7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ανάλυσέ Το» (1999) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Κωμωδία – Ο Μπίλι Κρύσταλ είναι ο Μπεν Σόμπολ, ένας ψυχίατρος, με τα δικά του θέματα, που ετοιμάζεται για τον δεύτερο γάμο του, τον οποίο οι γονείς του δεν θέλουν να παρακολουθήσουν. Ο γιος του κατασκοπεύει τις συνεδρίες των ασθενών του, ενώ ο ίδιος βρίσκει παγερά αδιάφορα τα προβλήματα των πελατών του.

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο είναι ο Πολ Βίτι, αρχιμαφιόζος, στην κορυφή της ιεραρχίας στη γκαγκστερική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Ξαφνικά αρχίζει να αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού και άγχους, είναι πλέον ανίκανος να σκοτώσει άνθρωπο και το χειρότερο… προβλήματα ανικανότητάς στο κρεβάτι!

Άθελά του ο Μπεν μετά από ένα τρακάρισμα, επιλέγεται ως γιατρός του ντον Πολ Βίτι με την εντολή να τον θεραπεύσει εντός δύο εβδομάδων, πριν συναντηθούν όλοι οι Ντον της μαφίας.
Τι είδους συμβουλές μπορεί όμως να δώσει ο ψυχαναλυτής, σε έναν τύπο που λύνει τα προβλήματα με ένα όπλο και ένα σακί τσιμέντο;

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τσαζ Παλμιντέρι, Τζο Βιτερέλι.

*Open, Δευτέρα 05/02, στις 21:15

«Snowpiercer» (2013) σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν-Χο 

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Έτος 2031. Ένα αποτυχημένο πείραμα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έχει οδηγήσει σε μια νέα και καταστροφική εποχή παγετώνων. Κάθε ζωντανός οργανισμός πάνω στη Γη έχει εξοντωθεί.

Οι μόνοι που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν είναι οι επιβάτες του Snowpiercer, ενός τρένου με κινητήρα αέναης κίνησης, που περιφέρονται για χρόνια γύρω από τη Γη, ελπίζοντας σε μια διέξοδο. Όμως οι επιβαίνοντες της «οικονομικής θέσης» στο τελευταίο βαγόνι, δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Με αρχηγό τον Κέρτις, αποφασίζουν να πάρουν τον έλεγχο του τρένου και να μοιραστούν τις ανέσεις που υπάρχουν στην «πρώτη θέση». Η ελίτ των… πρώτων βαγονιών θα κάνει τα πάντα από την πλευρά της, για να κρατήσει τον έλεγχο του κινητήρα. Έτσι όμως, θα οδηγήσει την ομάδα του Κέρτις πιο κοντά στην οργισμένη επανάσταση και τους επιβάτες σε έναν αναπόφευκτο «εμφύλιο».

Παίζουν: Κρις Έβανς, Σονγκ Κα-Χονγκ, Τίλντα Σουίντον, Τζέιμι Μπελ, Οκτάβια Σπένσερ, Γιούαν Μπρέμνερ, Τζον Χαρτ, Εντ Χάρις, Κο Ασούνγκ.

*Alpha, Δευτέρα 05/02, στις 22:40

«Gravity» (2013) σε σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν

Θρίλερ – Η ευφυής Δρ. Ράιαν Στόουν ετοιμάζεται για την πρώτη της διαστημική αποστολή μαζί με τον βετεράνο αστροναύτη Ματ Κοβάλσκι, στην τελευταία του πτήση πριν συνταξιοδοτηθεί. Κατά τη διάρκεια μιας προσγείωσης ρουτίνας, έρχεται η καταστροφή. Το σκάφος διαλύεται και οι δυο τους μένουν ολομόναχοι, με τίποτα άλλο παρά τον έναν για τον άλλο, μέσα στο σκοτάδι.

Η απόλυτη σιωπή τους επιβεβαιώνει το χειρότερο φόβο τους, πως έχουν χάσει κάθε επαφή με τη Γη, μαζί και κάθε ελπίδα για διάσωση. Καθώς ο φόβος μετατρέπεται σε πανικό, το οξυγόνο ολοένα και λιγοστεύει. Ίσως, όμως τελικά, η μοναδική τους ελπίδα είναι να εισχωρήσουν ακόμα βαθύτερα στο σκοτάδι, στην τρομακτική απεραντοσύνη του διαστήματος.  

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Σάντρα Μπούλοκ, Εντ Χάρις.

*Star, Δευτέρα 05/02, στις 23:50

«Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» (2005) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Περιπέτεια Φαντασίας – Ο Τσάρλι είναι ένα φτωχό αλλά καλότροπο παιδί που επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να επισκεφτεί το φημισμένο εργοστάσιο σοκολάτας του Γουίλι Γουόνκα, όπου παλιά εργαζόταν κι ο παππούς του.

Ο ιδιοκτήτης του, παράξενος κι απόμακρος, δεν ανοίγει ποτέ τις πύλες του κόσμου του για κανένα.

Μια μέρα αποφασίζει να βάλει πέντε χρυσές προσκλήσεις μέσα στις σοκολάτες του και να καλέσει τα τυχερά παιδιά που θα τις βρουν στο εργοστάσιο του.

Ο Τσάρλι βρίσκει μία τέτοια πρόσκληση και μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά, που αποδεικνύονται εκνευριστικά, κακομαθημένα ή απλά ανυπόφορα, ετοιμάζονται να διαβούν την πύλη του εργοστασίου σοκολάτας.

Η ξενάγηση, ωστόσο, δεν θα είναι τόσο απλή ούτε για τα παιδιά ούτε για τους συνοδούς τους, καθώς πολλά περίεργα και μαγικά γεγονότα θα συμβούν.

*Open, Δευτέρα 05/02, στις 00:00

«Υπόθεση Λάρι Φλυντ» (1996) σκηνοθεσία Μίλος Φόρμα

Κοινωνική – Δραματική – Ο Λάρι Φλιντ, εκδότης του “Hustler” του πρώτου πορνοπεριοδικού στις αρχές της δεκαετίας του ’70, αντιμετωπίζει από την πρώτη στιγμή την κατακραυγή πουριτανών, φανατικών και συντηρητικών, που εκφράζεται από διώξεις και φυλακίσεις, μέχρι απόπειρες δολοφονίας του.

Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Λάρι Φλιντ, ενός ανθρώπου που πραγματικά συνέβαλε στην υπόθεση της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης στις ΗΠΑ, όταν το 1987 το Ανώτατο Δικαστήριο των δικαίωσε σε μια μήνυση που είχε υποβάλει ένας ιεροκήρυκας.

Ο σκηνοθέτης της, δίνει σατιρικά διάφορες πτυχές της σύγχρονης Αμερικής: η ερωτική απελευθέρωση των σέβεντις, το ευαγγελιστικό κίνημα, η εποχή του Ρίγκαν, η μάχη με το πουριτανικό και δικαστικό κατεστημένο, η Αμερική της ελευθερίας της έκφρασης και των ελεύθερων σκοπευτών (ο Φλιντ είναι σήμερα παράλυτος από σφαίρα αγνώστου που τον χτύπησε στην έξοδο ενός δικαστηρίου).

Γούντι Χάρελσον, Κόρτνεϊ Λαβ’Εντουαρντ Νόρτον

*Mega, Δευτέρα 05/02, στις 01:20

«Επίλεκτος πράκτορας Stratton» (2017) σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Στράτον, βρετανός μυστικός πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάρτι, κατασκοπεύουν ένα σύμπλεγμα εργαστηρίων στο Ιράν ώστε να αναχαιτίσουν θανατηφόρα βιοχημικά όπλα.

Όταν η αποστολή τους αποτυγχάνει, ο Στράτον καλείται από την αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας MI6 και πληροφορείται πως ο Μπαρόφσκι, ένας Ρώσος πρώην κατάσκοπος, έχει αυτομολήσει. Θεωρούμενος ως νεκρός τα τελευταία 20 χρόνια, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Μπαρόφσκι σχεδιάζει να εκδικηθεί τους πρώην εργοδότες του, χρησιμοποιώντας κλεμμένα χημικά όπλα.

Πλέον, ο Στράτον και η ομάδα του πρέπει να αξιοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν, την εκπαίδευση αλλά και την εμπειρία τους, σε μια μάχη με το χρόνο, ώστε να αποτρέψουν μια ολοκληρωτική καταστροφή…

Παίζουν: Ντομινίκ Κούπερ, Τάιλερ Χόετσλιν, Κόνι Νίλσεν, Τόμας Κρέτσμαν, Ντέρεκ Τζακόμπι, Τζέμα Τσαν.

*Alpha, Δευτέρα 05/02, στις 01:30

«Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» (2019) σκηνοθεσία Νικ Μέρφι

Δραματική – O Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας μίζερος, άκαρδος, κακότροπος άνδρας, που απεχθάνεται οτιδήποτε έχει σχέση με τα Χριστούγεννα.

Όταν, όμως, δέχεται την επίσκεψη από μια σειρά φαντασμάτων, που θέλουν να του δείξουν τα λάθη στη συμπεριφορά του και τα αποτελέσματά τους στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον, ο Σκρουτζ αλλάζει στάση και αποφασίζει να ασπαστεί το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Παίζουν:Γκάι Πιρς, Άντι Σερκις, , Στίβεν Γκράχαμ, Τζο Άλγουιν, Σαρλότ Ράιλι, Μπίλι Μάρατ, Βινέτ Ρόμπινσον

*Star, Δευτέρα 05/02, στις 01:45