Πιάστηκε στα πράσα 60χρονος – Μετέδιδε ποδόσφαιρο και ταινίες για να βγάζει μεροκάματο

Συνελήφθη μέσα στο σπίτι του και με όλο τον εξοπλισμό του ένας 60χρονος ο οποίος κατηγορείται για πειρατεία συνδρομητικών καναλιών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία άγνωστος προέβαινε σε παράνομη ζωντανή μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων και ταινιών, χωρίς φυσικά να διαθέτει σχετική άδεια, διαφημίζοντας τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο προκειμένου να εισπράττει αμοιβή με τη μορφή συνδρομής, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αναλαμβάνει την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, 60χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών, κατ’ εξακολούθηση.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία άγνωστος προέβαινε σε παράνομη ζωντανή μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων και ταινιοθηκών, χωρίς σχετική άδεια, ενώ διαφήμιζε τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο, έναντι χρηματικής αμοιβής με τη μορφή συνδρομής.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολούθησε μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα και μετά από ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων που προέκυψαν, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 60χρονου στην υπόθεση. Από έρευνα που ακολούθησε στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε η χρήση μη εξουσιοδοτημένου εξοπλισμού και η αναμετάδοση περιεχομένου δύο συνδρομητικών εταιρειών, χωρίς τη νόμιμη συνδρομή και άδεια.»