11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ και διάλεξε την αγαπημένη σου!

«Παπαφλέσσας» (1971) σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η ταινία σκιαγραφεί τη ζωή και τη φλογερή δράση μιας από τις επιφανέστερες προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, του Γρηγορίου Δικαίου Φλέσσα, του γνωστού μας Παπαφλέσσα.

Ο ρασοφόρος ήρωας, ο «μπουρλοτιέρης των ψυχών», όπως χαρακτηρίστηκε, «οργώνει» τις περιοχές όπου υπήρχε «ελληνικό αίμα» όπως, τον Μωριά, τη Μολδαβία, τη Βλαχία, ξεσηκώνοντας τους πατριώτες εναντίον των Τούρκων. Η κήρυξη της Επανάστασης στο Μοριά είχε αποκορύφωμα τη νίκη του κατά του Δράμαλη στα Δερβενάκια αλλά και τον ηρωικό του θάνατο στο Μανιάκι, όπου πολέμησε με τα παλικάρια του, κατά του Αιγύπτιου Ιμπραήμ, σε μια εποχή που οι έριδες των οπλαρχηγών έβαζαν σε κίνδυνο τον αγώνα της ανεξαρτησίας της Ελλάδας…

Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Αλέκος Αλεξανδράκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Κάτια Δανδουλάκη, Λαυρέντης Διανέλλος, Στέφανος Στρατηγός, Χρήστος Πολίτης, Φερνάντο Σάντσο, Γιάννης Κατράνης, Ηλίας Λογοθέτης, Θόδωρος Μορίδης, Σταύρος Ξενίδης, Έλενα Τσαλδάρη, Δημήτρης Μπισλάνης, Δημήτρης Ιωακειμίδης, Γιώργος Μοσχίδης, Γρηγόρης Βαφιάς, Βασίλης Μητσάκης, Χρήστος Καλαβρούζος, Σταύρος Φαρμάκης, Μάκης Ρευματάς, Δημήτρης Τσούτσης, Γιάννης Κοντούλης, Λάζος Τέρζας, Γρηγόρης Μασαλάς, Γιώργος Κυρίτσης Σκηνοθεσία: Ερρίκος Ανδρέου.

*Star, Κυριακή 23/03, στις 21:00

«Αρμαγεδδών» (1998) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης Περιπέτεια – Μία ομάδα ειδικών στις γεωτρήσεις εκπαιδεύεται, σε ελάχιστο χρόνο, από τη NASA. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν έναν αστεροειδή που απειλεί να καταστρέψει τη Γη και να τοποθετήσουν σε αυτόν μια πυρηνική βόμβα! Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα.

Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή.

Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπεν Άφλεκ, Λιβ Τάιλερ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Στιβ Μπουσέμι, Όουεν Γουίλσον.

*Alpha, Κυριακή 23/03, στις 22:00

«Η Επέλαση των Βίκινγκς» (2014) σκηνοθεσία Κλόντιο Φεχ 

Δράσης Περιπέτεια – Μια ομάδα επιδρομέων, πολεμιστών Βίκινγκ με επικεφαλή τον νεαρό Άσμπιορν, κατευθύνονται προς τα παράλια της Βρετανίας με σκοπό να λεηλατήσουν τα αποθέματα χρυσού του Λίντισφαρν.

Λίγα μίλια έξω από τη Σκωτία, όμως, εγκλωβίζονται σε μια απειλητική καταιγίδα, με αποτέλεσμα το πλοίο τους να συντριβεί πάνω σε φονικά βράχια στις ακτές της Άλμπα.
Η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση είναι να βρουν το μονοπάτι για τον καταυλισμό Ντάνελαγκ, περνώντας από ένα άγνωστο κι εχθρικό για αυτούς μέρος.

Με τον αινιγματικό Κονάλ στο πλάι τους, έναν μυστηριώδη μοναχό να τους δείχνει τον δρόμο με το σπαθί του, οι Northmen διασχίζουν θριαμβευτικά το εχθρικό έδαφος αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και θύματα.

Όταν όμως ο Βασιλιάς της Σκωτίας στέλνει εναντίον τους μία άγρια ομάδα μισθοφόρων του, τότε το ταξίδι τους θα μετατραπεί σε αγώνα για τη ζωή τους.

Απρόσκλητοι και ξένοι σε μια αφιλόξενη γη, οι Βίκινγκς διώκονται αδυσώπητα. Ωστόσο, σύντομα οι κυνηγοί θα μετατραπούν σε θηράματα όταν οι Βίκινγκς, πάντα έτοιμοι για μάχη, στήσουν θανάσιμες παγίδες και αρχίσουν να αποδεκατίζουν αλύπητα τους διώκτες τους, έναν προς έναν.

Παίζουν: Τομ Χόπερ, Τσαρλι Μέρφι, Γιόχαν Χεγκ, Εντ Σκράιαν, Μαρκ Στρεπαν, Ράιαν Κουάντεν.

*Open, Κυριακή 23/03, στις 22:00

«Ο Πατριώτης» (2000) σκηνοθεσία Ρόλαντ ‘Εμεριχ

Περιπέτεια – Νότια Καρολίνα 1776. Οι Βρετανοί διεκδικούν αποικίες στη Νέα ‘Ηπειρο. Ο ερχομός τους στην πολιτεία και κυρίως οι οικονομικές τους απαιτήσεις από την περιοχή, προκαλούν το μεγάλο ξέσπασμα και την εξέγερση των πολιτών.

Ο Μπέντζαμιν Μάρτιν είναι ένας ηρωικός πολεμιστής που έχει δώσει πολλούς αγώνες εναντίον των Γάλλων και των Ινδιάνων προκειμένου να υπερασπιστεί τα πιστεύω του και να ζήσει ειρηνικά με την οικογένειά του.

Γνωρίζοντας καλά τη φρίκη του πολέμου και ως ο μόνος κηδεμόνας των επτά παιδιών του ύστερα από τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του, αρχικά αρνείται να εμπλακεί στον πόλεμο. Όταν, όμως, απειλείται η οικογένειά του, ο Μάρτιν αποφασίζει ότι η μόνη λύση είναι τα όπλα.

‘Ετσι, ηγείται μιας στρατιάς “επαναστατών” που δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον Αγγλικό στρατό. Ωστόσο, ανάμεσα στους επαναστάτες βρίσκεται και ο γιος του, ο ιδεαλιστής Γκάμπριελ. Στην πορεία, οι δυο άνδρες ανακαλύπτουν ότι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουν την οικογένειά τους είναι να αγωνιστούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του έθνους.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Χιθ Λέτζερ, Τζόλι Ρίτσαρντσον, Τζέισον ‘Αιζακς, Τομ Γουίλκινσον, Κρις Κούπερ, Λίζα Μπρένερ, Τσέκι Κάριο.

*Mega, Κυριακή 23/03, στις 22:50

«Αρπα Colla» (1982) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης 

Ελληνική ταινία Κωμωδία – Ο Γιώργος κι ο Κώστας καταγράφουν τα καυτά προβλήματα του σύγχρονου Έλληνα. Σκοπός τους είναι να σκιαγραφήσουν δυο πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες για την ερωτική ταινία που πρόκειται να γυρίσουν. Εμπνέονται από καθημερινά γεγονότα και συναντήσεις με δημοσίους και μη παράγοντες, υπάλληλους, ζωντοχήρες, διανοούμενους, επιχειρηματίες κ.λ.π.. Αλλά κυρίως, από τις καλλονές Σούλα και Σίρλεϊ, οι οποίες βρίσκονται διαρκώς στα πόδια τους, προκαλώντας αλλεπάλληλες ιδεολογικές συγκρούσεις.

Παίζουν: Δημήτρης Χρυσομάλλης, Νίκος Καλογερόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Δημήτρης Πιατάς, Δέσποινα Παγιάνου, Δημήτρης Πουλικάκος, Νίκος Ρίζος, Μπέττυ Λιβανού, Ρόκι Τέιλορ, Γιώργος Κυρίτσης, Ισμήνη Καλέση, Μαλαίνα Ανουσάκη, Βασίλης Τσάγκλος, Σοφία Σεϊρλή, Βαγγέλης Κοτρώνης, Ανδρέας Νομικός, Μαρίνα Γρίβα, Χαρούλα Βελέντζα, Στέλιος Κούσης, Αλέξανδρος Κολλάτος, Γιώργος Γεωγλερής, Τσαρλς Γουέιν, Παναγιώτης Μποτίνης, Γιώργος Τσεμπερόπουλος

*ΕΡΤ1, Κυριακή 23/03, στις 23:00

«Ο Άγνωστος» (2011) σκηνοθεσία Ζομ-Κολέτ Σερά

Δράσης Μυστηρίου – Ο Δρ. Μάρτιν Χάρις  και η σύζυγός του, φτάνουν στο Βερολίνο για ένα συνέδριο κατά τη διάρκεια του οποίου ο επιστήμονας και ο αμφιλεγόμενος, αραβικής καταγωγής χρηματοδότης του, θα ανακοινώσουν  μια πρωτοποριακή έρευνα. Ενώ η σύζυγός του ξεκουράζεται στο ξενοδοχείο τους, ο Δρ. Χάρις επιβιβάζεται σε ένα ταξί και επιστρέφει στο αεροδρόμιο για να πάρει τον χαρτοφύλακά του, που ξέχασε.

Ένα τροχαίο ατύχημα τον βυθίζει σε κώμα για τέσσερις μέρες. Όταν συνέρχεται δεν έχει πάνω του κανένα στοιχείο, που να επιβεβαιώνει την ταυτότητά του και παρουσιάζει σοβαρά κενά μνήμης. Η μία δυσάρεστη έκπληξη διαδέχεται την άλλη καθώς η σύζυγός του δεν τον αναγνωρίζει πια ενώ ένας άλλος άνδρας έχει κλέψει την ταυτότητά του.

Οι Αρχές τον αγνοούν και τον αντιμετωπίζουν με δυσπιστία. Με την απρόσμενη βοήθεια μίας μάλλον απίθανης συμμάχου, ο Μάρτιν θα εμπλακεί σε ένα φονικό μυστήριο, που θα τον κάνει να αμφισβητήσει την πνευματική του υγεία, την ταυτότητά του, αλλά ταυτόχρονα θα συνειδητοποιήσει μέχρι πού είναι ικανός να φτάσει προκειμένου να αποκαλύψει την αλήθεια…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Τζένιουαρι Τζόουνς, Νταϊάν Κρούγκερ, Άινταν Κουίν, Φρανκ Λανγκέλα, Μπρούνο Γκαντζ, Σεμπάστιαν Κοχ

*Star, Κυριακή 23/03, στις 00:00

«Ξανά Ανάλυσέ Το» (2002) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Κωμωδία –  Ο αρχιμαφιόζος Πολ Βίτι παριστάνει τον κατατονικό για να βγει από τη φυλακή υπό την επίβλεψη του ψυχίατρου Μπεν Σόμπελ, ο οποίος αναγκάζεται να τον φιλοξενήσει σπίτι του. Ο Βίτι σχεδιάζει ένα μεγάλο κόλπο δουλεύοντας ως βιτρίνα σε τηλεοπτική σειρά με μαφιόζικη θεματολογία.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου.

*Open, Κυριακή 23/03, στις 00:30

«Οι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή» (2019) σε σκηνοθεσία Φ. Γκάρι Γκρέι Κωμωδία, περιπέτεια, φαντασίας – Οι Άνδρες με τα Μαύρα είναι εδώ για να προστατεύουν τη Γη από τα αποβράσματα του σύμπαντος.

Η Μόλι (Τέσα Τόμσον) είναι μια νεαρή κοπέλα που όταν ήταν κορίτσι είχε μια… επαφή τρίτου τύπου με έναν μικρό εξωγήινο, με τους Άνδρες με τα Μαύρα να επεμβαίνουν και να διαγράφουν τις μνήμες αυτού του συμβάντος από την οικογένειά της, όμως εκείνη τους ξεφεύγει.
Έκτοτε παθιάζεται με οτιδήποτε έχει σχέση με εξωγήινους και βάζει στόχο να ενταχθεί στους MIB.

Χάρη στο πείσμα και την εξυπνάδα της, τα καταφέρνει και ως δόκιμος, αναλαμβάνει τη πρώτη της αποστολή, δίπλα στον H (Κρις Χειμσγουόρθ), να συνοδέψουν και να προστατέψουν έναν σημαντικό εξωγήινο επισκέπτη που βρίσκεται στα μέρη μας για ξεφάντωμα!
Όσο απλά ξεκινάει, τόσο στραβά καταλήγει, με τον εξωγήινο να πέφτει νεκρός μετά από ενέδρα, και τους H και M να ξεκινούν ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο για να προλάβουν τα χειρότερα αλλά και να ανακαλύψουν τον προδότη ανάμεσά τους.

Οι έρευνές τους θα τους φέρουν από τον Πύργο του Άιφελ, στο εξωτικό Μαρακές και την έρημο κι από κει στη Νέα Υόρκη, στη Μεσόγειο και πίσω στο Λονδίνο με τη δυναμική υποστήριξη του μικροκαμωμένου εξωγήινου Pawny που ξέρει να φυλάει τα μπόσικα.

Σε αυτή τη νέα περιπέτεια, έρχονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή μέχρι σήμερα: ένας πληροφοριοδότης μέσα στη ΜΙΒ.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Τέσα Τόμσον, Λίαμ Νίσον, Έμμα Τόμσον, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Ρείφ Σπαλ, Λορέν Μπουρζουά, Σπένσερ Γουάιλντιγκ

*ΕΡΤ1, Κυριακή 23/03, στις 00:50

«Η χώρα των νομάδων» (2021) σκηνοθεσία Κλόι Ζάο

Δραματική – Η εξηντάχρονη Φρεν έχασε τον άντρα της και το σπίτι της κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Κλειδώνει το σπίτι της, αποθηκεύει λίγα πράγματα σε ένα ενοικιαζόμενο χώρο φύλαξης και ξεκινά την περιπλάνησή της στην αμερικανική ενδοχώρα, με ελάχιστα προσωπικά και με το βαν της, που έχει μετατρέψει σε τροχόσπιτο.

Σιγά σιγά γνωρίζει κι άλλους νομάδες κι ακούει τις ιστορίες τους. Ανθρώπους που δούλευαν μία ζωή σκληρά, αλλά τους πέταξε το χρεοκοπημένο σύστημα εκτός, και από τα σπίτια τους, και από τις ζωές τους

Παίζουν: Φράνσις Μακ Ντόρματ, Λίντα Μέι, Μπομπ Γουέλς, Ντέιβιντ Στράθερν

*Alpha, Κυριακή 23/03, στις 01:00

«Επιστροφή στη γαλάζια λίμνη» (1991) σε σκηνοθεσία Ουιλ.Γκράχαμ

Δράμα, περιπέτεια, ρομαντική – Στα τέλη του 19ου αιώνα, η Σάρα Χάργκρεϊβ και το μωρό της, η Λίλι, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Ταϊτή με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο. Ξαφνικά, το πλοίο τους συναντά μια βάρκα που πλέει ακυβέρνητη στον ωκεανό. Οι επιβάτες της είναι δύο νεκροί, ένας άνδρας και μια γυναίκα και ένα αγοράκι που γλίτωσε από θαύμα το θάνατο.

Η Σάρα προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο αγόρι και αποφασίζει να το μεγαλώσει μαζί με την κόρη της, δίνοντάς του το όνομα Ρίτσαρντ. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Σάρα και τα δυο παιδιά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το πλοίο με μια βάρκα -για να γλιτώσουν από τη χολέρα που μαστίζει τους επιβάτες-βρίσκοντας καταφύγιο σε ένα έρημο τροπικό νησί. Τα χρόνια περνούν. Η Σάρα πεθαίνει από πνευμονία και τα παιδιά προσπαθούν να επιβιώσουν.

Παίζουν: Μίλα Γιόβοβιτς, Μπράιαν Κράουζε, Λίζα Πέλικαν, Κόρτνεϊ Φίλιπς, ‘Εμα Τζέιμς, Τζάκσον Μπάρτον, Μπράιαν Μπέιν

*Mega, Κυριακή 23/03, στις 02:30

«Το Τρελό Θηριοτροφείο: Διακοπές στο Λας Βέγκας» (1997) σκηνοθεσία Στίβεν Κέσλερ

Κωμωδία – Οι Γκρισγουόλντ αποφασίζουν να πάρουν τα δύο έφηβα παιδιά τους, τον Ράστι και την Όντρεϊ, σε ένα ταξίδι στο Las Vegas. Στόχος τους είναι να περάσουν διασκεδαστικές διακοπές και να ζήσουν την αίγλη της διάσημης πόλης.

Φτάνοντας στο Λας Βέγκας, οι Γκρίζγουολντ κάνουν check-in στο φανταστικό ξενοδοχείο και καζίνο που ονομάζεται “Lucky 7”.

Σύντομα και όπως ήταν αναμενόμενο οι διακοπές τους παίρνουν μια απροσδόκητη τροπή.

Ο Μπαμπάς Κλαρκ γοητεύεται από το Μπλακ Τζακ και είναι σίγουρος ότι θα γυρίσει με πολλά κέρδη . Ωστόσο, η τύχη του δεν πηγαίνει όπως το είχε σχεδιάσει και γρήγορα χάνει πολλά λεφτά.

Εν τω μεταξύ, ο Ράστι, τον οποίο υποδύεται ο Ethan Embry, ανακαλύπτει μια ψεύτικη ταυτότητα και ξεκινάει να ζει σαν ενήλικας, δίνοντας βάρος σε δραστηριότητες όπως ο τζόγος και τα πάρτι. Τα ζάρια γίνονται το δικό του πάθος.

Η Ελεν, θα ζήσει το δικό της παραμύθι στην αγκαλιά ενός ερωτιάρη τραγουδιστή lounge, με το όνομα Γουέιν Νιούτον (καμέο εμφάνιση του Γουέιν Νιούτον).

Παίζουν: Τσέβι Τσέις, Μπέβερλι ντ΄Άντζελο, Ράντι Κουέιντ, Μαρισόλ Νικόλς, Ίθαν Έμπρι, Γουέιν ΝΙούτον, Μίριαμ Φλιν, Γουάλας Σον

*Star, Κυριακή 23/03, στις 02:30