8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μαύρο και Μπλε» (2019) σκηνοθεσία Ντιόν Τέιλορ

Δράσης – Η Αλίσια επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε στη Νέα Ορλεάνη και ξεκινά να εργάζεται στην αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης της περιπολίας γίνεται αυτόπτης μάρτυρας του του φόνου ενός διακινητή ναρκωτικών από διεφθαρμένους συναδέλφους της. Το περιστατικό αυτό βιντεοσκοπείται από την κρυφή κάμερα που βρίσκεται πάνω στη στολή της.

Η Αλίσια προσωρινά κατορθώνει να ξεφύγει από τους διώκτες της, οι οποίοι στη συνέχεια την καταδιώκουν αμείλικτα, ώστε να εμποδίσουν τη γνωστοποίηση των όσων έγιναν και να την κάνουν να σωπάσει μια και καλή.

Παίζουν: Ναόμι Χάρις, Ταϊρίς Γκίμπσον, Φρανκ Γκρίλο, Μάικ Κόλτερ.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 06/03 στις 21:00

«Μετά το Γάμο» (2019) σκηνοθεσία Μπαρτ Φρέντλιχ

Δραματική – Στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί.

Όντας σε απελπιστική οικονομική ανάγκη για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία, έχει φαινομενικά βρει τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να συναντήσει την γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει.

Παίζουν:  Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Oυίλιαμς, Μπίλι Κράνταπ, Έιμπι Κουίν, Γουίλ Τσέις

*Open, Τετάρτη 06/03 στις 21:15

«Εκεί που Πέφτει η Βροχή» (2020) σκηνοθεσία Ματζίντ Μπάρζεγκαρ

Δραματική – Η Σάρα εργάζεται σαν νοσοκόμα, κουβαλώντας ένα σκοτεινό μυστικό.  Καθοδηγούμενη από τη συμπόνοια της, στο νοσοκομείο που εργάζεται -ένα από τα μεγαλύτερα της Τεχεράνης- αναλαμβάνει τους ασθενείς που δεν έχουν καμία ελπίδα ανάρρωσης .

Μέχρι τη στιγμή που μία οικογένεια την επιλέγει για να φροντίζει τον άρρωστο πατέρα τους, που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ζωής του, στην βίλα του κοντά στη θάλασσα.

Ξαφνικά διαπιστώνει ότι αρχίζει να αμφισβητεί τι πραγματικά σημαίνει να ζεις.

Παίζουν: Ναζανίν Αχμαντί, Αλιρεζά Σανιφάρ, Μαζντάκ Μιραμπεντίνι, Άρσια Νικμπίν, Κάβε Χάντι Μόγκανταμ.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 06/03 στις 23:00

«Get Smart» (2008) σκηνοθεσία Πίτερ Σίγκαλ

Κωμική περιπέτεια –Ο Μαξ Σμαρτ (Στιβ Καρελ) είναι ένας άσημος αναλυτής στη υπηρεσία κατασκοπίας Αμερικής, αλλά πάντα πρόθυμος να συμμετάσχει ενεργά και να γίνει μάχιμος κατάσκοπος.

Όταν οι ταυτότητες των πρακτόρων υποκλέπτονται από μία επίθεση στα γραφεία της υπηρεσίας, η μόνη επιλογή είναι να προαχθεί ο Μαξ και να γίνει το όνειρο του πραγματικότητα, δουλεύοντας δίπλα σε μάχιμους πράκτορες.

Αποστολή του είναι να ανατρέψει την εγκληματική οργάνωσης «ΧΑΟΣ» που επιδιώκει να κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, σταματώντας τον αρχηγό της, Ζιγκφριντ (Τέρενς Σταμπ).

Συνεργάτης του Σμαρτ θα είναι η πανέμορφη, θανάσιμη Πράκτορας 99 ( Αν Χαθαγουέϊ), αλλά και ο εντυπωσιακός, δυναμικός Πράκτορας 23 (Ντουέιν Τζόνσον).

Μπορεί ο Σμαρτ να μην έχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση, μπορεί το οπλοστάσιό του να μη διαθέτει τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έχει όμως ενθουσιασμό και πάθος, που επιφυλάσσουν απίστευτες καταστάσεις…

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντουέιν Τζόνσον, Μπιλ Μάρεϊ, Άλαν Άρκιν, Τέρενς Σταμπ, Μπιλ Μάρεϊ, Ντέιβιντ Λη, Κέλι Καρμπακς, Μάσι Οκα

*Open, Τετάρτη 06/03 στις 00:00

«Η Συγκάλυψη» (2014) σκηνοθεσία Μάικλ Ρ. Ρόσκαμ

Δράσης – Ο Μπομπ Σαγκινόφσκι (Τομ Χάρντι) είναι ένας λιγομίλητος, ογκώδης και μοναχικός άντρας. Ακούει πολλά, λέει πολύ λιγότερα. Κοιτάζει τη δουλειά του και θέλει να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο, χωρίς να τον ενοχλούν. Ζει μέσα στη νύχτα, αλλά είναι θρήσκος και φαίνεται ότι δεν έχει ξεπεράσει κάτι από το παρελθόν του. Δουλεύει μπάρμαν στο μαγαζί του ξαδέλφου του, του Μαρβ (Τζέιμς Γκαντολφίνι), ενός πρώην μικροαπατεώνα που έχει αφήσει τις αλητείες και βαδίζει σε έναν κάποιο ίσιο δρόμο.

Ο Μαρβ και το μαγαζί του ελέγχεται από τη μαφία διακινώντας μέσα απ αυτό μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως πάντα, μόνο που αυτή πια δεν είναι η ιταλική, αλλά η τσετσένικη. Μία ληστεία στο μπαρ που θα κλαπούν τα χρήματα της Μαφίας και ένα πληγωμένο κουτάβι θα βγάλουν τον Μπομπ στο προσκήνιο.. Όταν το μπαρ βρεθεί στο στόχαστρο της αστυνομίας, ο Μπομπ θα βρεθεί και ο ίδιος στο επίκεντρο των ερευνών, που αρχίζουν να φτάνουν πλέον στην ευρύτερη γειτονιά, την οικογένειά του, αλλά και πιο πίσω στο παρελθόν, με απρόσμενα ευρήματα.

Παίζουν: Τομ Χάρντι, Νούμι Ραπάς, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Ματίας Σένερτς.

*Alpha, Τετάρτη 06/03 στις 00:15

«Bloodshot» (2020) σκηνοθεσία Ντέιβ Γουίλσον

Δράσης – Ο Ρέι Γκάρισον, ένας στρατιώτης που πρόσφατα σκοτώθηκε σε μια μάχη, έρχεται πίσω στη ζωή ως ο υπεράνθρωπος Bloodshot.

Με μια στρατιά νανοτεχνολογίας να ρέει στις φλέβες του, είναι μια ασταμάτητη κι ατρόμητη δυναμική μηχανή που έχει την ικανότητα να επουλώνει αμέσως τις πληγές του.

Όμως, ελέγχοντας το σώμα του, η RST παράλληλα εξουσιάζει και το μυαλό του. Τώρα, ο Ρέι αδυνατεί να ξεχωρίσει τι είναι αληθινό και τι όχι, και αυτή είναι η τωρινή του αποστολή.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Αϊζα Γκονζάλες, Σαμ Χιούαν, Τόμπι Κέμπελ, Γκάι Πιρς.

*Mega, Τετάρτη 06/03 στις 01:10

«15 λεπτά» (2001) σκηνοθεσία Τζον Χέτζερφελντ 

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Έντι Φλέμιγκ (Ρόμπερτ ντε Νίρο) εργάζεται στο τμήμα Ανθρωποκτονιών και συχνά χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ για να ωφεληθεί στη δουλειά του. Είναι προσωπικός φίλος με τον διάσημο παρουσιαστή ειδήσεων Ρόμπερτ Χόκινς και έχει σχέση με τη δημοσιογράφο Νίκι Κάρας.

Ο Τζόρντι Γουόρσοου(Έντουαρντ Μπερνς) είναι ο νεαρός ανακριτής της πυροσβεστικής και πρέπει να συνεργαστεί με τον ντεντέκτιβ για να βρουν τη λύση σε ένα διπλό φονικό που κατέληξε σε μια τρομερή πυρκαγιά.

Οι δολοφόνοι που ψάχνουν είναι δυο κακοποιοί από το Ανατολικό Μπλοκ, οι οποίοι φτάνουν στην Αμερική για να διεκδικήσουν το μερίδιό τους από μία ληστεία.
Ο Εμίλ είναι ο εγκέφαλος ενώ ο Όλεγκ, πιο “καλλιτεχνική ” φύση κλέβει μία κάμερα και καταγράφει όλες τις πράξεις τους. Ο συνεργάτης τους που δεν τους πλήρωσε είναι το δολοφονημένο θύμα της πυρκαγιάς, με την οποία θέλησαν να καλύψουν τα ίχνη τους.

Αυτή η υπόθεση θα τους φέρει κοντά στο δίδυμο Φλέμιγκ-Γουόρσου αφού θα ξεκινήσει το παιχνίδι γάτας -ποντικού μεταξύ τους.

Δεν είναι όμως οι μοναδικοί που βρίσκονται στο κατόπι των δύο δολοφόνων από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Τα ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει το δικό τους κυνηγητό.

Το ερώτημα δεν είναι ποιος είναι ο δολοφόνος αλλά ποιος τελικά ελέγχει την αλήθεια. Μια ανελέητη σάτιρα της εποχής των media, όπου αστυνομικοί και εγκληματίες συναντούν τις τηλεοπτικές κάμερες…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Έντουαρντ Μπερνς, Μελίνα Κανακαρίδη, Κάρελ Ρόντεν, Κιμ Κατραλ, Σαρλιζ Θερόν.

*Star, Τετάρτη 06/03 στις 02:00

«Καλημέρα Βιετνάμ» (1987) σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον

Κωμωδία Πολεμική – 1965, και στην στρατιωτική πολεμική βάση της Σαϊγκόν ο ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ Άντριαν Κρονάουερ αναλαμβάνει την πρωινή ραδιοφωνική ζώνη, προκειμένου να εμψυχώσει τα αμερικανικά στρατεύματα  που πολεμούν στο Βιετνάμ. Μέσα από το πρόγραμμά του γίνεται γρήγορα  δημοφιλής και οι αντιζηλίες που θα προκύψουν από ανώτερους τους αναμενόμενες.

Όταν όμως ο Κρονάουερ αποκτήσει τις πρώτες πραγματικές του εμπειρίες από τον πόλεμο, δε μπορεί να μείνει πια ο ίδιος και μεταδίδει στους ακροατές του την αλήθεια για τον πόλεμο, παρά τις αντίθετες κυβερνητικές εντολές…

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Φόρεστ Γουίτακερ, Τραν Θαν Γιουγκ, Μπρούνο Κίρμπι, Σιγιου Μπα Νγκουέν, Τσιντάρα Σουκαπατάνα, Ρόμπερτ Γουλ, Τζ.Τ. Γουόλς, Νομπλ Γουιλιγκχαμ, Ρίτσαρντ Εντσον, Νταν Στάντον, Πήτερ Μακένζι

*Alpha, Τετάρτη 06/03 στις 02:30