8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Late Night» (2019) σκηνοθεσία Νίσα Γκανάτρα 

Κομεντί – Μετά από δεκαετίες κυριαρχίας στη νυχτερινή ζώνη των talk show της αμερικανικής τηλεόρασης, η βρετανίδα Κάθριν Νιούμπερυ βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέλος. Η νέα διευθύντρια προγράμματος του δικτύου ετοιμάζεται να την αντικαταστήσει εξ αιτίας των χαμηλών ποσοστών τηλεθέασης, αφού η σνομπ και ελιτίστικη αντιμετώπιση της Κάθριν ως προς τη θεματολογία και τους καλεσμένους της δεν συνάδει με τις σύγχρονες τάσεις των social media και του νεαρού σε ηλικία κοινού.

Την ίδια στιγμή, ο άρρωστος από καρκίνο σύζυγός της και το προσωπικό της εκπομπής, το οποίο την τρέμει, ενισχύει την τοξικότητα στη ζωή της, έως ότου μπαίνει στο επιτελείο της μια νέα συγγραφέας.

Παίζουν: Έμμα Τόμσον, Μίντυ Κάλινγκ, Τζον Λίθγκοου, Χιου Ντάνσυ, Ράιντ Σκοτ, Ντένις Ο’ Χέαρ.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 28/02 στις 21:00

«Gran Torino» (2008) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δραματική – Ο συνταξιούχος πια εργάτης σε αυτοκινητοβιομηχανία Γουόλτ Κοβάλσκι (Κλιντ ‘Ιστγουντ) περνάει τις μέρες του επισκευάζοντας το σπίτι του, πίνοντας μπύρα και πηγαίνοντας μια φορά τον μήνα στο κουρείο. Κι ενώ η τελευταία επιθυμία της εκλιπούσης συζύγου του ήταν να τον δει να πηγαίνει για εξομολόγηση, ο Γουόλτ – ένας πικραμένος βετεράνος που κρατάει το M-1 του πάντα καθαρό και έτοιμο – νιώθει ότι δεν βαραίνει τίποτα την ψυχή του.

Και η μόνη ψυχή που μπορεί να εμπιστευτεί αρκετά για να εξομολογηθεί όσα τον βασανίζουν, είναι ο σκύλος του, η Νταίζη.
Το Gran Torino είναι ένας τύπος Ford αυτοκινήτου που πρωτοβγήκε στην αγορά το 1972.

Ο Γουόλτ Κοβάλσκι δούλευε στη φάμπρικα που το παρασκεύασε και το έχει στην κατοχή του από τότε, φρέσκο κι ατσαλάκωτο, καμάρι της ακμής του, παντιέρα της βιομηχανικής κυριαρχίας του παραγωγικού, βιομηχανικού Ντιτρόιτ.

Το άψυχο σύμβολο μένει αχρησιμοποίητο, αγέρωχο και ατσαλάκωτο στο γκαράζ του, ώσπου μπαίνει στη δοκιμασία να το κλέψει ένας έφηβος Ασιάτης γείτονάς του, για να κατορθώσει να ενηλικιωθεί στα μάτια της συμμορίας που τον εξαναγκάζει να γίνει μέλος της για να ανήκει στην τοπική λέσχη βίας και εκφοβισμού.

Ο Κοβάλσκι απεχθάνεται τους Χμονγκ που κάποτε πολέμησε, υπερασπιζόμενος την πατρίδα του. Αυτό το τυπικό δείγμα λευκού ρατσιστή περασμένων μεγαλείων γίνεται σταδιακά φίλος της σπιρτόζας αδελφής του δράστη και υποχρεώνεται από την ντροπιασμένη οικογένεια του νέου να δεχθεί τη συγγνώμη του βάζοντάς τον, απρόθυμα στην αρχή, να του κάνει δουλειές.

Ο Κοβάλσκι καταλαβαίνει πως το μίσος του είναι άστοχο, βλέποντας τις προσπάθειες ενός φιλότιμου αλλά άγουρου ανθρώπου να γίνει χρήσιμος σε ένα περιβάλλον που απορρίπτει τη συστολή και το βουβό ήθος του. Αποφασίζει να δράσει, γνωρίζοντας τη στρατηγική της επίθεσης.

Παίζουν: Κλιντ ‘Ιστγουντ, Μπι Βανγκ, Άνεϊ Χερ, Κρίστοφερ Κάρλεϊ, Μπράιαν Χάλεϊ, Τζεραρντιν Χιουτζες, Τζον Κάρολ Λιντς, Γουίλιαμ Χιλ, Μπρουκ Τσια Ταό, Σκοτ Ήστγουντ

*Open, Τετάρτη 28/02 στις 21:15

«Μέρες Ξηρασίας» (2022) σε σκηνοθεσία Εμίν Αλπέρ

Δραματική Τρόμου – Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια μικρή επαρχιακή πόλης της Τουρκίας το Yaniklar όπου ο νεοφερμένος εισαγγελέας Εμρέ (Selahattin Paşali) καλείται να αντιμετωπίσει τα πολιτικά σκάνδαλα της τοπικής εξουσίας, το πρόβλημα της διαχείρισης της ύδρευσης και έναν βιασμό, στον οποίο είναι αυτόπτης μάρτυρας.

Η αμφιλεγόμενη σεξουαλικότητα του πρωταγωνιστή έρχεται στο προσκήνιο καθόλη τη διάρκεια της ταινίας με έντεχνους τρόπους, θίγοντας την ομοφοβία και την πατριαρχική κουλτούρα της Τουρκίας του Ερντογάν.

Παίζουν: Σελαχατίν Πασαλί, Εκίν Κοτς, Ερόλ Μπαμπάογλου

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 28/02 στις 23:00

«Η Ζωή όπως την Ξέρουμε» (2010) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μπερλάντι

Κομεντί Ρομαντική – Η Χόλι Μπέρενσον έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά της. Είναι μια ανερχόμενη ιδιοκτήτρια εταιρίας κέτερινγκ. Από την άλλη ο Έρικ Μέσερ έχει κι αυτός το δικό του λαμπρό μέλλον καθώς είναι ένας πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης αθλητικών προγραμμάτων.

Η Χόλι και ο Έρικ συναντιούνται αλλά το πρώτο ραντεβού αποδεικνύεται καταστροφικό. Μετά από εκείνη τη μέρα το μόνο που έχει μείνει ως κοινό ανάμεσά τους είναι η αμοιβαία αντιπάθεια και η αγάπη για την βαφτιστήρα τους, Σόφι. Όταν, όμως, θα γίνουν το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει στον κόσμο της, η Χόλι και ο Έρικ θα αναγκαστούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε φιλοδοξίες και ανταγωνιστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, και οι δύο, θα πρέπει να βρουν κοινό έδαφος την ίδια στιγμή που θα αναγκαστούν να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Παίζουν: Κάθριν Χέιγκλ, Τζος Ντουχάμελ, Τζος Λούκας, Κριστίνα Χέντρικς, Χέις ΜακΑρθουρ, Μελίσα Μακάρθι.

*Open, Τετάρτη 28/02 στις 00:00

«Ο Φρουρός των Συνόρων» (2008) σκηνοθεσία Ισαάκ Φλορεντίν

Δράσης – Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ είναι ένας πρώην αστυνομικός, ο  Τζακ Ρομπιντό, που υπηρετεί ως φρουρός των συνόρων του Μεξικό. ‘Ενα αδίστακτο καρτέλ ναρκωτικών σχεδιάζει να περάσει από τα σύνορα ένα φορτίο ηρωίνης αξίας 35 εκατομμυρίων δολαρίων και ο Τζακ είναι ο μόνος που μπορεί να εμποδίσει τη σκοτεινή αυτή επιχείρηση. Για αυτόν είναι προσωπική υπόθεση καθώς η κόρη του έχασε τη ζωή της από υπερβολική δόση. Μόνος εναντίον όλων θα αντιμετωπίσει αποστολές αυτοκτονίας, σαδιστικά βασανιστήρια και διεφθαρμένους αξιωματούχους.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Σκοτ ‘Ατκινς, Γκάτι Μακντόναλντ, Αντρέ Μπερνάρντ.

*Mega, Τετάρτη 28/02 στις 00:10

«Το Τελεσίγραφο του Μπορν» (2007) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ο εκπαιδευμένος δολοφόνος και πρώην πράκτορας ενός μυστικού οργανισμού της CIA Τζέισον Μπορν, το μόνο που ζητά πλέον είναι να εξαφανιστεί και να μάθει την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είναι. Για μία ακόμη φορά καταδιώκεται από αυτούς που τον δημιούργησαν.

Έχοντας ακόμα αμνησία και χωρίς την αγαπημένη του Μαρί, προσπαθεί να ξεφύγει από δολοφόνους που θέλουν να τον σκοτώσουν, αστυνομικούς, πράκτορες του FBI και την Ιντερπόλ. Ο Μπορν δεν έχει άλλη επιλογή από το να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και να εξακριβώσει ποιος πραγματικά είναι και ποιοι σε αυτό το ασταμάτητο κυνηγητό είναι οι εχθροί του και ποιοι οι φίλοι του.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζούλια Στάιλς, Ντέιβιντ Στράδερν, Σκοτ Γκλεν, Άλμπερτ Φίνεϊ, Τζόαν Άλεν, Έντγκαρ Ραμίρεζ

*Alpha, Τετάρτη 28/02 στις 00:15

«Ξεχωριστή Μέρα» (1993) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Δραματική Δράσης – O Γουίλιαμ (Μάικλ Ντάγκλας) είναι ένας φυσιολογικός άντρας, που βλέπει ξαφνικά τη ζωή του να καταρρέει. Μόλις πληροφορήθηκε πως εξαιτίας περικοπών στην εταιρία κατασκευής όπλων που εργαζόταν, κρίθηκε αναγκαίο να απολυθεί από τη δουλειά του!

Στην προσωπική του ζωή τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Είναι ήδη χωρισμένος, καθώς η σύζυγός του όχι μόνο τον εγκατέλειψε εξαιτίας των βίαιων ξεσπασμάτων του απέναντι στην ίδια και την κόρη τους, αλλά κατόρθωσε με δικαστική απόφαση να μην του επιτρέπεται να τις ξαναπλησιάσει.

Σήμερα όμως θέλει με κάθε τρόπο να βρεθεί έγκαιρα στο σπίτι τους για να είναι κοντά στην κόρη του που γιορτάζει τα γενέθλια της.
Ωστόσο μια σειρά από μικρά καθημερινά προβλήματα, με κυριότερο το κυκλοφοριακό, βγάζουν από τα ρούχα του τον Γουίλιαμ και ύστερα από ένα σερί άτυχων στιγμών καταρρέει κάτω από το βάρος της σάπιας κοινωνίας που ζει.

Σύντομα σταματά να σκέφτεται όπως οι άλλοι και μετατρέπεται σε επικίνδυνο τρομοκράτη του δρόμου.
Εγκαταλείπει το αυτοκίνητο του και, με ανορθόδοξο τρόπο, αποφασίζει να διορθώσει όλα τα στραβά και ανάποδα της πόλης. Ο αστυνόμος Πρέντεργκαστ, μια μόλις ημέρα πριν τη συνταξιοδότησή του, που διευθύνει το κυνήγι του, αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως ο Γουίλιαμ δεν είναι απλά ένας κοινός παρανοϊκός.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Μπάρμπαρα Χέρσι, Ρέιτσελ Τίκοτιν, Φρέντερικ Φόρεστ.

*Star, Τετάρτη 28/02 στις 02:00

«Διχασμένο Κορμί» (1984) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Δραματική Μυστηρίου – Η ταινία Διχασμένο κορμί (Body Double) είναι νεο-νουάρ ερωτικό θρίλερ που σκηνοθετεί ο Μπράιαν ντε Πάλμα και αποτίει έναν φόρο τιμής στις ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ της δεκαετίας του 1950.

Αν και οι αρχικές αντιδράσεις δεν έδωσαν στο Διχασμένο κορμί εμπορική επιτυχία, η ταινία πλέον θεωρείται καλτ, ενώ είχε χαρίσει στη Μέλανι Γκρίφιθ υποψηφιότητα για Χρυσή σφαίρα Β΄ Γυναικείου ρόλου.

Ο Τζέικ Σκάλι (Κρεγκ Γουάσον) μέσα στο ίδιο βράδυ έχασε τη δουλειά του ως βρυκόλακας σε μια B-Movie, λόγω κλειστοφοβίας, χώρισε με την κοπέλα του επειδή τον απατούσε και έμεινε άστεγος αφού ζούσε στο δικό της σπίτι.

Ψάχνοντας για μια οποιαδήποτε δουλειά του εμφανίζεται μια ευκαιρία: μια δουλειά ως οικονόμος σε μία από τις επαύλεις στους λόφους του Χόλιγουντ.

Αποκτά σιγά σιγά τη συνήθεια να παρακολουθεί την πόλη μέσα από το τηλεσκόπιο του σπιτιού που εργάζεται..
Εντοπίζει μια πανέμορφη ξανθιά (Ντέμπορα Σέλτον) να χορεύει στο παράθυρό της.

Όταν όμως γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας της κοπέλας, αυτό οδηγεί τον Σκάλι στον υπόκοσμο της βιομηχανίας ψυχαγωγίας ενηλίκων σε μια αναζήτηση απαντήσεων, με οδηγό του την πορνοστάρ Χόλι Μποντί (Μέλανι Γκρίφιθ).

Η έρευνά του θα πυροδοτήσει μία σειρά από γεγονότα με δραματικές επιπτώσεις…

Παίζουν:Κρεγκ Γουόσον, Μέλανι Γκρίφιθ, Γκρεγκ Χένρυ, Ντέμπορα Σέλτον, Ντένις Φραντς, Αλ Ίσραελ, Ανέτ Χέιβεν, Μπάρμπαρα Κράμπτον, Μπρινκ Στίβενς Γκάι Μπόιντ, Λέιν Ντέιβις, Ρομπ Πόλσεν, Ντάρσυ Ντέμος

*Mega, Τετάρτη 28/02 στις 02:10