9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή, η τελευταία μέρα της εβδομάδας γι’ αυτό χαλάρωσε και απόλαυσε μια από τις παρακάτω ταινίες:

«Σταβίσκι, η Γοητεία της Απάτης» (2015) σκηνοθεσία Κλοντ-Μισέλ Ρόουμ

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Ο σαγηνευτικός bon vivieur Αλεξάντερ Σταβίσκι ζει τη ζωή του μέσα σε μία δίνη από ατελείωτα πάρτυ, υπερβολική πολυτέλεια, χρήματα και εξουσία.

Κομψός, γοητευτικός και πανέξυπνος, απολαμβάνει να παίζει παιχνίδια ηθικής με τη διεφθαρμένη πολιτική τάξη στις αρχές του 20ου αιώνα.

Καταφέρνει να ξεφύγει από τη Δικαιοσύνη για μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή είχε δωροδοκήσει όλα τα διεφθαρμένα υψηλόβαθμα στελέχη της γαλλικής κυβέρνησης.

Κατεστραμμένες περιουσίες, επικίνδυνες συναλλαγές και οι χαοτικές εμπειρίες του, θα οδηγήσουν στη δολοφονία του, η οποία θα συγκαλυφθεί ως αυτοκτονία.

Η περίοδος χάριτος για τον Σταβίσκι είχε φτάσει στο τέλος της, αλλά ο θάνατός του έγινε αιτία να ξεσπάσουν ταραχές στη Γαλλία του 1934, ενώ ένα πραξικόπημα υφαίνεται από φασιστικούς ιδεολάτρες.

Παιζουν: Τόμερ Σίσλεϋ, Ραφαέλ Αγκονέ, Φρανσίς Ρενό, Λίλι Ρόουζ Ντεμπός, Φρανκ Αντριέν, Χιούμπερ Σαν Μακαρί.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 18/02, στις 21:00

«The Matrix Reloaded» (2003) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Στο The Matrix Reloaded οι μαχητές της ελευθερίας, ο Νίο, η Τρίνιτι κι ο Μορφέας (Κιάνου Ριβς, Κάρι-Άνν Μος & Λόρενς Φίσμπορν) συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο Στρατό των Μηχανών, προβάλλοντας εξαιρετικές ικανότητες μάχης κι όπλων ενάντια στις συστηματικές δυνάμεις καταστολής και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης φυλής.

Η Ζάιον αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των ανθρώπων. Τώρα πια, όμως, διαθέτουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο πλάι τους βρίσκεται ο Νίο, ο Εκλεκτός, που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να συντρίβει τον μεταλλικό εχθρό. Παρόλα αυτά, άσχημα νέα περιμένουν την Αντίσταση: 250.000 Μηχανές – Φρουροί ανοίγουν σήραγγα με στόχο την Ζάιον και εκτιμάται πως πρόκειται να φτάσουν εκεί μέσα σε 72 ώρες!

Και ενώ οι αντάρτες της Ζάιον ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η Όρακλ (Γκλόρια Φόστερ) συμβουλεύει τον Νίο, τον Μορφέα και την Τρίνιτι να προσεγγίσουν τον Κλειδοκράτορα (Ράνταλ Ντουκ Κιμ) καθώς αυτός διαθέτει προσβάσεις σε όλες τις «πόρτες» και φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, ο πράκτορας Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)παρακούει το σύστημα, που διέταξε τη διαγραφή του, και τώρα είναι ελεύθερος με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του Νίο.

Στην προσπάθειά τους να σώσουν τους ανθρώπους που απειλούνται, οι τρεις μαχητές, «εντάσσονται» ακόμα περισσότερο μέσα στο Matrix και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μοίρας των ανθρώπων.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open, Κυριακή 18/02, στις 22:00

«O Αόρατος Άνθρωπος» (2020) σκηνοθεσία Λι Γουάνελ

Τρόμου Φαντασίας – Παγιδευμένη σε μια βίαιη, κακοποιητική σχέση με έναν πλούσιο κι ευφυή επιστήμονα, η Σεσίλια καταφέρνει να αποδράσει μέσα στη νύχτα και να εξαφανιστεί, με τη βοήθεια της αδερφής της.

Όταν ο βάναυσος πρώην σύντροφος της Σεσίλια αυτοκτονεί και της αφήνει κληρονομιά ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας περιουσίας του, εκείνη υποψιάζεται ότι πρόκειται για παγίδα. Θα αρχίσει να κλονίζεται όταν θα προσπαθήσει απελπισμένα να αποδείξει στον περίγυρό της ότι καταδιώκεται από μια αόρατη παρουσία που τη στοιχειώνει

Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μος, Όλιβερ Τζάκσον Κόεν, Άλντις Χοτζ, Στορμ Ρίντ, Χάριετ Ντάιερ

*Alpha, Κυριακή 18/02, στις 22:50

«Η Αρπαγή 3» (2014) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Δράσης Τρόμου  – Η στυγερή δολοφονία της πρώην συζύγου του μυστικού πράκτορα Μπράιαν Μιλς, τον συγκλονίζει. Γεμάτος οργή αλλά και κατηγορούμενος για ένα έγκλημα, που δεν έχει διαπράξει, προσπαθεί αυτή τη φορά να ξεφύγει από την ανελέητη καταδίωξη της CIA, του FBI και της αστυνομίας. Για τελευταία φορά, ο Μιλς καλείται να χρησιμοποιήσει τις μοναδικές του ικανότητες, με σκοπό να εντοπίσει τους αληθινούς δολοφόνους, να αποδώσει δικαιοσύνη με τον δικό του, ξεχωριστό, τρόπο και να προστατεύσει τον μοναδικό άνθρωπο, που έχει σημασία πια γι? αυτόν, την αγαπημένη του κόρη.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Σαμ Σπρούελ, Φάμκε Γιάνσεν, Μάγκι Γκρέις, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Ντίλαν Μπρούνο.

*Star, Κυριακή 18/02, στις 23:30

«Hardcore Henry» (2015) σκηνοθεσία Ίλια Ναϊσούλερ 

Δράσης – Ο Χένρι ξυπνάει σε ένα εργαστήριο έχοντας χάσει τη μνήμη του. Η γυναίκα του, η Εστέλ, του λέει πως το όνομά του είναι Χένρι, όμως αμέσως μετά πέφτει θύμα απαγωγής.

Η Εστέλ Βρίσκεται τώρα στα χέρια του Ακάν, ενός αιμοσταγούς πολέμαρχου που θέλει να δημιουργήσει έναν στρατό από υβρίδια ανθρώπων και ρομπότ.

Ο Χένρι ανακαλύπτει την αλήθεια πίσω από την ταυτότητά του και ξεκινά μια άνιση μάχη για να σώσει τη γυναίκα του.

Παίζουν: Σάρλτο Κόπλεϊ, Ντανίλα Κοζλόφσκι, Χάιλυ Μπέννεττ, Τιμ Ροθ, Σβετλάνα Ουστίνοβα.

*Open, Κυριακή 18/02, στις 00:45

«Γεννημένος Χορευτής» (2000) σκηνοθεσία Στήβεν Ντάλμπρυ

Δραματική Κομεντί – Η ταινία διαδραματίζεται στην κομητεία Ντάραμ της Αγγλίας στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και πρωταγωνιστεί ένα 11χρονο αγόρι, ο Μπίλι Έλιοτ, ο οποίος ανακαλύπτει το πάθος του για το μπαλέτο.

Στους δρόμους της περιοχή μαίνεται καθημερινά, η απεργία των ανθρακωρύχων.

Ο Μπίλι ζει με τον χήρο πατέρα του, Τζάκι, και τον μεγαλύτερο αδελφό του, Τόνι, σε μια εργατική κοινότητα ορυχείων.

Τόσο ο πατέρας του όσο και ο αδελφός του συμμετέχουν ενεργά στην απεργία των ανθρακωρύχων, αγωνιζόμενοι για καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθούς.

Ωστόσο, τα ενδιαφέροντα του Μπίλι βρίσκονται μακριά από τις απεργιακές γραμμές και το ρινγκ της πυγμαχίας, στο οποίο πηγαίνει απρόθυμα μετά από επιμονή του πατέρα του.

Μια μέρα, ενώ περιμένει για το μάθημα πυγμαχίας, ο Μπίλι πέφτει πάνω σε ένα μάθημα μπαλέτου στο ίδιο κοινοτικό κέντρο.

Αν και στην αρχή μπαίνει διστακτικά στην τάξη, ανακαλύπτει το φυσικό του ταλέντο στο χορό υπό την καθοδήγηση της  δασκάλας μπαλέτου, της κυρίας Γουίλκινσον.

Η κυρία Γουίλκινσον αναγνωρίζει τις δυνατότητες του Μπίλι και τον ενθαρρύνει να ασχοληθεί με το χορό.

Το ταλέντο του Μπίλι αρχίζει να φαίνεται, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με την κοινωνική προκατάληψη, τα στερεότυπα του φύλου και η αποδοκιμασία του πατέρα του.

Ο Μπίλι παραμένει προσηλωμένος και αποφασίζει να περάσει από οντισιόν για τη διάσημη Βασιλική Σχολή Μπαλέτου του Λονδίνου.

Η ταινία Γεννημένος Χορευτής, απεικονίζει  τον αγώνα του Μπίλι να ισορροπήσει την κλίση και τις φιλοδοξίες του, με την αφοσίωσή του στην οικογένεια και την κοινωνική πραγματικότητα, στην οποία ζει..

Παίζουν: Τζέιμι Μπελ, Τζούλι Γουόλτερς, Γκάρι Λιούις, Τζέιμι Ντρέιβεν, Άνταμ Κούπερ, Στιούαρτ Γουέλς

*Ant1, Κυριακή 18/02, στις 01:00

«Χωρίς διέξοδο» (2015) σε σκηνοθεσία Τζον Έρικ Ντόουντλ

Δράσης Περιπέτεια – Ένας Αμερικάνος επιχειρηματίας μετακομίζει με την οικογένειά του στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι εξεγέρσεις που ξεσπούν λόγω της πολιτικής αστάθειας της περιοχής, τον αναγκάζουν να αναζητήσει εσπευσμένα ασφαλές καταφύγιο για εκείνον και την οικογένειά του, καθώς η πόλη δέχεται βίαιες επιθέσεις από αντάρτες.

Παίζουν: Όουεν Ουίλσον, Λέικ Μπελ, Στέρλινγκ Τζέρινς, Κλερ Γκίαρ, Πιρς Μπρόσναν

*Alpha, Κυριακή 18/02, στις 01:15

«Beowulf» (2007) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζιμέκις

Δράσης Περιπέτεια – Σε μια χώρα του Βορρά, το έτος 507 μ.Χ. ξεκινά η ιστορία του Μπέογουλφ, έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί.

Τα επικά γλέντια του βασιλιά στο βασίλειο του Ροθγκαρ, συνοδεύονται από φωνές, γέλια, φασαρία, ζωηρές μουσικές και γενικότερα μία οχλοβοή που ενοχλεί την υπερευαίσθητη ακοή του δαίμονα Γκρέντελ.

Ο Γκρέντελ εξαγριωμένος επιτίθεται με μανία σκοτώνοντας τους περισσότερους από τους πιο γενναίους πολεμιστές του Ρόθγκαρ.

Έτσι ο βασιλιάς αναγκάζεται να τον επικηρύξει και να αναγγείλει την προσφορά αδράς αμοιβής σε όποιον κατορθώσει να απαλλάξει τη χώρα από τον δαίμονα.
Ο Μπεόγουλφ, ένας πολεμιστής του Βορρά που μάχεται κυρίως για τη δόξα όταν μαθαίνει για την αμοιβή, συγκεντρώνει τους πολεμιστές του και ξεκινά για το βασίλειο του Ροθγκαρ.

Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με τον Γκρέντελ και σε μία επική μάχη θανατώνει τον δαίμονα.

Το κλασικό αυτό έπος της παγκόσμιας λογοτεχνίας δεν θα φτάσει στο τέλος του πριν ο Μπεόγουλφ έρθει αντιμέτωπος με την σατανική, αλλά σαγηνευτική μητέρα του Γκρέντελ.
Εκείνη διψά για εκδίκηση, καταστρώνει ένα πανούργο σχέδιο, ο Μπέογουλφ δεν αργεί να πέσει στα δίχτυα της σαγήνης της

Όμως αυτό επιφέρει το μένος της μητέρας του Γκρέντελ, που τώρα πια είναι αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση. Το σχέδιό της είναι πανούργο και ο Μπέογουλφ δεν αργεί να πέσει στα δίχτυα της σαγήνης της.

Στην μάχη που θα έρθουν αντιμέτωποι θα δημιουργηθεί ο θρύλος ενός βασιλιά!

Παίζουν: Ρέι Γουίνστον, Ρόμπιν Ράιτ, Άντονι Χόπκινς, Αντζελίνα Τζολί, Μπρένταν Γκλίζον, Τζον Μάλκοβιτς, Κρίσπιν Γκλόβερ

*Star, Κυριακή 18/02, στις 01:45

«Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Δράση πέρα από τα όρια» (2003) σε σκηνοθεσία ΜακΤζι

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια  – Οι Άγγελοι του Τσάρλι επιστρέφουν για άλλη μια αγωνιώδη περιπέτεια. Αυτή τη φορά πρέπει να ερευνήσουν την κλοπή μιας λίστας που περιλαμβάνει μάρτυρες προστασίας, αφού πέντε άτομα από τη λίστα έχουν ήδη δολοφονηθεί. Έχουν τη βοήθεια ενός νέου Μπόζλι, σε μια περιπέτεια στην οποία θα αντιμετωπίσουν έναν «έκπτωτο άγγελο», τον παλιό τους εχθρό, και άλλες απειλές.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Ντρου Μπάριμορ, Λούσι Λιου, Κρίσπιν Γκλόβερ, Τζάστιν Θερού, Ντέμι Μουρ

*Mega, Κυριακή 18/02, στις 02:30