7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με ποιες ταινίες θα ξεκινήσεις την εβδομάδα;

«Ο Υπέρχος Γκάτσμπι» (2013) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δράμα – Ο Νικ Κάραγουεϊ εγκαταλείπει τις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για τη Νέα Υόρκη του 1922, που ζει στους ρυθμούς της ξέφρενης τζαζ, ενώ το λαθρεμπόριο και το χρηματιστήριο ακμάζουν στο παρασκήνιο. Εκεί, γνωρίζεται με τον μυστηριώδη Τζέι Γκάτσμπυ, βετεράνου του πολέμου, κοσμικού και λάτρη της πολυτέλειας. Ο κόσμος που ο Γκάτσμπυ συστήνει στον Νικ είναι τόσο συναρπαστικός που ο Νικ δυσκολεύεται να μην ενδώσει, χωρίς να δει τα σκοτεινά σύννεφα της Ιστορίας που αρχίζουν να πυκνώνουν

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έτζερτον Τζέισον Κλαρκ

*Open, Δευτέρα 04/03, στις 21:15

«Επικίνδυνη Aποστολή 2» (2000) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Ο Ιθαν Χαντ (Τομ Κρουζ) επιστρέφει ως πράκτορας της IMF (Impossible Mission Force) και αναλαμβάνει μία νέα και άκρως επικίνδυνη αποστολή.
Να εντοπίσει και να παραδώσει προς καταστροφή τον φονικό ιό «Χίμαιρα» που μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους αν ελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα.

Στην πορεία, θα έρθει αντιμέτωπος με μια διεθνή ομάδα τρομοκρατών, αρχηγός της οποίας είναι ένας πρώην πράκτορας της IMF που έχει στα χέρια του και το αντίδοτο του ιού.
Στην προσπάθεια του να βρει τους τρομοκράτες, ο Χαντ θα στρατολογήσει τη Νία Νόρντορφ (Θάντι Νιούτον), μια ικανή και όμορφη κλέφτρα ως μυστική πράκτορα.

Υπό τις οδηγίες του “αφεντικού” του και με τα περιθώρια του χρόνου να στενεύουν, ο υπερπράκτορας θα πρέπει να πάρει πίσω ή να καταστρέψει τον ιό πριν αυτός προκαλέσει τον όλεθρο.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Θάντι Νιούτον, Βινγκ Ρέιμς.

*Alpha, Δευτέρα 04/03, στις 22:40

«Περιοχή Υψηλού Κινδύνου» (2018) σκηνοθεσία Λιν Όεντινγκ

Δράσης – Ο Τζο Μπρέιβεν είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας υλοτομίας, ο οποίος ζει ήρεμα με την οικογένειά του στον Καναδά.

Όταν μετά από ένα ατυχές περιστατικό όπου ο πατέρας του Τζο θα βρεθεί στο νοσοκομείο, η οικογένεια θα αποφασίσει να κάνει μια ανάπαυλα από τις υποχρεώσεις της και να βρεθούν όλοι μαζί στο απομονωμένο καταφύγιό τους στο βουνό.

Εκεί, όμως, θα βρεθούν αντιμέτωποι με επικίνδυνους εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την επιχείρηση του Τζο ως βιτρίνα για τη διακίνηση κοκαΐνης.

Τα έβαλαν όμως με τον λάθος άνθρωπο… Τίποτα δεν θα σταματήσει τον Τζο από το να προστατεύσει με κάθε τρόπο αυτούς που αγαπά.

Παίζουν: Τζέισον Μομόα, Τζιλ Βάγκνερ, Στίβεν Λανγκ, Σάλα Μπέικερ, Τοντ Σκοτ, Μπρένταν Φλέτσερ, Γκλεν Ένις, Τζέιμς Χάρβεϊ Γουάρντ, Ζαν Μακ Κλάρον, Πάτρικ Κέρτον, Τάι Αλεξάντερ

*Star, Δευτέρα 04/03, στις 00:00

«Gran Torino» (2008) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δραματική – Ο συνταξιούχος πια εργάτης σε αυτοκινητοβιομηχανία Γουόλτ Κοβάλσκι (Κλιντ ‘Ιστγουντ) περνάει τις μέρες του επισκευάζοντας το σπίτι του, πίνοντας μπύρα και πηγαίνοντας μια φορά τον μήνα στο κουρείο. Κι ενώ η τελευταία επιθυμία της εκλιπούσης συζύγου του ήταν να τον δει να πηγαίνει για εξομολόγηση, ο Γουόλτ – ένας πικραμένος βετεράνος που κρατάει το M-1 του πάντα καθαρό και έτοιμο – νιώθει ότι δεν βαραίνει τίποτα την ψυχή του.

Και η μόνη ψυχή που μπορεί να εμπιστευτεί αρκετά για να εξομολογηθεί όσα τον βασανίζουν, είναι ο σκύλος του, η Νταίζη.
Το Gran Torino είναι ένας τύπος Ford αυτοκινήτου που πρωτοβγήκε στην αγορά το 1972.

Ο Γουόλτ Κοβάλσκι δούλευε στη φάμπρικα που το παρασκεύασε και το έχει στην κατοχή του από τότε, φρέσκο κι ατσαλάκωτο, καμάρι της ακμής του, παντιέρα της βιομηχανικής κυριαρχίας του παραγωγικού, βιομηχανικού Ντιτρόιτ.

Το άψυχο σύμβολο μένει αχρησιμοποίητο, αγέρωχο και ατσαλάκωτο στο γκαράζ του, ώσπου μπαίνει στη δοκιμασία να το κλέψει ένας έφηβος Ασιάτης γείτονάς του, για να κατορθώσει να ενηλικιωθεί στα μάτια της συμμορίας που τον εξαναγκάζει να γίνει μέλος της για να ανήκει στην τοπική λέσχη βίας και εκφοβισμού.

Ο Κοβάλσκι απεχθάνεται τους Χμονγκ που κάποτε πολέμησε, υπερασπιζόμενος την πατρίδα του. Αυτό το τυπικό δείγμα λευκού ρατσιστή περασμένων μεγαλείων γίνεται σταδιακά φίλος της σπιρτόζας αδελφής του δράστη και υποχρεώνεται από την ντροπιασμένη οικογένεια του νέου να δεχθεί τη συγγνώμη του βάζοντάς τον, απρόθυμα στην αρχή, να του κάνει δουλειές.

Ο Κοβάλσκι καταλαβαίνει πως το μίσος του είναι άστοχο, βλέποντας τις προσπάθειες ενός φιλότιμου αλλά άγουρου ανθρώπου να γίνει χρήσιμος σε ένα περιβάλλον που απορρίπτει τη συστολή και το βουβό ήθος του. Αποφασίζει να δράσει, γνωρίζοντας τη στρατηγική της επίθεσης.

Παίζουν: Κλιντ ‘Ιστγουντ, Μπι Βανγκ, Άνεϊ Χερ, Κρίστοφερ Κάρλεϊ, Μπράιαν Χάλεϊ, Τζεραρντιν Χιουτζες, Τζον Κάρολ Λιντς, Γουίλιαμ Χιλ, Μπρουκ Τσια Ταό, Σκοτ Ήστγουντ

*Open, Δευτέρα 04/03, στις 00:00

«Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία» (2009) σκηνοθεσία ΜακΤζι 

Δράσης – Το 2018 η περίφημη Ημέρα της Κρίσης έχει πλέον αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Το δίκτυο Skynet έχει στρέψει τον πολυάριθμο στρατό Εξολοθρευτών ενάντια στο ανθρώπινο γένος, οδηγώντας τον πλανήτη σε πυρηνικό ολοκαύτωμα, με δισεκατομμύρια θύματα. Όμως, ο πόλεμος ανάμεσα στις μηχανές και την Αντίσταση μαίνεται κλιμακούμενος με την κάθε πλευρά να σχεδιάζει την τελική επίθεση.

Ενώ το Skynet ισχυροποιείται συνεχώς, η Αντίσταση υποκλέπτει ένα σήμα που η ηγεσία της θεωρεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον τερματισμό του πολέμου. Ο ανερχόμενος στην ιεραρχία Τζον Κόνορ όμως, που κουβαλά στους ώμους του τις προσδοκίες όσων των θεωρούν μέλλοντα ηγέτη της Αντίστασης, θα βρεθεί ενώπιον ενός κρίσιμου διλήμματος που απειλεί να ανατρέψει όλα όσα πίστευε για τον πόλεμο.

Το εάν μπορεί να εμπιστευθεί τον Μάρκους Ράιτ, έναν άνδρα που εμφανίστηκε μυστηριωδώς, με τελευταία του ανάμνηση την θανατική του καταδίκη, είναι πιθανό να κρίνει το αύριο της ανθρωπότητας…

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Σαμ Γουόρδινγκτον, Έλενα Μπόχαμ Κάρτερ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Άντον Γέλτσιν, Μουν Μπλάντγκουντ.

*Mega, Δευτέρα 04/03, στις 01:20

«Το Χρώμα του Χρήματος» (1986) σκηνοθεσία Μ.Σκορτσέζε

Δραματική – Ο Έντουαρντ Φέλσον, γνωστός και ως Φαστ Έντι, υπήρξε στο παρελθόν ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες μπιλιάρδου. Αυτό όμως, μέχρι τη στιγμή της οριστικής αποβολής του από το πρωτάθλημα, όχι μόνο λόγω της αλαζονείας του, αλλά και λόγω της αμφιλεγόμενης τεχνικής του.

Τώρα πια ο Φαστ Έντι ασχολείται με την εκπαίδευση φιλόδοξων νεαρών, που δεν θα δίσταζαν να κάνουν τα πάντα για να διακριθούν στο άθλημα, κερδίζοντας φυσικά για τον εαυτό του πολλά χρήματα ως μέντοράς τους πίσω από τη βιτρίνα των βρόμικων στοιχημάτων. Σύντομα θα βρεθεί στο δρόμο του ο Βίνσεντ, ένας ασυμβίβαστος νεαρός, που θέλει να φτάσει γρήγορα στην κορυφή.

Ο Φαστ Έντι δε θα χάσει την ευκαιρία να τον μυήσει στα μυστικά του χώρου. Όταν όμως δει ότι ο ατίθασος Βίνσεντ σύντομα εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους παίκτες, επισκιάζοντας τον ίδιο, η σχέση μεταξύ των δύο αντρών δεν θα αργήσει να πάρει άλλη διάσταση και άλλη τροπή…

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Πολ Νιούμαν, Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Τζον Τορτούρο

*Alpha, Δευτέρα 04/03, στις 01:40

«Κρύψου» (2015) σκηνοθεσία Ματ και Ρος Ντάφερ

Θρίλερ – Ο Ρέι, η Κλερ και η 7χρονη κόρη τους, Ζόι, αποτελούν μια μέση οικογένεια στο Κίνγκσβιλ της Βόρειας Καρολίνας, με τη μόνη διαφορά πως ζουν μέσα σε καταφύγιο, από την ημέρα που μια ανείπωτη καταστροφή άλλαξε τα πάντα.

Επί 301 ημέρες, έχουν μετατρέψει την τσιμεντένια αυτή φυλακή σε σπίτι, διατηρώντας τις μνήμες του παρελθόντος, κι ελπίζοντας για ένα φυσιολογικό μέλλον.

Χωρίς να έχουν άμεση γνώση του τι συμβαίνει από πάνω τους, ακούνε ανάσες και βήματα, που απειλούν την ύπαρξη τους.
Όλο αυτό τον καιρό, παραμένουν κρυμμένοι.

Αλλά το κρησφύγετο τους, πλέον, δεν είναι τόσο ασφαλές…

Παίζουν: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Άντρια Ράιζμπορο,Έμιλι Άλιν Λιντ, Χέδερ Ντόρκσεν

*Star, Δευτέρα 04/03, στις 02:00