8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Περιπέτεια, δράσης, κωμωδία… Εσύ τι θα δεις απόψε;

«The Matrix» (1999) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον (Κιανου Ριβς), μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα (Λώρενς Φισμπουρν).

Αυτός θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν κυριεύσει τον κόσμο.

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορν, Κάρι-Άνν Μος, Χιούγκο Γουίβινγκ, Γκλόρια Φόστερ, Τζο Παντολιάνο, Πολ Γκοντάρ, Μπελίντα Μακ Κλόρι.

*Open, Κυριακή 11/02, στις 22:00

«Jack Reacher: Ποτέ Μη Γυρίζεις Πίσω» (2016) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Δράσης – Αφού ολοκλήρωσε την αποστολή της εξάρθρωσης μιας οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων, ο πρώην στρατιωτικός Τζακ Ρίτσερ πηγαίνει στην Ουάσιγκτον για να καλέσει το σύνδεσμό του, την ταγματάρχη Σούζαν Τέρνερ, να δειπνήσουν μαζί.

Ωστόσο, συναντά τον αντικαταστάτη της, τον συνταγματάρχη Σαμ Μόργκαν, ο οποίος εξηγεί ότι η ταγματάρχης Τέρνερ έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί για κατασκοπεία και για δολοφονίες στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Έτσι, ο Τζακ Ρίτσερ ξεκινά ένα ανθρωποκυνηγητό με σκοπό να αποδείξει την αθωότητά της και να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από μια τεράστια κυβερνητική συνωμοσία που αφορά τη δολοφονία στρατιωτών.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρόμπερτ Νέπερ, Κόμπι Σμόλντερς, Άλντις Χοντζ.

*Alpha, Κυριακή 11/02, στις 22:45

«Ο Λογιστής» (2016) σκηνοθεσία Γκάβιν Ο’ Κόνορ

Αστυνομική, δράσης – Ο Κρίστιαν Γουλφ (Μπεν Άφλεκ), είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους. Είναι ένα αυτιστικό πανέξυπνο άτομο, που εξελίχτηκε σε μαθηματική διάνοια, με διχασμένη συμπεριφορά και εντελώς αντικοινωνικός.

Μεγάλωσε μαζί με τον μικρότερο αδερφό του με έναν αυστηρό πατέρα, στρατιωτικό στο επάγγελμα, που δεν δεχόταν καμία μορφή αδυναμίας από τα παιδιά του.

Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Παράλληλα ως αυτόκλητος σταυροφόρος διορθώνει λογιστικές διαφθορές που εντοπίζει.

Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ (Τζ. Κ. Σίμονς), αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό γύρω του, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια υπάλληλος (Άννα Κέντρικ) ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Όσο ο Κρίστιαν έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια, τόσο ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να ανεβαίνει.

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Άννα Κέντρικ, Τζ. Κ. Σίμονς, Τζέφρι Τάμπορ, Τζον Μπέρνθαλ, Τζον Λίθγκοου.

*Star, Κυριακή 11/02, στις 23:30

«Μέσα στον Κυκλώνα» (2014) σκηνοθεσία Στίβεν Κουέιλ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Παρότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις έχουν προειδοποιήσει για την έλευση απειλητικού κυκλώνα, εντούτοις οι προετοιμασίες του γυμνασίου της κωμόπολης του Σίλβερτον στην περιφέρεια της Οκλαχόμα εντός ολίγου θα ολοκληρωθούν με την απονομή των πτυχίων στους αποφοίτους του.

Μέσα σε μια μέρα, το Σίλβερτον των Η.Π.Α. δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση ανεμοστρόβιλων, των πιο δυνατών και καταστροφικών στην ιστορία του κόσμου. Ολόκληρη η πόλη βρίσκεται στο έλεος του κυκλώνα, ο οποίος προβλέπεται ότι θα επιδεινώνεται ραγδαία και μοιραία.

Ενώ ο πληθυσμός αναζητά καταφύγιο και σωτηρία, κάποιοι προσπαθούν να πλησιάσουν από κοντά το περιστρεφόμενο τέρας για να το μελετήσουν ή να το απαθανατίσουν. Ανάμεσά τους, δυο έφηβοι κι ένα συνεργείο από μανιώδεις κυνηγούς τυφώνων.

Το πρώτο απότομο χαλάζι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ενδεικτικό του χαλασμού που πρόκειται να επακολουθήσει.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Σάρα Γουέιν Κάλις, Ματ Γουόλς, Αλίσια Ντέμπναμ-Κάρεϊ, Αρλεν Εσκαρπέτα, Μαξ Ντίκον, Νέιθαν Κρες, Τζέρεμι Σάμπτερ, Κάιλι Ντέιβις, Τζον Ριπ, Σκοτ Λόρενς.

*Open, Κυριακή 11/02, στις 00:45

«Έκρηξη Θυμού» (2020) σκηνοθεσία Ντέρικ Μπόρτε

Δράσης Τρόμου – Η Ρέιτσελ έχει καθυστερήσει να πάει στη δουλειά. Είναι ήδη εκνευρισμένη πίσω από το τιμόνι της, όταν πέφτει πάνω σε έναν άγνωστο οδηγό με ψυχολογικά προβλήματα. Πολύ σύντομα, η Ρέιτσελ και οι άνθρωποι που αγαπά γίνονται ο στόχος αυτού του άντρα, που αποφασίζει να αφήσει το σημάδι του σε έναν κόσμο που τον αγνοεί, μέσα από διάφορα τρομαχτικά μαθήματα. Έτσι ξεκινά ένα επικίνδυνο παιχνίδι γάτας και ποντικιού που αποδεικνύει ότι δεν ξέρεις ποτέ πόσο κοντά θα βρεθείς σε κάποιον που έχει χάσει κάθε έλεγχο.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Κάρεν Πιστόριους, Τζίμι Σίμπσον, Γκάμπριελ Μπέιτμαν.

*Alpha, Κυριακή 11/02, στις 01:15

«Μπραζιλέρο» (2001) σκηνοθεσία Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Βασίλης Αρβανιτάκης, σημαντικός τοπικός παράγοντας μιας επαρχιακής πόλης, που πριν από δέκα χρόνια είχε πάρει χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να χτίσει ένα λαογραφικό κέντρο, δέχεται την επίσκεψη δύο Ιταλών ελεγκτών. Όμως, τα κονδύλια έχουν ξοδευτεί για να εξασφαλίσει μια πιο άνετη ζωή στην οικογένειά του, αλλά και στην αγορά ενός Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή για την τοπική ομάδα. Έτσι, αρχίζει να μηχανεύεται τρόπους για να ξεγελάσει τους δύο Ευρωπαίους, που ζητούν απλώς να δουν το κτίσμα.

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Έλλη Τρίγγου, Μαρία Καλλιμάνη, Νικόλας Τριανταφυλλίδης, Μιλού Φαν Χρούσεν, Ντίμι Χαρτ.

*Ant1, Κυριακή 11/02, στις 02:00

«Οι τελευταίοι ιππότες» (2015) σκηνοθεσία Καζουάκι Κιρίγια

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ένας άρχοντας ορθώνει το ανάστημά του απέναντι σε ένα διεφθαρμένο βασιλιά. Ο άρχοντας τελικά θα καταδικασθεί άδικα σε θάνατο και μάλιστα από το χέρι του Ρέιντεν, του πιστού διοικητή των ιπποτών του. Ο Ρέιντεν και οι άντρες του γνωρίζουν την ταπείνωση καθώς τους αφαιρούνται όλα τα προνόμια και τα αξιώματα ενώ εξορίζονται από τη γη τους. Το τάγμα των ιπποτών δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναζητήσει την εκδίκηση και καταστρώνει ένα παράτολμο σχέδιο.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Κλάιβ Όουεν, Κλιφ Κέρτις, Άξελ Χένι, Τσουγιόσι Ιχάρα.

Star, Κυριακή 11/02, στις 02:15

«Χριστούγεννα με το… Ζόρι!» (2004) σκηνοθεσία Τζο Ροθ

Κωμωδία – Ο Λούθερ (Τιμ Άλεν) και η Νόρα Κρανκ (Τζέιμι Λι Κέρτις) αφού η κόρη τους δεν μένει πλέον μαζί τους και μπουχτισμένοι από την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα αποφασίζουν να περάσουν τι διακοπές τους στην Καραϊβική.

Αυτό θα ήταν τέλειο, αλλά….

Η κόρη τους όμως αποφασίζει να έρθει για τις γιορτές στο σπίτι και μάλιστα θα φέρει μαζί της και τον αρραβωνιαστικό της.

Οι Κρανκ έχουν μόλις 12 ώρες στη διάθεσή τους για να στολίσουν και να ετοιμάσουν την απόλυτη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που περιμένουν οι επισκέπτες τους.

Παίζουν: Τιμ Άλεν, Τζείμι Λι Κέρτις, Νταν Ακρόιντ, Τζούλι Γκονζάλο, Έρικ Περ Σάλιβαν

*Mega, Κυριακή 11/02, στις 02:30