9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες της “μεγάλης οθόνης” έρχονται στο σαλόνι σου!

«The Matrix Revolutions» (2003) σκηνοθεσία Λίλυ και Λάνα Γουακόφσκι

Δράσης Περιπέτεια – Ο Νίο (Κυάνου Ριβς) έχει παγιδευτεί στον «Σιδηροδρομικό Σταθμό», μια διάσταση κάπου ανάμεσα στο Μάτριξ και τον πραγματικό κόσμο. Ο Μορφέας (Λώρενς Φισμπουρν), η Τρίνιτι (Καριν Αν Μος) και ο Σέραφ (Κόλιν Τσου) οργανώνουν την επιχείρηση διάσωσής του ζητώντας τη βοήθεια του Μεροβίγγιου (Λάμπερτ Γουίλσον).

Εντωμεταξύ οι στρατιές των Μηχανών κατευθύνονται προς την Ζάιον, το τελευταίο οχυρό της ανθρώπινης αντίστασης ενάντια στην κυριαρχία τους. Όμως δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί πως κάποιος έχει αποκτήσει τον έλεγχο του Μάτριξ με σκοπό να καταστρέψει τα πάντα: ο κύριος Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)!

Οι μηχανές έχουν εισβάλλει στην τελευταία ανθρώπινη πόλη έξω απ’ το Matrix και η μοναδική ελπίδα των ανθρώπων ακούει στο όνομα Neo. Η τελική μάχη ενάντια στις μηχανές θα είναι ιδιαίτερα σφοδρή και αμφίρροπη.

Ενώ η Ζάιον αντιστέκεται σθεναρά στις καταιγιστικές επιθέσεις των Μηχανών, ο Νίο καταδύεται στα άδυτα του Μάτριξ σε μια ύστατη προσπάθεια να έρθει αντιμέτωπος με τον Σμιθ και να ματαιώσει τα σχέδιά του…

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορ, Μόνικα Μπελούτσι, Κάρι-Άνν Μος, Χιουγκο Γουίβιγκ, Τζάντα Πίκετ Σμιθ, Λάμπερτ Γουίλσον.

*Open, Κυριακή 25/02, στις 21:45

«Μέσα Από Τον Καθρέφτη» (2018) σκηνοθεσία Τιμ Χάντερ

Θρίλερ – Ένα ζευγάρι αγοράζει ένα παλιό μοτέλ στην έρημο ψάχνοντας για μια νέα αρχή. Σύντομα όμως αυτή η απόδραση θα οδηγήσει σε έναν μυστηριώδη κόσμο, όταν ο Ρέι ανακαλύπτει έναν αμφίδρομο καθρέφτη. Τότε θα πρέπει να αγωνιστεί για να σώσει τη σύζυγό του και τον εαυτό του από τις συνέπειες ενός φρικτού μυστικού που συνδέεται με το μοτέλ και τους περίεργους ανθρώπους που το επισκέπτονται.Ένα ζευγάρι αγοράζει ένα παλιό μοτέλ στην έρημο ψάχνοντας για μια νέα αρχή.

Σύντομα όμως αυτή η απόδραση θα οδηγήσει σε έναν μυστηριώδη κόσμο, όταν ο Ρέι ανακαλύπτει έναν αμφίδρομο καθρέφτη. Τότε θα πρέπει να αγωνιστεί για να σώσει τη σύζυγό του και τον εαυτό του από τις συνέπειες ενός φρικτού μυστικού που συνδέεται με το μοτέλ και τους περίεργους ανθρώπους που το επισκέπτονται.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Ρόμπιν Τάνεϊ, Μαρκ Μπλούκας, Έρνι Λάιβλι

*Alpha, Κυριακή 25/02, στις 22:50

«Ο Φυγάς» (1993) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Αστυνομική περιπέτεια – Ο δρ Ρίτσαρντ Κιμπλ, διακεκριμένος χειρουργός του Σικάγο, δεν έχει παράπονα απ’ τη ζωή: κατέχει μια εξέχουσα θέση στην ιατρική κοινότητα, ένα υπέροχο σπίτι στο πιο ακριβό προάστιο και μια πανέμορφη σύζυγο, την Έλεν. Όλα είναι πράγματι τέλεια, μέχρι τη στιγμή που η Ελεν δολοφονείται. Ο Κιμπλ κατηγορείται για τη δολοφονία της και καταδικάζεται σε θάνατο.

Όμως, η τύχη τον βοηθά να δραπετεύσει.Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει ένα αμείλικτο ανθρωποκυνηγητό.

Ο Κιμπλ προσπαθεί με κάθε τρόπο ν’ ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο και παράλληλα να ξεφύγει από τον διώκτη του, τον ομοσπονδιακό πράκτορα Σαμ Τζέραρντ, ο οποίος έχει ορκιστεί να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζερόεν Κράμπε, Σίλα Γουόρντ, Τζο Παντολιάνο, Αντρέας Κατσούλας.

*Star, Κυριακή 25/02, στις 23:30

«Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία» (2012) σκηνοθεσία Λοράν Τιράν 

Κωμωδία – Oι θρυλικοί Αστερίξ και Οβελίξ ταξιδεύουν αυτή τη φορά στη Βρετανία, μεταφέροντας ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό φίλτρο, για να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στον αγώνα κατά των Ρωμαίων. Έξαλλος, ο Καίσαρας επιστρατεύει τους Νορμανδούς εναντίον τους αλλά πολύ σύντομα Γαλάτες, Βρετανοί, Νορμανδοί και Ρωμαίοι μπλέκονται σ ένα τρελό κυνηγητό για ν αποκτήσουν το φίλτρο, που θα τους χαρίσει τη νίκη…

Παίζουν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εντουάρ Μπαέρ, Κατρίν Ντενέβ, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Φαμπρίς Λουκινί, Βενσάν Λακόστ.

*Open, Κυριακή 25/02, στις 00:30

«Κάποτε στο Χόλιγουντ» (2019) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Δραματική Κωμωδία – Λος Άντζελες 1969. Όλα αλλάζουν, η κοινωνία αλλά και η κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλυγουντ.

Ο διάσημος τηλεοπτικός αστέρας Ρικ Ντάλτον (Leonardo DiCaprio) και ο επί χρόνια κινηματογραφικός του «παρτενέρ», που εκτελεί χρέη κασκαντέρ, Κλιφ Μπουθ (Brad Pitt) προσπαθούν να βρουν θέση στα νέα δεδομένα του κινηματογράφου.

Ο Ρικ ξεκίνησε με μία κινηματογραφική καριέρα, ξέπεσε σε ρόλο πρωταγωνιστή για μία τηλεοπτική σειρά η οποία “κόπηκε” και αναρωτιέται αν πρέπει να δεχθεί να πρωταγωνιστήσει σε Ιταλικά σπαγγέτι γουέστερν, που του προτείνει ο ατζέντης του Μάρβιν Σουαρτζ (Αλ Πατσίνο).

Ο Κλιφ είναι ο μόνιμος κασκαντέρ του όλα αυτά τα χρόνια, έχει γίνει ο κολλητός του, ο σοφέρ, ο μάστορας, ο ψυχολόγος του, πάντα υποστηρικτικός και αποδοτικός, με ένα μάλλον σκοτεινό παρελθόν, τον ενδιαφέρει μόνο η ηρεμία και η ύπαρξή του και, αποτελεί τον πραγματικό ήρωα της ταινίας απέναντι στον ανασφαλή, αλκοολικό αστέρα, τον Ρικ.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντικάπριο, Μπραντ Πιτ, Μάργκο Ρόμπι, Ντακότα Φάνινγκ, Σκουτ Μακνέρι, Αλ Πατσίνο, Τίμοθι Όλιφαντ, Τζέιμς Μάρσντεν, Κερτ Ράσελ, Ντέμιαν Λιούις, Τιμ Ροθ, Εμίλ Χιρς.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 25/02, στις 01:00

«Star Trek: Into Darkness» (2013) σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Άμπραμς

Επιστημονικής Φαντασίας – Όταν το πλήρωμα του USS Enterprise γυρίζει πίσω στη βάση, καλείται να κυνηγήσει μια ασταμάτητη δύναμη τρομοκρατίας που απειλεί τον κόσμο μας. Με ένα προσωπικό ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί, ο κυβερνήτης Κερκ ξεκινά ένα ανθρωποκυνηγητό σε έναν κόσμο εμπόλεμης ζώνης, για να συλλάβει έναν επικίνδυνο τρομοκράτη-«όπλο μαζικής καταστροφής».

Καθώς οι διαστημικοί μας ήρωες οδηγούνται σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, η αγάπη θα αμφισβητηθεί, οι φιλίες θα διαλυθούν και θα πρέπει να γίνουν θυσίες για τη μοναδική οικογένεια που γνώρισε ποτέ ο Κερκ: το πλήρωμά του.

Παίζουν: Άλις Ιβ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Βρους Γκρίνγουντ, Κρις Πάιν, Τζον Τσο, Σάιμον Πεγκ, Ζόι Σαλντάνα.

*Alpha, Κυριακή 25/02, στις 01:15

«Σιωπηλός Εφιάλτης» (2007) σκηνοθεσία Τζόμπι Χάρολντ

Θρίλερ, μυστηρίου – Ο Κλέιτον Μπέρεσφορντ, ένας νεαρός πλούσιος επιχειρηματίας, αποκαλύπτει στην αυταρχική μητέρα του ότι έχει ερωτευτεί την οικονόμο της, την πανέμορφη Σαμάνθα και σκοπεύουν να παντρευτούν.

Λίγες ώρες μετά το γάμο ο Κλέιτον, που αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα, μαθαίνει ότι έχει βρεθεί ο γιατρός και το μόσχευμα που θα τον σώσει. Ωστόσο, στο χειρουργείο η αναισθησία αποτυγχάνει και ο Κλέιτον διατηρεί πλήρη συναίσθηση του τι συμβαίνει γύρω του. Ξαπλωμένος στο χειρουργικό τραπέζι γίνεται μάρτυρας τραγικών αποκαλύψεων για την ζωή του, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

Παίζουν: Χέιντεν Κρίστενσεν, Τζέσικα Άλμπα, Τέρενς Χάουαρν, ΄Λένα Ολίν, Φίσερ Στήβενς, Τζορτζίνα Τσαμπαν, Κρίστοφερ Μακ Ντόναλντ

*Skai, Κυριακή 25/02, στις 02:00

«Ακυβέρνητη πόλη» (2019) σκηνοθεσία Ρίκι Τόλμαν

Δραματική – Η υπόθεση εστιάζει σε ένα νέο δημοσιογράφο, τον Μπράμ που εργάζεται σε μία εφημερίδα του Τορόντο. Στον Μπραμ αναθέτουν κυρίως διεκπεραιωτικές δουλειές, παρά ρεπορτάζ. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που μαθαίνει καταλάθος μία σοβαρή πληροφορία που αφορά το δήμαρχο της πόλης, τον Ρομπ Φορντ. Η πληροφορία αυτή θα μπορούσε να γίνει η αιτία να έρθει στο φως ένα τρομερό σκάνδαλο γύρω από το όνομα του.

Ο Μπραμ θα προσπαθήσει να βρει και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία από τους δύο βοηθούς του δημάρχου, που βρίσκονται στο πολιτικό του γραφείο. Θα καταφέρει ο Μπραμ να φέρει όλη την αλήθεια στο φως, ή ο δήμαρχος θα καταφέρει να αποκρύψει τα στοιχεία?

Παίζουν: Μπεν Πλατ, Νίνα Ντόμπρεβ, Μίνα Μασούντ, Ντέμιαν Λιούις, Τζένιφερ Έλ , Σκοτ Σπίντμαν, Κέιτι Μπράιερ

*Mega, Κυριακή 25/02, στις 02:30

«Blinded by the Light» (2019) σκηνοθεσία Γκούριντερ Τσάντα

Κωμωδία – Λούτον, Αγγλία, 1987.

Ο Τζάβιντ, ένας βρετανός έφηβος πακιστανικής καταγωγής, μεγαλώνει εν μέσω φυλετικών και οικονομικών αναταραχών και γράφει ποίηση προκειμένου να «ξεφύγει» από τη μισαλλοδοξία, που μαστίζει την πόλη του αλλά και από την αυστηρότητα του συντηρητικού πατέρα του.

Όταν ένας συμμαθητής του τον «μυεί» στη μουσική του Μπρους Σπρίνγκστιν, ο Τζάβιντ βρίσκει τις ομοιότητες ανάμεσα στη ζωή της εργατικής τάξης και τους δυνατούς στίχους του Μπρους. Σύντομα, ο Τζάβιντ ανακαλύπτει μία καθαρτική διέξοδο για ν΄ακολουθήσει τα όνειρά του και να εκφραστεί με τη δική του, μοναδική φωνή…

Παίζουν: Βιβέικ Κάλρα, Κούλβιντερ Γκιρ, Μίρα Γκανάτρα, Νελ Γουίλιαμς, Άαρον Παγκιούρα, Χέιλι Άτγουελ, Ντιν Τσαρλς Τσάπμαν

*Star, Κυριακή 25/02, στις 02:30