Η επίσημη υποδοχή Μητσοτάκη στο Νέο Δελχί – “Ιδιαίτερα σημαντική η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Ινδίας”

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την υποδοχή του πρωθυπουργού από τον Ναρέντρα Μόντι – Θα συζητήσουμε για να ενισχυθούν οι οικονομικοί μας δεσμοί, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεκτός από τον πρόεδρο της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, στο προεδρικό μέγαρο στο Νέο Δελχί έγινε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίο συνόδευε η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η οποία είχε επιλέξει ρούχα στα χρώματα της σημαίας της Ινδίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τιμή να βρίσκεται στην Ινδία σε επίσημη επίσκεψη σε ανταπόδοση της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα πριν από λίγους μήνες.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «για την Ελλάδα η στρατηγική συνεργασία με την Ινδία είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων θα γίνουν πολιτικές διαβουλεύσεις, αλλά και η στρατηγική συνεργασία, για να ενισχυθούν οι οικονομικοί μας δεσμοί».

«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ και ανυπομονώ να συζητήσω με τον πρωθυπουργό» κατέληξε στη σύντομη δήλωσή του ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την τελετή υποδοχής από τον Ινδό ομόλογό του.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το μνημείο για τον Μαχάτμα Γκάντι στο Νέο Δελχί  και άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον κ. Μόντι και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών ενώ στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 18:10 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας Jagdeep Dhankhar ενώ στις 21:30 ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue».

Δείτε το video:

mitsotakis-india-1mitsotakis-india-8mitsotakis-india-11mitsotakis-india-9mitsotakis-india-4