9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Πρώτη Φορά Νονός» (2007) σκηνοθεσία Όλγα Μαλέα

Κωμωδία – Ο 11χρονος Άλεξ έχει μεγαλώσει στην Καλιφόρνια, γόνος του αρχηγού της Δημοκρατικής Παράταξης, αντικαθιστά τον πατέρα του και πηγαίνει στην Κρήτη να βαφτίσει το μωρό τοπικού κομματάρχη (Αντώνης Καφετζόπουλος) και υποψήφιου βουλευτή.

Πρέπει να γίνει για πρώτη φορά νονός για να αποδείξει σε όλους – και κυρίως στον πατέρα του- ότι είναι αντάξιος γιός του.
Το ξενόφερτο παρουσιαστικό του, τα ιδιαίτερα έθιμα και οι δοκιμασίες που του επιβάλλουν οι Κρητικοί προκειμένου να τον δεχτούν ως άξιο απόγονο του αρχηγού, η δυσκολία του με την ελληνική γλώσσα προκαλούν τόσες κωμικές καταστάσεις, που θα του μείνουν αξέχαστες.

Παράλληλα παίρνει και το “βάπτισμα του πυρός” στην τέχνη και τα τεχνάσματα της πολιτικής, που θα τον σημαδέψουν για όλη του τη ζωή.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ελένη Καστάνη, Γιώργος Κιμούλης, Tex Pardue, Νίκος Ανδρεουλάκης, Αννα Λουιζίδου, Μάνος Γαβράς.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 22/02, στις 21:00

«Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ» (2017) σε σκηνοθεσία Πολ Μακ Γκίγκαν

Δραματική Ρομαντική – Το δυνατό ειδύλλιο ανάμεσα στη θρυλική femme fatale και τον νεαρό εραστή της μετατρέπεται σύντομα σε μια βαθιά σχέση, με τον Τέρνερ να γίνεται το μοναδικό άτομο στο οποίο εκείνη βρίσκει παρηγοριά και δύναμη κατά τις τραγικές τελευταίες στιγμές της.

Παίζουν: Ανέτ Μπένινγκ, Τζέιμι Μπελ, Τζούλι Ουόλτερς, Κένεθ Κράνχαμ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Στίβεν Γκράχαμ

*Open, Πέμπτη 22/02, στις 21:15

«Ρομπέν των Δασών» (2018) σκηνοθεσία Οτο Μπάτχερστ

Δράσης  Περιπέτεια – Ο κόμης Ρόμπεν του Λόξλεϊ, ένας σκληραγωγημένος Σταυροφόρος μαζί με τον Μαυριτανό διοικητής του, Λιτλ Τζον, ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμένο αγγλικό στέμμα. Αν και γεννήθηκε με τα προνόμια του τίτλου του λόρδου, τώρα έχει επιστρέψει από τον πόλεμο έχοντας χάσει τα πάντα, ακόμα και την αληθινή του αγάπη, τη Μαριάν.

Ο Ρομπέν μεταμορφώνεται σε έναν κουκουλοφόρο τιμωρό, που αναζητά και επιδιώκει τη δικαιοσύνη για όλους του ανθρώπους

Παίζουν: Τάρον Ετζερτον, Τζέιμι Φοξ, Μπεν Μέντελσον, Ιβ Χιούσον, Τιμ Μίντσιν, Τζέιμι Ντόρναν, Πολ Άντερσον.

*Skai, Πέμπτη 22/02, στις 22:15

«The Black Bachelor 3 » (2018) σκηνοθεσία Γιάννης Παπαδάκος

Κωμωδία – Οι τέσσερις κολλητοί φίλοι (Τσιμιτσέλης, Βισκαδουράκης, Μελέτης, Βουρλιώτης) επιστρέφουν και ταξιδεύουν μέχρι τη Μάνη για το γάμο του Μάνου (Λευτέρης Ελευθερίου), ενός φίλου τους από τα παλιά. Όμως, για ακόμα μια φορά όλα θα πάνε στραβά και θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη και πολύ παράξενη Μανιάτικη οικογένεια.  

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Νίκος Βουρλιώτης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Μελέτης Ηλίας, Βίβιαν Κοντομάρη, Ελένη Φιλίνη, Γιάννης Δρακόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου, Κατερίνα Στικούδη, Παντελής Καναράκης, Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Κάτια Ταραμπάνκο, Βασίλης Γιακουμάρος.

*Mega, Πέμπτη 22/02, στις 22:50

«Ημέρα Eκπαίδευσης» (2001) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον είναι ο Αλόνζο Χάρις ένας σκληροτράχηλος, βετεράνος ντετέκτιβ της δίωξης ναρκωτικών του Λος Άντζελες, που αναλαμβάνει την εκπαίδευση του νεαρού ιδεαλιστή αστυνομικού Τζέικ Χοτ (Ήθαν Χωκ) και την αξιολόγησή του, για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Ο Αλόνζο είναι της άποψης ότι «χρειάζεται να γίνεις λύκος για να πιάσεις έναν λύκο», κάτι που δεν βρίσκει διόλου σύμφωνο τον Τζέικ.

Ο Αλόνζο παράλληλα, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό που χρωστά στη ρωσική μαφία. Για να πετύχει τη βρώμικη δουλειά, προσπαθεί εκβιαστικά να κάνει τον Τζέικ συνένοχό του.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ίθαν Χοκ, Σκοτ Γκλεν, Σαρλότ Αγιάνα, Σνουπ Ντογκ, Αντουάν Φουκουα, Εύα Μέντες, Τομ Μπερεντζερ, Κλιγ Κέρτις, Δρ. Ντρε, Ρέιμοντ Μπάρυ, Σνουπ Ντογκ, Μέισι Γκρέι

*Open, Πέμπτη 22/02, στις 23:30

«Ασταμάτητο» (2010) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ένας βετεράνος μηχανοδηγός και ο νεαρός προϊστάμενός του συνεργάζονται για να σταματήσουν ένα ακυβέρνητο τρένο που μεταφέρει θανατηφόρες τοξικές ουσίες, το οποίο κατευθύνεται με ταχύτητα προς μια πυκνοκατοικημένη πόλη.

Τι θα μπορέσουν να κάνουν για να αποτρέψουν τον εκτροχιασμό του, που μπορεί να προκαλέσει την έκχυση των τοξικών στην πόλη και τον αποδεκατισμό των κατοίκων της; Η ταινία εμπνεύστηκε από την υπόθεση του συρμού, που το 2001 διάνυσε δίχως μηχανοδηγό, περίπου 106 χιλιόμετρα για δύο ώρες πάνω στις γραμμές, στο βορειοδυτικό Οχάιο.

Παίζουν: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Κέβιν Κόριγκαν, Κέβιν Νταν, Ροζάριο Ντόσον, Κρις Πάιν, Κέβιν Τσάπμαν.

*Alpha, Πέμπτη 22/02, στις 00:15

«Σνόουντεν» (2016) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Αστυνομική Δραματική – Ο αμερικανός Έντουαρντ Σνόουντεν εγκαταλείπει απροειδοποίητα την εργασία του ως υψηλόβαθμος τεχνικός στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (N.S.A.) και τη C.I.A. και επισκέπτεται το Χονγκ Κονγκ για να συναντηθεί μυστικά με δύο δημοσιογράφους.

Είναι Μάιος του 2013 και ο Σνόουντεν έχει αποφασίσει -έπειτα από μια δραματική μάχη με τον εαυτό του- να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα απόρρητα έγγραφα που συγκέντρωσε σχολαστικά στα άδυτα των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας. Μια απόφαση, που ήρθε μετά τη συγκλονιστική διαπίστωσή του ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακολουθεί και υποκλέπτει τις ψηφιακές επικοινωνίες, όχι μόνο άλλων κυβερνήσεων ή τρομοκρατικών ομάδων, αλλά και απλών πολιτών.

Μην αντέχοντας το βάρος της συνενοχής σε κάτι με το οποίο ήταν αντίθετος, θα εγκαταλείψει τη σύντροφό του και την εξασφαλισμένη καριέρα του και θα επιλέξει το δρόμο της προσωπικής ευθύνης και αρετής. Αυτό όμως θα έχει ένα τεράστιο τίμημα…

Για κάποιους ήρωας, για κάποιους άλλους προδότης, ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο Νο1 καταζητούμενος στον κόσμο, θα κλονίσει με τις αποκαλύψεις του συθέμελα τις πολιτικές ισορροπίες του πλανήτη και θα γράψει ιστορία. Ένα καθηλωτικό θρίλερ για μια από τις πιο αμφιλεγόμενες αλλά τολμηρές προσωπικότητες του 21ου αιώνα, με την υπογραφή του Όλιβερ Στόουν.

Παίζουν: Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Σέιλιν Γούντλεϊ, Μελίσα Λίο, Ζάκαρι Κουίντο, Τομ Γουίλκινσον, Σκοτ Ίστγουντ, Τίμοθι Όλιφαντ, Νίκολας Κέιτζ.

*Skai, Πέμπτη 22/02, στις 00:45

«Οι Άνδρες με τα Μαύρα 3» (2012) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ

Δράσης Κωμωδία – Όταν ένας αιχμάλωτος σε διαστημική φυλακή εξωγήινος δραπετεύει και γυρίζει πίσω στο χρόνο για να σκοτώσει τον πράκτορα Κέι και να απειλήσει το μέλλον του πλανήτη, ο πράκτορας Τζέι είναι υποχρεωμένος να τον ακολουθήσει. Το 1969 όμως κρύβει πολλά μυστικά κι εκπλήξεις.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζος Μπρόλιν, Ζεμέν Κλέμεντ, Μάικλ Στάλμπαργκ, Άλις Ιβ, Μπιλ Χέιντερ, Έμα Τόμσον.

*Mega, Πέμπτη 22/02, στις 02:10

«Έκρηξη Θυμού» (2020) σκηνοθεσία Ντέρικ Μπόρτε

Δράσης Τρόμου – Η Ρέιτσελ έχει καθυστερήσει να πάει στη δουλειά. Είναι ήδη εκνευρισμένη πίσω από το τιμόνι της, όταν πέφτει πάνω σε έναν άγνωστο οδηγό με ψυχολογικά προβλήματα.

Πολύ σύντομα, η Ρέιτσελ και οι άνθρωποι που αγαπά γίνονται ο στόχος αυτού του άντρα, που αποφασίζει να αφήσει το σημάδι του σε έναν κόσμο που τον αγνοεί, μέσα από διάφορα τρομαχτικά μαθήματα. Έτσι ξεκινά ένα επικίνδυνο παιχνίδι γάτας και ποντικιού που αποδεικνύει ότι δεν ξέρεις ποτέ πόσο κοντά θα βρεθείς σε κάποιον που έχει χάσει κάθε έλεγχο.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Κάρεν Πιστόριους, Τζίμι Σίμπσον, Γκάμπριελ Μπέιτμαν.

*Alpha, Πέμπτη 22/02, στις 02:15