9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε απόψε στην τηλεόραση μας.

«Ο Ατσίδας» (1962) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο αυστηρός αδελφός μιας κοπέλας απειλεί να σκοτώσει τον αγαπημένο της γιατί δεν την παντρεύεται, ενώ και αυτός έχει το ίδιο πρόβλημα με τη δική του αγαπημένη. Μια μέρα ένας άγνωστος σε ένα εξοχικό κέντρο του αποκαλύπτει το «στρίβειν δια του αρραβώνος». Όταν όμως επιστρέφει στο σπίτι διαπιστώνει ότι ο άγνωστος είναι ο αγαπημένος της αδελφής του, ο οποίος εφαρμόζει τη μέθοδο μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, Θανάσης Βέγγος, Τζόλυ Γαρμπή, Στέφανος Στρατηγός, Μαρία Βούλγαρη, Β. Πρωτόπαππας, Παντελής Ζερβός.

*Alpha, Παρασκευή 02/02, στις 21:00

«Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» (2005) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Περιπέτεια Φαντασίας – Ο Τσάρλι είναι ένα φτωχό αλλά καλότροπο παιδί που επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να επισκεφτεί το φημισμένο εργοστάσιο σοκολάτας του Γουίλι Γουόνκα, όπου παλιά εργαζόταν κι ο παππούς του.

Ο ιδιοκτήτης του, παράξενος κι απόμακρος, δεν ανοίγει ποτέ τις πύλες του κόσμου του για κανένα.

Μια μέρα αποφασίζει να βάλει πέντε χρυσές προσκλήσεις μέσα στις σοκολάτες του και να καλέσει τα τυχερά παιδιά που θα τις βρουν στο εργοστάσιο του.

Ο Τσάρλι βρίσκει μία τέτοια πρόσκληση και μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά, που αποδεικνύονται εκνευριστικά, κακομαθημένα ή απλά ανυπόφορα, ετοιμάζονται να διαβούν την πύλη του εργοστασίου σοκολάτας.

Η ξενάγηση, ωστόσο, δεν θα είναι τόσο απλή ούτε για τα παιδιά ούτε για τους συνοδούς τους, καθώς πολλά περίεργα και μαγικά γεγονότα θα συμβούν.

*Open, Παρασκευή 02/02, στις 21:30

«Κινγκ: Μια ιστορία εκδίκησης» (2016) σκηνοθεσία Φαμπρίς Ντε Βελς

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Τσάντγουϊκ Μπόουσμαν είναι ο νοτιοαφρικανός Τζέικομπ Κινγκ, ένας ξένος σε ξένη γη.
Έχοντας χάσει την επαφή με την αδερφή του Μπιάνκα φτάνει στος Λος Άντζελες αποφασισμένος να βρει στοιχεία και αποδείξεις.

Αντί να λουφάζει κάτω από τον καυτό ήλιο της Πόλης των Αγγέλων, αυτός περιδιαβαίνει στο άναρχο, κολασμένο αστικό τοπίο, ανάμεσα σε συμμορίες του δρόμου και αγριότητες. Θέλει να μάθει τι της έχει συμβεί, επιζητεί απαντήσεις, επιζητεί εκδίκηση. Και πάνω από όλα αυτά, θέλει αίμα.

Το μόνο θετικό συμβάν στην αναζήτησή του η γνωριμία με την Κέλι (Τερέσα Πάλμερ) και την κόρη της.

Παίζουν: Τσάντγουϊκ Μπόουσμαν, Λουκ Έβανς, Τερέζα Πάλμερ, Τομ Φέλτον, Άλφρεντ Μολίνα.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 02/02, στις 23:00

«Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή» (2017) σκηνοθεσία Πάτρικ Χιούζ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Δίχως άδεια και υπό επιτήρηση, ο Μπράις αναγκάζεται να επανέλθει στην ενεργό δράση από την ακόμα περισσότερο ασταθή γυναίκα του Ντάριους, την διαβόητη διεθνούς φήμης απατεώνισσα Σόνια Κινκέιντ.

Καθώς ο Μπράις οδηγείται εκτός ορίων από τους δύο προστατευόμενους του, οι τρεις τους αναμειγνύονται σε μια παγκόσμια συνομωσία και σύντομα θα βρεθούν ανάμεσα στην Ευρώπη και ένα εκδικητικό και παντοδύναμο εχθρό.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Σάλμα Χάγιεκ, Φρανκ Γκρίλο, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ, Αντόνιο Μπαντέρας, Μόργκαν Φρίμαν.

*Star, Παρασκευή 02/02, στις 23:15

«Η Συμμορία των Δώδεκα» (2004) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράσης Κωμωδία – Τρία χρόνια μετά τη «Συμμορία των Έντεκα», ο Ντάνι Όσιαν, η συμμορία του και η πανέξυπνη Τες, επανέρχονται στο προσκήνιο δριμύτεροι.

Ο διψασμένος για εκδίκηση Τέρι Μπένεντικτ θα ανακαλύψει τα ίχνη τους και θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά από «βρόμικες δουλειές» που ξεκινούν από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Άμστερνταμ έως το Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες.

Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουν και να του παραδώσουν το διπλάσιο ποσό από αυτό που του είχαν κλέψει.

Παράλληλα, όμως, μία πράκτορας της «Europol» (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς) και ένας μυστηριώδης και εκκεντρικός Γάλλος διαρρήκτης (Βενσάν Κασέλ) θα κάνουν το παν για να σπάσουν τη συνοχή της συμμορίας και να ματαιώσουν τα σχέδιά τους…

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Άντι Γκαρσία, Μπέρνι Μακ, Ντον Τσιντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Βενσάν Κασέλ και Άλμπερτ Φίνεϊ.

*Open, Παρασκευή 02/02, στις 00:00

«Οι Ρυθμιστές» (2011) σκηνοθεσία Τζορτζ Νόλφι

Ρομαντική Τρόμου – Ο Ντέιβιντ, ένας ικανότατος και πολλά υποσχόμενος, νέος πολιτικός, γνωρίζει τυχαία μια πανέμορφη μπαλαρίνα και την ερωτεύεται παράφορα. Τότε εμφανίζονται από το πουθενά κάποιοι μυστηριώδεις άντρες, οι οποίοι φαίνεται πως συνωμοτούν προκειμένου να τους κρατήσουν χώρια.

Ο Ντέιβιντ μαθαίνει τελικά, πως οι άντρες αυτοί ονομάζονται «Ρυθμιστές» και είναι απεσταλμένοι της Μοίρας με αποστολή τους να εμποδίσουν, με κάθε τρόπο, τη σχέση μεταξύ των δύο νέων, καθώς κάτι τέτοιο θα ανέτρεπε τη ροή της Αμερικανικής Ιστορίας και όχι μόνο!

Ο Ντέιβιντ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει πειθήνια το πεπρωμένο, που οι άλλοι έχουν προδιαγράψει για εκείνον ή αν θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή και θα ρισκάρει τα πάντα, αδιαφορώντας για το όποιο κόστος…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Έμιλι Μπλαντ, Λίζα Θόρεσον, Μάικλ Κέλι, Τέρενς Σταμπ, Τζον Σλέιτερι.

*Alpha, Παρασκευή 02/02, στις 00:30

«Αυτοκρατορία» (2016) σκηνοθεσία Ντάνιελ Ραγκούσις

Δραματική – Ο ιδεαλιστής και φιλόδοξος πράκτορας του FBI, Νέιτ Φόστερ αναλαμβάνει να εισχωρήσει μυστικά σε μία εξτρεμιστική ρατσιστική οργάνωση καθώς υπάρχουν σοβαρές υποψίες πως τα μέλη της είναι υπεύθυνα για τη ληστεία μιας  επικίνδυνης χημικής ουσίας. Ο νεαρός πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση να συμπεριφερθεί ανάλογα με τη νέα του ταυτότητα, διατηρώντας παράλληλα τις πραγματικές του αρχές και αξίες. Ενώ καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αρχηγού της ομάδας, ταυτόχρονα αναγκάζεται να εκτελέσει σκληρές πράξεις, που έρχονται  σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις του.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Τόνι Κολέτ, Τρέισι Λετς, Νέστορ Κάρμπονελ, Κρις Σάλιβαν

*Skai, Παρασκευή 02/02, στις 01:00

«Η Ζωή Μετά» (2010) σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ

Δραματική Ρομαντική Φαντασίας – Τρεις άνθρωποι με εντελώς διαφορετικό υπόβαθρο θα συναντηθούν και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα, καθώς ο θάνατος θα τους ενώσει με αναπάντεχο τρόπο.
Ο καθένας τους θέλει την αλήθεια, που θα τον λυτρώσει.
Τι συμβαίνει μετά το θάνατο;

Μια Γαλλίδα ανταποκρίτρια της τηλεόρασης, η Μαρί (Σεσίλ ντε Φρανς), σχεδόν χάνει τη ζωή της στο καταστροφικό τσουνάμι του 2004 στην Ταϊλάνδη και βιώνει για μερικές στιγμές τη ζωή μετά το θάνατο.

Στο Λονδίνο, ένα 12χρονο αγόρι, ο Μάρκους, προσπαθεί απεγνωσμένα να επικοινωνήσει μια τελευταία φορά με τον αδελφό του Τζέισον, που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Στο Σαν Φρανσίσκο, ζει ο Τζορτζ Λόνεγκαν (Ματ Ντέιμον) που έχει το χάρισμα να ακούει τους νεκρούς, αλλά δεν αντέχει την ψυχική πίεση από αυτή την κατάσταση.

Μετά από πολλές αναποδιές στη ζωή του, ο Τζορτζ αποφασίζει να εγκατασταθεί στο Λονδίνο, όπου συναντά τη Μαρί και τον Μάρκους..

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Σεσίλ Ντε Φράνς, Φράνκι και Τζωρτζ Μακ Λάρεν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τιερί Νεβίκ, Ρίτσαρντ Κάιντ, Μάρθε Κέλερ, Τζέι Μορ, Ρεμπέκα Στέιτον

*Star, Παρασκευή 02/02, στις 01:45

«Η Ομίχλη» (2005) σε σκηνοθεσία Ρούπερτ Γουέινραϊτ

Μυστηρίου Τρόμου  – Παγιδευμένοι από μια περίεργη ομίχλη, οι κάτοικοι του Αντόνιο Μπέι γίνονται θύματα θανατηφόρας εκδίκησης. Εκατό χρόνια πριν, στη βραχώδη ακτή της πόλης, ένα πλοίο με λεπρούς ναυάγησε και βούλιαξε αύτανδρο, από ένα κακόβουλο σχέδιο των ιδρυτών της πόλης. Τώρα τα φαντάσματα των ανθρώπων αυτών βγαίνουν από τον υγρό τάφο, ζητώντας αιματηρή εκδίκηση. Ψάχνουν τους απογόνους των ιδρυτών της πόλης, χωρίς να δείχνουν το παραμικρό έλεος για όποιον βρεθεί στο πέρασμά τους.

Παίζουν: Τομ Γουέλινγκ, Μάγκι Γκρέις, Σέλμα Μπλερ, Κένεθ Γουέλς, Άντριαν Χιουγκ, Μέρι Μπλακ, Κρίστιαν Μπόσερ, Ντάγκλας Άρθουρς

*Mega, Παρασκευή 02/02, στις 02:30