9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ουρανία» (2006) σκηνοθεσία Κώστας Καπάκας

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο Αχιλλέας μεγαλώνει με τους φίλους του, σε μία μικρή επαρχιακή πόλη την περίοδο της δικτατορίας.

Το καλοκαίρι του 1969, πέφτοντας από τον τοίχο του κινηματογράφου, σπάει το πόδι του. Ενώ βρίσκεται στο νοσοκομείο  θα δει για πρώτη φορά στη ζωή του, μία τηλεόραση.

Ακούει και βλέπει για το πρόγραμμα εκτόξευσης του Απόλλο στο φεγγάρι και του γίνεται εμμονή η απόκτηση μίας τηλεόρασης. Μαζί με τους φίλους του αρχίζουν να μαζεύουν χρήματα για να την αγοράσουν.

Σύντομα όμως παρουσιάζεται το πρώτο δίλλημα: με τα χρήματα που συγκεντρώσανε θα πάρουν τηλεόραση για να δουν την προσσελήνωση ή θα επισκεφτούν την Ουρανία, τον ερωτικό πόθο όλων των αγοριών, προκειμένου να μυηθούν στον έρωτα;

Η απογοήτευση του Αχιλλέα είναι τεράστια όταν καταλαβαίνει ότι οι φίλοι του έδωσαν τα χρήματα στην Ουρανία και η απόκτηση της τηλεόρασης, πλέον απομακρύνεται οριστικά.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη όταν οι αρχές θα συλλάβουν τον πατέρα του Αχιλλέα και τον πατέρα ενός φίλου του, για να εκφοβίσουν τους υπόλοιπους.

Παίζουν:  Άρης Τσάπης, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Ανδρέας Κυριακάκης, Γιώργος Λιάτης, Μιχάλης Τσιράκης, Νίκος Βασιλικιώτης, Δημήτρης Πιατάς, Ταξιάρχης Χάνος, Γιώργος Σουξές, Τάσος Παλαντζίδης, Κωνσταντίνα Μιχαηλίδου, Χριστίνα Μαντέση, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαρία Φιλίππου, Μανώλης Μαυροματάκης, Βασίλης Τσάγκλος, Στέλιος Ιακωβίδης, Λάμπρος Αποστόλου, Μαρία Αντουλινάκη, Βάνα Παρθενιάδου, Φώτης Θωμαΐδης

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 21/03, στις 21:00

«Εισβολή» (2007) σκηνοθεσία Όλιβερ Χιρσμπίγκελ, Τζέιμς Μακτίγκ

Μυστηρίου – Μετά την ανατίναξη ενός διαστημικού λεωφορείου πάνω από την Αμερική, αρκετοί πολίτες της χώρας αρχίζουν να έχουν παράξενη συμπεριφορά και σιγά σιγά μεταμορφώνονται σε άβουλα όντα, σαν να έχουν προσβληθεί από κάποιον ιό.

Η ψυχολόγος, Κάρολ Μπένελ (Νικόλ Κίντμαν) και ο συνάδελφός της Δρ. Μπεν Ντρίσκολ (Ντάνιελ Κρεγκ) είναι οι μόνοι δύο άνθρωποι στη Γη που γνωρίζουν ότι ο ιός έχει μετατραπεί σε πανδημία και προσβάλλει τα θύματά του στον ύπνο τους.

Η Κάρολ αντιλαμβάνεται ότι ο πρώην σύζυγός της είναι θύμα της πανδημίας και ότι ο γιος της, ο οποίος είναι μαζί του, είναι ο μόνος που κρατά το κλειδί για να σταματήσει η εξάπλωση της πανώλης.

Αποφασισμένη να σώσει το παιδί της και να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το καταφέρει..

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Ντάνιελ Κρέγκ, Τζέρεμι Νόρθαμ, Τζέφρι Ράιτ, Σίλια Γουέστον, Βερόνικα Κατράιτ, Τζόζεφ Σόμερ, Σηλια Γουέστον.

*Open, Πέμπτη 21/03, στις 21:15

«180° Μοίρες» (2009) σκηνοθεσία Νικόλας Δημητρόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Ρομαντική – Ο Γιάννης (Βλαδίμηρος Κυριακίδης) και η Άννα (Παναγιώτα Βλαντή) είναι παντρεμένοι και ζουν σε μία απομονωμένη βίλα στα βόρεια προάστια.

Μέσα στο σπίτι ό Γιάννης διατηρεί τα έργα τέχνης που συλλέγει μανιωδώς ενώ η Άννα περνά το χρόνο της κλεισμένη εκεί μέσα, περιμένοντας τον Γιάννη.

Ο χρόνος του Γιάννη όμως, μοιράζεται ανάμεσα στις επιχειρήσεις του, τα προσωπικά του πάθη και την πανέμορφη γραμματέα του, με αποτέλεσμα η Άννα να ζει μόνη και παραμελλημένη.

Όλα αυτά θα αλλάξουν το βράδυ που ο Βασίλης (Μιχάλης Μαρίνος) θα μπει στο σπίτι και στη ζωή της.
Διαρρήκτης στο επάγγελμα, ο Βασίλης αποσκοπεί στο να κλέψει μερικούς από τους πολύτιμους πίνακες που υπάρχουν στο σπίτι, αλλά η προσπάθεια της σοκαρισμένης Άννας να τον σταματήσει, θα έχει σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλά από τα έργα τέχνης.

Αυτή είναι και η στιγμή που η Άννα θα πάρει την πιο τρελή απόφαση της ζωής της: με τις πιστωτικές κάρτες του άντρας της στο πορτοφόλι, θα το σκάσει με τον Βασίλη!

Θα καταφέρει η Άννα να πραγματοποιήσει αυτή την στροφή 180 μοιρών στη ζωή της, ειδικά με τους διώκτες τους, που έχει στείλει ο άντρας της στο κατόπι τους, να βρίσκονται ένα βήμα πίσω τους;

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Παναγιώτα Βλαντή, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μιχάλης Μαρίνος, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Νικολέτα Καρρά, Σοφία Φαραζή

*Mega, Πέμπτη 21/03, στις 22:50

«Στη Σκιά του Νόμου» (2017) σκηνοθεσία Ρέτζιναλντ Χάντλιν

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Το 1940, ο Θέργκουντ Μάρσαλ είναι νεαρός δικηγόρος που διασχίζει τη χώρα υπερασπιζόμενος στις δικαστικές αίθουσες αθώους Αφροαμερικανούς από άδικες κατηγορίες. Μια από τις πρώτες δίκες του Θέργκουντ, όταν έκανε τα πρώτα βήματα στην καριέρα του ήταν η υπόθεση ενός Αφροαμερικανού ονόματι Τζόσεφ Σπελ, που κατηγορήθηκε άδικα για βιασμό και απόπειρα δολοφονίας από το λευκό αφεντικό του, την Έλινορ Στράμπινγκ.

Ο ρατσιστής δικαστής απαγορεύει στον Μάρσαλ να μιλήσει στο δικαστήριο, αναγκάζοντας τον Φρίντμαν, έναν άλλο δικηγόρο, να ενεργήσει ως επικεφαλής σύμβουλος και έτσι μαζί δίνουν μία μάχη κατά του ρατσισμού.

Ο Μάρσαλ πολέμησε με πάθος τον ρατσισμό και έμεινε γνωστός για τη δικαστική υπόθεση που κατήργησε τους φυλετικούς διαχωρισμούς στα σχολεία της Αμερικής. Ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Παίζουν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Τζος Γκαντ, Κέιτ Χάντσον, Τζέιμς Κρόμγουελ, Κίσα Σαρπ.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 21/03, στις 23:00

«Wonder Woman 1984» (2020) σκηνοθεσία Πάτι Τζένκινς

Περιπέτεια – Το 1984, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η αθάνατη πριγκίπισσα των Αμαζόνων, Νταϊάνα, γνωστή και ως Wonder Woman, εργάζεται ως αρχαιολόγος ενώ εμπλέκεται σε μια απαίσια συνωμοσία παγκόσμιων διαστάσεων και έρχεται αντιμέτωπη με τον διψασμένο για δύναμη επιχειρηματία, Μάξγουελ Λορντ.

Όλο και περισσότερο τα γεγονότα οδηγούν τον κόσμο στο χείλος του γκρεμού και η συναισθηματικά ευάλωτη Νταϊάνα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα σκληρό δίλημμα. Μπορεί η πανίσχυρη Wonder Woman να σώσει την ανθρωπότητα για άλλη μια φορά;

Παίζουν: Γκαλ Γκαντότ, Πέντρο Πασκάλ, Κόνι Νίλσεν, Κρίστεν Γουίγκ, Κρις Πάιν, Ρόμπιν Ράιτ.

*Star, Πέμπτη 21/03, στις 23:15

«Άλιεν Εναντίον Κυνηγού 2» (2007) σε σκηνοθεσία Γκρεγκ και Κόλιν Στράους 

Δράσης  Περιπέτεια – Η φυλή των Aliens εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο με τη φυλή των Predators και η μάχη μεταφέρεται στη γη. Ένα διαστημόπλοιο συντρίβεται λίγο έξω από μια πόλη του Κολοράντο, απελευθερώνοντας Άλιενς τα οποία αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται και να επιτίθενται στους ανθρώπους. Σύντομα, ένας εξωγήινος Κυνηγός καταφθάνει για να τα εξοντώσει. Οι κάτοικοι της πόλης θα βρεθούν στη μέση της αιματηρής διαμάχης ανάμεσα στις δύο φονικές εξωγήινες φυλές και θα πρέπει να ενωθούν για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Παίζουν: Στίβεν Πάσκουαλ, Ρέικο Έιλσγουορθ, Τζον Ορτίζ, Τομ Γουντγροφ τζ., Κρίστεν Χάγκερ, Τζόνι Λιούις, Ίαν Γουάιτ, Άριελ Γκάντε, Λίαμ Τζέιμς, Ρόμπερτ Τζόι, Σαμ Τράμελ

*Skai, Πέμπτη 21/03, στις 01:00

«Ντουέτο εν δράσει» (2013) σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ, Μάρλον Γουέιανς

Κωμωδία – Η πράκτορας του FBI Σάρα Άσμπερν, είναι γνωστή στο σώμα για τη μεθοδικότητα της, τη λατρεία της στην τελειότητα αλλά και την αλαζονεία της. Από την άλλη, η Σάνον Μάλινς θεωρείται το ίδιο ικανή με τους καλύτερους άντρες του αστυνομικού τμήματος της Βοστόνης. Αντιδρά άμεσα, δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους κι έχει το ένστικτο και το θάρρος να συλλαμβάνει τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς στους δρόμους της πόλης.

Καμία από τις δύο δεν είχε ποτέ συνεργάτη, αλλά στην ουσία ούτε και φίλο. Όταν αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατατροπώσουν ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών, γίνονται αυτό που κανείς δεν θα περίμενε ποτέ: φίλες!

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Ράπαπορτ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Μάρλον Γουέιανς.

*Alpha, Πέμπτη 21/03, στις 01:00

«Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» (2016) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Περιπέτεια Φαντασίας – Μέσα στη νύχτα, όταν όλα τα παιδιά και οι μεγάλοι κοιμούνται πολύ βαθιά, όλα τα σκοτεινά πλάσματα βγαίνουν από τις κρυψώνες τους και έχουν τον κόσμο για τον εαυτό τους. Αυτό πιστεύει και σκέφτεται η 10χρονη Σόφη, όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί και στριφογυρίζει στο κρεβάτι της σε ένα ορφανοτροφείο του Λονδίνου.

Ένα βράδυ, η Σόφη παραβαίνει τους κανόνες και βγαίνει από το κρεβάτι της, βάζει τα γυαλιά της και σκύβει έξω από το παράθυρο για να δει πώς είναι ο κόσμος στο φως του φεγγαριού. Ξάφνου, η Σόφη βλέπει κάτι να έρχεται προς το μέρος της – κάτι πολύ ψηλό και μαύρο και λεπτό. Αυτό το κάτι είναι ένας Γίγαντας που κλέβει την Σόφη και την φέρνει στην πατρίδα του, την Γιγαντοχώρα.

Ευτυχώς, αυτός ο …χορτοφάγος Γίγαντας έχει μια καρδιά από χρυσάφι και δεν μοιάζει καθόλου με τους συμπατριώτες του. Η Σόφη θα τον γνωρίσει καλά και θα του δώσει το όνομα Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας, ενώ θα μάθει τα πάντα για τους Γίγαντες και την συνήθειά τους να τρώνε ανθρώπους.

Οι δύο φίλοι, μόνοι τους στον κόσμο μέχρι να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, θα καταστρώσουν ένα φιλόδοξο σχέδιο και θα αναχωρήσουν για το Λονδίνο για να σταματήσουν για τα καλά τους ανθρωποφάγους Γίγαντες.

Παίζουν: Μαρκ Ράιλανς, Ρούμπι Μπάρνχιλ, Ρεμπέκα Χολ, Πενέλοπε Ουίλτον, Τζεμέιν Κλεμέντ, Ρειφ Σπολ

*Open, Πέμπτη 21/03, στις 01:30

«Υπόθεση Λάρι Φλιντ» (1996) σκηνοθεσία Μίλος Φόρμαν

Δραματική – Ο Γούντυ Χάρελσον πρωταγωνιστεί στην βιογραφική ταινία Υπόθεση Λάρυ Φλιντ και υποδύεται τον εκδότη του πορνογραφικού περιοδικού Hustler, ο οποίος εμπλέκεται σε δικαστική διαμάχη με τον αιδεσιμότατο  Τζέρι Φάλγουελ, η οποία έφτασε ως το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Λάρι Φλιντ μεγάλωσε σε κατάσταση φτώχειας στο Κεντάκι, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να διαπρέψει ως εκδότης πορνογραφικού περιοδικού τη δεκαετία του 1970.

Ο Φλυντ κατάφερε να γίνει ο υπερασπιστής της ελευθερίας του λόγου, σε μια εποχή που οι κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές συγκλόνιζαν τον δυτικό κόσμο.

Ακόμα και όταν έμεινε ανάπηρος από πυροβολισμούς που δέχθηκε έξω από το Δικαστήριο στην πολιτεία της Τζώρτζια, δεν έχασε το αγωνιστικό του πνεύμα, μέχρι και τη στιγμή που η τελική απόφαση τον δικαίωσε ομόφωνα.

Η υπόθεση του 1988 έμεινε γνωστή ως Hustler Magazine v. Falwell και ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον Φλυντ, ήταν ο νεαρός δικηγόρος Άλαν Άιζακμαν, τον οποίο υποδύεται ο Έντουαρντ Νόρτον.

Παίζουν: Γούντι Χάρελσον, Κόρτνεϊ Λαβ, ‘Εντουαρντ Νόρτον, Μπρετ Χαρελσον, Τζέιμς Κρόμγουελ, Κρίσπιν Γκλόβερ, Τζειμς Καρβιλ, Ντόνα Χανοβερ, Βίνσεντ Σκιαβέλι, Ρίτσαρντ Πολ, Γιαν Τρίσκα

*Mega, Πέμπτη 21/03, στις 01:50