10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Οι Διώκτες του Εγκλήματος» (2013) σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ

Δράσης – Λος Άντζελες 1949. Ο Μίκι Κόεν (Σον Πεν), ο αδίστακτος αρχηγός της μαφίας έχει το γενικό πρόσταγμα στην πόλη, συγκεντρώνοντας κέρδη από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που γίνεται δυτικά του Σικάγο. Και όλα αυτά τα κάνει υπό την προστασία των δικών του πρωτοπαλίκαρων, αλλά και μελών της αστυνομίας και της πολιτικής σκηνής που κρατάει στο χέρι.

Όλα αυτά αρκούν για να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους και σκληροτράχηλους αστυνομικούς… εκτός ίσως, από ένα μικρό μυστικό σώμα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες με επικεφαλής τον αστυνόμο Τζον Ο Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον υπαστυνόμο Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ). Οι δύο αυτοί θα προσπαθήσουν να γκρεμίσουν τον κόσμο του Κόεν.

Παίζουν: Σον Πεν, Τζος Μπρόλιν, Ράιαν Γκόσλινγκ, Νικ Νόλτε, Έμα Στόουν, Άντονι Μακί, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Μάικλ Πένια, Λούσι Ντέιβενπορτ, Χολτ ΜακΚλάνι.

*Open, Κυριακή 17/03, στις 22:00

«Ντουέτο εν δράσει» (2013) σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ, Μάρλον Γουέιανς

Κωμωδία – Η πράκτορας του FBI Σάρα Άσμπερν, είναι γνωστή στο σώμα για τη μεθοδικότητα της, τη λατρεία της στην τελειότητα αλλά και την αλαζονεία της. Από την άλλη, η Σάνον Μάλινς θεωρείται το ίδιο ικανή με τους καλύτερους άντρες του αστυνομικού τμήματος της Βοστόνης. Αντιδρά άμεσα, δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους κι έχει το ένστικτο και το θάρρος να συλλαμβάνει τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς στους δρόμους της πόλης.

Καμία από τις δύο δεν είχε ποτέ συνεργάτη, αλλά στην ουσία ούτε και φίλο. Όταν αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατατροπώσουν ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών, γίνονται αυτό που κανείς δεν θα περίμενε ποτέ: φίλες!

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Ράπαπορτ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Μάρλον Γουέιανς.

*Alpha, Κυριακή 17/03, στις 22:00

«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» (1963) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Θόδωρος (Ντίνος Ηλιόπουλος) έχει επινοήσει ένα φανταστικό φίλο από την Πάτρα, τον Λευτεράκη. Τον χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να καλύψεις τις ερωτοδουλειές του και να ξεφεύγει από τη γυναίκα του Φωφώ (Μάρω Κοντού) . Μια μέρα, όμως, εμφανίζεται στην πόρτα του ο Λευτεράκης (Κώστας Βουτσάς) με σάρκα και οστά. Ο Λευτεράκης γνωρίζει τα πάντα για τον Θόδωρο, ενώ ακόμα και μια οικογενειακή φίλη τον αναγνωρίζει και τον χαιρετάει εγκάρδια. Και η ιστορία με τον φανταστικό φίλο Λευτεράκη πλέον παίρνει μια νέα τροπη, με τον Θόδωρο να βρίσκεται στα όρια να χάσει το μυαλό του.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Καίτη Πάνου, Χρήστος Τσαγανέας, Μαργαρίτα Αθανασίου, Κατερίνα Γιουλάκη, Νικήτας Πλατής, Τζένη Κυριακού, Άρτεμις Θεοδωρακοπούλου, Μπέτυ Δακοπούλου, Θάνος Συριώτης, Γιώργος Δεληκατερίνης.

*Star, Κυριακή 17/03, στις 22:15

«Τα Μάθατε για τους Μόργκαν;» (2010) σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Ρομαντική κωμωδία – Η Μέριλ (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) και ο Πολ Μόργκαν (Χιου Γκραντ) είναι το απόλυτα επιτυχημένο ζευγάρι του Μανχάταν, αν και οι σχεδόν αψεγάδιαστες ζωές τους κρύβουν μια μικρή αποτυχία: τον ίδιο τους το γάμο, που σιγά-σιγά διαλύεται.

Σύντομα όμως, το ρομαντικό τους δράμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα, από τη στιγμή που γίνονται μάρτυρες σε ένα φόνο και μπαίνουν στο στόχαστρο ενός επαγγελματία δολοφόνου. Για την προστασία τους, η ομοσπονδιακή αστυνομία απομακρύνει τους Μόργκαν από τη λατρεμένη τους Νέα Υόρκη και τους εγκαθιστά σε μια μικρή πόλη στο Γουαϊόμινγκ. Μακριά από τα BlackBerry τους και τους έντονους ρυθμούς ζωής, οι Μόργκαν έχουν μια ιδιόρρυθμη ευκαιρία να αναθερμάνουν τη σχέση τους – αν φυσικά το θέλουν

Παίζουν: Χιου Γκραντ, Σαμ ‘Ελιοτ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Μαίρη Στινμπέργκεν, Ελίζαμπεθ Μος.

*Mega, Κυριακή 17/03, στις 00:10

«Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά» (2014) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Κωμωδία – Εκτοπισμένη από την πατρίδα της, την Ινδία, η οικογένεια Καντάμ, εγκαθίσταται σε ένα πανέμορφο χωριό του Γαλλικού επαρχιακού Νότου, στο Σεντ Αντονέν Νομπλ-Βαλ. Εκεί, στο γοητευτικό και γραφικό αυτό χωριουδάκι, αποφασίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να μαγειρεύουν υπέροχο ινδικό φαγητό.

Ανοίγουν ένα Ινδικό εστιατόριο με αγάπη και πάθος για τη μαγειρική. Όμως δεν έχουν υπολογίσει μια σημαντική λεπτομέρεια, τον ανταγωνισμό!

Ακριβώς απέναντί τους, υπάρχει για χρόνια ένα επιτυχημένο, ακριβό εστιατόριο, που διευθύνει η ψυχρή και αυστηρή Μαντάμ Μαλορί, βραβευμένο μάλιστα με αστέρι Μισελέν. Η Μαλορί δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, όσον αφορά την τελειότητα των πιάτων που προσφέρει.

Οι εκτεταμένες, ψυχρές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες ενάντια στο Ινδικό εστιατόριο, που τόλμησε να εγκατασταθεί μόλις 30,5 μέτρα μακριά από το δικό της, εξελίσσονται σε θερμό επεισόδιο και μια γενικευμένη αναστάτωση θα επικρατήσει στους παραδοσιακά ήσυχους δρόμους του Σεν Αντονέν.

Αναπόφευκτα μεταξύ των δυο “ανταγωνιστών”, θα ακολουθήσει μια επική, γαστρονομική μάχη, η οποία δοκιμάζει τη δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της πίστης στο πλαίσιο της οικογένειας.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Ομ Πουρί, Μανίς Νταγιάλ, Σαρλότ Λε Μπον.

*Open, Κυριακή 17/03, στις 00:30

«Αληθινά Ψέματα» (1994) σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Δράσης – Ο Χάρι Τάσκερ, ένας φαινομενικά φιλήσυχος πωλητής κομπιούτερ, είναι στην πραγματικότητα μυστικός πράκτορας.

Η σύζυγός του, Χέλεν, δεν υποψιάζεται ότι όταν ο Χάρι λείπει σε διάφορα συνέδρια, διεκπεραιώνει τις πιο επικίνδυνες και δύσκολες αποστολές. Όμως, κάποια στιγμή, τα πράγματα παίρνουν παράξενη τροπή όταν ο Χάρι αρχίζει να υποψιάζεται πως η Χέλεν τον απατά…

Στιλιζαρισμένη δυναμική περιπέτεια, στην παράδοση των φιλμς του Τζέιμς Μποντ, με έντονο το σατιρικό στοιχείο σχετικά με τις απίστευτες περιπέτειες σούπερ πρακτόρων. Μόνο που σ’ αυτή την ταινία, ο ήρωας, ενώ είναι απασχολημένος μ’ ένα ντελίριο εξωφρενικών καταστάσεων, προσπαθεί παράλληλα να διασώσει τον… γάμο του.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Τομ Άρνολντ, Μπιλ Πάξτον, Τία Καρέρε, Τσάρλτον Ίστον.

*Star, Κυριακή 17/03, στις 00:30

«Οι Άντρες με τα Μαύρα» (1997) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ 

Δράσης Κομεντί – Βρισκόμαστε στο όχι ιδιαίτερα μακρινό μέλλον και η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε ένα κρυφό παράδεισο για ένα πλήθος εξωγήινων προσφύγων από όλες τις γωνιές του σύμπαντος.

Μια μυστική κυβερνητική οργάνωση, οι «Άνδρες με τα μαύρα», φέρουν την ευθύνη να κρατούν τα μεταμφιεσμένα όντα σε τάξη προκειμένου να αποφεύγονται οι διαταραχές στην ισορροπία του ανθρώπινου πληθυσμού.

Όταν ένας διαγαλαξιακός τρομοκράτης φθάνει στη Γη για να κλέψει ένα πολυσήμαντο αντικείμενο από έναν ομόφυλό του το καθήκον της σύλληψης του και ακολούθως της σωτηρίας του κόσμου θα αναλάβουν ένας πράκτορας της οργάνωσης και ένας νεαρός μαθητευόμενός του.

Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Λίντα Φιορεντίνο, Γουίλ Σμιθ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Ριπ Τορν, Τονι Σαλχουμπ, Μάικ Νασμπάουμ, Σέρτζιο Καλντερόν, Τζον Γκράις, Φρέντρικ Λέιν, Κεντ Φάλκον, Ρίοτσαρντ Χάμιλτον, Σιομπαχ Φάλον Χόγκαν, Κηθ Κάμπελ, Πάτρικ Μπριν

*ΕΡΤ1, Κυριακή 17/03, στις 01:00

«Αυτό θα πει Πόλεμος» (2012) σκηνοθεσία Εμ Σι Τζι

Δράσης Κομεντί Ρομαντική – Ο Τακ (Τομ Χάρντι) και ο Φόστερ (Κρις Πάιν) είναι κορυφαίοι μυστικοί πράκτορες και κολλητοί φίλοι.
Εμπιστεύεται ο ένας την ζωή του στον άλλο, δεν αφήνουν τίποτα να μπει ανάμεσά τους, μέχρι που ερωτεύονται την ίδια γυναίκα (Ρις Γουιδερσπουν).

Τότε ένας ανεξέλεγκτος πόλεμος ξεσπά, καθώς οι δύο κατάσκοποι μάχονται με συστήματα παρακολούθησης τελευταίας τεχνολογίας, προηγμένες στρατηγικές αλλά κι ένα οπλοστάσιο ικανό να σβήσει μια μικρή χώρα από τον χάρτη.

Προκειμένου οι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας Αυτό θα Πει Πόλεμος, να είναι πιστευτοί ως σουπερ-κατάσκοποι της CIA, πέρασαν από εξαντλητική εκπαίδευση κάτω από τις οδηγίες ενός αληθινού στρατιωτικού εκπαιδευτή με μεγάλη εμπειρία σε πολεμικές επιχειρήσεις, του Πολ Μορίς.

Ανάμεσα σε άλλα, τους εκπαίδευσε στο χειρισμό όπλων και στη μάχη σώμα με σώμα.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Τομ Χάρντι, Κρις Πάιν, Τιλ Σβάιγκερ, Τσέλσι Χάντλερ, Τζον Πολ Ρουταν, Αντζελα Μπάσετ, Ρόζμαρι Χάρις, Τζωρτζ Τουλιάτος, Γουόρεν Κριστι

*Ant1, Κυριακή 17/03, στις 01:00

«Βηρυτός» (2018) σκηνοθεσία Μπραντ Άντερσον

Δραματική περιπέτεια – Ο Μέισον Σκάιλς (Τζον Χαμ) είναι πρώην Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος εγκατέλειψε τη Βηρυτό πριν τον εμφύλιο που κατέστρεψε την πόλη.

Δέκα χρόνια αργότερα, βρίσκεται εγκατεστημένος στη Βοστόνη, πνίγοντας ακόμα τις αναμνήσεις του στο ποτό και χαραμίζοντας τα ταλέντα του ως διαμεσολαβητής σε τοπικές συνδικαλιστικές και εργασιακές διαμάχες.

Έπειτα από μια μυστηριώδη συνάντηση, με δύο μυστικούς πράκτορες της CIA (Ρόζαμουντ Πάικ και Ντιν Ντόρις) θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, έχοντας επιστρατευθεί προκειμένου να χειριστεί τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ενός παλιού του φίλου και πρώην συνεργάτη του.

Η ρημαγμένη εικόνα που θα συναντήσει δεν έχει καμία σχέση με την κοσμοπολίτικη και εύρωστη πόλη που είχε αφήσει πίσω του – τώρα, περισσότερο από ποτέ, μοιάζει να βρίσκεται στο έλεος διαφορετικών ομάδων και εθνικοτήτων που πασχίζουν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν την παρουσία και τα συμφέροντά τους στην περιοχή.

Ο Μέισον βρίσκεται αντιμέτωπος με αποκαλύψεις που αφορούν τις προθέσεις του ισραηλινού στρατού, επικεφαλής Αμερικανών πολιτικών, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και διεφθαρμένων γραφειοκρατών.

Παίζουν: Τζο Τζον Χαμ, Ρόζαμουντ Πάικ, Ντιν Νόρις, Μαρκ Πελεγκρίνο, Λάρι Πάιν, Τζέι Πότερ, Λέιλα Μπεχτί, Κέιτ Φλιτγουντ, Κόλιν Στιντον, Μουσταφα Τουκι, ιαν Πόρτερ, Νικ Χόλντερ

*Alpha, Κυριακή 17/03, στις 02:15

«Ανατριχίλες» (2015) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λέτερμαν

Περιπέτεια – Η ζωή του νεαρού Ζακ Κούπερ αναστατώνεται μετά τη μετακόμιση από τη μεγαλούπολη σε μία κωμόπολη, αλλά η γνωριμία του με την όμορφη γειτόνισσα του Χάνα θα του δώσει φτερά. Μόνο που όπως αποκαλύπτεται πατέρας της Χάνα είναι ο μυστηριώδης Ρ. Λ. Στάιν, διάσημος συγγραφέας της επιτυχημένης σειράς βιβλίων «Ανατριχίλες».

Πρόκειται για έναν αινιγματικό καλλιτέχνη, έρμαιο της φαντασίας του, καθώς τα τέρατα που περιγράφει στα βιβλία του είναι αληθινά και ο ίδιος προστατεύει τους αναγνώστες του κρατώντας τα «κλειδωμένα» μέσα στα βιβλία του. Όταν ο Ζακ κατά λάθος τα απελευθερώνει, θα πρέπει με τη βοήθεια του Στάιν και της Χάνα να τα ξαναστείλει πίσω στις σελίδες απ όπου ξεπήδησαν.

Παίζουν: Τζακ Μπλακ, Οντέγια Ρας, Έιμι Ράιαν, Χάλστον Γκέιτζ, Έλλα Γουόλστεντ.

*Mega, Κυριακή 17/03, στις 02:30