται να είναι και η μόνη περίπτωση για να ταξιδέψει κάποιος πίσω στο χρόνο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αποτρέψει τη δολοφονία, αλλά και μια μεγάλη τρομοκρατική επιχείρηση, με διεθνή αντίκτυπο. Πόσο εφικτό μπορεί να είναι όμως στην πραγματικότητα για κάποιον να εμποδίσει το παρελθόν για να προστατέψει το μέλλον;

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βαλ Κίλμερ, Πόλλα Πάττον, Μπρους Γρίνγουντ, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Τζιμ Καβίζελ.

*Alpha, Κυριακή 28/01, στις 23:20

«Παγκόσμιος Κίνδυνος: Geostorm» (2017) σκηνοθεσία Ντιν Ντέβλιν

Δράσης – Μετά από μια, άνευ προηγουμένου, σειρά φυσικών καταστροφών απειλητικών για τον πλανήτη, οι παγκόσμιοι ηγέτες αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα σύνθετο δίκτυο δορυφόρων προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τις κλιματικές αλλαγές και να κρατήσουν τον πλανήτη ασφαλή. Κάτι όμως, δεν πάει καλά… Το σύστημα, που κατασκευάστηκε για να προστατέψει τη Γη, της επιτίθεται και πλέον οι επιστήμονες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν την αιτία, πριν μια, επικών διαστάσεων, καταιγίδα καταστρέψει τα πάντα και τους πάντες στο πέρασμά της.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζιμ Στέρτζες, Aμπι Κόρνις, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, Ντάνιελ Γου, Eντ Χάρις και Aντι Γκαρσία.

*Star, Κυριακή 28/01, στις 23:30

«Σέρλοκ Χολμς» (2009) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Περιπέτεια – Ο θρυλικός και δαιμόνιος Σέρλοκ Χολμς, έχει μόλις καταφέρει να κατατροπώσει τον σκοτεινό «μάγο» και κατά συρροή δολοφόνο Λόρδο Μπλάκγουντ και να τον στείλει εκεί από όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Δε θα προλάβει όμως να απολαύσει τη νίκη του αλλά ούτε και… τον φόβο που εμπνέει πια σε κάθε επίδοξο εγκληματία, αφού  ο Λόρδος Μπλάκγουντ επιστρέφει μυστηριωδώς στη ζωή και οργανώνει άμεσα τη σπείρα του.

Ο Σέρλοκ Χολμς αναγκάζεται να ανασκουμπωθεί και να ριχτεί στη μάχη για άλλη μια φορά. Στο πλευρό του πάντα ο πιστός του φίλος και βοηθός, Dr. Watson, που έχει κάθε λόγο να δει τον Λόρδο Μπλάκγουντ να καταστρέφεται. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει, όμως, είναι ο μυστηριώδης ρόλος της απόλυτα σαγηνευτικής, αλλά και απρόβλεπτης Ιρίν Άντλερ

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαρκ Στρονγκ.

*Open, Κυριακή 28/01, στις 00:00

«Syriana» (2005) σκηνοθεσία Στίβεν Γκέιγκαν

Δραματική Τρόμου – Eταιρίες παραγωγής πετρελαίου, πραγματικοί πολυεθνικοί κολοσσοί, επιχειρούν να επικρατήσουν στο νευραλγικό χώρο της Μέσης Ανατολής.

Αμερικανική κυβέρνηση και οικονομικοί παράγοντες της χώρας διαμορφώνουν ισορροπίες κατάλληλες προκειμένου να εξασφαλίσουν την κύρια πρόσβαση στη περιοχή. Οι μυστικές υπηρεσίες συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση στέλνοντας στρατευμένους, αναλώσιμους πράκτορες για να φέρουν σε πέρας διάφορες αποστολές στο όνομα της ασφάλειας και της ευημερίας των Η.Π.Α.

Από την άλλη μεριά ένας οραματιστής πρίγκιπας του Περσικού Κόλπου προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντα της πατρίδας του, απαλλαγμένος, όσο μπορεί, από ξένες επιρροές και προσταγές.

Οι πολιτικές εξελίξεις όμως στη περιοχή καθίστανται περίπλοκες.

Την ίδια στιγμή οι όποιες εξελίξεις στη βιομηχανία πετρελαίου επηρεάζουν τις ζωές των εργατών, που από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλάζουν δραματικά…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Κρίστοφερ Πάλμερ, Τζέφρι Ράιτ, Τζορτζ Κλούνεϊ, ΑΜάντα Πητ, Κάγιαν Νόβακ, Κρις Κούπερ, Ρόμπερτ Φοξγουόρθ, Νίκι Χένσον, Μαζχαρ Μουνίρ

*Star, Κυριακή 28/01, στις 01:45

«Ο Τρομοκράτης» (1997) σκηνοθεσία Άλαν Τζ. Πάκουλα

Δράσης Περιπέτεια – Ο Φράνκι Μακ Γκουάιρ, ένας νεαρός Ιρλανδός, είναι στρατολογημένος στον αγώνα ενάντια των Άγγλων. Και όχι τυχαία, αφού σε ηλικία 8 χρόνων ήταν μάρτυρας του θανάτου του πατέρα του, μέλους του IRA, στη διάρκεια των δραματικών γεγονότων στο Μπέλφαστ το 1972. Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από τότε και ο Φράνκι, ως μέλος του IRA, ξεκινά για τη Νέα Υόρκη, για να αγοράσει πυραύλους. Εκεί, φιλοξενείται στο σπίτι του Τομ, ενός αστυνομικού Ιρλανδικής καταγωγής, πατέρα τριών κοριτσιών. Όταν αυτός ανακαλύπτει την πραγματική ταυτότητα και την αποστολή του φιλοξενουμένου του, διχάζεται ανάμεσα στο καθήκον και τη φιλία, μια και στο πρόσωπό του είχε δει το γιο που ποτέ του δεν είχε αποκτήσει…

Ο Μπραντ Πιτ και ο Χάρισον Φορντ πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την καταπληκτική περιπέτεια θρίλερ, που πραγματεύεται το θέμα της τρομοκρατίας και συνδιαπλέκεται με τη σχέση πατέρα-γιου, πάντα με φόντο το ιρλανδικό πρόβλημα και τα όσα γίνονται στη Βόρεια Ιρλανδία. Βέβαια, για όσους ξέρουν τον σκηνοθέτη ‘Αλαν Τζ. Πάκουλα, θα τη δουν ως ένα πολιτικό θρίλερ για την τρομοκρατία. Ανεξάρτητα ωστόσο από την οπτική γωνία που θα την δει ο καθένας, αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι η συναρπαστική ερμηνεία των δυο μεγάλων πρωταγωνιστών της, η άψογη παραγωγή της και το άψογο τελικό αποτέλεσμα.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Μπραντ Πιτ, Νατάσα μακ Ελόουν, Μάργκαρετ Κόλιν, Τριτ Γουίλιαμς, Ρούμπεν Μπλέιντς, Τζούλια Στάιλς, Σάιμον Τζόουνς

*Mega, Κυριακή 28/01, στις 02:10

«Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» (2016) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Περιπέτεια Φαντασίας – Μέσα στη νύχτα, όταν όλα τα παιδιά και οι μεγάλοι κοιμούνται πολύ βαθιά, όλα τα σκοτεινά πλάσματα βγαίνουν από τις κρυψώνες τους και έχουν τον κόσμο για τον εαυτό τους. Αυτό πιστεύει και σκέφτεται η 10χρονη Σόφη, όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί και στριφογυρίζει στο κρεβάτι της σε ένα ορφανοτροφείο του Λονδίνου.

Ένα βράδυ, η Σόφη παραβαίνει τους κανόνες και βγαίνει από το κρεβάτι της, βάζει τα γυαλιά της και σκύβει έξω από το παράθυρο για να δει πώς είναι ο κόσμος στο φως του φεγγαριού. Ξάφνου, η Σόφη βλέπει κάτι να έρχεται προς το μέρος της – κάτι πολύ ψηλό και μαύρο και λεπτό. Αυτό το κάτι είναι ένας Γίγαντας που κλέβει την Σόφη και την φέρνει στην πατρίδα του, την Γιγαντοχώρα.

Ευτυχώς, αυτός ο …χορτοφάγος Γίγαντας έχει μια καρδιά από χρυσάφι και δεν μοιάζει καθόλου με τους συμπατριώτες του. Η Σόφη θα τον γνωρίσει καλά και θα του δώσει το όνομα Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας, ενώ θα μάθει τα πάντα για τους Γίγαντες και την συνήθειά τους να τρώνε ανθρώπους.

Οι δύο φίλοι, μόνοι τους στον κόσμο μέχρι να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, θα καταστρώσουν ένα φιλόδοξο σχέδιο και θα αναχωρήσουν για το Λονδίνο για να σταματήσουν για τα καλά τους ανθρωποφάγους Γίγαντες.

Παίζουν: Μαρκ Ράιλανς, Ρούμπι Μπάρνχιλ, Ρεμπέκα Χολ, Πενέλοπε Ουίλτον, Τζεμέιν Κλεμέντ, Ρειφ Σπολ

*Open, Κυριακή 28/01, στις 02:30