7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Τα Τελευταία 8 Λεπτά» (2011) σκηνοθεσία Ντανκαν Τζόουνς

Δράσης Μυστηρίου – Ο Τζέικ Τζιλενχααλ είναι ο στρατιώτης Κόλτερ Στίβενς, ο οποίος ξυπνά μέσα σε ένα επιβατικό τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να έχει καμιά ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί.

Το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι να πετάει με ένα ελικόπτερο για μια αποστολή στο Ιράκ.
Όμως για τους ανθρώπους γύρω του, συμπεριλαμβανομένης και της φίλης του Κριστίνα, αλλά και της αντανάκλασής του στον καθρέφτη είναι κάποιος άλλος. Είναι ο Σον Φεντρες, δάσκαλος σε σχολείο.
Ενώ μιλάει για αυτό το μπέρδεμα στη Κριστίνα, το τρένο συγκρούεται με ένα άλλο τρένο και σκοτώνονται όλοι.

Ο Στίβενς ξυπνά απότομα μέσα σε ένα αμυδρά φωτισμένο πιλοτήριο. Μέσω μιας οθόνης βίντεο, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Κόλιν Γκουντγουίν επαληθεύει την ταυτότητα του Στίβενς και του λέει ότι η αποστολή του είναι, να βρει τον βομβιστή του τρένου πριν τον στείλει πίσω στη στιγμή που ξύπνησε στο τρένο.

Πιστεύοντας ότι δοκιμάζεται σε μια προσομοίωση, ο Στίβενς βρίσκει τη βόμβα σε έναν αεραγωγό μέσα στην τουαλέτα, αλλά δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον βομβιστή, προσπαθώντας να τον εξουδετερώσει πριν το τρένο εκραγεί ξανά….

Παίζουν: Τζέικ Τζιλενχααλ, Μισέλ Μοναγκαν, Βέρα Φαρμιγκα, Τζέφρι Ράιτ, Μισέλ Αρντεν, Ράσελ Πήτερς.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 31/01 στις 21:00

«Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών» (2011) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης – Η δεύτερη περιπέτεια του εκκεντρικού και ελαφρώς παρανοϊκού ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) και του συνεργάτη του Δρ. Γουάτσον (Τζουντ Λοου) ξεκινά το 1891, όταν ένα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, φέρνει την Γαλλία και τη Γερμανία στα πρόθυρα πολέμου.

Όταν ο πρίγκιπας της Αυστρίας θα βρεθεί νεκρός, ο επιθεωρητής Λέστραντ (Έντι Μάρσαν) συμπεραίνει πως πρόκειται για αυτοκτονία. Αντίθετα ο Χολμς συμπεραίνει πως πρόκειται για φόνο, ένα φόνο που είναι απλώς ένα μικρό κομμάτι ενός μεγαλύτερου και ιδιαίτερα δυσοίωνου παζλ.

Ο Σέρλοκ Χολμς, ψυχανεμίζεται ότι αυτή η τεχνητή ένταση είναι δουλειά του περίφημου Καθηγητή Μοριάρτι (Τζάρεντ Χάρις), ο οποίος εκτός από επιφανής επιστήμονας, είναι και η νέμεση του Χολμς, ο μόνος άνθρωπος ικανός να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην οξυδέρκειά του.

Ο ήρωας μας, ανέκαθεν ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στον χώρο… μέχρι τώρα.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Τζάρεντ Χάρις, Νούμι Ραπάς, Τόμπι Τζόουνς, Στίβεν Φράι, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς.

*Open, Τετάρτη 31/01 στις 21:30

«Περίπτωση Συνείδησης» (2017) σκηνοθεσία Βαχίντ Ζαλιλβάντ

Δραματική – Μια ελεγεία για τους ανθρώπους που ονειρευόμασταν να γίνουμε κι όμως θάψαμε μέσα μας.

Ένας ευυπόληπτος ιατροδικαστής εμπλέκεται σε ένα τροχαίο, όπου τραυματίζεται ένα οχτάχρονο αγοράκι. Ο άνδρας προτίθεται να πληρώσει αποζημίωση στον πατέρα του παιδιού και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά εις μάτην. Το άλλο πρωί, βρίσκει στο νοσοκομείο το πτώμα του αγοριού που έχει μεταφερθεί εκεί για αυτοψία, αλλά η πρώτη γνωμάτευση δείχνει θάνατο από δηλητηρίαση.

Ένα εκλεκτό δείγμα του κινηματογράφου των ηθικών διλημμάτων, μπολιασμένo με την ιρανική κινηματογραφική παράδοση της ενδελεχούς μελέτης χαρακτήρων, μια ελεγεία για τους ανθρώπους που ονειρευόμασταν να γίνουμε κι όμως θάψαμε μέσα μας.

Παίζουν: Ναβίντ Μοχαμαντζάντεχ, Αμίρ Αγκά’ι, Χεντιγιέ Τεχράν

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 31/01 στις 23:00

«Ο Πυρετός της Τουλίπας» (2017) σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουικ

Δραματική Ρομαντική – 17ος αιώνας, Ολλανδία.

Ακολουθεί την ιστορία ενός Ολλανδού ζωγράφου, του Γιαν Βαν Λους, στον οποίο ανατίθεται να ζωγραφίσει το πορτρέτο της συζύγου ενός πλούσιου εμπόρου (Κρίστοφερ Γουόλς) , της Σοφία Σαντβουρτ (Αλίσια Βικάντερ). Ο Γιαν ερωτεύεται γρήγορα τη Σοφία και ξεκινούν μια ερωτική σχέση.

Το σκηνικό της ιστορίας είναι το αποκορύφωμα της μανίας της τουλίπας, μιας οικονομικής φούσκας που δημιουργήθηκε από την κερδοσκοπία στην ολλανδική αγορά τουλίπας στις αρχές της δεκαετίας του 1600.

Αυτό παρέχει το σκηνικό για ένα παθιασμένο ειδύλλιο μεταξύ του Γιαν και της Σοφίας, αλλά χρησιμεύει και ως αλληγορία για τη σχέση τους. Καθώς η αγορά τουλίπας καταρρέει, η σχέση και το κοινό μέλλον τους στην Αμερική απειλείται από τις οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις της εποχής τους.

Η ταινία Πυρετός της Τουλίπας εξετάζει τους κινδύνους της απαγορευμένης αγάπης και τις συνέπειες της παραβίασης των κανόνων της κοινωνίας. Ο Γιαν και η Σοφία διακινδυνεύουν τη φήμη τους, τα προς το ζην και την ασφάλεια των οικογενειών τους προκειμένου να είναι μαζί. Στο τέλος, πρέπει να κάνουν μια δύσκολη επιλογή ανάμεσα στην αγάπη τους και την κοινωνική τους θέση.

Η ταινία Tulip Fever παρακολουθεί επίσης την ιστορία της Μαρίας, ενός φτωχού ορφανού κοριτσιού που προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια στο σπίτι της Σοφίας. Η Μαρία γίνεται γρήγορα φίλη με τον Τζαν και τη Σοφία και τους βοηθά να κρατήσουν μυστική τη σχέση τους.

Παίζουν: Ντέιν Ντε Χάαν, Αλίσια Βικάντερ, Κριστόφ Βαλτς, Τζούντι Ντεντς, Τζακ Ο’Κόνελ, Κάρα Ντελεβίν, Τομ Χόλαντερ, Μάθιου Μόρισον, Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ

*Open, Τετάρτη 31/01 στις 00:00

«Δρόμος από Πάγο» (2021) σκηνοθεσία Τζόναθαν Χένσλι

Δράσης – Μετά την κατάρρευση ενός απομονωμένου ορυχείου διαμαντιών στον μακρινό βόρειο Καναδά, ένας οδηγός φορτηγού καλείται να ηγηθεί μίας αταίριαστης ομάδας πάνω από τον παγωμένο ωκεανό, για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι εργάτες του ορυχείου.

Αντιμέτωποι με τον πάγο που έχει αρχίσει να λιώνει και μία καταιγίδα που πλησιάζει, ανακαλύπτουν ότι η πραγματική απειλή δεν είναι αυτή που νόμιζαν.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπέντζαμιν Γούοκερ, Αμπερ Μιντθάντερ, Μάρκους Τόμ

*Alpha, Τετάρτη 31/01 στις 00:15

«Ο Τιμωρός: Ζώνη Πολέμου» (2009) σκηνοθεσία Λέξι Αλεξάντερ

Περιπέτεια – Ο Φρανκ Κασλ, πρώην αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων επιστρέφει ως Τιμωρός.
Αυτή τη φορά θα κηρύξει πόλεμο σε δύο μέτωπα.

Ο πρώτος του αντίπαλος είναι ο Μπίλι Ρουσότι, αρχηγός της Μαφίας που θέλει να εκδικηθεί για τα εγκαύματα που του προκάλεσε ο Τιμωρός και τον άφησαν παραμορφωμένο.
Τώρα συγκεντρώνει τον δικό του στρατό, πείθοντας τους ηγέτες της μαφίας ότι μπορεί να σκοτώσει τον Κασλ, για να κυριαρχήσει στη νύχτα της Νέας Υόρκης και να αφανήσει για πάντα τον Τιμωρό.

Στο δεύτερο μέτωπο, η αστυνομία εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό εναντίον του Τιμωρού, κατηγορώντας τον σκοτεινό αντι-ήρωα ότι ευθύνεται για τη δολοφονία πράκτορα του FBI.

Η πράκτορας Στέφανι Γουέστ είναι αποφασισμένη να συλλάβει τον Κασλ αλλά και τον Ρουσότι.

Τώρα ο Τιμωρός θα δώσει την ύστατη μάχη για να αποφύγει τη σύλληψη αλλά και να εμποδίσει τον Ρουσότι να κυριαρχήσει στον κόσμο της νύχτας.

Παίζουν: Ρέι Στίβενσον, Ντόμινικ Γουέστ, Τζούλι Μπενζ, Κόλιν Σάλμον, Νταγκ Χάτσισον, Ντας Μίχοκ, Γουέιν Νάιτ, Ρομάνο Ορτσάρ, Στέφανι Γιανουσαουσκας, Μαρκ Καμάχο, Ρομάνο Ορζάρι, Λάρι Ντέι

*Mega, Τετάρτη 31/01 στις 01:20

«Αγαπώντας τον Πάμπλο» (2017) σκηνοθεσία Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

Δραματική – Στο τέλος του 1993 η Κολομβιανή τηλεοπτική παρουσιάστρια Βιρχίνια Βαγέχο φυγαδεύεται από τη χώρα της με τη βοήθεια της αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών. Πρώην ερωμένη του Πάμπλο Εσκομπάρ, θυμάται την ιλιγγιώδη άνοδο και την κατακόρυφη πτώση του μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών στην ιστορία. Η ταινία καταγράφει την «ηγεμονία» του καρτέλ του Εσκομπάρ στην Κολομβία, σε μια περίοδο βίας και τρομοκρατίας που χώρισε τη χώρα στα δύο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Παίζουν: Χαβιέρ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ, Πίτερ Σκάρσγκαρντ, Τζούλιετ Ρεστρέπο.

*Star, Τετάρτη 31/01 στις 02:00