8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Οι Τρεις Ήρωες» (1999) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Λίγο πριν το τέλος της επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου (η επέμβαση των Αμερικανών στον Περσικό Κόλπο το 1991) τρεις στρατιώτες και ένας διοικητής δελεάζονται από ένα κυνήγι θησαυρού στη μέση της Ιρακινής ερήμου.
Χρυσάφι ή πετρέλαιο, οι σκοποί παραμένουν ίδιοι. Σε ένα οπλισμένο σαφάρι εν μέσω παύσεως πυρών, οι στρατιώτες Μπάρλοου, Βιγκ και Έλγκιν υπό τις διαταγές του Άρτσι Γκέιτς, καθοδηγούνται από τα σημάδια ενός χάρτη που εξόρυξαν από τα… οπίσθια ενός νεκρού Ιρακινού αγγελιοφόρου.

Αποφασισμένοι να κλέψουν με κάθε τρόπο τον θησαυρό, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με απρόσμενο τέλος.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σπάικ Τζόνζε, Ice Cube, Κλιφ Κέρτις, Σαϊντ Ταγκμάουι.

*Open, Τρίτη 05/03 στις 21:15

«Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας» (1987) σκηνοθεσία Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Δράμα – Πεκίνο, 1908. Ένα αγόρι τριών ετών αρπάζεται από τη μητέρα του και μεταφέρεται μέσα στη νύχτα στην Απαγορευμένη Πόλη, στην καρδιά της αρχαίας Κίνας.

Το όνομά του είναι Που Γι. Μερικές μέρες αργότερα, στέφεται αυτοκράτορας και γίνεται «Ο Άρχοντας των 10 Χιλιάδων Ετών», «Ο Γιος των Ουρανών», εξουσιαστής σχεδόν του μισού πληθυσμού της Γης. Όταν όμως, το 1912 η Κίνα γίνεται δημοκρατία, τελειώνουν 3.000 χρόνια αυτοκρατορικής διακυβέρνησης. Ο μόνος που δεν αντιλαμβάνεται αυτές τις σαρωτικές ιστορικές αλλαγές είναι ο μικρός αυτοκράτορας γιατί άλλωστε ο μεσαιωνικός τρόπος ζωής στην Απαγορευμένη Πόλη δεν αλλάζει.

Περιτριγυρίζεται από αξιωματούχους, αυλικούς και πάνω από 1.500 ευνούχους, οι οποίοι του συμπεριφέρονται σαν να είναι θεός. Μόνο που δεν του επιτρέπεται να βγει έξω από το παλάτι, ούτε να γνωρίσει την πραγματικότητα του κινεζικού λαού.

Το 1924 τον εξορίζουν και από τότε αρχίζει να αναζητεί τη χαμένη του ταυτότητα. Μέσα από τις συμπληγάδες της Ιστορίας, την εξορία, τη φυλακή, τη φαντασίωση και τη σκληρή πραγματικότητα, ο Που Γι καταλήγει στο τέλος της ζωής του κηπουρός στους Βοτανικούς Κήπους του Πεκίνου, πιο ελεύθερος από ποτέ, ίσως η μοναδική φορά που εκπλήρωσε το ρόλο που κλήθηκε να παίξει ως αυτοκράτορας.

Έγινε παράδειγμα για τους συνανθρώπους του μόνο σαν πολίτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Πέθανε το 1967.

Παίζουν: Τζον Λον, Πίτερ Ο Τουλ, Τζόαν Τσεν, Γινγκ Ρουοτσένγκ, Βίκτορ Γουόνγκ, Ντένις Νταν, Ρικ Γιανγκ.

*ΕΡΤ3, Τρίτη 05/03 στις 23:00

«Υπεράνω του Νόμου» (2019) σκηνοθεσία Τζεϊμς Κάλεν Μπρίσακ

Δράσης – Ο Φρανκ Γουίλσον είναι ένας πρώην διεφθαρμένος αστυνομικός , ο οποίος όταν έφυγε από το Σώμα και η σύζυγός του απεβίωσε, μετακόμισε εκτός πόλης για να κάνει μια καινούργια αρχή.

Ο γιος του όμως δεν συμφωνούσε με αυτή την επιλογή και επέστρεψε πίσω στη μεγαλούπολη. Η ζωή του σύντομα πήρε την κάτω βόλτα και μπλέχτηκε με τον τζόγο και την τοπική μαφία.

Τα χρέη του στον τζόγο, τα οποία αδυνατούσε να πληρώσει οδήγησαν στην εν ψυχρώ δολοφονία του από τους τοκογλύφους που τον δάνειζαν.

Όταν η είδηση για τον θάνατό του φτάνει στον πατέρα του, αυτός που είχε την φήμη “του πιο βρώμικου αστυνομικού στην πόλη” θα συνεργαστεί με έναν μαφιόζο, μία βοηθό εισαγγελέα και έναν πρώην συνάδελφο για να φέρει τον δολοφόνο του γιου του ενώπιον της δικαιοσύνης.

Παίζουν: DMX, Στήβεν Σηγκάλ, τζόνι Μένσερ, Σάξον Σαρμπίνο, Μπιλ Κομπς, Κιμ Ντελόγκι, Ζακ Γουάρντ

*Open, Τρίτη 05/03 στις 00:00

«Αγώνας για Δικαιοσύνη» (2019) σκηνοθεσία Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον

Δράμα – Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο Μπράιαν θα μπορούσε να είχε επιλέξει μία προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία. Αντίθετα, κατευθύνεται στην Αλαμπάμα προκειμένου να υπερασπιστεί όσους καταδικάζονται άδικα, έχοντας την υποστήριξη της δικηγόρου Εύα Άνσλεϊ.

Μία από τις πρώτες και πιο εκρηκτικές υποθέσεις, που αναλαμβάνει, είναι εκείνη του Γουόλτερ ΜακΜίλαν, που το 1987 καταδικάζεται σε θάνατο για τη δολοφονία ενός 18χρονου κοριτσιού, παρά την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων, που αποδεικνύουν την αθωότητά του και του γεγονότος ότι η μόνη μαρτυρία εναντίον του ήταν από έναν εγκληματία, που είχε κίνητρο να αποκρύψει την αλήθεια.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Μπράιαν εμπλέκεται σε ένα λαβύρινθο νομικών και πολιτικών παρασκηνίων και απροκάλυπτου και αναίσχυντου ρατσισμού, καθώς παλεύει για τον Γουόλτερ και για άλλους σαν αυτόν, με τις πιθανότητες – και το σύστημα – να είναι εναντίον τους

Παίζουν: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Τζέιμι Φοξ , Μπρι Λάρσον

*Star, Τρίτη 05/03 στις 00:00

«Στέλλα» (1955) σκηνοθεσία Μιχάλης Κακογιάννης

Δραματική  Ελληνική Ταινία – Η Στέλλα είναι τραγουδίστρια σε καμπαρέ. Είναι μια ψηλή, εκρηκτική ξανθιά, που ζει και ερωτεύεται ελεύθερα. Ο πρώτος της έρωτας είναι γόνος μιας μεγάλης και πλούσιας οικογένειας. Γρήγορα όμως τον βαριέται.

Αργότερα, γνωρίζεται με τον Μίλτο, έναν νεαρό αθλητή, δυνατό και αποφασιστικό, που την τραβάει σαν μαγνήτης! Ο έρωτάς τους είναι μια μάχη μεταξύ του θερμόαιμου αρσενικού και του γεμάτου πάθη θηλυκού. ‘Οταν ο Μίλτος δίνει στην Στέλλα τελεσίγραφο: ή παντρεύονται ή χωρίζουν, η Στέλλα αρχικά δέχεται, αλλά το μετανιώνει σχεδόν αμέσως. Δεν θέλει γάμο, ούτε οικογένεια, ούτε κανέναν άνδρα να την ορίζει.

Τη μέρα του γάμου, ενώ ο Μίλτος την περιμένει στην εκκλησία, η Στέλλα βγαίνει στο δρόμο, όπου και γνωρίζει έναν νεαρό. Μένει μαζί του όλη την νύχτα και την αυγή επιστρέφει στο σπίτι της. Στον έρημο δρόμο, ο Μίλτος, αποφασισμένος να υπερασπισθεί την τιμή του, την περιμένει μ’ ένα μαχαίρι στα χέρια.

Πλησιάζουν ο ένας τον άλλο με αργά βήματα. Η λάμα αστράφτει και η Στέλλα πρέπει να διαλέξει την φυγή ή τον θάνατο…

Παίζουν: Μελίνα Μερκούρη, Γιώργος Φούντας, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Χριστίνα Καλογερίκου, Κώστας Κακαβάς, Βούλα Ζουμπουλάκη, Τασσώ Καβαδία.

*Mega, Τρίτη 05/03 στις 00:10

«Ένα Ήσυχο Μέρος 2» (2020) σκηνοθεσία Τζον Κρασίνσκι

Δραματική Τρόμου – Η οικογένεια Άμποτ συνεχίζει τον αγώνα επιβίωσης στον κόσμο της σιωπής που έχουν “επιβάλλει” εξωγήινα τυφλά όντα, με οξεία αίσθηση ακοής. Ο Λη (Τζον Κρασίνσκι) δεν είναι πια μαζί τους, αφού θυσιάστηκε για να σώσει την οικογένειά του.

Γνωρίζοντας ότι ο σωστός συνδυασμός ακουστικών βαρηκοΐας και ομιλιών μπορεί να αποδυναμώσει τα θηρία αυτά, αποχωρούν από την κατεστραμμένη αγροικία τους αθόρυβα.
Μόλις 5 μίλα από το σπίτι τους συναντούν τον Έμετ (Κίλιαν Μέρφυ) έναν πρώην οικογενειακό φίλο, που ζει σε πλήρη απομόνωσή μετά την απώλεια της οικογένειάς του.

Η Έβελιν Άμποτ (Έμιλι Μπλαντ) και τα τρία παιδιά της, σύντομα θα καταλάβουν ότι τα πλάσματα αυτά, δεν είναι οι μόνοι κίνδυνοι που καραδοκούν στο μονοπάτι της σιωπής.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Κίλιαν Μέρφι, Μίλισεντ Σίμοντς, Νόα Τζουπ, Ντζιμόν Χουνσού.

*Alpha, Τρίτη 05/03 στις 00:15

«Άγρια» (2014) σκηνοθεσία Λουκ Γκρίνφιλντ

Κοινωνική – Έχοντας απομείνει μόνη χωρίς κανένα στήριγμα, και ενώ εξακολουθεί να παλεύει με τον καταστροφικό εθισμό της, η νεαρή Cheryl Strayed, αποκτά το κουράγιο να ξεκινήσει ένα λυτρωτικό ταξίδι που θα την απαλλάξει από τα εσωτερικά της δεσμά.

Χωρίς προηγούμενη εμπειρία και με ελάχιστο εξοπλισμό, η Cheryl αποφασίζει να ξεκινήσει την προκλητική και επίπονη πεζοπορία 1000 μιλίων κατά μήκος του Pacific Crest Trail, εντελώς απροετοίμαστη για τις σωματικές και ψυχικές δυσκολίες που την περιμένουν.

Τώρα, μια γυναίκα μόνη μπροστά στην τραχιά ομορφιά της αδάμαστης ερήμου προσπαθεί να ξεπεράσει τα όριά της, κατακτώντας ένα βήμα τη φορά το μοναχικό ταξίδι προς την ελευθερία. Θα επιφέρει η μακρά και δύσβατη διαδρομή λύτρωση στον πόνο της Cheryl;

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Γκάμπι Χόφμαν Λόρα Ντερν, Μπράιαν Βαν Χολτ.

*Alpha, Τρίτη 05/03 στις 02:15

«Tο 5ο Κύμα» (2016) σκηνοθεσία Τζέι Μπλέικσον

Περιπέτεια – Τέσσερα κύματα καταστροφικών επιθέσεων έχουν ερημώσει το μεγαλύτερο μέρος της γης. Όταν το ανθρώπινο είδος βρίσκεται σχεδόν υπό εξαφάνιση, ένας από τους τελευταίους επιζώντες , μια νεαρή γυναίκα, η Κάσι, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την πιο σημαντική αποστολή.

Να εντοπίσει το μικρότερο αδελφό της που απήγαγαν εξωγήινοι, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τη γη αποικία τους. Καθώς προετοιμάζεται για το αναπόφευκτο πέμπτο κύμα, θα συναντήσει και ένα πρόσωπο κλειδί που… ίσως αποτελέσει την τελευταία της ελπίδα. Θα τα καταφέρει;

Παίζουν: Κλόε Γκρέις Μόριτζ, Μάικα Μονρό, Λίβ Σράιμπερ, Νικ Ρόμπινσον, Άλεξ Ρόι, Μαρία Μπέλο

*Mega, Τρίτη 05/03 στις 02:20