11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα στο τηλεοπτικό σινεμά του Σαββάτου!

«Λέο Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα» (2018) σκηνοθεσία Σέρτζιο Μάνφιο

Κινούμενα Σχέδια – Η ταινία Λέο Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα διαδραματίζεται στην Μεσαιωνική Ιταλία, κάπου σε ένα χωριό της Τοσκάνης όπου ζει ο νεαρός εφευρέτης Λεονάρντο, με τον φίλο του Λορέντζο και, την κοπέλα που αγαπάει κρυφά, τη Λίζα.

Ο Λεονάρντο “Λέο” Ντα Βίντσι είναι ένα νεαρό αγόρι που ζει χαρούμενος κι ευτυχισμένος στο χωριό του και λατρεύει να εφευρίσκει μηχανές, τις οποίες δοκιμάζει μαζί με τον πιστό φίλο του Λορέντζο.

Σε μια από τις δοκιμές τους για μια στολή καταδύσεων όλα πηγαίνουν καλά, αλλά επιστέφοντας στο χωριό, βλέπουν ότι η φωτιά κατέστρεψε το σπίτι και την περιουσία της οικογένειας της Λίζας.

Ο Λέο Λέο Ντα Βίντσι δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια και θα ξεκινήσει για τη Φλωρεντία όπου σκοπεύει να κερδίσει χρήματα για να βοηθήσει τη Λίζα να ξεπληρώσουν τα χρέη τους και ονομάζει την αποστολή: Λέο Ντα Βίντσι-Αποστολή Μόνα Λίζα.

Όταν εκείνη το μαθαίνει από τον Λορέντζο, αποφασίζει να τους ακολουθήσει στην μεγάλη πόλη.

Εκεί θα ακούσουν από έναν παραμυθά, την ιστορία ενός πειρατικού πλοίου που βυθίστηκε με έναν μεγάλο θησαυρό μέσα του.

Ο Λέο πιστεύει ότι είναι αληθινή ιστορία αγοράζει τον χάρτη του θησαυρού από τον παραμυθά.

Ένα ορφανό κορίτσι που λέγεται Άγκνες του κλέβει τον χάρτη και δέχεται να τον επιστρέψει μόνο εφόσον γίνει μέλος της παρέας τους.
Την ίδια στιγμή, ένα μικρό παιδί λάτρης της επιστήμης και της αστρονομίας, ο Νικολό γνωρίζεται με τη Λίζα και επιστρέφουν μαζί στην πλατεία.

Με τις φωνές των: Φέιθ Γκράχαμ, Τζόνι Γιογκ Μπος, Λάντεν Μπίτι, Τσέραμι Λι, Τομ Φαν, Μπράις Πειπενμπρουκ

*Star, Σάββατο 24/02 στις 21:00

«Ντιούκς» (2005) σκηνοθεσία Τζέι Τσαντρασέκαρ

Δράσης Κωμωδία – Η δουλειά της οικογένειας Ντιουκς είναι τα λαθραία ποτά, και ο θείος των δυο αγοριών, ο Τζέσι κατασκευάζει το πιο εύγευστο ποτό στις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Τις πιο πολλές φορές τα δυο αγόρια βρίσκονται από τη λάθος μεριά του νόμου, ειδικά όταν τρέχουν ιλιγγιωδώς για να κάνουν την παράδοση των ποτών, αναγκάζοντας τον σερίφη να κυνηγήσει τους δυο παράνομους που τρέχουν με το πορτοκαλί αυτοκίνητο Dodge Charger, τον περίφημο “Στρατηγό Λι”.

Όταν ο Μπο και ο Λιουκ ανακαλύπτουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, ο ανέντιμος διευθυντής αστυνομίας Μπος Χογκ σκοπεύει να αρπάξει με άνομα μέσα το κτήμα των γειτόνων τους, η μόνη τους ευκαιρία είναι να πατήσουν τα γκάζια ως το τέρμα σε ένα παράτολμο σχέδιο για να σώσουν την κομητεία του Χάζαρντ.

Παίζουν: Μπαρτ Ρέινολντς, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζόνι Νόξβιλ, Τζέσικα Σίμπσον, Λίντα Κάρτερ, Γουίλι Νέλσον.

*Open, Σάββατο 24/02 στις 21:45

«Γκοτζίλα vs Κονγκ» (2020) σκηνοθεσία Ανταμ Γουίνγκαρντ

Δράσης Περιπέτεια – Οι θρύλοι έρχονται σε σύγκρουση στην ταινία δράσης και επιστημονικής φαντασίας “Γκοτζίλα vs Κονγκ” καθώς οι μυθικοί αντίπαλοι συναντώνται σε μία εντυπωσιακή μάχη, που θα αφήσει ιστορία και με το μέλλον της ανθρωπότητας να κρέμεται σε μία κλωστή.

Ο Κονγκ και οι προστάτες του θα πραγματοποιήσουν ένα επικίνδυνο ταξίδι, για να του βρουν ένα αληθινό σπίτι, και μαζί τους είναι η Τζία, ένα νεαρό ορφανό κορίτσι, με την οποία έχει αναπτύξει ένα μοναδικό και ισχυρό δεσμό.

Θα βρεθούν όμως απροσδόκητα στο μονοπάτι του εξαγριωμένου Γκοτζίλα που προκαλεί μία τεράστια καταστροφή σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η επική μάχη μεταξύ των δύο τιτάνων – που υποκινούμενη από αόρατες δυνάμεις – αποτελεί μόνο την αρχή του μυστηρίου που βρίσκεται βαθιά στον πυρήνα της γης.

Παίζουν: Αλεξάντερ Σκάσργκαρντ, Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Ρεμπέκα Χολ, Μπράιαν Ταϊρί, Κάιλ Τσάντλερ, Ζαν Ζιγί, Ντέμιαν Μπισίρ

*Star, Σάββατο 24/02 στις 22:50

«Ο Θριαμβευτής» (2019) σκηνοθεσία  Άλεξ Κέντρικ

Δραματική – Η ζωή του προπονητή Τζον Χάρισον αλλάζει εν μία νυκτί, όταν η ομάδα μπάσκετ του λυκείου του και τα όνειρά του για το πολιτειακό πρωτάθλημα συντρίβονται κάτω από το βάρος απροσδόκητων ειδήσεων.

Όταν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής κλείνει και εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν την πόλη τους, ο Τζον αναρωτιέται πώς αυτός και η οικογένειά του θα αντιμετωπίσουν ένα αβέβαιο μέλλον.

Ο Τζον και η σύζυγός του, Έιμι, γνωρίζουν μια επίδοξη αθλήτρια που ξεπερνά τα όριά της αφού προπονείται σε δρόμους μεγάλων αποστάσεων παρά το γεγονός ότι πάσχει από άσθμα.

Μέσα από αυτή την γνωριμία θα βρουν απαντήσεις και λύσεις που θα τους αλλάξουν την ζωή.

Παίζουν: Άλεξ Κέντρικ, Αρίν Τόμσον, Κάμερον Αρνέτ, Ντένις Αρμστρογκ, Σάρι Γουίτμαν, Πρισίλα Σίρερ, Στίβεν Κέντρικ, Τζακ Στέρνερ, Στήβεν Χαλφις, Ολ Ράιτ Τόμσον, Κρίστιαν Άντερσον

*ΕΡΤ1, Σάββατο 24/02 στις 23:30

«Ένας Αληθινός Φίλος» (2019) σκηνοθεσία Γκέιλ Μανκούσο

Δραματική Κομεντί – Ο Μπέιλι ζει σε μια υπέροχη φάρμα στο Μίσιγκαν μαζί με το αφεντικό του, Ίθαν, και τη γυναίκα του, Χάνα. Έχει μάλιστα αποκτήσει έναν απίθανο καινούριο φίλο: την εγγονή του Ίθαν και της Χάνα, Σίτζεϊ.

Όταν η μητέρα της Σίτζεϊ αποφασίζει να πάρει τη μικρή μακριά, ο Μπέιλι που της έχει υποσχεθεί πως θα την προστατεύει για πάντα, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την υπόσχεσή του και να βρεθεί ξανά κοντά της.

Μια τρυφερή ιστορία ελπίδας, αγάπης και απεριόριστης αφοσίωσης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εμείς φροντίζουμε πραγματικά τους τετράποδους φίλους μας ή εκείνοι εμάς.

Αυτή είναι μια φιλία που ξεπερνάει μια ζωή και μια αγάπη που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.

Παίζουν: Μαρκ Χελγκενμπέργκερ, Μπέτι Γκίλπιν, Χένρι Λάου, Κάθριν Πρέσκοτ, Ντένις Κουέιντ, Ιαν Τσεν, Ντανιέλα Μπαρμπόσα, Τζεικ Μάνλεϊ, Τζον Γκαλέκι, Βικτόρια Σάντσεζ

*Open, Σάββατο 24/02 στις 00:00

«Γκρέις του Μονακό» (2014) σκηνοθεσία Ολιβιέ Νταχάν 

Δραματική Ρομαντική – Η αληθινή ιστορία της Γκρέις Κέλι, η οποία έγινε η Πριγκίπισσα του Μονακό όταν παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Ρενιέ το 1956. Η Γκρέις Κέλι ήταν ήδη διάσημη ηθοποιός, μάλιστα ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ, αφού είχε βραβευτεί με Όσκαρ. Ο παραμυθένιος γάμος της χαρακτηρίστηκε ως «ο γάμος του αιώνα». Έξι χρόνια αργότερα, έχοντας νοσταλγήσει την παλιά της ζωή και παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις του Ρενιέ επιστρέφει πίσω στο Χόλιγουντ για να παίξει στην τελευταία ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Εκείνη την εποχή, με αφορμή φορολογικά θέματα υπήρξε ένταση ανάμεσα στη Γαλλία και το Μονακό. Η Γκρέις Κέλι επιστρέφει και προσπαθεί να βοηθήσει αναζητώντας όμως παράλληλα και τη δική της ταυτότητα. Ήταν ακόμα ηθοποιός ή ολοκληρωτικά πλέον η Πριγκίπισσα του Μονακό;

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Τιμ Ροθ, Αντρέ Πένβερν, Φρανκ Λαντζέλα, Πας Βέγκα, Πάρκερ Πόζεϊ.

*Skai, Σάββατο 24/02 στις 00:30

«Οι Άλλοι» (2001) σκηνοθεσία Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

Μυστηρίου Τρόμου – Ο Alejandro Amenabar σκηνοθετεί ένα γνήσιο ψυχολογικό θρίλερ, που παραπέμπει σε αυτά των δεκαετιών ΄50 & ΄60, στο οποίο ο θεατής τρομάζει περισσότερο με αυτά που … δεν βλέπει.

Κλειδωμένες πόρτες. Απουσία ηλεκτρικού ρεύματος. Σκούρες, χοντρές, βαριές, πάντα κλειστές κουρτίνες. Η Γερμανική κατοχή μόλις έχει λήξει.

Το σπίτι της Γκρέις (Νικόλ Κίντμαν) και των δυο παιδιών της (Αλακίνα Μαν και Τζέημς Μπέντλεϋ) στη νήσο Τζέρσεϊ στη θάλασσα της Μάγχης, είναι ένας αποπνικτικός λαβύρινθος, μέσα στον οποίο το φυσικό φως χάνεται και πεθαίνει.

Τις λιγοστές φορές που καταφέρνει να απλωθεί στο χώρο γίνεται το ίδιο απειλητικό με το σκοτάδι. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η ευαίσθητη υγεία των δύο παιδιών που πάσχουν από μια σπάνια μορφή φωτοευαισθησίας. Σύμφωνα με την Γκρέις, η έκθεσή τους στο φως του ήλιου είναι ικανή να τα σκοτώσει.

Γιατί αν στο σκοτάδι φωλιάζουν παλλόμενες, αυτόνομες σκιές κι ένα πιάνο που παίζει μόνο του, στο φως κρύβονται ψίθυροι, ανεξήγητοι βηματισμοί και θόρυβοι από μετακινούμενα έπιπλα.

Παίζουν: Αλεχάντρο Αμενάμπαρ, Νικόλ Κίντμαν, Αλακίνα Μαν, Τζέημς Μπέντλεϋ, Φιονούλα Φλάναγκαν, Έρικ Σάικς, Ελέιν Κάσιντυ, Κρίστοφερ Έκλεστον.

*Ant1, Σάββατο 24/02 στις 01:00

«Ζευγάρι εκτελεστών» (2015) σε σκηνοθεσία Πάκο Καμπέζας

Κωμική περιπέτεια – Μετά από έναν επίπονο χωρισμό, η Μάρθα συναντά τον Φράνσις, τον άντρα, που φαντάζει το τέλειο ταίρι. Όμως, καθώς η σχέση τους προχωράει, η Μάρθα ανακαλύπτει ότι ο «κύριος Τέλειος» είναι στην πραγματικότητα ένας επαγγελματίας εκτελεστής.

Σύντομα το σκοτεινό παρελθόν του Φράνσις έρχεται για να τους βάλει σε θανάσιμο κίνδυνο.

Παίζουν: Άννα Κέντρικ, Σαμ Ρόκγουελ, Τιμ Ροθ, Τζέιμς Ράνσον, Ανσον Μάουντ, Κάτι Νιχρα, Τζέιντεν κέιν, Ντάγκλας Γκρίφιν, Έλενα Σαντσεζ, Λιουις ντα Σίλβα Τζ., Τζίμυ Γκονζάλες

*Star, Σάββατο 24/02 στις 01:00

«Έρωτας από την Αρχή» (2012) σκηνοθεσία Μάικλ Σούσι

Δραματική Ρομαντική – Η υπόθεση της ταινίας βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή των Κιμ και Κρίκιτ Κάρπεντερ, οι οποίοι έγραψαν ένα βιβλίο σχετικά με τον γάμο τους, γνωστό ως Έρωτας από την Αρχή.

Λίγους μόνο μήνες μετά τον γάμο τους η Πέιτζ και ο Λίο ενώ βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητό τους ένα φορτηγό πέφτει πάνω τους και καταλήγουν στο νοσοκομείο.
Εκεί η Πέιτζ διαπιστώνει ότι έχει κενό μνήμης και δεν θυμάται ούτε τον άνθρωπο που έχει απέναντί της και ισχυρίζεται ότι είναι ο άντρας της, ούτε γιατί παράτησε τη νομική και χώρισε τον προηγούμενο αρραβωνιαστικό της.

Έτσι με ένα κενό πενταετίας στη μνήμη της επιστρέφει με τον Λίο στο σπίτι τους και προσπαθεί να επαναφέρει τις μνήμες της.
Ο Λίο είναι αποφασισμένος να ξανακερδίσει την αγάπη της, παρόλο που το περιβάλλον και τα γεγονότα δείχνουν να μην ευνοούν τη σχέση τους…

Η ταινία Έρωτας από την Αρχή με προϋπολογισμός 30.000.000 δολάρια, στο box office συγκέντρωσε πάνω από 196 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις και βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα από τις εμπορικότερες ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών.

Παίζουν: Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Σαμ Νιλ, Σκοτ Σπιντμαν, Γουέντυ Κρούσον, Τζέσικα Λανγκ, Τζέσικα Μακναμί, Τατιάνα Μασλάνι, Λούκας Μπραιντ, Τζο Κομπντεν, Ντίλον Κέισι, Σάνον Μπαρνέτ, Σάρα Κάρτερ

*ΕΡΤ1, Σάββατο 24/02 στις 01:20

«Ξανθιές Γκόμενοι» (2005) σκηνοθεσία Κίνεν ‘Αιβορι Γουέιανς 

Κωμωδία – Ο Μάρκους και ο Κέβιν Κόπλαντ είναι μαύροι πράκτορες του FBI. Για τις ανάγκες της υπόθεσης ενός κλεμμένου δαχτυλιδιού, μεταμφιέζονται σε δυο προκλητικές λευκές “γκόμενες” και εισβάλουν στα άδυτα της υψηλής κοινωνίας! Αλλά ο δρόμος τους προς το λαμπρότερο κοινωνικό γεγονός της χρονιάς, είναι κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα!

Παίζουν: Μάρλον Γουέιανς, Σον Γουέιανς, Τζέιμι Κινγκ, Τέρι Κρους, Μπάζι Φίλιπς, Τζέιμι Κινγκ, Μπρίτανι Ντάνιελ, Τζένιφερ Κάρπεντέρ

*Mega, Σάββατο 24/02 στις 02:30

«Ένα Τυφλό Πάθος» (2016) σκηνοθεσία Μάικλ Μέιλερ

Δραματική Ρομαντική – Ένας επιτυχημένος συγγραφέας βλέπει τη ζωή του να αλλάζει μέσα σε μια στιγμή, καθώς χάνει τη σύζυγό του και την όρασή του σε ένα τραγικό δυστύχημα. Παλεύοντας να συνηθίσει την απώλεια και να προσαρμοστεί στις δυσκολίες της νέας του καθημερινότητας, νιώθει να χάνει σιγά σιγά την όρεξή του για τη ζωή.

Πέντε χρόνια αργότερα, η Σούζαν Ντάτσμαν αναγκάζεται να διαβάζει στον Μπιλ τρεις φορές τη βδομάδα ως μέρος της συνεργασίας με τον σύζυγο της. Μεταξύ τους θα προκύψει ένας φλογερός έρωτας, αναγκάζοντας και τους δυο να αναρωτηθούν αν είναι πολύ αργά για να βρουν την αληθινή αγάπη.

Όταν όμως, ο άντρας βρεθεί σε δυσμενή θέση, εκείνη θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε αυτόν που τώρα αγαπά και αυτόν με τον οποίο έχτισε πάνω του ολόκληρη τη ζωή της.

Παίζουν: Άλεκ Μπόλντγουιν, Ντέμι Μουρ, Ντίλαν Μακ Ντέρμοτ, Ίντεν Ιπστάιν, Βίβα Μπιάνκα, Τζέιμς ΜακΚάφρι.

*Skai, Σάββατο 24/02 στις 02:30