13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις ? ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Σχέδιο Διάσωσης» (2022) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Σίλβερμαν, Ρέιμοντ Σ. Πέρσι

Κωμωδία – Η Απ και ο Εντ είναι αδέλφια και φλάμελ – αξιαγάπητα χνουδωτά ζώα στο σχήμα του ντόνατ – που ζουν σε ένα νησί των Γκαλαπάγκος το 1835.

Ο Εντ, είναι γκρινιάρης, απαισιόδοξος και θέλει απεγνωσμένα να μοιάζει με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας.

Αντιθέτως, η Απ είναι έξω καρδιά και δημιουργεί συνέχεια το χάος, γεγονός που την καθιστά ως αουτσάιντερ.

Όταν οι αυθόρμητες πράξεις της Απ καταλήγουν να καταστρέψουν τις προετοιμασίες του επικείμενου Φεστιβάλ των Λουλουδιών, η Απ και ο Εντ εξορίζονται.

Ακάθεκτη όμως η Απ οδηγεί τον Εντ στην άλλη άκρη του βουνού στην απαγορευμένη ζώνη σε αναζήτηση θαυμάσιων λουλουδιών ώστε τα υπόλοιπα φλάμελ να τους επιτρέψουν να συμμετέχουν και πάλι στο Φεστιβάλ.

Εκεί, προς έκπληξή τους, ανακαλύπτουν ένα μεγάλο μυστηριωδώς φωτεινό λουλούδι, το οποίο ανθίζει και με ένα μαγικό τρόπο καταπίνει την Απ και τον Εντ.

Οι δυο τους πέφτουν μέσα σε μία πολύχρωμη πύλη χρόνου και καταφθάνουν σε ένα σπίτι της σύγχρονης Σανγκάης.

Με τις Φωνές των : Τάνια Παλαιολόγου (Απ), Γιώργος Σκουφής (Εντ), Φοίβος Ριμένας (Κλάρενς), Στέλιος Ψαρουδάκης (Κάρολος Δαρβίνος), Βασίλης Μήλιος (Γουόλι), Τζίνη Παπαδοπούλου (Μάλι), Σωτήρης Δούβρης (Μπέρνι), Γιάννης Στεφόπουλος (Χος), Πηνελόπη Σκαλκώτου (Ντότι), Χρυσούλα ΠαπαδΑπούλου (Άλμα), Χρήστος Θάνος (Τζέπσον) Τραγούδησαν οι: Τζίνη Παπαδοπούλου, Σωτήρης Δούβρης, Γιάννης Στεφόπουλος, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Χρήστος Θάνος

*Star, Σάββατο 23/03, στις 21:00

«Μαντώ Μαυρογένους» (1971) σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Δραματική Ελληνική Ταινία Πολεμική – Στη Βιέννη του 1820, η Μαντώ Μαυρογένους (Τζένη Καρέζη) συνάντα μια ομάδα ελλήνων φοιτητών και μιλάνε για την επανάσταση που πρόκειται να γίνει. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο θείος της τη μυεί στη Φιλική Εταιρεία.

Η Μαντώ πουλά την προίκα της και εξοπλίζει δικό της καράβι και στρατό με σκοπό να βοηθήσει την επανάσταση. Γνωρίζει τον ηγέτη της Φιλικής Εταιρείας, Δημήτριο Υψηλάντη (Πέτρος Φυσούν), και δημιουργεί σχέση μαζί του, αλλά συναντά τις αντιρρήσεις των πολιτικών αρχηγών του αγώνα, και κυρίως του Ιωάννη Κωλέττη (Σταύρος Ξενίδης) που φοβάται μήπως οι δυο νέοι θελήσουν να γίνουν οι πρώτοι βασιλείς του νέου έθνους.

Για να διαλύσει τη σχέση τους, χρησιμοποιεί την όμορφη ζωγράφο Νίκη Καλογερά (Ελένη Ερήμου), που μόλις ήρθε από το Παρίσι.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Πέτρος Φυσούν, Ελένη Ερήμου, Άλκης Γιαννακάς, Λαυρέντης Διανέλλος, Σταύρος Ξενίδης

*Mega, Σάββατο 23/03, στις 21:40

«Το Κορίτσι του Τρένου» (2016) σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Ψυχολογικό θρίλερ  Κάθε ημέρα, η Ρέιτσελ Γουάτσον παίρνει το τρένο για τη εργασία της στο Λονδίνο, περνώντας από την πόλη του Γουίτνεϊ. Το τρένο προσπερνά το παλιό της σπίτι, όπου ζουν ο πρώην σύζυγος της, ο Τομ, με τη νέα του σύζυγο, την Άννα. Αλλά μαζί μπορεί να δει το σπίτι κι ενός άλλου παντρεμένου ζευγαριού, λίγο παρακάτω.

Η Ρέιτσελ αισθάνεται να δένεται με αυτό το ζευγάρι, το οποίο κωδικοποιημένα αποκαλεί ως «Τζες και Τζέισον». Μοιάζουν να ζουν μια υπέροχη ζωή, κάτι που ευχαριστεί τη Ρέιτσελ. Μια ημέρα, καθώς προσπερνάει αυτό το σπίτι, η Ρέιτσελ γίνεται μάρτυρας ενός γεγονότος που της αλλάζει για τα καλά αυτή την τέλεια ιδέα που είχε.

Τότε, ο «Τζος» εξαφανίζεται, και η Ρέιτσελ αναρωτιέται αν με κάποιον τρόπο συνδέεται με αυτή την εξαφάνιση.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Χέιλι Μπένετ, Τζάστιν Θέροου, Λουκ Έβανς, Λίζα Κούντρο.

*Open, Σάββατο 23/03, στις 22:00

«Βαλκανιζατέρ» (1997) σε σκηνοθεσία Σωτήρης Γκορίτσας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Σταύρος και ο Φώτης, τριανταπεντάρηδες και άφραγκοι, φίλοι κολλητοί, χαρακτήρες αντίθετοι, προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια κωμόπολη της Βόρειας Ελλάδας. Μαθαίνουν ότι στη Βουλγαρία μπορούν να πλουτίσουν, κάνοντας μαύρη αγορά με δολάρια. Αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους και το ταξίδι τους γεμάτο ιστορίες και απρόοπτα, πάνω σ’ ένα παλιό αυτοκίνητο, αρχίζει… Ανατολή και Δύση. Βαλκάνια και Ευρώπη. Τα χέρια αλλάζουν τα δολάρια σε λέβα και τα λέβα σε ελβετικά φράγκα. Η κομπίνα έγινε, αλλά πώς θα τελειώσει;

Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώτα Φέστα, Θάνος Γραμμένος, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Γιώργος Σαμπάνης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Μπέσυ Μάλφα, Μελέτης Γεωργιάδης, Ανδρέας Νάτσιος, Μενέλαος Ντάφλος, Ζαν Μισέλ Ρέμπερ, Σαμπίν Μπεργκ.

*Star, Σάββατο 23/03, στις 22:30

«Batman V Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» (2016) σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Δράσης – Με το φόβο ότι οι ενέργειες ενός σούπερ ήρωα, που φέρεται ως θεός, μένουν ανεξέλεγκτες, ο τρομερός και πανίσχυρος ήρωας-τιμωρός της Gotham City αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει τον σύγχρονο σωτήρα της Metropolis, ενώ ο κόσμος προσπαθεί να ανακαλύψει το είδος του ήρωα, που χρειάζεται πραγματικά.

Ενώ λοιπόν οι Μπάτμαν και Σούπερμαν βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους, μια νέα απειλή γρήγορα ανακύπτει, θέτοντας την ανθρωπότητα στο μεγαλύτερο κίνδυνο, που έχει γνωρίσει ποτέ

Παίζουν: Χένρι Καβίλ, Μπεν Άφλεκ, Γκαλ Γκαντό, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Έιμι Άνταμς, Λόρενς Φίσμπερν, Νταιάν Λέιν, Τζέρεμι Άιρονς, Τζέισον Μομόα, Χόλι Χάντερ

*Star, Σάββατο 23/03, στις 22:50

«Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ» (2014) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Όταν η μαγεία, η οποία «ξυπνά» τα εκθέματα του μουσείου αρχίζει να εξασθενεί, ο Λάρι αποφασίζει να συγκεντρώσει τους αγαπημένους του φίλους, από όλο το φάσμα της παγκόσμιας ιστορίας, και να τους οδηγήσει σε ένα αξέχαστο ταξίδι ως την άλλη άκρη του κόσμου! Θα καταφέρουν άραγε οι ήρωές μας να διασώσουν τη μαγική δύναμη, που τους χαρίζει ζωή, ή θα πρέπει να επιστρέψουν όλοι μαζί πίσω στη μονότονη καθημερινότητα, που είχαν ως εκθέματα;

Παίζουν: Όουεν Ουΐλσον, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Νταν Στίβενς, Μπεν Στίλερ.

*Alpha, Σάββατο 23/03, στις 23:00

«Οι Καλύτεροι Εχθροί Μου» (2019) σκηνοθεσία Ρόμπιν Μπίσελ

Δράμα – Τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών διεκδικούνται σε έναν αγώνα, που είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Βρισκόμαστε στην πόλη Ντούραμ της Βόρειας Καλορίνας, το 1971.

Φωτιά ξεσπά σε ένα σχολείο που προορίζεται αποκλειστικά για παιδιά Αφροαμερικανών, με αποτέλεσμα να τεθεί το θέμα να υπάρξουν κοινά-μεικτά σχολεία στο εξής.

Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, η ταινία επικεντρώνεται στην απίθανη σχέση της Αν Άτγουοτερ, μιας τολμηρής έγχρωμης ακτιβίστριας για τα πολιτικά δικαιώματα, με τον Σ.Π Έλις, έναν τοπικό μεγαλοπαράγοντα, που τυχαίνει να είναι και ηγέτης της τοπικής Κου Κλουξ Κλαν.

Παίζουν: Ταράτζι Π. Χένσον, Σαμ Ρόκγουελ, Γουές Μπέντλεϋ, Μπαμπού Σισέι, Αν Χες, Νικολας Λόγκαν

*ΕΡΤ1, Σάββατο 23/03, στις 23:30

«Γρήγορη και θανάσιμη» (1995) σε σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι

Δράσης Μυστηρίου Ρομαντική – Άγρια Δύση και οι άντρες μοιάζουν να κυριαρχούν.

Το τοπικό τουρνουά στην μικρή πόλη Redemption για τον καλύτερο πιστολέρο ετοιμάζεται να ξεκινήσει, και όλοι ανυπομονούν να αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι. Εκεί φτάνει και η Έλεν, μια μυστηριώδη γυναίκα η οποία δηλώνει συμμετοχή στον αγώνα, αποτελώντας τη μοναδική θηλυκή παρουσία και προκαλώντας το γέλιο των αρσενικών.

Όμως, αποδεικνύεται εξαιρετική με τα όπλα, και αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση από τον άνθρωπο που της κατέστρεψε τη ζωή.

Παίζουν: Σάρον Στόουν, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζιν Χάκμαν, Ράσελ Κρόου, Λανς Χένρικσεν

*Mega, Σάββατο 23/03, στις 23:50

«Miss με το Ζόρι 2: Κυκλοφορεί και Οπλοφορεί» (2005) σε σκηνοθεσία Τζον Πάσκουιν 

Δράσης Κομεντί – Μις με το ζόρι θα αναγκαστεί να γίνει για άλλη μία φορά η πράκτορας του FBI Γκρέισι Χαρτ. Με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω της, η Γκρέισι κινδυνεύει να αφιερώσει περισσότερο καιρό στα ινστιτούτα ομορφιάς και στην προώθηση του νέου της βιβλίου, παρά στο επαγγελματικό της καθήκον. Όμως, η απαγωγή της νικήτριας και του παρουσιαστή των προηγούμενων καλλιστείων θα την επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα. Θα έρθει όμως σε σύγκρουση με τους προϊσταμένους της στο FBI, οι οποίοι δε δείχνουν πλέον εμπιστοσύνη στις ικανότητές της…

Παίζουν: Ρεγκίνα Κινγκ, Ενρίκε Μουρσιάνο, Χέδερ Μπερνς, Σάντρα Μπούλοκ, Γουίλιαμ Σάτνερ, Έρνι χαντσον, Τρητ Γουλίαμς, Άιλην Μπρεναν

*Open, Σάββατο 23/03, στις 00:30

«Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» (1989) σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ

Δράμα – Βρισκόμαστε στο Φθινόπωρο του 1959, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο καθηγητής Αγγλικής φιλολογίας, Κίτιγκ (Ρόμπιν Γουίλιαμς) εμπνέει τους μαθητές, της συντηρητικής Ακαδημίας Αρρένων Γουέλτον, μέσα από τον ανορθόδοξο, για το σχολείο και την εποχή, τρόπο διδασκαλίας του.

Μαθαίνει στους μαθητές του ότι η ποίηση δεν υπάρχει μόνο στα βιβλία αλλά και στη ζωή.

Ο Κίτινγκ, ο οποίος είχε φοιτήσει παλιότερα στην Ακαδημία Γουέλτον, τους συστήνει στην άτυπη μυστική λέσχη λογοτεχνίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Εκεί ο Κίτινγκ θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και, να είναι σοφοί αλλά όχι ηλίθιοι όταν θα διαμαρτύρονται εναντίον του.

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ίθαν Χοκ, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ.

*Alpha, Σάββατο 23/03, στις 01:00

«Σφαίρες Στο Μεξικό» (2019) σκηνοθεσία Κάθριν Χάρντγουικ

Περιπέτεια – Η Γκλόρια Φουέντες είναι Λατίνα – Αμερικανίδα μακιγιέζ από το Λος Άντζελες, η οποία ταξιδεύει στην Τιχουάνα του Μεξικό για να επισκεφτεί την καλύτερή της φίλη. Σκοπός της είναι να τη βοηθήσει να κλέψει τις εντυπώσεις για να διακριθεί στον διαγωνισμό ομορφιάς για την Miss Bala.

Μπλέκεται όμως άθελά της στα πόδια ενός Μεξικάνικου καρτέλ που θέλει να δολοφονήσει τον διεφθαρμένο διευθυντή της αστυνομίας και την απαγάγει. Παράλληλα, η φίλη της αγνοείται…

Θα καταφέρει η Γκλόρια να ανακαλύψει την δύναμη που κρύβει μέσα της και να σώσει τη ζωή της φίλης της, αλλά και τη δική της;

Παίζουν: Τζίνα Ροντρίγκεζ, Ισμαέλ Κρουζ Κόρδοβα, Άντονι Μακί, Άισλιν Ντερμπέζ, Ματ Λαούρια.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 23/03, στις 01:40

«Κάλλιο Αργά Παρά Αργότερα» (2003) σκηνοθεσία Νάνσι Μέγιερς 

Κομεντί Ρομαντική – Παρόλο που διανύει το εξηκοστό τρίτο έτος της ηλικίας του, ο Χάρι Λάνγκερ(Τζακ Νίκολσον) εξακολουθεί να… γοητεύεται από γυναίκες αρκετά μικρότερες απ’ αυτόν. Αυτή την εποχή το τελευταίο του «τρόπαιο» είναι η ελκυστική Μαρίν(Αμάντα Πιτ). Συνεπαρμένος από την καινούρια του κατάκτηση και έκδηλα ενθουσιασμένος, ο Χάρι προγραμματίζει να περάσουν μαζί στο εξοχικό της το Σαββατοκύριακο.

Όμως, η κατάσταση σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχο. Η ξαφνική άφιξη της Έρικα(Ντάιαν Κίτον), μητέρας της Μαρίν, ανατρέπει τις ισορροπίες και τα πράγματα μπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ο Χάρι, σε μια… έκρηξη του πάθους του, παθαίνει καρδιακή προσβολή!

Ανήμπορος και κατάκοιτος, ο Χάρι αναγκάζεται να παραμείνει στο σπίτι ενώ η Έρικα καταλήγει να αναλάβει τον ρόλο της… νοσοκόμας του. Καθώς οι δυο τους αρχίζουν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον καλύτερα, δημιουργείται μια αμοιβαία έλξη, που σύντομα όμως έχει απρόβλεπτη εξέλιξη.

Ο απρόβλεπτος παράγοντας ενσαρκώνεται στο πρόσωπο του νεαρού Τζούλιαν Μέρσερ (Κιάνου Ριβς), προσωπικού γιατρού του Χάρι, που καταφθάνει εκεί για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Πολύ σύντομα ένα εκκεντρικό ερωτικό τρίγωνο δημιουργείται καθώς ο Τζούλιαν καταλήγει να γίνει… ανταγωνιστής του Χάρι για την κατάκτηση της καρδιάς της Έρικα!

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Νταϊάν Κίτον, Κιάνου Ριβς, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Αμάντα Πιτ.

*Star, Σάββατο 23/03, στις 02:00

«Συλλέκτης οστών» (1999) σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

Δραματική Μυστηρίου Περιπέτεια – Ένας δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους του Μανχάταν. Τα ανατριχιαστικά ίχνη που αφήνει σε κάθε τόπο του εγκλήματος μοιάζουν να έχουν κρυφή σημασία και δεν διευκολύνουν τις έρευνες της αστυνομίας. Ποιος μπορεί άραγε να κατανοήσει τα μηνύματα που στέλνει ο δολοφόνος; Ποιος είναι αρκετά ικανός για να “παίξει” μαζί του; Ο Λίνκολν Ράιμ είναι ίσως ο καλύτερος αστυνομικός ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης και ένας σπουδαίος εγκληματολόγος.

‘Ενας τραυματισμός, όμως, εν ώρα υπηρεσίας, τον αφήνει ανάπηρο -δεν μπορεί να κινήσει τα άκρα του – και έτσι χάνει σιγά σιγά τη θέληση για ζωή. Η Αμίλια Ντόναχι είναι μια ικανή νεαρή αστυνομικός, που οι ικανότητές της πέφτουν στην αντίληψη του Ράιμ και εντυπωσιασμένος από τη δουλειά της, πείθεται ότι πρέπει να συνεργαστούν, εάν θέλουν να προλάβουν το επόμενο χτύπημα του δολοφόνου. Καθώς οι έρευνες προχωρούν, ο Ράιμ και η Αμίλια συνειδητοποιούν πως ο δολοφόνος δρα με βάση ένα νοσηρό σχέδιο, που βρίσκεται μονάχα στο ξεκίνημά του. Ο χειρότερος εχθρός της Αμίλια είναι ο χρόνος, στην προσπάθειά της να σώσει τα επόμενα πιθανά θύματα. Κανείς, όμως, δεν υπολογίζει που ακριβώς μπορεί να οδηγεί η συλλογή οστών, με την οποία “παίζει” ο αδίστακτος δολοφόνος,

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Αντζελίνα Τζολί, Κουίν Λατίφα, Μάικλ Ρούκερ, Μάικ Μακ Γκλόουν, Λούις Γκάζμαν, Λίλαντ ‘Ορσερ.

*Mega, Σάββατο 23/03, στις 02:10